icon

Poistenie Aegon - skúsenosti

litvikova
20. apr 2014

Mamicky ake mate skusenosti s poistenim aegon?ja som uzavrela poistku ked som nebola na PN a ani tehotna a platila mi az za 3 mesiace.Necakane som ostala na PN a budem az do porodu.Ta co mo uzavrela poistku mi ani nepodala ziaden papier na nahlasenie poistnej udalosti.Ked som sa jej spitala tak mi povedala ze mi to neuznaju ze volala s kolegom.No myslim si,ze keby mam aspon vyjadrenie ze mi to neplati tak som spokojna ale nemam nic a ani este nic neposlala jednoducho sa na to vykaslala.A neviem co teraz mam robit.

ssandra123
30. apr 2018

@klaudika0101 mne nepomohlo ani odvolanie, napísali mi, že to preskúmali, ale s poľutovaním mi oznamujú, že nemám nárok na poistné plnenie

simusska
30. apr 2018

Ja môžem iba odporučiť. Bola som PN lebo som mala rizikové tehu, kravacala som. Bohužiaľ sme o bábo v 5 mesiaci prišli, no preplatili mi všetko od 1. dňa on až po posledný. O 4 mesiace som otehotnela zase a dr. má vypísala úplne od začiatku tehu až do konca. Nemali žiaden problém s vyplácaním. Dokonca som si každý mesiac písala žiadosť aby mi vyplatili časť predčasne a stále poslali peniažky. Akurát som im stále musela posielať všetky lekárske správy od gynekológa.

simusska
30. apr 2018

Máme Aegon

cuttina
1. máj 2018

@simusska tak potom ako je to mozne, ze raz plnia, potom zase nie?! Ked si nieco platim, chcem sa plne spoliehat na to, ze v pripade choroby mi budu vyplatene peniaze....

simusska
1. máj 2018

@cuttina my máme finančného poradcu čo nám tieto veci rieši. Nikdy som s poistovnou osobné nekomunikovala. Len som im poštou po každej návšteve lekára musela posielať lekárske správy. Inak všetko riešil na začiatku on.

cuttina
1. máj 2018

@simusska aj ja mam financnu poradkynu, ale v inej poistovni. A cista katastrofa. Pritom je to kamaratkina rodina a teraz sa vyfarbila. Moc za to nemoze, nie je ani riaditelkou, ani majitelkou poistovne, ale predsa som len cakala vacsiu istotu.

ssandra123
1. máj 2018

@cuttina presne tak súhlasím s Tebou

susssan84
1. máj 2018

@cuttina ahoj, to je jedno ci je to Aegon, ci ina poistovna. Mali ta oboznamit s "karancnou dobou". Kazda poistovna na PN karancnu dobu 5 mesiacov, to znamena, ze po uzavreti poistky, prvych 5 mesiacov, ked ostanes na PN neplnia. Na chrbticu je dokonca 2 roky karancna doba. Operacie a ine srandy mas tiez urcene dobovo. Treba si davat pozor aj na vyluky. Na co vsetko sa poiska nevztahuje. Od kolkeho dna plnia PN atd atd.

viktoria3333
23. máj 2018

@susi159 Dobry den, vy pracujete s Aegonom? Mozem sa nieco opytat?

martin_horvath
23. máj 2018

@susssan84 Dám na pravú mieru.
Karenčná doba (niekedy aj odkladná lehota) je minimálny počet dní nepretržitého trvania pracovnej neschopnosti, ktorý je podmienkou na to, aby mal poistený nárok na poistné plnenie. Býva rôzna v rôznych poisťovniach, obvykle 14, 21, 28, 59 dní (klient si môže vybrať, ale výber vplýva na cenu). Karenčná doba sa ráta na každú PN samostatne vždy od začiatku PN.
Potom je Čakacia lehota, ktorá plynie od začiatku poistenia. Tá sa ráta len raz od uzavretia poistenia. Počas nej nevzniká poistenému nárok na poistné plnenie v súvislosti s chorobami, ktoré nastali počas čakacej lehoty, teda po uzavretí zmluvy. V prípade úrazu sa čakacia lehota neuplatňuje. Zvykne byť 2, 3, 6 mesiacov, v prípade chrbtice a kĺbov aj tých spomenutých 18 alebo 24 mesiacov.

viktoria3333
24. máj 2018

@martin_horvath Dobrý večer, vedeli by ste mi povedať či pri diagnóze M54.07 mi bude vyplatené poistné plnenie, mám pripoistenie PN v Aegon.

martin_horvath
25. máj 2018

@viktoria3333 Dobrý deň. Na to vplýva množstvo vecí. Poistenie práceneschopnosti je jedno z najkomplikovanejších pripoistení na podmienky odškodňovania. Takto jednoducho sa preto na Vašu otázku nedá odpovedať.
Odporúčam pozrieť v poistných podmienkach, či sú splnené všetky podmienky (lehoty). Napr. tu sú podmienky pre PN (neviem, či platia aj na Vašej zmluve tieto) https://www.aegon.sk/siteassets/media/files/zak...
Pozrite si celé body 3.-8., či spĺňate všetko. Obzvlášť 5.1.a), 5.2., 7.1., 8.2.

viktoria3333
25. máj 2018

@martin_horvath prosim vas a kedy som mala nahlasit poistnu udalost az ked prejde tych 28 dni pn ktore mam dohodnute v zmluve? Este som s takou diagnozou ani podobnou na pn nebola, ale moj fin. poradca mi povedal ze na to ze ma boli chrbat mi plnenie neuznaju, ze to by som musela mat vaznu chorobu.

frapper
25. máj 2018

@viktoria3333 Na chrbtice a tehotenstvo bývajú zväčša čakacie lehoty dlhšie.Ak máte od 28 dňa,treba nahlásiť keď prejde 28 dní a za to nič nedáte,keď nahlásite aj po 20 dňoch PN.Je dôležité aby bolo do poisťovne nahlásené,kľudne aj cez infolinku.Neváhajte či budú plniť alebo nie,ak máte v zmluve dohodnuté pripoistenie PN treba nahlásiť,poisťovňa vyrozumenie dá.

martin_horvath
25. máj 2018

@viktoria3333
bod 8.2 Poistený je povinný oznámiť poisťovni vznik poistnej udalosti, t. j. splnenie všetkých podmienok uvedených v článku 3 a doložiť doklady potrebné k nahláseniu poistnej udalosti v zmysle článku 9 týchto OPP najneskôr do 15 dní od uplynutia Minimálnej doby v zmysle článku
3.2 týchto OPP.
Bolesť je len symptóm, príčina môže byť aj iná. Po absolvovaní vyšetrení a predložení všetkých lekárskych správ by mala byť aj poisťovňa múdrejšia. Lekár môže po kompletných vyšetreniach aj zmeniť diagnózu.
Váš finančný poradca má asi viac skúseností s odškodňovaním PN, ako ja. Ja by som môjmu klientovi odporúčal nahlásiť to a poslať dokumentáciu, nech má odpoveď čierne na bielom a nie len "poradca mi povedal". Doklady potrebné k nahláseniu poistnej udalosti sú v bode 9 podmienok (link vyššie).

babina_33
30. máj 2018

Ved toto je najhorsie @ssandra123, ze platis pravidelne myslis si, ze mas super poistku, ked uz tolko penazi do nej davas a ked pride na lamanie chleba tak nic z toho neni :(

ssandra123
30. máj 2018

@babina_33 už sme poslali výpoveď, kašlem na takú poisťovňu

viktoria3333
21. jún 2018

@martin_horvath dobry den, mozem sa opytat ja som tento mesiac omylom poslala dve platby za poistenie tak mozem spravit tak ze buduci mesiac platbu neposlem?

richardhudec
21. jún 2018
martin_horvath
22. jún 2018

Dobrý deň @viktoria3333. Pokiaľ nepoznám o aký typ produktu sa jedná (ani od ktorej poisťovne), tak neviem odpovedať tak jednoznačne, ako @richardhudec. V drvivej väčšine prípadov by bola odpoveď, že áno, ale napr. pri investičnom životnom poistení to môže fungovať aj inak.
Odporúčam počkať pár dní (týždeň), kým si tie úhrady poisťovňa zaúčtuje a zavolať si na ich zákaznícku linku, kde Vám to potvrdia, či je to tak, ako predpokladáte. To je najbezpečnejší spôsob, ako sa vyhnúť nepríjemnostiam.

richardhudec
23. jún 2018

@martin_horvath Aegon pripisuje peniaze ako mimoriadne poistné len pri zadaní špecifického symbolu 33. Ak je platba bez špecifického symbolu, prípadne so symbolom 22, ktorý Aegon posiela v predpise, tak sa platba účtuje formou bežného poistného a teda sa predpláca.

viktoria3333
23. jún 2018

@richardhudec Takže nevadi ked som tento mesiac poslala dve platby a buduci mesiac neposlem? Ja som si koli tomu ze pn mi bude vyplacana neskor ako vyplata posuvala termin trvaleho prikazu z 9. na 20. v mesiaci a tak som si neuvedomila ze mi to stiahnu dvakrat, kedze som ten prikaz menila 15.

richardhudec
24. jún 2018

@viktoria3333 Nevadí keď budúci mesiac nepošlete.

richardhudec
24. jún 2018

@viktoria3333 Zaregistrujte a príhlaste sa do Aegon Webklienta a tam si viete sledovať svoje platby ako sú pripísané, prípadne či nejaká nechýba. Registračný kód máte na zadnej strane výpisu, ktorý vám prišiel.

viktoria3333
25. jún 2018

@richardhudec dakujem, pozrela som si to a mam tam uvedene ze poistne mam zaplatene do 31.8.2018

viktoria3333
27. jún 2018

@richardhudec Dobry den, je lepsie ked mi poistnu udalost nahlasi financny poradca ktory mi poistku uzatvaral alebo si to mam nahlasit sama?

richardhudec
27. jún 2018

@viktoria3333 je to úplne jedno, poradca vám ale môže povedať aké dokladky potrebujete, aby ste mali udalosť zlikvidovanú čo najskôr

viktoria3333
Autor odpoveď zmazal
viktoria3333
8. júl 2018

@richardhudec Dobry den, prosim Vas poradili by ste mi este? Bola som mesiac na pn u obvodnej a teraz pokracujem v tej pn u gynekologa a fin. poradca mi povedal ze mam poistnu udalost nahlasit az ked mi pn skonci ale to bude az v decembri ked pojdem na matersku kedze som tehotna. Bude to stacit az potom nahlasit? Ja som dufala ze poistne plnenie dostanem aspon z tej pn od obvodnej lebo z tej od gynekologa nedostanem asi nic kedze pred uzavretim poistenia som uz jedno rizikove tehotenstvo mala.

simusska
8. júl 2018

@viktoria3333 ja mám poistku v Aegon. Taktiež som bola počas celého tehu pn. Plnenie som nahlásila hneď ako ubehla doba myslím okolo 14 dní. Každý mesiac som písala do poisťovne a žiadala ich o vyplatenie sumy za dané obdobie čo som už bola pn. Posielali mi peniaze pekne postupne po častiach.
Vždy keď som šla k lekárovi, tak som in obratom zaslala lekárske správy.