icon

Pomoc s neoprávnenou platbou Google Adwords Dublin?

emily7384
10. okt 2024

Ahojte prosím viete mi poradiť?z môjho účtu mi bolo stiahnutých 50 eur ,protistrana GoogleAdwordsEU /Dublin
.Ďakujem.

maranco
11. okt 2024

@tundra to je to čo najrýchlejšie a najjednoduchšie zaplatiť, tu si uložte kartu my sa postaráme o bezpečné platby a potom to okrem serióznych eshopov vedia využiť aj podvodníci

napríklad nemám vôbec rád ak aplikácia v mobile chce údaje karty a vôbec nevidím komu dávam údaje (nevidím url adresu) či to ide cez platobnú bránu ktorej dôverujem, alebo to ukladá priamo aplikácia u seba čo je riziko úniku údajov

napríklad platil som za poslanie balíka cez aplikáciu packeta (na ich webe sa nedá podať ani zaplatiť) a už bez súhlasu si zapamätali kartu v aplikácii na ďalšie použitie

lalenka33
11. okt 2024

@emily7384 však jednoducho, vytvorila som si nový email s ktorým som sa len registrovala na temu a hned za par hodin sa mi niekto pokúšal naburať na ten email, pokus o naburanie mojho fb skončil, ako som zmazala temu a zrusila prepojenie.
Bolo tu už vela krat od roznych žien pisane, že im temu stahovalo peniaze z uctu

niekto2hy
11. okt 2024

@lalenka33 Zujimavé.

emily7384
autor
11. okt 2024

@lalenka33 je to reálne, no uvidím akurát som prišla z banky podala som reklamáciuciu v sume 15e si to účtujú, 2 týždne mam počkať na vyrozumenie.

majusqwa
11. okt 2024

@maranco temu s tým vypieklo, platbu cez jednorazovú kartu nezoberú. zatiaľ si neuvedomili, že aj virtuálnu kartu vieš zablokovať 😃

emily7384
autor
11. okt 2024

Takýto email vám neprišiel?

emily7384
autor
11. okt 2024

Je to zase ten GoogleAdwordsEU/Dublin

tundra
11. okt 2024

@emily7384 toto je za kupeny priestor 100GB na disku Googl.Ja platim tiez, raz rocne.Ked som zmenil kreditku,prislo mi upozornenie,ze nebudem môct odosielat emaily z uctu.

maranco
11. okt 2024

@emily7384 1,99€ je čo platíš Googlu za úložisko fotiek, mailov, videí ak prekročíš bezplatných 15 GB

maranco
11. okt 2024

@majusqwa tak vidíš že majú niečo za lubom, ktorému eshopu by vadila jednorázová karta? len špekulantovi

tundra
11. okt 2024

@emily7384 sranda je,ze vo Švajciarsku platis vsade a za vsetko,ale za reklamaciu v banke, sme neplatili....

maranco
11. okt 2024

@tundra aj na slovensku nie každá banka berie poplatok za reklamáciu platby kartou

tundra
11. okt 2024

@maranco 15€ sa mi zda, trochu vela.Tiez vub,7€ za vedenie uctu🙈.

emily7384
autor
Autor odpoveď zmazal
emily7384
autor
Autor odpoveď zmazal
maranco
11. okt 2024

@emily7384 kartu si mala zablokovať, alebo minimálne vypnúť povolenie na internetové platby kartou už pri tých 10€ a nie nechávať tak

emily7384
autor
11. okt 2024

@maranco len do 5 sekúnd mi prišlo ze storno platby 10e tak som neblokovala ale v pondelok už 50e a to som blokla,žiaľ odišli aj tak

maranco
11. okt 2024

@tundra VÚB má v cenníku žiadosť o vrátenie platby kartou pri zneužití karty bezplatne a pri nedodaní tovaru/služby 10€
FIO nemá v cenníku poplatok, tak tiež by malo byť bezplatne

@emily7384 máš tam 2 dátumy zúčtovania 8.10 a 10.10 kedy ti prišla prvá notifikácia o platbe kartou a kedy druhá? V pondelok 10€ a v stredu 50€?

Zakázať internetové platby vieš priamo v aplikácii proste si videla že platba 10 €, nevieš čo to je tak hneď vypnem internetové platby, kým zistím čo sa vlastne deje

Nabudúce už budeš vedieť ako reagovať.

emily7384
autor
11. okt 2024

@maranco 8.10. Čakajúca trans.na 10e

ekira1
11. okt 2024

@emily7384 vážne si platila temu svojou kartou k účtu? Veď to je všade, temu nemá, alebo teda má slabé, zabezpečenie. Ak už musíš mať lacné šmejdy, plať ich jednorazovou kartou.

emily7384
autor
12. okt 2024

@ekira1 no vážne aj pracovník v babke nemá informácie, že temu má podvody,takisto platí aj on kartou k uctu,lebo v prime nemajú virtual kartu,nieje ale potvrdené, že to bolo temu,,pretože protistrana he GoogleAdwordsEU

simca06022011
12. okt 2024

@emily7384 lebo "temu" nemá podvody. Je to obrovská firma a takéto veci nepotrebuje. To ze niekto hackne účty alebo sa nejak dostane ku kartám je čisto "individualne".. používam ali, tému + moji rodicia tiez a všade mam kartu uloženú, čo viem nik z nás nepoužíva virtuálne karty ani nič. Nakupujem 15rokov zo vsadial kde sa dá a nič také sa mi nestalo. Pritom netvrdím ze sa to nedeje. Áno podvody su časté.
Problém je ze tomu ľudia nerozumejú 😂 vid tu debatu. Podvodník sa ti dostal k karte a nakúpil si u googlu. (Nie google tiez nema potrebu kradnut). Rovnako mohol byt únik cez applepay, googlepay, stačí nejaký "virusik" v medzipriestore. Cisla kariet ulozene v prehliadačoch atd... Je to proste trochu aj o "šťastí" asi.

emily7384
autor
12. okt 2024

@simca06022011 určite áno

macatt
12. okt 2024

@simca06022011 ja tiež som nechápala čo tí ľudia robia, keď sa im to stane, tiež ma to obchádzalo a hold som o 39,90€ ľahšia už tiež 😁

simca06022011
12. okt 2024

@macatt tak ja sa nečudujem.. len píšem, že za to nejaký obchodník veľký známy priamo asi nemôže. Bud je tam nejaký únik, hacker.. alebo niečo takéto a to sa môže stať z každej platformy. Na druhej strany sú obchodníci na toto náchylnejší niektorí, možno kvôli podcenenej ochrane.. neviem... popravde aj keby mi niekto sa nabúral priamo do platobnej brány, kt v eshope mame, nevidí čísla kariet, už vôbec nie iné údaje tak je to pre mňa také zaujímavé.

emily7384
autor
12. okt 2024

@macatt ďakujem za tvoju úprimnú odpoveď, naozaj sa snažím opatrne pristupovať k online shopom, hold dostala som "po prstoch"-60e.

emily7384
autor
12. okt 2024

@simca06022011 uvidíš, keď sa ti to stane ako budeš kukať, že čože?????veď som bola opatrná

doriiis
12. okt 2024

Ja inak neviem čo furt riešite okolo temu.Pri každej objednávke z temu a Aliexpressu je možné nakupovať bez uloženia karty a keby ste mali správne nastavené bezpečnostné nastavenia pri kartách a účtoch,tak by neexistovalo,aby niekto nakúpil bez vášho súhlasu,potvrdenia sms kódom,alebo bez vašej biometrie.

emily7384
autor
12. okt 2024

@doriiis a kto píše, že necháva uložené karty????