icon

Podvod UniCredit bank

lenocka137
8. júl 2025

Podvod UniCredit bank vyhraj 200€
Ahojte, je tu niekto, kto naletel? Je tu šanca, že mi vrátia späť peniaze? Vzali mi celú výplatu, ktorá mi prišla včera. 😭

janai1
8. júl 2025
@lenocka137

@sisa_sbtak asi áno, keď som na to klikla..
@janai1 nie je to od vás pekné sa smiať druhým, aby sa niečo podobné nestalo v budúcnosti aj vám...

@lenocka137 vieš, ono stačí trošku rozum zapojiť. Takže toto sa mi nikdy nestane 😎
Ale tak dostať rady od @maranco a tresnúť ako odpoveď na to "😂" tiež svedčí o veľa

lenocka137
autor
8. júl 2025
@janai1

@lenocka137 vieš, ono stačí trošku rozum zapojiť. Takže toto sa mi nikdy nestane 😎
Ale tak dostať rady od @maranco a tresnúť ako odpoveď na to "😂" tiež svedčí o veľa

@janai1 mal to byť placuci smajlík...som dnes už trochu mimo

maranco
8. júl 2025
@lenocka137

@janka_23 v banke požiadali o vrátenie platby za 20€ ale vraj to nazýva úspešne...

@lenocka137 prevod na účet ako potvrdzuješ?
lebo sa nedá poslať peniaze len tak so znalosťou hesla do IB bez dodatočného potvrdenia

lenocka137
autor
8. júl 2025
@maranco

@lenocka137 prevod na účet ako potvrdzuješ?
lebo sa nedá poslať peniaze len tak so znalosťou hesla do IB bez dodatočného potvrdenia

@maranco zadala som heslo do aplikácie Smart banking lebo to chcelo, aby som sa prihlásila do banky...som hlúpa ja viem, ale vôbec, vôbec mi to neprišlo ako podvod...a tiež som si hovorila, že mne sa to nestane a proste stalo sa ...a na FB stále tá reklama koluje...

lenocka137
autor
8. júl 2025
@janai1

@janai1 nikdy nehovor nikdy...

janai1
8. júl 2025
@lenocka137

@maranco zadala som heslo do aplikácie Smart banking lebo to chcelo, aby som sa prihlásila do banky...som hlúpa ja viem, ale vôbec, vôbec mi to neprišlo ako podvod...a tiež som si hovorila, že mne sa to nestane a proste stalo sa ...a na FB stále tá reklama koluje...

@lenocka137 milujem takúto odpoveď od niekoho kto nemá ani základné vedomosti 😂

A mimochodom daj si like na oficiálnu stránku unicredit keď už to potrebuješ.

misinka0611
8. júl 2025

☝️POZOR ĎALŠÍ PODVOD, PODVODNÍCI ÚTOČIA
👮‍♂️Tento týždeň evidujeme podvody súvisiace s bankovými účtami.
🖥Na rôznych sociálnych sieťach ako Facebook, Instagram... sa zobrazuje reklama na súťaž Unicreditbank , kde je možnosť získať až 200 €.
✅Po kliknutí na tento odkaz sa zobrazí dotazník spokojnosti s bankou, následne dôjde k presmerovaniu do internet bankingu, ktorý sa tvári ako skutočná stránka Unicredit banky, kde poškodený vloží svoje prihlasovacie údaje.
➡️Ďalej sa žiada na overenie fotokópia občianskeho preukazu, čím páchateľ získa údaje k bankovému účtu a následne dochádza k neoprávneným platbám z účtu, pôžičkam a prečerpaniu finančných prostriedkov poškodeného.
👮VYZÝVAME VÁS K OPATRNOSTI
DÁVAJTE POZOR, ABY STE SA NESTALI OBEŤOU PODVODU

Vždy keďniečo takéto uvidíš a nie si si istá, vždy volaj do banky. Aj keď ti niekto bude náhodou volať predstaví sa, že je z banky a bude od teba pýtať citlivé údaje, zlož, že nemáš čas teraz a TY sama volaj do banky, opýtaj sa, či ťa niekto od nich kontaktoval.

liz_lemon
8. júl 2025
@lenocka137

@maranco prevod na účet

@lenocka137 tu UCB informuje klientov, ako sa spravat bezpecne, hned prvy bod je o tebe https://www.unicreditbank.sk/sk/obcania/budtevo...

zalka
8. júl 2025
@lenocka137

@lenocka137 ako nemám aplikáciu ale keď riešim prevod cez unicredit tak chce to po mne heslo a vzápätí mi príde sms... Cez apku sms nechodí na overenie platby?

lenocka137
autor
8. júl 2025
@janai1

@lenocka137 milujem takúto odpoveď od niekoho kto nemá ani základné vedomosti 😂

A mimochodom daj si like na oficiálnu stránku unicredit keď už to potrebuješ.

@janai1 mudrovať môžete ísť inam, ja sa pýtam na skúsenosti ľudí, ktorí naleteli, čo vy očividne nie ste a ani nebudete a nie na váš výsmech 🙂

zic
8. júl 2025
@liz_lemon

@lenocka137 tu UCB informuje klientov, ako sa spravat bezpecne, hned prvy bod je o tebe https://www.unicreditbank.sk/sk/obcania/budtevo...

@liz_lemon prve tri 🙂

sisa_s
8. júl 2025

Odfotila si aj OP?

lenocka137
autor
8. júl 2025
@misinka0611

☝️POZOR ĎALŠÍ PODVOD, PODVODNÍCI ÚTOČIA
👮‍♂️Tento týždeň evidujeme podvody súvisiace s bankovými účtami.
🖥Na rôznych sociálnych sieťach ako Facebook, Instagram... sa zobrazuje reklama na súťaž Unicreditbank , kde je možnosť získať až 200 €.
✅Po kliknutí na tento odkaz sa zobrazí dotazník spokojnosti s bankou, následne dôjde k presmerovaniu do internet bankingu, ktorý sa tvári ako skutočná stránka Unicredit banky, kde poškodený vloží svoje prihlasovacie údaje.
➡️Ďalej sa žiada na overenie fotokópia občianskeho preukazu, čím páchateľ získa údaje k bankovému účtu a následne dochádza k neoprávneným platbám z účtu, pôžičkam a prečerpaniu finančných prostriedkov poškodeného.
👮VYZÝVAME VÁS K OPATRNOSTI
DÁVAJTE POZOR, ABY STE SA NESTALI OBEŤOU PODVODU

Vždy keďniečo takéto uvidíš a nie si si istá, vždy volaj do banky. Aj keď ti niekto bude náhodou volať predstaví sa, že je z banky a bude od teba pýtať citlivé údaje, zlož, že nemáš čas teraz a TY sama volaj do banky, opýtaj sa, či ťa niekto od nich kontaktoval.

@misinka0611 aká je šanca, že toto si človek všimne, nemohli poslať sms-ku?

liz_lemon
8. júl 2025
@lenocka137

@lenocka137 ta reklama na FB je stale, lebo FB odmieta taketo veci stahovat

lenocka137
autor
8. júl 2025
@liz_lemon

@lenocka137 ta reklama na FB je stale, lebo FB odmieta taketo veci stahovat

@zalka ale ja som nič neplatila...ono to chcelo iba prihlásiť sa do bankingu,s tým , že pošlú kód pre klienta
@liz_lemon viem, teraz to pozerám

misinka0611
8. júl 2025
@lenocka137

@misinka0611 aká je šanca, že toto si človek všimne, nemohli poslať sms-ku?

@lenocka137 Mám tú banku a chodia do aplikácie správy, kde upozorňujú. Čím ďalej je to dômyselnejšie, ale zas predstav si, že by banka dala každému klientovi 200 eur tak, za nič, veď tam sú tisíce a tisíce ľudí. Vidíš, ako sa trhajú za každé percento na úrokoch, zvyšujú poplatky, prečo by len tak rozdávali?

maranco
8. júl 2025
@lenocka137

@zalka ale ja som nič neplatila...ono to chcelo iba prihlásiť sa do bankingu,s tým , že pošlú kód pre klienta
@liz_lemon viem, teraz to pozerám

@lenocka137 ako bežne robíš prevody v UC, prihlásiš sa do IB a pri prevode ako potvrdzuješ platbu?

misinka0611
8. júl 2025
@maranco

@lenocka137 ako bežne robíš prevody v UC, prihlásiš sa do IB a pri prevode ako potvrdzuješ platbu?

@maranco Tam sa platba potvrdzuje autorizačným kódom.

maranco
8. júl 2025
@misinka0611

@maranco Tam sa platba potvrdzuje autorizačným kódom.

@misinka0611 kód chodí v SMS alebo v mobilnej aplikácii?

lenocka137
autor
8. júl 2025
@maranco

@maranco prihlásim sa do aplikácie a potom to žiada ešte potvrdenie kód pred samotným zaplatením...

lenocka137
autor
8. júl 2025
@maranco

@maranco ja zadávam kód v aplikácii

maranco
8. júl 2025
@lenocka137

@maranco prihlásim sa do aplikácie a potom to žiada ešte potvrdenie kód pred samotným zaplatením...

@lenocka137 a tentokrát sa ti nestalo že chcelo dvakrát potvrdenie (akože na prihlásenie do IB)?
čítaš čo presne potvrdzuješ alebo len rovno opíšeš kód?

misinka0611
8. júl 2025
@maranco

@maranco Ak robíš platbu v aplikácii vyplníš klasika údaje, skontroluješ si ich a ak je všetko OK potvrdíš kódom ktorý máš ty nejaký ten vlastný. Tak isto ak robíš platbu na internete, príde do aplikácie upozornenie a žiada to s tým istým kódom ju potvrdiť.

lenocka137
autor
8. júl 2025
@maranco

@lenocka137 a tentokrát sa ti nestalo že chcelo dvakrát potvrdenie (akože na prihlásenie do IB)?
čítaš čo presne potvrdzuješ alebo len rovno opíšeš kód?

@maranco ja už naozaj neviem...mne to aplikáciu hneď bloklo...už sa mi nedalo do banky prihlásiť

falbala132
8. júl 2025

dufam, ze tie prihlasovacie udaje si uz teraz aspon zmenila? este aby ta to nestiahlo dalej do minusu...

lenocka137
autor
8. júl 2025
@falbala132

dufam, ze tie prihlasovacie udaje si uz teraz aspon zmenila? este aby ta to nestiahlo dalej do minusu...

@falbala132 veď mňa hneď banka blokla aj aapku aj kartu všetko

lenocka137
autor
8. júl 2025
@misinka0611

@maranco Ak robíš platbu v aplikácii vyplníš klasika údaje, skontroluješ si ich a ak je všetko OK potvrdíš kódom ktorý máš ty nejaký ten vlastný. Tak isto ak robíš platbu na internete, príde do aplikácie upozornenie a žiada to s tým istým kódom ju potvrdiť.

@misinka0611 presne tak...

maranco
8. júl 2025
@lenocka137

@maranco ja už naozaj neviem...mne to aplikáciu hneď bloklo...už sa mi nedalo do banky prihlásiť

@lenocka137 podvodník to zvykne robiť takto
- vytvorí falošnú stránku banky s IB
- naláka ťa tam aby si zadala meno/heslo
- v tej chvíli on otvorí u seba pravú bank a zadá tvoje údaje
- príde ti kód na potvrdenie prihlásenia, kód odovzdáš podvodníkovi, on to zadá na pravej stránke a sa prihlási do IB
- na falošnej stránke zobrazí nejakú chybovú hlášku a aby si zadala nový kód znovu
- medzitým v riadnej banke zadá prevod z účtu
- tebe príde kód ale to nie je kód na prihlásenie ale na potvrdenie prevodu, nedáš pozor odovzdáš ho podvodníkovi a on tým kódom potvrdí prevod na riadnej stránke
- tebe zobrazí len ďalšiu chybu a si myslíš že IB nefunguje keď si sa neprihlásila

dôležité je ak sa dáš nachytať tak to vieš stopnúť pri tom poslednom potvrdzovacom kóde ak si riadne prečítaš čo sa chystáš potvrdiť

tu je foto podvedenej aké SMS dostala od banky a aké kódy odovzdala podvodníkovi, prevod za 1 000€ do Litvy a za 3 000€ do Belgicka

lenocka137
autor
8. júl 2025
@maranco

@lenocka137 podvodník to zvykne robiť takto
- vytvorí falošnú stránku banky s IB
- naláka ťa tam aby si zadala meno/heslo
- v tej chvíli on otvorí u seba pravú bank a zadá tvoje údaje
- príde ti kód na potvrdenie prihlásenia, kód odovzdáš podvodníkovi, on to zadá na pravej stránke a sa prihlási do IB
- na falošnej stránke zobrazí nejakú chybovú hlášku a aby si zadala nový kód znovu
- medzitým v riadnej banke zadá prevod z účtu
- tebe príde kód ale to nie je kód na prihlásenie ale na potvrdenie prevodu, nedáš pozor odovzdáš ho podvodníkovi a on tým kódom potvrdí prevod na riadnej stránke
- tebe zobrazí len ďalšiu chybu a si myslíš že IB nefunguje keď si sa neprihlásila

dôležité je ak sa dáš nachytať tak to vieš stopnúť pri tom poslednom potvrdzovacom kóde ak si riadne prečítaš čo sa chystáš potvrdiť

tu je foto podvedenej aké SMS dostala od banky a aké kódy odovzdala podvodníkovi, prevod za 1 000€ do Litvy a za 3 000€ do Belgicka

@maranco ďakujem za vysvetlenie...

lenocka137
autor
8. júl 2025
@sisa_s

Odfotila si aj OP?

@sisa_s nie