icon

Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?

jakub111
15. feb 2019

Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.

Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.

maminuska
18. feb 2019

@robin_claire ja skutočne nemam čas teraz znova na točenie tých istých kecov. Ano, muž ktorý nemá na to aby utiahol úplne základne potreby rodiny nie je u mna schopný chlap. Muž ktorý si nechá platiť od frajerky , nie je pre mňa mužom snov. A nepodceňuj mužov mame ich kopec schopných , príjemných a milých . Len si treba vedieť vybrať a nebrať prvé čo mi príde pod ruku len aby som niečo mala.

mircalla
18. feb 2019

@dai Ja som si prvu matersku uzivala dost dlho a tiez ma to bavilo. Maj sa a dakedy by sme mohli dakam vybehnut, napis mi IP

barrilla
18. feb 2019

Moja sestra sa ide rozvádzať. Majú s manželom oddelené účty. Nikdy nesúhlasil aby mali spoločný účet. Keďže zarába viac a splácal aj hypotéku, sestra bola aj na MD 2x, tak stále tvrdí, že byt je jeho aj keď ho nadobudli spolu. Výdavky majú rozdelené. Ale je hrozne skúpy, nedopraje ani deťom ani sebe, manželke samozrejme nie. Stále (od sobáša) si tajne odkladal nabok peniaze, aby keď sa rozvedie, tak sa nemusel deliť. Už je to neúnosné, chce len brať a dávať nie. Je schopný pri pokladni oddeliť 1€ položku, lebo to nie je jeho výdavok. Nedá sa to všetko rozpísať, žiaľ, prekročilo to za tie roky už únosnú hranicu, už útočí pre peniaze na deti, napr. nech sa dcéra stredoškoláčka odsťahuje k babke atd.

robin_claire
18. feb 2019

@maminuska K tym muzom - prvy raz si sa rozviedla, po tom, co ta nechal v stichu a vydavala si sa mlada... tak laskavo nesud. Vzhladom na vek asi prvy alebo druhy, co sa nakytol....

dai
18. feb 2019

@barrilla úprimne nerozumiem prečo si ženy takýchto mužov berú a ešte s nimi aj zakladajú rodiny... Mne toto príde ako 2 totálne extrémy co popisujes ty a maminuska.. Z pohľadu ženy je jasne ten maminuskin prípad lepsi🙂 neviem ako z pohľadu muža...
Vďaka bohu je stále dúfam väčšina mužov a žien normálnych a manželstvo ako aj rodinu vnímajú ako spoločne dielo kde obaja pridávajú svoj podiel, tak v domácnosti ako aj finančne - tak ako to aktuálna situácia a ich vzájomná dohoda umožňuje...

maminuska
18. feb 2019

@robin_claire ani študentská láska a mladosť. Tak to aj skončilo . Takze ano netreba brat prvé čo sa o mna obtrie.

saslavka73
18. feb 2019

Ozaj pekný deň a mne sa tak krúti hlava. že by sa na to vyseriem a pôjdem sa prejsť?

saslavka73
18. feb 2019

@barrilla Držím Tvojej sestre palce. Nech to dotiahne. Ale vieš čo je pozitívne, že sa naučila spoliehať len sama na seba.

laska201
18. feb 2019

@barrilla to je super ze takto setril a teraz je rad na manzelke nech ho riadne oskube o tie uspory ved polka patri jej a detom.preto vzdy tvrdim nech to maju na 1000 uctov vsetko za manzelstva je spolocne.aj na setrene peniaze.

junova
18. feb 2019

Mne to už tiež príde také vyvyšovanie sa maminusky nad ostatné ženy a najmä ich neschopných mužov. Trochu pokory by to chcelo. To že si chlap nechá v čase randenia zaplatiť od priateľky kávu neznamená automaticky že je grobian. Najmä pokiaľ tá priateľka zarába a jediná jej starosť je či si kúpi kabelku ružovej alebo lososovej farby. Ja nemám rada lakomcov ale nepáči sa mi ani keď sa žena hra na chudinku. Veď my sa aj s kamoškami striedame pri platení kávy, kina. Môj otec nie je buran, vyštudoval za Ing, ovláda angličtinu, postavil dom, vychoval štyri deti a napriek tomu mal plat nie veľmi vysoký a potreboval aj mamin príjem aby sme vyzili. Áno, čakali aj na rodičovský príspevok každý mesiac. Potom si otvoril živnosť a bolo lepšie My mužom sme našťastie za vodou, 60 percent môjho príjmu sa odkladá. Lebo si to môžeme dovoliť. Pre mňa sú buraní chlapi ktorý zarobia minimalku a nesnažia sa s tým nič robiť. Nepomáhajú žene s domácimi prácami, deťmi. Nepracujú na sebe a z úst im ide jeden vulgarizmus za druhým.

saslavka73
18. feb 2019

@junova Ja to tak nevnímam ako vyvyšovanie. Tiež sa mi nepáči toto pretriasanie jej manželstva a detí. Veď nech si každý urobí ako chce. Tá jej prvotná reakcia, že chlap, ktorý nemá na kávu pre frajerku je neschopný bola tvrdá, ale baby povedzme si, že keď nás na tú kávu pozve tak ju snáď aj zaplatí či?

lubkavargova1
18. feb 2019

@saslavka73 ja som zazila situaciu kde ma chlap pozval na kavu a veru, ze som si ju musela odcvakat...mozte trikrat hadat ci sa opakovalo dalsie rande. A do dnesnych dni je chlapisko sam a nechape preco sa mu zeny vyhybaju 🙂 🙂

saslavka73
18. feb 2019

@lubkavargova1 Pozval ťa a potom čo nič? Čumel do blba? Zabudol si peňaženku v aute? Doma?

sashabb
18. feb 2019

@muz123456 "Co by sme si pomysleli o chlapovi, ktory by tvrdil, ze “ma nejake naroky na zenu” a on nebude upratovat, varit, starat sa o deti, lebo to je zodpovednost zeny a on “nebude suplovat jej ulohu”? "

Ale toto sa bohužiaľ deje vo velmi vela prípadoch. Stále je vela chlapov, ktorí majú tento názor, tak sa potom netreba čudovať ak má žena názor, že chlap má hlavne zarobiť peniaze 🙊🙈

0silvia0
18. feb 2019

@lubkavargova1 to si si zaplatila len tú svoju alebo si zaplatila aj jemu?😕

0silvia0
18. feb 2019

@sashabb no a keď sa stretne taký muž, čo nebude upratovať a variť a taká žena, čo nemieni chodiť do práce, totálna idylka, tým to môže aj spolu ladiť 😎

lubkavargova1
18. feb 2019

@0silvia0 zaplatila svoju, a stastie som mala ze som dezert nechcela, lebo aj ten by som zacvakala. A nie, nezabudol si penazenku nikde, mal ju pekne so sebou..proste situacia: casnik donesie ucet, polozil a on " zaplatime svoje polozky"....zaplatila som, pekne sa s usmevom zodvihla a "id ty do certa". Nie, viac mi netrebalo.

saslavka73
18. feb 2019

@sashabb No môj muž napr. deti neprebaloval, iba asi raz v krajnom prípade. Nechodil s nim von, neumýval vaňu, podlahu, nevaril, nanakupoval a je aj šetrivý divnô podľa mňa ale neschopný určite nie je.
@0silvia0 🙂 si ma rozosmiala

saslavka73
18. feb 2019

@lubkavargova1 To bol nejaký kolega z práce?

saslavka73
18. feb 2019

@maminuska Vidíš a za neschopáka ho nepovažujem..........

lubkavargova1
18. feb 2019

@saslavka73 no bol..nastastie "BOL" 🙂 🙂 🙂 A jak sa snazili kolegovci aby nas dali dokopy 🙂 🙂

saslavka73
18. feb 2019

@lubkavargova1 Tak on to bral asi ako, že ide s kolegyňou na kávu a každý si platí svoje. Asi Ty si to zle pochopila moja. Alebo on.

lubkavargova1
18. feb 2019

@saslavka73 no to nebolo kolegovske posedenie, ale normalne rande 🙂 Prve aj posledne 🙂

saslavka73
18. feb 2019

@lubkavargova1 No možno podľa jeho nie. Však chápem.
No ale vlastne, však to neznamená, že je neschopný.

belllinka
18. feb 2019

@saslavka73 Ja to teraz vidím na viacerých prípadoch v našej rodine, ako sú tieto vzťahy, kde je jeden závislý od druhého, na hovno. Žijú si tak roky, jasné idylka, ale potom jeden z partnerov umrie a koniec, ten druhý nevie sám existovať lebo muž nie je ani len schopný zapnúť pračku alebo si uvariť jednoduché jedlo. napr.

saslavka73
18. feb 2019

@belllinka Vieš čo ja verím, že môj muž keby umriem tak aj opere, aj uprace aj navarí bez problémov. Len teraz to skrátka robím ja......

dai
18. feb 2019

@belllinka ale to je asi normálne ze v dlhodobom vzťahu sú role partnerov podelené... A ak sa partneri mali radi tak je odchod jedného z nich vždy veľmi ťažký... Ja nemám páru napr. kde mam pneumatiky napr., nikdy som ich na svojom aute neprezuvala, nemenila olej a pod.... A keby sa rozvedies napr. Tak by som sa tiež veľa vecí musela naučiť ktoré teraz nerobím a chvíľu by som bola dosť neschopná v tomto...

belllinka
18. feb 2019

@saslavka73 teraz možno áno, ale keď budete starí, tak napr. v 70-ke mu padne už veľmi zaťažko sa učiť všetky domáce práce, keď teraz doma nič nerobí.

lubkavargova1
18. feb 2019

@saslavka73 tak po odstupe casu sa nad tym uz len pousmejem. To ci je chlap schopny/neschopny to skor posudzujem v inom smere zivota. Ale na druhej strane ako to tu citam, zacinam celkovo chapat tych chlapov co doslova pocitaju kazdy cent..je mi smutno z tejto diskusie :( Uprimne, ja ako slobodna a mlade ucho co by som si mala brat priklad z vas starsich zien tu len sama krutim hlavou.

saslavka73
18. feb 2019

@dai To je pravda. Ja neriešim počítače, telefóny, auto, elektriku ani domáce spotrebiče. Len poviem čo by som cca potrebovala on vyberie.