Podvod UniCredit bank
Podvod UniCredit bank vyhraj 200€
Ahojte, je tu niekto, kto naletel? Je tu šanca, že mi vrátia späť peniaze? Vzali mi celú výplatu, ktorá mi prišla včera. 😭
Ja som si v poslednej dobe všimla aj toto z unicredit bank bol to reel na fb a stránka to zadala mbank to mi už prišlo divné, potom aj zara ze vypredaná sklad mas zaplatiť nejaky poplatok tuším len poštovné (ja si čítam komentáre k vela reelom pretože pobavia) a tam som a pri tej zare bolo strašne vela zahraničných nickov komentujucich po slovensky ake krásne oblecenie im prišlo a to tiež mi bolo podozrivé dala som to aj nahlásiť aj tu mbank. Bolo to cca 2-3 týždne dozadu ale evidentne fb ma v paži nehlasovanie keďže to veselo beží ďalej. @autor mrzí ma tvoja skúsenosť. Kazdy potrebuje peniažky ako soľ...
Ako je možné, že už sa to dialo pred týždňom a banka nič, nemohli rozposlať aspoň. Smsky zákazníkom???
@lenocka137 banka nikdy nepýta overovacie údaje a ani prihlasovacie, jedine ak ty posielaš platbu.....musela si kliknúť na podvodný mail ale aj zverifikovať/schváliť platbu
@lenocka137 sila ze banka neposielala o tom info ze chodi podvodny pribeh
@balerina2025 ten príbeh je stále na FB...a aj ako príspevok nie len ako príbeh...normálne stále koluje po Facebooku, ja som ho síce nahlásila a aj moji známi ale stále tam je
Ja som si v poslednej dobe všimla aj toto z unicredit bank bol to reel na fb a stránka to zadala mbank to mi už prišlo divné, potom aj zara ze vypredaná sklad mas zaplatiť nejaky poplatok tuším len poštovné (ja si čítam komentáre k vela reelom pretože pobavia) a tam som a pri tej zare bolo strašne vela zahraničných nickov komentujucich po slovensky ake krásne oblecenie im prišlo a to tiež mi bolo podozrivé dala som to aj nahlásiť aj tu mbank. Bolo to cca 2-3 týždne dozadu ale evidentne fb ma v paži nehlasovanie keďže to veselo beží ďalej. @autor mrzí ma tvoja skúsenosť. Kazdy potrebuje peniažky ako soľ...
@kikusenka1 šťastie jedine bolo, že manželovi ešte neprišla výplata....ale tak čo už...
@balerina2025 ten príbeh je stále na FB...a aj ako príspevok nie len ako príbeh...normálne stále koluje po Facebooku, ja som ho síce nahlásila a aj moji známi ale stále tam je
@lenocka137 divne fakt.
@lenocka137 divne fakt.
@balerina2025 divné je aj to, že na svoju výplatu čakám 24 hodín kým mi príde ale pripravia má o ňu behom 3 minút
@lenocka137 FB spolupracuje s podvodníkmi, dostáva od nich zaplatené a preto ich nezruší, ty FB neplatíš nič tak sa môžeš aj hodiť o zem a nedosiahneš nič
už si sa naučila akú web adresu má tvoja banka a kde si ju v prehliadači kontrolovať?
@balerina2025 divné je aj to, že na svoju výplatu čakám 24 hodín kým mi príde ale pripravia má o ňu behom 3 minút
@lenocka137 zo zasady sa zucastnujem sutazi len na pobockach.
Autorka celý deň mi vyskakuje reklama o ktorej píšeš, no videla som ju len na instáči. Od slovenskej mi vyhadzuje tisícku € a tiež len na instagrame. A teda čo som čítala nie len tu, pravdepodobne majú viaceré banky problém s týmito podvodmi. Dúfam že sa ti podarí dostať naspäť peniažky, aj keď to není len päť eur. Držím palce. Daj sem prosím ťa vedieť ako si dopadla
Autorka celý deň mi vyskakuje reklama o ktorej píšeš, no videla som ju len na instáči. Od slovenskej mi vyhadzuje tisícku € a tiež len na instagrame. A teda čo som čítala nie len tu, pravdepodobne majú viaceré banky problém s týmito podvodmi. Dúfam že sa ti podarí dostať naspäť peniažky, aj keď to není len päť eur. Držím palce. Daj sem prosím ťa vedieť ako si dopadla
@bubka23 ja nemám už asi nádej, že mi peniaze vrátia ide o 830€ 🥹tie peniaze sú asi už niekde neviem ani kde v keli
@bubka23 ja nemám už asi nádej, že mi peniaze vrátia ide o 830€ 🥹tie peniaze sú asi už niekde neviem ani kde v keli
@lenocka137 nejako to nevieš napadnúť? A čo banka? Čo vraveli? Vedia sa k tomu nejako dostať a zistiť? Alebo sa nič nejde riešiť?
@lenocka137 nejako to nevieš napadnúť? A čo banka? Čo vraveli? Vedia sa k tomu nejako dostať a zistiť? Alebo sa nič nejde riešiť?
@bubka23 sama autorizovala platbu tak sa k peniazom už nedostane a banka prakticky ani nemá čo riešiť, ak ju riadne upozornila pred platbou, že čo ide tým kódom schvaľovať a videla tam, že ide potvrdiť platbu za 830€
Ak však klient sám potvrdí platbu, legislatíva prikazuje banke transakciu spracovať.
Za posledné tri roky sú najčastejšie sťažnosti tie, kde sa klienti stali obeťami podvodu. A bohužiaľ, pri všetkých šetreniach nám vyšlo, že tam zo strany klienta bola neopatrnosť, čiže klient sa v zásade správal hrubo nedbanlivo. Odovzdal svoje prístupové údaje, prípadne nejakým spôsobom spolupracoval s podvodníkom.
Mnoho ráz klienti, keďže utrpia finančnú stratu, tomu nechcú veľmi veriť. Zároveň stále očakávajú, že by podvodník mohol nejakým zázrakom peniaze vrátiť.
https://zive.aktuality.sk/clanok/yYLhGVY/nbs-po...
Je mi luto co sa ti stalo, skor si myslim ale, ze svoje peniaze uz neuvidis. Sama si zadala platbu a dobrovolne ju potvrdila. Ja len naozaj nedokazem pochopit, chcela si sa zapojit do sutaze a zrazu potvrdzujes platbu, to ti nezablikala kontrolka? Ved si chcela sutazit, preco si vobec sa prihlasovala niekam?
@lenocka137 keď manželovi chodí výplata na tvoj účet má manžel samostatné heslo do IB na tvoj účet aj platobnú kartu vydanú na svoje meno, že používate 2 karty a 2 heslá?
@lenocka137 keď manželovi chodí výplata na tvoj účet má manžel samostatné heslo do IB na tvoj účet aj platobnú kartu vydanú na svoje meno, že používate 2 karty a 2 heslá?
@maranco máme jednu kartu a aplikáciu mám len ja...ale všetko je už bloknute
@maranco máme jednu kartu a aplikáciu mám len ja...ale všetko je už bloknute
@lenocka137 a ako sa manžel dostáva k svojím peniazom ak nemá kartu ani aplikáciu? alebo budeš mať nehodu, ostaneš v nemocnici a on nebude mať za čo ani nakúpiť?
@sisa_sbtak asi áno, keď som na to klikla..
@janai1 nie je to od vás pekné sa smiať druhým, aby sa niečo podobné nestalo v budúcnosti aj vám...
@lenocka137 UniCredit je Biely kruh a červená "fajka" ... A logicky... ktorá banka dá len tak 200€ každému
@lenocka137 a ako sa manžel dostáva k svojím peniazom ak nemá kartu ani aplikáciu? alebo budeš mať nehodu, ostaneš v nemocnici a on nebude mať za čo ani nakúpiť?
@maranco veď my máme spoločnú kartu...ja som inak bola pred pol rokom v banke a tam mi povedali, že to by sme mali len ďalšie poplatky...že veď bežne to takto ľudia majú, že sa neoplatí mať dve karty...on vie moje heslo aj všetko, takže a aj tak všetko platím ja...cez ten banking..
@maranco veď my máme spoločnú kartu...ja som inak bola pred pol rokom v banke a tam mi povedali, že to by sme mali len ďalšie poplatky...že veď bežne to takto ľudia majú, že sa neoplatí mať dve karty...on vie moje heslo aj všetko, takže a aj tak všetko platím ja...cez ten banking..
@lenocka137 vieš je super, že využívate jeden účet ale nedajboh sa ti niečo stane, úmrtie, a mng sa k peniazom nedostane až po dexicskom konaní...
@lenocka137 Unicredit má v zmluvných podmienkach uvedené toto:
Karta je neprenosná, využívať ju môže výlučne jej držiteľ.
Kartu chráňte pred zneužitím a v žiadnom prípade ju neposkytujte ďalším osobám (ani rodinným príslušníkom), neinformujte ich o PIN kóde ku karte,
Zodpovednosť za neoprávnené transakcie
Ako držiteľ karty nesiete túto stratu v plnom rozsahu, ak bola spôsobená podvodným konaním, alebo tým, že boli úmyselne alebo z hrubej nedbanlivosti porušené niektoré z vašich povinností.
https://www.unicreditbank.sk/content/dam/cee202...
3.3 Užívateľ je povinný
c) neprezradiť iným osobám ani nikam na internete nezadávať svoj osobný bezpečnostný prvok
d) heslá a PIN kódy si nezaznamenávať, chrániť ich pred vyzradením
5.4 Majiteľ účtu znáša všetky straty súvisiace s neautorizovanými platobnými operáciami, ak boli zapríčinené podvodným konaním Užívateľa, úmyselným nesplnením jednej alebo viacerých povinností pri zabezpečovaní osobných bezpečnostných prvkov Užívateľom alebo nesplnením jednej alebo viacerých týchto povinností v dôsledku jeho hrubej nedbanlivosti.
https://mobile.unicreditbank.sk/content/dam/cee...
Takže to ako funguješ je hrubé porušenie tvojich povinností voči banke a banka ti potom oprávnene zamietne reklamácie.
Iste by ti nepodpísala papier že ti to takto odporučila pracovníčka banky. Záväzné je to, čo je uvedené v písomnej zmluve, nie to, čo bolo povedané ústne.
Ak nechceš platiť poplatky vyber si banku bez poplatkov ale obchádzať to hrubým porušením povinností je krátkozraké a dobehne ťa to ak nastane nejaký problém.
Ja som naletela po potvrdenie mailu, na účte ešte nič nebolo a teda asi ešte dlho nebude. Neviem sa teraz prihlásiť, myslíte, že keď sa tam zajtra zavolá,to budú vedieť riešiť?
@lenocka137 vieš je super, že využívate jeden účet ale nedajboh sa ti niečo stane, úmrtie, a mng sa k peniazom nedostane až po dexicskom konaní...
@zalka tak pozri to mi poradili v mojej krásnej banke...ale už zabudli povedať toto čo ty...ako vždy so všetkým...keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú
Ja som naletela po potvrdenie mailu, na účte ešte nič nebolo a teda asi ešte dlho nebude. Neviem sa teraz prihlásiť, myslíte, že keď sa tam zajtra zavolá,to budú vedieť riešiť?
@vegvisir22 volaj hneď
Infolinka 7:00-22:00 – denne vrátane víkendov a sviatkov
+421 2 6920 2090
https://www.unicreditbank.sk/sk/ostatne/kontakt...
@vegvisir22 choďte zajtra do banky, oni majú vaše údaje a keď vám tam prídu v budúcnosti peniaze, tak vám ich ukradnú
@vegvisir22 volaj hneď
Infolinka 7:00-22:00 – denne vrátane víkendov a sviatkov
+421 2 6920 2090
https://www.unicreditbank.sk/sk/ostatne/kontakt...
@maranco akurát mi píše jedna pani, vďaka ktorej som vlastne prišla na to, že som naletela na podvod, bola v banke , keď tam riešili dievčinu, ktorej pri tomto podvode ukradli 17000€ , čiže všetky úspory, pracuje v zahraničí....
@zalka tak pozri to mi poradili v mojej krásnej banke...ale už zabudli povedať toto čo ty...ako vždy so všetkým...keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú
@lenocka137 hm... Ja len skúsenosť... Mama tak po otcovej smrti ostala defakto bez peňazí... Mala hotovosť ale na účet úhrady spraviť nemohla a dedičské trvalo dlho. Preto vždy odporúčam aby mal každý aj svoj účet nielen spoločny.
@vegvisir22 Uvedom si, že môžeš byť nechtiac zapojená do trestnej činnosti ako tzv. biely kôň – cez tvoj účet môžu byť prevádzané prostriedky pochádzajúce z trestnej činnosti, čo môže viesť k tomu, že ťa polícia bude vyšetrovať pre podozrenie z prania špinavých peňazí.
Nemáš kontrolu nad svojím účtom a netušíš, čo s ním robia podvodníci, ktorým si poskytla svoje prihlasovacie údaje.
@maranco akurát mi píše jedna pani, vďaka ktorej som vlastne prišla na to, že som naletela na podvod, bola v banke , keď tam riešili dievčinu, ktorej pri tomto podvode ukradli 17000€ , čiže všetky úspory, pracuje v zahraničí....
@lenocka137 tebe nechodia notifikácie hneď po platbe že ti odišlo z účtu 830€?
Tak by si okamžite vedela že je niečo zle a volala do banky.
Alebo podvodník stihol najprv vypnúť notifikácie a až tak zadal prevod?
@lenocka137 tebe nechodia notifikácie hneď po platbe že ti odišlo z účtu 830€?
Tak by si okamžite vedela že je niečo zle a volala do banky.
Alebo podvodník stihol najprv vypnúť notifikácie a až tak zadal prevod?
@maranco chodí mi e-mail o transakcii

@sisa_sbtak asi áno, keď som na to klikla..
@janai1 nie je to od vás pekné sa smiať druhým, aby sa niečo podobné nestalo v budúcnosti aj vám...
@lenocka137 sila ze banka neposielala o tom info ze chodi podvodny pribeh