Pomoc s neoprávnenou platbou Google Adwords Dublin?
Ahojte prosím viete mi poradiť?z môjho účtu mi bolo stiahnutých 50 eur ,protistrana GoogleAdwordsEU /Dublin
.Ďakujem.
@simca06022011 eee nechápem
Ak Google Ads nepouzivate, tak je nepravdepodobne ze to tam bude ale, skusit mozete.. viete google otvorit -ak vobec tam mate email, prihlasit sa do google ads (najde to pod adwords aj cez vyhladavac, prihlasit sa tam ide normalne s gmail mailom)... a tam su platby tiez.
Ale ak ani neviete co to je, pochybujem, ze tam nieco bude a kartu niekto zneuzil a takto si za to nakupil "reklamu" ... v kazdom pripad eby bolo fajn, keby to aj google vedel alebo aby sa to riesilo, ak sa to stalo viacerym ludom, iste prislo k nejakym unikom z niekade.
@petracandle je to tak, nalákajú ťa na dobrú kúpu, ušetriš 3€ a za pár dni ti stiahnu 40-50€🙃
@simca06022011 som z toho debil
@emily7384 prihlás sa do https://ads.google.com a pozri si akú reklamu komu si zaplatila.
Na nákupy na internete je najlepšie používať jednorázové alebo virtuálne karty s limitom, potom nemusíš blokovať svoju hlavnú kartu
@macatt 3D secure záleží od obchodníka či ho chce používať a funguje len v EÚ. Napríklad ak nakupuješ v Číne tam netreba na platbu 3D secure, stačia len údaje vytlačené na karte.
@macatt jednoducho podvodník vie kde môže použiť údaje z tvojej karty bez toho aby potreboval kód z 3D secure
takže ak mám údaje z tvojej karty môžem bez problémov zaplatiť nákup v AliExpress, tebe už len príde notifikácia že platba prebehla.
Ochrana je mať nastavený nízky limit na internetové a MOTO platby, používať jednorázové alebo virtuálne karty.
@emily7384 áno ak poskytneš nečestnému obchodníkovi číslo svojej karty, dátum platnosti a CVC kód tak ju môže zneužiť do výšky nastaveného internetového a MOTO limitu
uložíš si kartu v nejakom eshope ktorý je deravý, mobilnej aplikácii, alebo do web prehliadača z ktorého to vie vytiahnuť vírus, alebo len niekde zaplatíš tak že priamo obchodníkovi poskytneš tie údaje a on ich predá ďalej, alebo ich vyplníš na podvodnej stránke
@emily7384 založ si bezplatný Revolut účet, tam si okamžitou platbou pošleš peniaze len koľko treba a zaplatíš jednorázovou kartou, tá sa opakovane nedá použiť, funguje len na jednu platbu
Ak aplikácia/web odmietne prijať jednorázovú kartu napríklad packeta, booking použiješ Revolut virtuálnu kartu a nastavíš mesačný limit, prípadne ju vieš kedykoľvek zrušiť a založiť si novú virtuálnu
Tak neohrozíš svoj hlavný účet a nemusíš blokovať svoju hlavnú kartu a čakať kým banka vydá novú.
@emily7384 to že ty kartu vymažeš je nič platné, obchodník už dostal údaje z karty a nemáš pod kontrolou či ich niekde bokom neuložil
Tiež je dobré mať nastavené limity na karte, mne by napríklad neprešla internetová platba 50€ lebo mám povolené len 25€ a pred nákupom dvihnem a potom zase dám dole. A MOTO platby mám celkom vypnuté
Ja mám vypnuté motto platby,internetové platby bez 3d secure,platenie magnetickým pásikom a všelijaké korešpondencne platby
@rozculena MOTO platba je mobilná/telefonická platba, používa ju napríklad booking je to platba ak obchodníkovi nadiktuješ/pošleš číslo karty, dátum a on to zadá na svojom POS termináli na prevádzke.
Teoreticky tak vieš zaplatiť aj nákup niekde v obchode ak nemáš pri sebe kartu len na termináli naklepeš požadované údaje.
Booking kedysi robil tak že poslal na recepciu mail s údajmi tvojej karty a oni si to naťukali na terminálu a potom mali skartovať.
Len ak je tam niekto nečestný, alebo kamoš videl na recepcii povaľovať svoje vytlačené údaje kým čakal kto príde z personálu, tak to vie zneužiť a nakúpiť si na internete tvojou kartou.
Toto leto som platil ubytovanie v Česku, tiež dostali od bookingu moje číslo karty a si to stiahli cez svoj POS terminál. Takže to ešte stále používajú.

@petracandle z temu som objednávala už 6x vždy bez komplikácií, a samozrejme vždy kartu vymažem.