Písanie diplomoviek a rodinný rozpočet
Ahojte baby, chcela som sa s vami poradiť, pretože nemám s kým rozobrať túto tému a naviac sa hanbím. Náš rodinný rozpočet sa dostal do nepríjemnej situácie a ako možnosť privyrobenia mi bolo ponúknuté písanie diplomových a bakalárskych prác za peniaze. Mám vyštudovanú dennú vysokú školu so zameraním na ekonómiu a ku tomu druhú externú so sociálnym zameraním, vždy som patrila medzi top v ročníku. Momentálne nemôžem pracovať denne na klasicky pracovný pomer - pribudli mi do opatery deti po zosnulej sestre, súčasne manžel odchádza pracovať do zahraničia a ja mám pred sebou nečakanú operáciu a dlhodobú PN. Nie sme na to úplne zle, máme čo jesť, kde bývať, avšak pár eur naviac by sa samozrejme zišlo. Mám určité morálne zábrany vziať túto "prácu". Ja viem, že to nie je trestné, ale pri predstave, že niekto odovzdá mnou napísaný výtvor pod svojim menom a získa titul podvodom, sa cítim ako spolupáchateľ :( Nikdy by som sa s tým nikomu nepriznala, pretože by som sa cítila podobne, ako keby som ponúkala sexuálne služby alebo predávala drogy. Samotná "práca" by pre mňa nebola náročná, píšem neuveriteľne rýchlo, mám prehľad a skúsenosti v oboch odboroch, zvládam šibeničné termíny a dá sa na mňa 100% spoľahnúť. Naviac sa bojím, že to má nejaké riziká - agentúra bude poznať moje meno, číslo účtu kvôli výplate peňazí a pod. Ak by som služby núkala len cez inzerát, je tam riziko ešte väčšie. Druhá možnosť je, že sa uskromníme - ja budem mať čisté svedomie, na jedlo nám peniaze ostanú, nebude vyšší štandard. Čo by ste spravili na mojom mieste? Ako by ste sa pozerali na človeka, o ktorom viete, akým spôsobom si privyrába? Viem, že rozhodnutie budem musieť spraviť sama, manžel to necháva na mojej voľbe. Záujemcov mám už teraz..Ďakujem pekne!
@rohypnol1 Že bočný príjem 🙂 S písaním bakalárok a diplomoviek sa dá úplne v pohode uživiť. Ak si naozaj šikovná a stíhaš bakalárku za cca 8-10 dní, ľudia ti dajú bez problémov 300 - 400 euro, za diplomovku okolo 700 € a príplatky sú za náročné témy a výskum a pod. Sama by som do toho šla, kebyže nemám super prácu. Ak by človek spravil 2 mesačne, nielenže sa staneš odborníčkou vo veľa veciach, ale si zarobíš podľa mňa skvelé peniaze, čo väčšina ľudí nedostane ani za regulárny job. Stále sa mi nepáči ako je práca "na doma" odsúvaná ako nejaký bočný príjem, pričom keď je človek vymakaný, zarobí aj 3 x viac ako sedieť v kancli. Takže za mňa, choď do toho 😉 Inak volá sa to "príprava podkladov", takže si safe, neboj sa ničoho... Spytovať svedomie by si mali tí ľudia - teda tvoji zákazníci 🙂
urcite sa tym da velmi dobre privyrobit ... kamaratka tak pise diplomovky a je sikovna a ide jej to a vie si pekne zarobit tym..
Baby pise tu este niekto diplomovky a mal by zaujem si privyrobit ? Ide uz uba o cast prace uz netreba celu len v jednej casti mam moc vyhranene nazory a nemoze tam byt, tema je Migracna politika EU a SR a potrbujem napisat cast o islamizacii europy, ako posobi na europanov na politiku.... Potom o tom ako sa dostavaju na politicku scenu nacisticke strany , kde , kedy ktora strana.ako a co hlasala a ci uspela a dake tabulky a potom kapitolu o tom ako otvorenie hranic prispelo k migracii europanov hlavne do Anglicka a kto tam isliel, tabulky a ako ovplyvnili anglicku ekonomiku. Trufa si prosim na ti niekto ?
🙂 to je diplomovka ci rigo???? 😉 a na akej skole pls???
tfuuu :/
@snehulienka155 zle ??? Alebo zla skola
ja som o tomto tiež uvažovala, občas ma prepadnú tiež podobné pocity súvisiace s podvodom, konec koncov sa to dá chápať ako podvod ale prečo teda tie spoločnosti, čo ponúkajú takúto formu zárobku nie sú stopnuté už ? morálne hladisko je samozrejme zase o inom. Z vlastnej skúsenosti možem povedať, že ak je človek natolko hlúpy, že si nevie napísať sám prácu, tak ju ani neobháji potom. Mala som spolužiaka, ktorému prácu napísala priatelka a štátnice aj tak neurobil. Niekedy ale človek potrebuje pomoc, možno má detičky, vela pracuje a podobne. Aj keď je pravda, že dnes fakt može vyštudovať každý d*bil a možno my, čo chceme pomocť a zároveň si privyrobiť písaním prác aj prispievame k tomu no a teraz ako sa rozhodnúť ? :/ :D
Heh, celý tento biznis s písaním prác je možný len kvôli tomu, že si VŠ učitelia nerobia svoju prácu poriadne. V technickým odboroch to ani nie je za rozumnú cenu principiálne možné, a v prípadoch, že treba reálne niečo v labáku vyprodukovať, je to zhola nemožné.
V rôznych humanitných odboroch žiaľ často ide len o prežúvanie už 5x prežutých a 100x citovaných vecí, ale aj tam by pri obhajobe nemal byť problém aby člen komisie pichol náhodne prstom na ľubovoľné miesto práce a spýtal sa k tomu doplňujúce otázky. Tam je veľmi dobre vidno, kto sa téme rozumie, alebo aspoň tuší o čo ide (keďže to písal sám), a kto nevie ktorá bije. A naviac vedúci práce by priebežne mal kontrolovať postup diplomanta pri vytváraní práce.
@marianys ja mam tu pracu napjsanu chyba mi tam jedna kapitola s ktorou si neviem rady a aj to len koli tomu ze keby som to pisala podla seba tak ma vyhodia zo.skoly a skoncim v base asi lebo by som.l sa vo vsetkom priklonila ku kotlebovy, k jorviku v madarsku k tomu ze vsetlych treba dostat s europy prec a podobne preto hladam.niekoho kto mi to dokaze napisat bez tychto emocii
@hefo ja som.si tu pracu robila poctivo a aj tu kapitolu si nastudujem urcite do podrobna a aj veci k nej ale proste neviem to napisat.
@iwulqa Veď ja ťa ani neobviňujem, to som komentoval všeobecne.
Môj nápad - skús to napr. takto: najprv zosumarizuj fakty pre tú kapitolu, potom skús ešte nájsť fakty, ktoré sa ti veľmi do tvojho názoru nehodia. Zostroj nejakú kostru tejto kapitoly. Popros niekoho blízkeho, najlepšie takého, čo na tú tému nemá vyhranený názor, nech z týchto faktov a danej kostry urobí nejaký presnejší náčrt tejto kapitoly. Nakoniec tento náčrt prepíš vlastnými slovami, snaž sa tam nevnášať svoje komentáre. To by mohlo fungovať a bola by to v podstate stále tvoja vlastná práca. Len treba nájsť niekoho, kto tomu bude venovať čas.
Ok a preco hned menovite kotleba a podobne. Preco menovat??? Podla mna je spravne povedat svoj nazor. Len aj to treba slusne...mam jednu mudru knizku...pozriem ak ju najdem,ci tam nieco taketo je...
no nerozumiem ako moze niekto nazvat diplomovu pracu - pisanim diplomovky. Ved je tam potrebny vyskum, a to nie je mozne za den-dva....mozno teoreticku cast obuchat , precitovat z knih...ale prakticku cast? neviem si to predstavit
@rohypnol1 Ja som tuto pracu robila, ked som mala cas, ale pri 2 detoch je to bez sance 🙂 Som vystudovany slovencinar, takze slo to vzdy formou akoze osnovy a pripravy metodiky alebo zaverecnej korektury. Bavilo ma to a nehanbim sa za to... sama mam 2 titily pred menom a jeden za menom, prace co som pisala boli vzdy velmi dobre ohodnotene oponentmi, ci dokonca ocenene cenami. Vzdy som vsak poznala, aspon sprostredkovane meno studenta a vedela som, ze to obhaji. Nikdy by som nepisala pracu pre debila, co nevie, kde je sever... taky si to nezasluzi. Ked som ucila na fakulte, naucila som sa, kto na to ma a kto na to nema, kto si titul zasluzi a kto nie... ta zaverecna praca naozaj nieje vsetko.
No to je dobra otazka, lebo si neviem predstavit na co je v tomto pripade zamerany vyskum...pripadne kto su respondenti...ale moze ist aj o komparaciu druhotnych dat....
Toto mas tiez vlastne inzerat, cize Ty uz rozhodnuta si a chces si takto nahnat viac klientov. Dobre si to vykoumala...napisat na MK, tu najdes klientiek viac nez dost...sikula. 😉
@rohypnol1
moj nazor - oficialne to nie je celkom v poriadku v ramci zakona, najma pre toho kto si to necha vypracovat.
moralna vec - to si musis vysporiadat sama so sebou, ak ta trapi to ze to budu ludia vediet - nikto to nemusi vediet, aj ked tomu aby to vedeli najblizsi/rodina sa nevyhnes.
okrem toho agentury to maju osetrene inak - ty nepises "diplomovku" ale odovzdavas "podklady".
@alana1 praveze man vyskum zwtrhli keby sme mohli vyskum tak.som najstastnejsia na svete lebo ten som mala spraveny prvy a teraz si neviem rady s tou kapitolov a musi tam.byt lebo.mi chyba 15 stran co bol ten vyskum.
@korytnacka7 teba by som terwz velmi potrebovala.
@karin01 na nasej skole vyskum malo povelych asi len 10 ludi ktory riesili otazky tykajuce sa VUC a podobne ale nie takychto tem.
@iwulqa Ak potrebujes daco,kludne napis 🙂
mne sa osobne nepaci ked si niekto nenapise sam pracu...lebo viem ako som sa s nou ja natrapila...ALE to nie je Tvoj problem 🙂 Ked to vies tak preco to nerobit, hlavne ked tym mozes svojim detom dopriat to co by inak nemali, a aj Ty budes kludnejsia..lebo ked ma clovek peniaze tak sa zije inak ako z ruky do ust 🙂
@korytnacka7 Este doplnim, ze nerobim len slovencinarske a literarne bla bla,ale aj realne spracovanie vyskumov, za pomoci mojho excel experta mangela,takze mame vzdy najbrutaalnejsie spracovane grafy, dokonca aj v navonok nudnych temach 🙂
@balkica Presne ako pises, nech si svedomie spytuje zadavatel, nie vypracovatel 🙂 Ved ten robi osoznu cinnost 🙂 A navyse nie zadarmo. A hlavne, ako som pisala, ked je niekto pako, ani dokonsla praca mu nepomoze a potom to je uz na obhajobe, ci ho vyrazia alebo sa nad nim zlutuju a prispeju do radov debilov s titulom...
@rohypnol1 roky,fakt roky som pisala zaverecne prace,zacala som este na vysokej a prestala som az ked ma par ludi nastvalo,ze chceli opravovat veci ako spojky na konci vety a podobne chobotiny. Doteraz napisem v "sezone" 2-3 prace,ale len tak po znamisti,predtym som robila zadania pre viacero firiem. Je to super job,len zakaznici,ako asi pri kazdej praci s ludmu,nevedia co od dobroty. Podla mna super praca. V piatok ide jedna kamoska obhajovat rigo,co som jej pisala,tak jej dlzim palce 🙂 a vobec sa necitim blbo,ze som tolko prac napisala,kebyze to konzultanti a komisia nemaju na haku,malokto obhaji pracu,co nepisal. A tiez,pisala som pracu jednej znamej,co mala same Acka,bifla ako hrom,sikovna, ale vo worde uplne neschopna,doteraz jej pomaham upravovat dokumenty. Pracu sa naucila naspamat,ale verim tomu,ze ona by ju nenapisala vobec. Kazdy je v niecom inom dobry.
To by sim chcela vidieť, ako by ste sa tvárili, keby vám povedal váš lekár, alebo právnik, že si diplomku nepísal sám. A z pozície vedúcej aj oponentky môžem potvrdiť, že ak pedagóg nie je ľahostajný, odhalí cudziu robotu na 90 % minimálne.
Baby, kľud, už je to dávno neaktuálne, nikdy som sa na to nedala 🙂

Malo by to byt povazovane za trestny cin!! Neuveritelne ma rozculuju "studenti"co su neni schopni napisat ani zaverecnu pracu. Naco potom chodil do tej blbej skoly?! Potom ze to na SR takto vyzera ze kazdy debil ma titul. Bodaj by nie ked za par stovak nejaky chytrak vyrobi inemu diplomovku. Obhajit je najmenej. Staci vymakana prezentacia a mas na 70%vyhrate. Ja by som svoju obhajila aj teraz,5rokov po statniciach a preco? Lebo som ju pisala SAMA,temu som si vymyslela SAMA a viem co tym chcel basnik povedat 😀