icon

Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?

jakub111
15. feb 2019

Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.

Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.

xxxkatka
18. feb 2019

@laska201 bez ohladu na poistky, dary, vyhry a co ja viem co este, ked nebude zivitel muz- zivitelkou bude zena.

laska201
18. feb 2019

@xxxkatka presne tak.a je jedno ci ma 1 ci 5 deti.tazke to maju rovnakko.a to iste plati aj o muzoch s detmi.len dnesna spolocnost tuto otazku poklada prave len tymto rodinam.

xxxkatka
18. feb 2019

@laska201 ja nemam s mnohodetnymi rodinami najmensi problem. A ta otazka je pokladana komukolvek - mnohodetnym rodinam, zenam v domacnosti, zenam na retazovych RD... Kazdopadne kazdeho mimo konkretnej rodiny do toho h...o.

stella333
18. feb 2019

U nas je to rovnako ako u @maminuska , manzel je zivitel a ja som moje prijmy odkladala, kym som nejake mala. Nesla som do manzelstva s tym, ze to tak bude ale tak to dopadlo. Mne to vyhovuje.

Aj ked nechapem trosku ako sa to tu deli, manzelove, moje, ja ich vzdy pouzijem pre rodinu, ci deti, nejdem za ne na cestu okolo sveta. Su tak ci tak nase, teda pre rodinu, kam patrim ja aj deti. Nevidim zmysel v rodine delit peniaze na moje a tvoje. Rodina je jeden celok.

iguaza
18. feb 2019

@ptmt1011 Takisto ako tu niekto cely cas pisal, akoby s nimi zil @0izidora0
Ale na to mas asi uz iny meter.

Ale k veci - milenka ci bokovky su standardna vybava muza v strednom veku so starnucou manzelkou (dokonca aj s mladou manzelkou). Jednoduchy dovod - zeny sa na neho lepia ako muchy prave kvoli jeho kontu a uspesnosti. Nebud naivna. Poznam ich par. V dnesnej dobe je to bezne. Nevrdim, ze spravne, ale bezne. Je to prave tym, ze tak ako @mamimuska, tak aj ich pritahuje bohastvo a uspech. Samozrejme sa ti s tym doma chvalit nebude. Ale tak ona je realistka, takze podla mna s tym aj pocita

iguaza
18. feb 2019

@stella333 Jasne, ze nevidis zmysel delit peniaze na moje a tvoje, kedze ziadne nemas a ma ich manzel. To je logicke a mudre, nie?

0izidora0
18. feb 2019

@iguaza len ty si asi neporozumela o čom sme sa bavili,snažila som sa mu vysvetliť, že je prirodzené,že ženy si vyberajú mužov v kt.vidia dobrý potenciál do budúcna. Tým pádom to nemôže žiadny muž zazlievať a žalovať sa na ženu, pretože koniec koncov je to matka ich deti,tj. takto asi som to myslela.Ze to niekde hlboko má zakorenené každá žena,aby kŕdeľ hladných deti prežil. Je jasné,že každá si vyberá to najlepšie v svojom ponímaní a tak isto aj každý muž.

maminuska
18. feb 2019

@0izidora0 nie každá , mnohé si vyberajú opakovane to najhoršie čo sa dá , je to taká matrica kde si znova a znova vyberáš ten istý typ chlapa. Jednoducho u niektorých žien to úplne zlyhá .

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
18. feb 2019

@ptmt1011 nad tým sa ani nerozčuľuj , to sú také kecy ... konkrétne ja jej komentár neberiem ani do úvahy.

0izidora0
18. feb 2019

@maminuska veď ja som aj napísala v svojom ponímaní,niekedy sa stane aj to,že sa človek proste sekne. Nečaká isté veci z druhéj strany.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
18. feb 2019

@0izidora0 sú veci ktoré sa dajú odpozorovať veľmi presne už pred manželstvom / partnerstvom a tam patria chronicky sukničkár, lakomec, vydeľovač, povaľač a potom sú situácie ktoré preverí až keď skutočne nastane. Napríklad ťažko postihnuté dieťa , tá situácia musí nastat aby si v danej veci otestovala človeka.

0izidora0
18. feb 2019

@maminuska Len ta láska je niekedy dosť slepá . Ak sa teda bavíme o určitej vekovej skupine. Zrelé ženy a muži , ktori si už niečím prešli ,uvažujú inak myslím. Tie priority,hodnoty sa menia ,komu sa chce neustále striedať partnerov. Za to ,ja by som tu lakomca chlapa nikdy neobhajovala verejne,hoc ho nemám. Sú to stále i tak iba moje názory a ľudia majú rôzne.

0izidora0
18. feb 2019

@maminuska tým nenarazam na teba,píšem všeobecne. Aby nevzniklo nedorizumenie.Ty si urobila najlepšie ako si mohla . Mňa by tiež takýto muž sklamal. Za mňa máš môj obdiv,že si to ustála. Dosť ťažké obdobie.

maminuska
18. feb 2019

@ptmt1011 zas na druhej strane ma to otestovalo ...že čo vydržím , od zlatokopky , vyžírky , starnúcej manželky , hráča v zlatokopeckej lige , neznalca prerušovanej súlože, princeznej čo ju treba spakovať ....zistila som čo je moja slabina ( obdobie ochrnutia dcéry ) a to si posilním . Môj názor na určitý typ mužov to nezmenilo a ani ho nemienim zmeniť. Všeobecne muži sú dobré stvorenia a podľa mňa by boli aj lepšie ak by im ženy dali priestor sa realizovať.

maminuska
18. feb 2019

@0izidora0 ano veľmi náročné obdobie a skutočne ho nikomu zažiť. Ale naozaj sa dá prežiť všetko a naučiť s tým žiť.

maminuska
18. feb 2019

doplním neprajem .

0izidora0
18. feb 2019

@maminuska o tom preverovaní viem tiež svoje. Niekedy sa v človeku skrývajú také veci ,že...ti rozum zastavuje. Bolestivé spomienky,ale každý je takým,akým chce,chcel byť . Tebe ostanú iba oči pre plač. Tapam z minulosti. Nepíšem o manželstve momentálne.

columbine
Autor odpoveď zmazal
stella333
18. feb 2019

@iguaza To co som zarobila som investovala do rodiny, rovnako ako to robi moj manzel. Aj ked manzel plati chod domacnosti a ja podla uvazenia investujem svoje uspory, ked treba. Co ineho by som s nimi asi robila. Na moje tvoje sme sa nikdy nehrali.

maminuska
18. feb 2019

@columbine predovšetkým ti ďakujem za normálny ľudský prejav.
Muž ktorý nevie zabezpečiť základné potreby rodiny .... to jest normálne prežitie ženy s dieťaťom počas jej materskej a rodičovskej .tak to je naozaj problém a taký by si rodinu nemal ani zakladať. Najprv ju musí vedieť finančne zabezpečiť aspoň to základné minimum , bývanie, strava , hygiena, plienky ...atď, základný štandard. Sú muži čo nevedia - , invalid, chorý tak tam skutočne som ďaleko miernejšia ale zároveň som jasne zdôraznila že stále hovorím o zdravom chlapovi. A sú muži čo majú potenciál , len sa im nechce , majú to na háku ....to sú pre mňa neschopní chlapi a nechávajú to na žene , nech sa mobilizuje, nech pohne ona tým rozumom , zadkom a neviem čo . Ale najhoršou kapitolou sú muži čo majú potenciál , majú zdroje a aj dostatočné a napriek RD manželky alebo hoc aj nižšieho príjmu stále požadujú aby sa išlo pol na pol , takže ak žena zarobí 450 a on dajme tomu 1500 a výdavky sú 800 , daj 400 , ja dám 400 a obleč sa , cestuj do práce sa ako chceš, tvoj problém , ale 400 každý mesiac dáš aj keby tomahavky padali . A stále sme v manželstve, partnerstve. Absolútnou špičkou lúzerstva je rozpočítavanie položiek z dokladu z registračnej pokladne, neprispievanie na deti ani v manželstve a tvárenie sa že je to ženina starosť.
Takže ano , chlap musí byť schopný utiahnuť základný štandard rodiny, pretože sa môže stať všeličo , aj narodenie postihnutého dieťaťa, aj úraz dieťaťa ktoré ho tak poznačí že často matka musí ostať doma a je to 24 hodinová opatera, rehabilitácie, onkologické ochorenie ...ja toto nikomu neprajem , ale sama som si tým prešla a viem aké to je finančne náročné a to môj ex bol schopný ufinancovat tieto základné potreby , len nebol schopný už zvládnuť psychicky tú situáciu .
Takže ak muž zabezpečí tento základ , tak ženin príjem je niečo príjemné , čo zlepší žitie tej rodiny, ALE ten základ tam musí jednoducho byť a mal by ísť zo strany muža. Sú muži ktorí zabezpečia iba základ, muži ktorí zabezpečia širší základ a muži ktorí hravo utiahnu celú domácnosť. Len tie ich ženy o tom mlčia lebo sa dostanú presne pod takúto paľbu ako ja, budú označené zlatokopku , vyžírku a ďalšie delikatesy. Keď je zabezpečený tento základ od muža tak potom to je už na dohode manželov/ partnerov , dokopy príjem a financovanie spoločného , spoločný príjem a každý si nechá rovnakú čiastku alebo taký model ako mám ja. Takže tuto zotrvávam na tom čo som povedala.
Teraz k tomu buranstvu .... áno , muž ktorý v čase randenia si vypýta od ženy peniaze pol na pol , alebo nechá ženu platiť , večeru , dovolenku je pre mňa buran a je to signál že niečo nemusí byť v poriadku v tom základnom zabezpečení . Muž je častokrát aj džentlmenský nastavený, veľakrát aj zmätený z takéhoto feministického chovania a častokrát je mu to aj nepríjemné a ako tu niekto napísal cíti sa ako idiot , ale čo sa opakuje raz ty, raz ja prijme takýto model a ak je tupcom tak sa z takéhoto modu nevie vymaniť ani v manželstve. Lenže máš tu mužov ktorý to očakávajú že tá žena platiť bude v čase randenia ...tak toto sú tí burani .

maminuska
18. feb 2019

ktorý to očakávajú že tá žena platiť bude v čase randenia ...tak toto sú tí burani . opravujem ktorí .

maminuska
18. feb 2019

@columbine to buranstvo sa vztahovala na mužov ktorí si nechajú platiť od ženy v reštaurácii v čase randenia.

salfusco
19. feb 2019

K akemu zaveru ste došli? 😀😀😀

dai
19. feb 2019

@salfusco účelom diskusie je diskutovať nie vynášať všeobecne zavery🙂

salfusco
19. feb 2019

@dai nuž ja neviem,kedysi nas v skole ucili,že diskusia je výmena názorov medzi ľuďmi na nejakú tému, ktorá má obyčajne za cieľ vyjasniť alebo vyriešiť nejaký problém.Nie že by som tu očakaval,že sa najde nejaky jasny zaver,pretože sa najst neda a ani neexistuje,každy to ma nastavene inak a presviedcat inych o svojom systeme fungovania a "ako by to malo byť" je scestne,ale možno sa predsa mylim a nejaky zaver sa nasiel... 🙂

saslavka73
19. feb 2019

@salfusco Na to by mal odpovedať zakladateľ.

saslavka73
19. feb 2019

@maminuska Toto som pochopila ako si to myslela a čosi veru na tom bude. Máš pravdu.

majkeel
19. feb 2019

@maminuska
Problem je ten, ze svojho prveho muza si si nasla sama, nenasla Ti ho mama, ani nikto iny. Sama si zodpovedna za to, koho si si nasla a ze si s nim mala dokonca dve deti. Za zivot budes zit s 2-3 muzmi, so zvysnymi 3 miliardami nikdy nebudes mat do cinenia, nechces mat do nicenia a ani oni nikdy nebudu mat zaujem o zenu s 5 detmi. Aky vyznam ma, ze vykrikujes na vsetkych primitivi, burani, nerozmnozujte sa?
Staci to povedat, uprednostnujem takychto muzov a hotovo.
Co ked sa nieco stane a tvoj muz sa nebude moct starat o vas, ba Ty by si sa musela postarat o neho? Odhodis ho do ustavu, lebo z neho (zivot je svina) bude zrazu neschopny buran ako ti ostatni, aj ked sa doteraz vzdy o vas staral?
Zdravy muz a zdrava zena maju obaja rovnako pracovat a starat sa o rodinu vo vsetkych sferach, od financnej po s prepacenim umyvanie zachodov.