Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?
Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.
Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.
Ale on je stará škola,je to samozrejmosť pre neho
Moj muz videl otca ako daval celu vyplatu mame.Ani sme sa nejak moc o tom nebavili takze to bral uplne nromalne ked sme zacali zit spolu.Chodenie platil len on bolo mu trapne aby mu platila zena.Gentleman aj po 13 rokoch.Otvorit dvere na aute a usadit ma je u nas normalne.Tak ako dvere hocijake.Dakujem milacik nech sa paci milacik lasocka.Obchod funguje tak on uklada do vozika ja platim z jeho uctu.no veceru plati len on ale vyberiem z uctu a dam mu tie peniaze.tak ma pocit ako ked sme spolu chodili.
To je len sprostosť žien, že uverili týmto rečiam,,zlatokopka,,raz by mi zahlásil chlap daj mi polovicu na elektroniku a už by bol free . Bol by pre mňa cudzím v tom momente . Nie mojím mužom
Ono je rozdiel byť "rovnocenna", lebo musím, lebo chrap zaplatí polovicu a zvyšok mu je fuk (resp. zaplatí polovicu zo sumy, ktorá sa jemu vidí primeraná) alebo byť rovnocenna ale vedieť, že mám muža, ktorý v prípade núdze zastane všetky pozície, potiahne, postará sa. Zaujímavé, že najhlasnejšie o vlastnej rovnocennosti bude vyvreskovat ta prvá skupina.
Keby mi muž (akýkoľvek) na rande povedal, že platíme pol na pol, bolo by to definitívne naše posledné rande. Ale keby sme si (čoby bezdetni frajeri) vzali byť do podnájmu, platili by sme ho pol na pol. Stále by som od muža očakávala istú dávku veľkorysosti, nie preto, lebo nie som genderovo rovnocenna, ale jednoducho ako prísľub do budúcnosti, že mu je jasne, ze v prípade založenia si rodiny bude on ten, na ktorom bude hlavná finančná zodpovednosť. A to bude aj v prípade, že žena zarába desatnasobok (chlap neotehotnie, neporodi a nehrozia mu následne zdravotné problémy ani keď sa zurive radobyfeministky postavia na hlavu). A tak sa budem snažiť vychovať aj dcéru - že muž musí byť ochotný prevziať zodpovednosť a nie všetko deliť dvoma, ak sa chce do všetkým delit na polovicu, je lepšie bývať s kamoškou ako s dekoráciou vyzerajúci ako muž.
@jakub111 Pokiaľ to budeš myslieť vážne s tvojou priateľkou,vezmete sa a peniaze nebudeš riešiť. Lebo v rodine sa proste neriešia. Sú to nám blízky ľudia a staráme sa o seba navzájom. Každý jeden v tom ,čo vie najlepšie a podľa možností,aby nikomu nič nechýbalo z každej strany. Pokiaľ to bude nájomník,tak sa tak zachovas. A je otázkou času,kedy jej dopne.
@simsalabim samozrejme že to nie je model bežnej rodiny , ale je to model kde takto žije množstvo rodín . Len sa to nehovoria takto priamo ako ja...lebo by sa na nich zosypala takáto spŕška 🙂 . Len ja som voči tomuto odolná .
@0izidora0 máš pravdu pre môjho manžela je to úplna samozrejmosť, chlapov ktorí si vypýtajú od ženy za večeru , kávu , dovolenku čo len cent alebo ju nechajú zaplatiť považuje za úplných buranov.
A tiež súhlasím s tebou že to je tlak okolia , feminizmus nadobudol obludné rozmery a ten vytvára tlak na mužov . My ženy sme už tak trafené že nám prekáža aj pomoc od muža do kabáta alebo otvorenie dverí , pomaly ale isto sa z nás stavajú rodiaci a kojaci chlapi. Len preboha aby ten chlap nezaplatil nič viac ako polovicu , lebo budem vyhlásená za dojnú kravu , zlatokopku ..všetko na polovicu. Nič nie je primitívnejšie ako chlap ktorý v reštaurácii z lístka rozpočítava večeru , a žena sedí a čaká a potom vytiahne peňaženku a dá mu to čo utratila. Totálny hnus.
Zo žien sa stávajú muži a z mužov ženy , oklieštení vykastrovaní samci , polarita oboch pohlaví sa začína stierať až nakoniec naozaj dospejeme ku genderizmu a nebude žiadny rod ale TO. To čo porodilo , TO čo oplodnilo .
A takto zmýšľajúce ženy zas a znova vychovávajú synov ...nie že si nabrnkneš nejakú zlatokopku ktorej zaplatíš dovolenku , večeru , alebo by si jej preboha kupil ponožky, svetrík , podprsenku od Victoria seecret . Nie , ďakujem ja takto synov vychovávať nechcem a nebudem .
@0izidora0 "toto si vážne dokázala napísať o žene a matke 5 deti?"
Ak ma niekto 5 deti, je akoze nadclovek? 🙂 Nasa babka mala 14 deti, tak zena s 5 detmi je asi iba tretinova caja potom.
Mat deti a ich pocet je slobodne rozhodnutie kazdeho cloveka, nikoho nic nie je do jeho rozhodnutia, hlavne ak ich zvladne slusne vychovat. 🙂
moj manzel od zaciatku nasho randenia vzdy platil on. Povazuje to za neuctive voci zene,aby si platila sama. Obcas som kupila listky do kina, alebo zaplatila nejaky caj, kavu atd. ale on vzdy sa citil ako idiiot, ktoremu plati zena. Tiez stara skola. Ako sme spolu zacali byvat, plati tiez vsetko. ALe vieme presne kto ma kolko na ucte, kto ma ake vydaje, prijmy. Ak sa stane ze nema on, zatiahnem ja. Vsetko je nase spolocne. Mam kartu z jeho uctu, on je gro nasich prijmov. Okrem toho, ked potrebujem, tak mi vzdy prevedie nejake prasule na ucet. Proste toto neriesime. Tiez si myslim, ze v partnerstve by mal hlavne chlap zabezpecit a z prijmu pokryt vsetky vydaje domacnosti.
tiez poznam take, ze idu na dovolenku a zena si to ma platit sama, pripadne je na RD ale zabudni, ze by jej dal chlap nejake extra prachy ze na kadernika atd...Ja sa nemam na co stazovat.
Suhlasim s
@maminuska . Je skvele, ze dokaze setrit sebe aj detom. Nerozumiem preco z toho kazdy robi halo. Ocividne jej chlap dokaze zabezpecit vsetko a nekupuje teplatky u cinana, zrejme si setri aj on. Co je na tom? kazdy by mal mysliet na zadne vratka. A ze zlatokopka?? zena co pracuje, stara sa o deti a aj o chlapa? Neverim!
Tak zas az take idealne to medzi nimi nebude, ked uz po 2 rokoch vztahu museli chodit k psychoterapeutovi, aby sa medzi sebou nezozrali.
ja mám svoju firmu , podnikám a dobre mi prosperuje, trošku som teraz utlmila činnosť , lebo mám ročného chlapčeka , zákazky si vyberám a nerobím hocičo . Užvím sa bez problémov aj bez manžela a a j svoje deti.
@belllinka no a nešli sme sa žožrat-) . Sme spolu už 12 rokov, 11 rok manželia, fungujeme veľmi dobre. Ale však to ty vieš.
@maminuska ja som sa dnes pýtala na rady zo zdr.dovodov snáď nebudem označená,onalepkovana . Mne tu už tiež bolo vytknutych par veci s nedorozumenim. Nepochopením situácie ,ako som to myslela. To už sú také naťahovačky zbytočné. Nič si nevycitaj , robíš prvé posledné. Si úžasná mama a nepoznám manželstvá ,kde by kríza neprišla. Dôležité je ,že ste to ustáli,snažíte sa. Rodina je v celku a držíte spolu. Prajem všetko dobré.
@jakub111 my sme tiež išli pol na pol vo všetkom, ajked som mala o polovicu nižší plat. Aj nájom som rovnako platila polku, aj dovolenky, potraviny do domácnosti tuším ešte aj viac ako on. Teraz ale už máme dieta. Ešte keď som dostávala materskú pol roka z prace, aj vtedy išlo všetko pol na pol. Ale odkedy mam rodičak tých miernych 230 eur tak muž musí platiť aj nájom sám aj veci do domácnosti. My nemáme ani teraz spoločný účet, ja mam založený sporiaci účet a prístup mam len ja, on žiadne sporenie nemá. Ja som toho názoru nech je vo vzťahu všetko pol na pol ale tým sa nemyslia len peniaze, ale rovnako aj stará ie sa o domácnosť, o dieťa atď. Pokiaľ zrna z menšieho platu vykryje svoju časť, pritom ešte ma prať, variť, upratovať, tak nech sa aj muž stará, nielen o financie.

@simsalabim Vieš,kde je problém. Nie v rovnoprávnosti ci ako ste to tu nazvali. 50/50.Ale zo strachu v prípade rozvodu,lebo rozvodovosť je vysoká. Každý myslí na zadné vrátka a skrývajú to pod iné veci. Rodina je úplne o niečom inom . Tuná manžel je očividne spokojný s výberom a plne dôveruje žene. Toto sú bludy a každý to hádže pomaly, že je žena zlatokopka. Dobre to napísala maminuska ,ako si predstavuje zlatokopku. Ona ňou rozhodne nie je. Je len starostlivý rodič,obaja. Keby ti napíšem ,akého mám ja muža doma,rovno ho vyhlásia za blázna