icon

Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?

jakub111
15. feb 2019

Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.

Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.

0izidora0
17. feb 2019

@robin_claire ty takú poznáš? Lebo ja osobne nie. Ak sa teda bavíme o priemernej slovenskej rodine.

janulka1802
17. feb 2019

@belllinka odkiaľ Ty berieš také tvrdenia o ženách ktoré sú najviac podvádzané? Pýtam sa druhýkrát uveď zdroj alebo to je len Tvoj výmysel? Pravdepodobne áno lebo nereaguješ

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
saslavka73
17. feb 2019

@robin_claire Ale tak niekoho to naplňuje taký život, za to, že Tebe sa to nezdá........... Mńa by asi šľaktrafil, ale prečo nie. Podstatné je že je to vyhovuje obom. Ak je niektorí nespokojní, vtedy to treba riešiť.

saslavka73
17. feb 2019

@jakub111 Podľa mňa je to veľmi pekné, že ťa to zaujíma. Áno peniaze sú ošemetná téma a ťažko sa o tom baví. Najlepšie by asi bolo keby si sa jej priamo opýtal, ako si to ona predstavuje a možno sa na niečom zhodnete. Uvidíš reakciu a budeš vedieť.

robin_claire
17. feb 2019

@0izidora0 Len v tejte teme je ich spomenutych niekolko. Osobne ani jednu, ale na tomto fore je to bezne fungovanie

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
saslavka73
17. feb 2019

Ako nechápem, však keď majú malé deti tak sú doma, či ? Plus robotu si nájsť vyhovujúcu keď napr. muž maká od nevidím do nevidím je dosť problém. Ako nechápem.

maminuska
17. feb 2019

@vroni máš pravdu beda. Dobrý vyber partnera , úspech v práci, vzdelanie to sa jednoducho neodpúšťa. To už aká cesta k tomu viedla, je vedľajšie. Hrabať sa druhému v starých diskusiách , písať o ňom bludy , domýšľať si len aby si ho udupala za každú cenu a keď to nejde tak zironizovat matku s ťazkopostihnutym dospelým dieťaťom., ktoré tu ani nemalo byt z mojej strany spomenuté.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
saslavka73
17. feb 2019

@maminuska Mám ťa rada vieš. Ale tak si to napísala, chlap má platiť všetko a bodka. Nič nie je čiernobiele, či?

mircalla
17. feb 2019

@maminuska Obdivujem, ze si vychovala 5 deti a ze sa staras o postihnute dieta. To je ozaj obdivuhodne. Ale neobdivujem tvoje nazory na fungovanie financii, muz je na to aby vsetko platil, je to jeho uloha atd atd. S tym sa nestotoznujem. Mozno aj sposob prezentacie - dost arogantny, uvod tejto diskusie urcite.

saslavka73
17. feb 2019

@mircalla
@maminuska No asi tak.......

0izidora0
17. feb 2019

@robin_claire aké? Ja ich tu teda nevidím?Teda nevšimla som si ani jednu? Vidím tu iba také , ktoré chlap nenechal v zlom ani ich spoločné dieťa,deti/ v horšom období bez príjmu//dôvody sú rôzne.Stoja pri sebe ako rodina.Starajú sa o seba navzájom a potom také ktoré im povedia zlatokopky.??pýtam sa prečo?

saslavka73
17. feb 2019

Chudák zakladateľ. Teraz keď to číta, tak si myslí, že radšej tú babu nechá, lebo ho určite zoderie z kože, alebo bude priečna ako tieto tu, to jest my.

maminuska
17. feb 2019

@mircalla
@saslavka73 pre mňa je muž živiteľ a tak to aj zostane. Nikdy by som si nezobrala muža čo by chcel odo mňa všetko napol. A už vôbec nie chlapa čo by si odo mna vypýtal za kávu , dovolenku v čase randenie. Je to pre mňa signál že niečo s peniazmi nebude v poriadku. V drvivej vacsine sa to aj potvrdzuje.

robin_claire
17. feb 2019

@0izidora0 strana 11.....napriklad

junova
17. feb 2019

Fakt toto Luník IX, nadávky, urážky, vyťahovanie starých tém. Ženy poznáte slovo tolerancia? Ja som si myslela že sa ženy hádajú najmä kvôli kojeniu, očkovaniu ale že aj takáto téma dokáže rozpútať 3. svetovú. Nikto vás nenúti žiť život tej ktorú tak veľmi kritizujete. Veď si zoberte ruky po lakte, platte všetko 50 na 50 a každý večer sa na seba pozrite do zrkadla a povedzte si aké ste geniálne. Ja pracujem od maturity, aj som pred manželstvom dovolenku platila z väčšej časti, kino raz jeden raz druhý . Keď som bola na rodičovskej, rodičovský príspevok som mala ako vreckové. Muž mi to navrhol. Kupovala som za to oblečenie a plienky malej, sebe kurz angličtiny, diaľkovo som okrem toho chodila na výšku Kojila som dva roky, takže tam som ušetrila. Ostatné platil muž. Po návrate do práce som sa zapojila do platieb domácnosti. Bol to náš model a nam vyhovoval. Nemuseli sme čakať na rodičovský príspevok aby sme mali na chlieb a pečivo. Nikdy ma nenapadlo smiať sa z fungovania iných rodín. A bit sa do pŕs, že ako to robím ja jediná správne. Takže povinne naštudovať slovo tolerancia. Sú ženy, ktoré napĺňa byť doma a starať sa o domácnosť a deti. Sú ženy, ktoré po roku materskej utekajú do práce so syndrómom vyhorenia. Sú introverti a extroverti. To sa akože budeme hádať kto je lepší a kto horší? To mi pripomína hon na čarodejnice. Ži a nechaj žiť.

mircalla
17. feb 2019

@maminuska Uz som napisala, ze muz ma byt zivitel a tak to je spravne. Zivitel pre mna nie je ale ten, co mi plati vsetko. V tvojom ponimani ma platit vsetko, aspon si sa tak vyjadrovala. Este pred detmi. Mne sa strasne nepaci, kam sa zvrtla nesna doba. Solidny zivotel je taky, co vie zabezpecit rodinu,ale nemusi ale platit vsetko. Ja som nemala problem ak ma chlap pozval 2 krat von zase navrhnut, ze nieco zaplatim ja. Samozrejme ak odmietol, brala som to ako dobry signal. Ale navrhla som to. Ine je to, ked je zena na RD. Ale pokial pracujue, nevidim na to dovod. Tu sa nase nazory rozchadzaju. Ked som zila predtym s partnerom, tiez sme financovali domacnost spolu, kazdy platil nieco. Obaja sme zarabali a prislo mi to tak spravne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kikina84
17. feb 2019

@jakub111 ja som sa nikdy nenechavala vydrziavat..aj ked snaha bola zo strany polovicky..mame spolocny ucet dve karty k nemu a vsetko co sa kupuje napr do domacnosti,dovolenky atd tak medzi sebou vieme,mame prehlad,ziadne tajnosti..kym sme spolu chodili tak raz platil on raz ja

0izidora0
17. feb 2019

@robin_claire neviem na koho narazas nič také som tam neobjavila?

tanapeta
17. feb 2019

@maminuska pre teba je muž živiteľ. Prosím ťa, akú ty máš voči nemu úctu, keď je pre teba iba živiteľ? A keby mal chudák menej prachov, tak o neho ani nezakopneš? A keď sa mu náhodou niečo stane, choroba, tak čo budeš s ním potom robiť, keď už nebude tvojím živiteľom?

belllinka
17. feb 2019

@janulka1802 niekde som to citala, nemam dokazy, linky, tak ok berem spat

@ptmt1011 co jej mam akoze zavidiet? Ze muzov bere iba ako zdroj financii?
@vendulka80
Som hrda na to, ze iba neparazitujem na muzovi, ze sa viem postarat sama o seba.
@tanapeta to uz pre nu nebude MUŽ

maminuska
17. feb 2019

@mircalla ale to je môj spôsob fungovanua, lebo si to takto manžel praje. Chce aby môj príjem som použila ako ja uznám za vhodné. Je to moja a manželova dohoda. Nemal by problém aby som zostala doma, čo nie je zas pre mňa. Takže si vediem svoju firmu , robim audity , znalecké posudky , pripomienkujem zákony predložené komore, ale robimto v takom rozsahu ako ja chcem . Všetko toto čo zarobím a nie je toho malo rozdeľujem sebe a deťom. Alebo by bolo lepšie to rozflákať? Najviac odkladáme práve tej najstaršej , ktorá sa nebude vedieť o seba nikdy postarať. Môj muž nielenže utiahne kompletne celu domácnosť hravo a bez problémov,ale ešte aj odloží nám na dôchodok. Ja nie som uštvana z nedostatku ako mnoho žien čo si buď zobrali lakomca alebo neschopného muža čo tu rodinu neuživí. A ja takého chlapa som nikdy nechcela a chvalabohu ani nemala, napriek prvému rozvodu.

maminuska
17. feb 2019

@tanapeta prečítaj si diskusiu, písala som o tom.

vendulka80
17. feb 2019

@belllinka tak potom je vsetko v poriadku. Ja som hrdá na svojho muza. Ze aj napriek tomu, ze sa viem postarať sama o seba on sa stara o mna a o nase deti😉

mircalla
17. feb 2019

@maminuska Ja som mala vzdy pocit (ked som este randila), ze typy, co chceli vzdy vsetko platit za kazdu cenu si ma tym sposobom akoby kupovali a nepacilo sa mi to. Ak je to 80-20, ci 70-30 mi je to sympatickejsie. Totalny lakomec je katastrofa

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
17. feb 2019

@tanapeta pre mňa je muž živiteľ kamarát spolupracovník, milenec, otec mojich deti a ostatne si naozaj prečítaj. Keď sa rozhodnem teoreticky zajtra od neho odísť , tak sa bez problémov uživím aj keby mi Zrovná neplatil vyživne. Len budem robiť viac auditov, viac posudkov a viac DP