icon

Pomoc s neoprávnenou platbou Google Adwords Dublin?

emily7384
10. okt 2024

Ahojte prosím viete mi poradiť?z môjho účtu mi bolo stiahnutých 50 eur ,protistrana GoogleAdwordsEU /Dublin
.Ďakujem.

emily7384
autor
10. okt 2024

@petracandle z temu som objednávala už 6x vždy bez komplikácií, a samozrejme vždy kartu vymažem.

emily7384
autor
10. okt 2024

@simca06022011 eee nechápem

simca06022011
10. okt 2024

Ak Google Ads nepouzivate, tak je nepravdepodobne ze to tam bude ale, skusit mozete.. viete google otvorit -ak vobec tam mate email, prihlasit sa do google ads (najde to pod adwords aj cez vyhladavac, prihlasit sa tam ide normalne s gmail mailom)... a tam su platby tiez.
Ale ak ani neviete co to je, pochybujem, ze tam nieco bude a kartu niekto zneuzil a takto si za to nakupil "reklamu" ... v kazdom pripad eby bolo fajn, keby to aj google vedel alebo aby sa to riesilo, ak sa to stalo viacerym ludom, iste prislo k nejakym unikom z niekade.

macatt
10. okt 2024

@petracandle je to tak, nalákajú ťa na dobrú kúpu, ušetriš 3€ a za pár dni ti stiahnu 40-50€🙃

emily7384
autor
10. okt 2024

@simca06022011 som z toho debil

maranco
10. okt 2024

@emily7384 prihlás sa do https://ads.google.com a pozri si akú reklamu komu si zaplatila.

Na nákupy na internete je najlepšie používať jednorázové alebo virtuálne karty s limitom, potom nemusíš blokovať svoju hlavnú kartu

@macatt 3D secure záleží od obchodníka či ho chce používať a funguje len v EÚ. Napríklad ak nakupuješ v Číne tam netreba na platbu 3D secure, stačia len údaje vytlačené na karte.

emily7384
autor
10. okt 2024

@maranco klikli som na ten link co si mi dala a potom co mam urobiť?

maranco
10. okt 2024

@emily7384 vpravo hore prihlásiť sa, ale teraz ma napadlo že to vlastne nemuseli kupovať cez tvoj google účet (kde by bolo vidno nakúpené reklamy), len zaplatili tvojou kartou

emily7384
autor
10. okt 2024

@maranco tam je ze spravovať účet hm

emily7384
autor
10. okt 2024

@maranco kto zaplatil mojou kartou?

maranco
10. okt 2024

@emily7384 niekto tvojou kartou zaplatil za zobrazovanie svojich reklám na googli za 50€.

macatt
10. okt 2024

@maranco tak ja som myslela, že je to na moju ochranu, pár mesiacov dozadu sa tá ochrana v banke zvyšovala, musela som zadávať kód na schválenie platby.. kartu nezadávam, používam Apple Pay..

maranco
10. okt 2024

@macatt jednoducho podvodník vie kde môže použiť údaje z tvojej karty bez toho aby potreboval kód z 3D secure

takže ak mám údaje z tvojej karty môžem bez problémov zaplatiť nákup v AliExpress, tebe už len príde notifikácia že platba prebehla.

Ochrana je mať nastavený nízky limit na internetové a MOTO platby, používať jednorázové alebo virtuálne karty.

emily7384
autor
10. okt 2024

@maranco hmmm,,,a to laický znamená, že moja karta lieta niekde na webe???

maranco
10. okt 2024

@emily7384 presne tak niekto ju zneužil a kým si nezablokovala tak mohol ňou platiť svoje nákupy

macatt
10. okt 2024

@maranco tak ale nemáš ten kód predsa bezpečnostný.. ten sa neukazuje pri Apple Pay..

emily7384
autor
10. okt 2024

@maranco no ale to môže urobiť znova aj pri novej karte????

maranco
10. okt 2024

@emily7384 áno ak poskytneš nečestnému obchodníkovi číslo svojej karty, dátum platnosti a CVC kód tak ju môže zneužiť do výšky nastaveného internetového a MOTO limitu

uložíš si kartu v nejakom eshope ktorý je deravý, mobilnej aplikácii, alebo do web prehliadača z ktorého to vie vytiahnuť vírus, alebo len niekde zaplatíš tak že priamo obchodníkovi poskytneš tie údaje a on ich predá ďalej, alebo ich vyplníš na podvodnej stránke

emily7384
autor
10. okt 2024

@maranco ako viem ktorý je necestny?asi najrozman.je neplatiť už nič obline

macatt
10. okt 2024

@emily7384 ako som ti pisala, zablokovať si v peňaženke internetové platby a odblokovať keď budeš niečo platiť a zasa zablokovať

maranco
10. okt 2024

@emily7384 založ si bezplatný Revolut účet, tam si okamžitou platbou pošleš peniaze len koľko treba a zaplatíš jednorázovou kartou, tá sa opakovane nedá použiť, funguje len na jednu platbu

Ak aplikácia/web odmietne prijať jednorázovú kartu napríklad packeta, booking použiješ Revolut virtuálnu kartu a nastavíš mesačný limit, prípadne ju vieš kedykoľvek zrušiť a založiť si novú virtuálnu

Tak neohrozíš svoj hlavný účet a nemusíš blokovať svoju hlavnú kartu a čakať kým banka vydá novú.

emily7384
autor
10. okt 2024

@macatt čiže ako vždy som to tak urobila uhradila a kartu vymazala,hold žiaľ aj toto vedia o.....t

macatt
10. okt 2024

@emily7384 takto…

emily7384
autor
10. okt 2024

@maranco nič mi také v banke neponúkajú

emily7384
autor
10. okt 2024

@emily7384 to som mala nastavené

maranco
10. okt 2024

@emily7384 to že ty kartu vymažeš je nič platné, obchodník už dostal údaje z karty a nemáš pod kontrolou či ich niekde bokom neuložil

Tiež je dobré mať nastavené limity na karte, mne by napríklad neprešla internetová platba 50€ lebo mám povolené len 25€ a pred nákupom dvihnem a potom zase dám dole. A MOTO platby mám celkom vypnuté

rozculena
10. okt 2024

@maranco čo je MOTO platba?

doriiis
10. okt 2024

Ja mám vypnuté motto platby,internetové platby bez 3d secure,platenie magnetickým pásikom a všelijaké korešpondencne platby

maranco
10. okt 2024

@rozculena MOTO platba je mobilná/telefonická platba, používa ju napríklad booking je to platba ak obchodníkovi nadiktuješ/pošleš číslo karty, dátum a on to zadá na svojom POS termináli na prevádzke.

Teoreticky tak vieš zaplatiť aj nákup niekde v obchode ak nemáš pri sebe kartu len na termináli naklepeš požadované údaje.

Booking kedysi robil tak že poslal na recepciu mail s údajmi tvojej karty a oni si to naťukali na terminálu a potom mali skartovať.

Len ak je tam niekto nečestný, alebo kamoš videl na recepcii povaľovať svoje vytlačené údaje kým čakal kto príde z personálu, tak to vie zneužiť a nakúpiť si na internete tvojou kartou.

Toto leto som platil ubytovanie v Česku, tiež dostali od bookingu moje číslo karty a si to stiahli cez svoj POS terminál. Takže to ešte stále používajú.

macatt
10. okt 2024

@maranco takto to mám dobre?🙏🏼 iné možnosti blokovania nemám