Pomoc s neoprávnenou platbou Google Adwords Dublin?
Ahojte prosím viete mi poradiť?z môjho účtu mi bolo stiahnutých 50 eur ,protistrana GoogleAdwordsEU /Dublin
.Ďakujem.
@doriiis už som zakázal bez 3D secure, tuším ubian odmietol použiť 3D secure tak neprešla platba som to vtedy zapol
aj to 3D secure je zradné, Temu si možno schválila biometriou že nabudúce už môžeš platiť bez potvrdenia, mne to takto urobil AliExpress, prvé 2 pokusy o platbu z Číny banka zamietla potom skúšali platbu cez AliExpress Luxembursko, to som potvrdil cez 3D secure a tak si autorizovali aj budúce platby, už ďalšie potvrdenie nechcú/nepotrebujú
Ale začal som už používať jednorázovú kartu alebo virtuálne karty Revolut. Svoju hlavnú kartu už takmer nepoužívam na internete.
@maranco toto, co spominas su vynimky, ktore si stanovuju banky (aj tvoja aj banka obchodnika), niektore su napr. podla vysky sumy, ine, ak si uz v minulosti u obchodnika platil, a bolo to 3DS, dalsie uz nemusia byt, je to kvoli tomu, aby boli platby rychle, ale potom aj ta dana banka, ktora udelila vynimku, za tu platbu zodpoveda, v pripade reklamacie
no ja neviem.. som obchodnik, ale nevidim udaje o kartach zakaznikov :D ziadna banka ktora mi posiela platby, ci z shop po platbe kartou, pripadne z terminalu (aj z tade mi chodi vypis) mi nikde neda cislo karty, a uz vobec nie cvv. Viem im vratit peniaze, tj odpovedat platbou, ale to je tak vsetko.. to skor vidim na nejakych hackerov :D
@emily7384 o jednavas z temu? Ak áno,tak.moze byt to,poznam zopar ludi ktory tiez objenavaju z temu a stalo sa im to iste.ja som si objednala a o týždeň od objednania mi z účtu odišlo 8e..nie je to vela,ok, ale aj tak som vkladá do banky,kartu mi zablokovali a peniaze mi o.par dní vrátili
Toto sú praktiky Temu. Ja som objednala raz. Hlúpa prepojila fb účet a hneď pokus o nabúranie. Tu som čítala , že sa to stalo viacerým. Zrušila som účet, hneď blokla obchodníka na karte. Teraz som skúsila vytvoriť si email len na registraciu na Temu a po pár hodinach opäť pokus o naburanie emailu. Temu nikdy viac. Kamoške , tiež sťahovali po pár eur čo si ani nevšimla a potom naraz vyššiu čiastku.
Nenechávajte si nikde nikdy uložené karty, odstrániť okamžite po transakcii, alebo použiť ekartu. Ani v appkach typu Tchibo. Ali a Temu absolútne nie, to je hackerský raj.
Nechať niekde kartu je akoby ju vložiť niekomu do rúk.
Používam vždy radšej platbu cez bankový prevod, alebo QR kód, alebo dobierka. Predávajúci vie počkať 1-2 dni na platbu.
Momentálne banky neuznávajú podvodne platby a nevracajú nič, lebo by skrachovali. S tým treba rátať. 5-6 rokov dozadu to ešte šlo, dnss nie.
@emily7384 skúsenosť moja, aj mnohých iných. Moja dopadlo dobre, platba sa mi vrátila sama, zlyhal im asi system, alebo ludsky faktor, ale banka s tým nemala nič.
Čo ma ale zaujalo je, že to máš ako čakajúci platbu a banka to nevie stopnúť, veď ta platba je ešte niekde vo vzduchu, nech sa Prima zobudí a niečo urobí.
Nerozumiem, prečo banky vôbec tieto podvodne platby púšťajú, prečo nemajú nastavené nejaké filtre, alebo ich aspoň nepozastavia, veď keď jw niečo GoogleAd a Dublin, to je na 1000 percent podvod..
Chyba je aj na ich strane.
@emily7384 bud rada,ze to bolo,len 50€.Dcera prisla na jar o 2000fr.Prisla jej podvodna sms o zasielke.Klikla na nu,cakala balicek.Hned si vsimla,ze nieco nie je v poriadku,tak to zavrela sms vymazala.O cca.3 tyzdne jej odisiel 1 fr z uctu a nasledne platba kartou u obchodnika v USA a Anglicku.Banka kartu zablokovala,ale rezervovane peniaze aj tak odisli.Stihli skopirovat virtualnu kartu z telefonu.Reklamaciu sme podavali na 2x.
Na stastie to banka vyhodnotila,ako neautorizovanu transakciu a peniaze jej po dvoch mesiacoch vratili.Treba to robit,ako pise @maranco .Drzim palce.
@slniecko5 jediné čo mohli nechať ako bolo kedysi internetové platby kartou boli vypnuté a musel si ich človek zapnúť, ktorý to chcel, a vedel čo robí
Teraz to je opačne 70+ dôchodca ktorý nenakupuje cez internet má automaticky zapnuté internetové platby kartou a limit vo VÚB nastavený na 3000€ denne, v poštovej banke 500€ denne. Takže ho stačí oblbnúť a vylákať od neho údaje z karty jedným telefonátom a už môžu veselo nakupovať.
@tundra pred pár mesiacmi u nás mladej dievčine s iphonom prišla SMS že má zastavený balík a treba zaplatiť 2.99€ clo, dala podvodníkom údaje z karty, potom aj potvrdzovací kód na pridanie karty do peňaženky google pay, vôbec ju nenapadlo že má iphone načo by pridávala kartu niekam do google peňaženky
a potom si podvodníci jej kartou zaplatili nákup v obchode vo Francúzku
@slniecko5 Prima má najhoršie nastavovanie limitov na karte, jeden limit na všetko: výber z bankomatu, fyzická platba kartou v obchode a platba na internete a každá zmena limitu je za poplatok.
Ostatné banky čo aj berú poplatok za zmenu limitu, tak za zmenu limitu na internetové platby neberú poplatok. Takže ak si senior cez internet len dobíja kredit na karte nastaví si nízky limit pre internetové platby a v prípade podvodu je čiastočne chránený lebo škoda je drobná do výšky internetového limitu.
@maranco dcere prisla tiez sms z Francuzska.Spravila si foto sms,ale ziadne udaje nedavala,len klikla na link a o 2 sekundy to zavrela..Mne chodia tieto podvodne sms,minimalne,dve mesacne.Vzdy nahlasim a zablokujem.Musia sa v tom tocit,neskutocne prachy.Da sa uzatvorit poistenie na kyberkriminalitu a potom skodu,preplati poistovna.

@macatt to je dobre, ak by si platila v maďarsku/poľsku/česku tak plať v miestnej mene a nie v € vtedy s apoužije kurz tvojej banyk a nie kurz obchodníka, ak by sa ť aobchodník nespýtal ako chceš platiť ale rovno zadal v € tak týmto blokovaním banka platbu zamietne
Mne potom chodí správa o zamietnutí platby