Podpora v nezamestnanosti po obnovení pracovného pomeru na 1 deň
Ahojte. Moje dieťa včera dovŕšilo 3 roky a dnes som mala nástup do prace. Do práce som ráno riadne nastúpila ako som sa dohodla s personálnym. Hneď pri príchode sa veci zmenili a ukončila som k dnešnému dňu zmluvu dohodou s odostupným. Dovolenku mi za svet nechceli nechať čerpať a tvrdili že PP sa mi obnovil a teda budem mat nárok na max podporu. Aké máte skúsenosti? Je to pravda? Mam o tom trocha pochybnosti 😐
@evittam
@klarissa25 ďakujem, nebola som si úplne istá keď som v práci strávila 15 minút 😂
@evittam ešte sa chcem spýtať. Dnes som sa vola evidovať na up. Pre papier o zaradení mam ísť 10.2 a ze potom s nim a so žiadosťou na SP. V papieri co mi dali ku tlačovú sa píše ze som do 8 dní povinná oznámiť nárok na dávku. Je v poriadku keď tam pôjdem až 10.2?
Tak záleží čo ti vykazu za tých 15min, zažila som aj to, že NIČ, prever si to ;)
@agata18 mne normálne povedala ze sa obnovil pomer aj odvody. Ako to riešia papierovo mi je jedno. Ale nemyslím ze by tam písali neplatené voľno. Véd aj im by to bolo na nic
@evittam jeziiiiiiis 😁 ja to chápem, ešte raz sa opakujem. Zamestnávateľ ju odrb*l a nenahral jej nič. A to bolo nespravne (samozrejme), tak jej spätne menili výkaz a nahrávali jej tam odpracovaný deň. Keby sa neozvala, nechajú to tak. Proste nič nenahrali, všetko zmazali (opakujem aj to že pracovala na nepravidelnu pracovnu dobu, kde je možné mať riadne naplánované voľno bars aj v stredu.... ), Preto dávam ako tip pre zakladateľku, nech si to skontroluje.
@emma_932 áno ale musí s tým súhlasiť zamestnávateľ resp nie výpoveď ale ukončenie PP dohodou. Keby bola výpoveď plynie 2 mesačná výpovedná lehota...
@klarissa25 aha, takze dohodu, nie vypoved. Zamestnavatel je manzel, nejako ho uz presvedcim ☺ dakujem za radu
@emma_932 Tak ako pise
@klarissa25
A stačí citat co tu dookola radime.😉
Ked spravíš ako pises cerpes 2dni dovolenky.
@evittam
@klarissa25
dakujem za info. takze tu dohodu mozem dat aj s datumom 6.2., ked ma dieta 5.2. tri roky?
a nasla som tusim maly problem. uctovnictvo nam robi uctovnicka, ale niektore veci robim ja, napr. posielam registracny list FO do Soc. poistovne. a vyzera to tak, ze som zabudla poslat skoncenie MD/zaciatok RD. mam to teraz rychlo urobit?
a potom dat k 5.2. skoncenie RD a vznik poistenia, 6.2. dovolenka a k 7.2. zanik poistenia, ano?
tak predsa som to odoslala. len dala som datum skoncenia MD 6.8.17 a datum zaciatku RD 7.8.17. tym padom tam asi visi jeden den, ci nie? boze ja byt uctovnickou, mam zabezpecene dozivotie 🙏

Ano nakolko si odpracovala jeden den.