Poraďte banku s nízkym poplatkom za vedenie účtu

jasminkaj
16. jan 2017

Ahojte..
Keďže som za posledný týždeň obehala asi všetky možné banky, mám v tom poriadny guláš.. a hlavne ide mi o reálne skúsenosti reálnych ľudí.. preto vás prosím (ak to nie je samozrejme tajné) 😉 poraďte mi v akej banke si zriadiť bežný účet. Doteraz sme mali s manželom účty v ZUNO, ale keďže končia na slovensku, tak sme si koncom októbra zriadili obaja účty v Slovenskej sporitelni. Lenže po vyše 2 mesiacoch som z tejto banky na prášky 😔 Nehovorím o tom, že na pobočke sme strávili 2,5 hodiny pri zakladaní účtu (zrejme ten kto chce od sporitelne pôžičku musí počítať s tým, že si treba rozložiť spacák). ALE nalákali nás na "učet zadarmo", ktorý budeme mať u nich po splnení 3 podmienok (sporenie 10 eur, platba aspoň 200 eur kartou a 3 inkasa), čo všetko máme už po 2 mesiace splnené a aj napriek tomu nám stále strhávajú 5,90 eur mesačne poplatok. Dovolať sa k odpovedi PREČO a či nám vlastne tie preplatky čo u nich máme niekedy vrátia (mesačne je to za naše dva účty 11,80 eur čo počas rodičáku nie je malá suma) je doslova nemožné.. Okrem toho nám bola sľúbená tá ich štedrá karta, lebo k účtu nedávajú embosovanú, ale od októbra nám nie sú schopní nám ju vyhotoviť, takže v zahraničí je to s ich "platobnou kartou" niekedy zaujímavé (a to sme neboli v žiadnej exotike, ale tu v Rakúsku)... Jenoducho povedané chceme dať od tejto banky ruky preč a hľadáme novú. Pobehala som ich ako som už písala.. podmienky sú rôzne, aj poplatky samozrejme.. Zaujíma ma s ktorou bankou ste vy spokojné a aké sú reálne poplatky za vedenie účtu.. Ide nám s mm hlavne o to, aby sme mali embosovanú platovnú kartu, a samozrejme za čo najnižší poplatok (roky sme žili v zahraničí kde bolo úplnou samozrejmosťou neplatiť banke ani cent za vedenie účtu, tak snáď sa k tomu raz dostaneme aj v slovenských pomeroch) 😀

Za každú radu, postreh či nasmerovanie vopred ďakujem 😉

natalym
16. jan 2017

Ja mám tiež SLSP a všetko v pohode. Skús inú pobočku, záleží aj ľudí. Ale ten účet bez poplatku mi nejde do hlavy. určite ak máš splnené všetky podmienky, tak ho musíš mať zadara. Pozri si to ešte raz.

zooeynka
16. jan 2017

Za mna mBank ...ucet zadara uz roky, karta zadara, ibanking prehladny, zo slsp som odisla lebo ma z nich isiel slak trafit, samozrejme poplatky u nich aj za zrusenie uctu...hnus. Mbank je uplne v pohode.

zalka
16. jan 2017

@jasminkaj fungovala som roky na mbank a zuno, zuno som zrušila, a mbank má podmienky ohladne používania karty čo sa mi nepáči.
Takže som si pred vianocami založila účet vo fio banke, do dvoch dní prišiel kurier, podpísala som zmluvu další den som mala aktívny účet, a bolo to.
Zatial mám účet vo http://www.fio.sk/ asi mesiac no neplatila som nič.
Všetko zadara, 1 v ýber v mesiaci z akehokolvek bankomatu zadara.
A SLSP by som sa vyhla na 100 honov,
to radšej unicredit bank, alebo čsob z kamenných , fio je taká polovično internetovo kamenná.

jasminkaj
autor
16. jan 2017

@natalym Podmienky máme splnené, to aj oni sami potvrdili.. len ma ide jednoducho trafiť z toho, že v ZUNO sa dalo úplne všetko vybaviť cez e-banking alebo max po telefóne, a tu aby si človek bral deň voľna kvôli banke 😠 Bola som tam 2.1. s tým, že volali na centrálu do BA a že mi to urýchlene zistia.. dnes je 16.1. čiže ani po 14 dňoch nič nevyriešili..

jasminkaj
autor
16. jan 2017

@zooeynka
@zalka

Akože poplatok za zmenu PIN kodu v slsp za 2 eura ma totalne odrovnal.. Nejde o tie 2 eur, ale o pristup.. Ruky od nich prec v tom už mam jasno 😠

jasminkaj
autor
16. jan 2017

@zalka Pozriem FIO... a v zmuve máš aký poplatok ak sa smiem spýtať?

zalka
16. jan 2017

@jasminkaj ... nemám poplatok, ako v cenníku nejaké poplatky sú, ale aj kartu mám zadara, pozri cenník
a SLSP, no oni napočítajú aj číslo topánok, takú mám skúsenosť, ja im od istého času neverím, im a TB tiež neverím.

ale aj UNICREDIT bank má dobrý účet garantovaný 10r zadara akurát tam musí prísť 400e mesačne .. a všetko je tam zadara také bežné služby .

jasminkaj
autor
16. jan 2017

@zalka Ďakujem, pozriem tú FIO 😉

142230919213
16. jan 2017

Za mna jednoznačne MBank.Vsetko vyriešiš cez telefón. Poslu kuriera podpises,aktivujes ucet cez internet. Ucet je zadarmo pokial zrobis platbu nad 20 € mesacne(co urcite zrobis)ostatne veci ti povedia,ak mas zaujem urcite ich kontaktuj a povedz ze by si chcela ucet zadarmo. Aj 4 vybery z bankomatu mas zadara.

zalka
16. jan 2017

@142230919213 prepáč ale platiť kartou treba nad 70€ mesačne tj. máš staré informácie , a tiež prevody medzi sporiacimi účtami emax, emaxplus sú možné len 1 prevod mesačne, ináč sa platí 1 euro za prevod a tie 4 výbery z bankomatu tak to je tiež blbosť bo máš aj milion výberov z bankomatu ak každý výber je vyšší ako 70 €
by som ti odporučila prečítať si ich cenník nový ... a nezavádzať ludí starým cenníkom.

jasminkaj
autor
16. jan 2017

@142230919213 a k účtu v M-bank máš embosovanú kartu alebo len obyčajnu platobnú kartu?

jasminkaj
autor
16. jan 2017

@zalka Nevadi či 20 eur alebo 70 eur platba mesačne, to je jedno.. stále lepšie ako v sporitelni 200 eur 😉

77nelinka
16. jan 2017

Ja sa práve chystám zrušiť účet v ČSOB. Nemienim im platiť za niečo čo inde môžem mať zadarmo. Takže všetko teraz presúvam do mBank. K účtu dávajú embosovanú platobnú kartu. Zdá sa mi, že jediná podmienka tam je mesačná platba vo výške aspoň 70 €, inak sa za kartu platí 1,30 €.
Manžel má tiež účet v ZUNO a on si asi založí účet v UniCreditbank. Chceme mať jeden účet aj v klasickej kamennej banke pokiaľ by bolo treba napríklad v hotovosti vložiť peniaze na účet.

zalka
16. jan 2017

@jasminkaj karta je embosovaná, dá sa platiť bezkontaktne, mbank má tuším visu, fio má mastercard .. b oboch bankách sa dá platiť bezkontaktne kartou.

no jedno ako jedno, mna nebavilo sledovať túto podmienku či mám abo nemám, jeden mesiac platby kartou cez 500e další 40e a už som mala problém, preto som riešila fio, mbank mám ale už bez platobnej karte, lebo tam mi chodia príjmy.

77nelinka
16. jan 2017

mBank má aj visu aj mastercard. Zrovna minulý týždeň mi prišla.
A ja s tou podmienkou min. 70 € problém nemám. Však mi stačí raz za mesiac natankovať.

jasminkaj
autor
16. jan 2017

@zalka a ako si riešila vklady na účet v M-bank? Len na pošte poštovou poukážkou U?

pillipilli
16. jan 2017

Ja mam zuno aj slps. Z tej slps idem prec ,fakt to uz prehanaju. Za akukolvek prkotinu poplatky.

zalka
16. jan 2017

@jasminkaj nikdy som tam neposielala vklady v hotovosti, vždy prevodom z iného účtu, ak chceš vkladať hotovosť v banke tak to je potom lepšie asi to fio, .... alebo unicredit bank

jasminkaj
autor
16. jan 2017

@zalka Praveže ja zas potrebujem vkladať na účet dosť často, lebo mm zarába v hotovosti ako drobný živnostník.. V Zuno som vkladala cez Tatra banku, kde to bolo bez poplatku alebo niekedy cez poštu (ale tam mali poplatok podľa výšky vkladanej sumy)..

puffu
16. jan 2017

my mame tatrabanku, za vedenie uctu neplatime nic, treba splnit podmienky ze obaja tam musite mat vedene ucty, kazdy mesiac sa musis prihlasit na IB a urobit report a potom este bud platba mobilom cez ich appku alebo vyber z bankomatu mobilom, my sme mali pred tym vub a kvoli stalym poplatkom za vsetko sme to pred polrokom zmenili a odvtedy sme este za vedenie uctu neplatili

zalka
16. jan 2017

@jasminkaj
Vklad hotovosti v EUR v pokladni banky vykonaný oprávnenou
osobou.... zadarmo
http://www.fio.sk/docs/sk/Fio_banka_SK_cennik.pdf
ti hovorím čítaj cenník, neni to typická internetová banka, majú normálne pár pobočiek po slovensku, ak si z Piešťan tak asi najbližšie máš pobočku v TT abo BA takže určite sa dá vkladať tam aj zadarmo , ja neviem mám fio krátko.

A Vklad hotovosti prostredníctvom účtu Fio banky vedeného v inej
peňažnej inštitúcii .......0,20 €
toto asi myslia ak sa vkladá cez CSOB, naozaj neviem tipujem.

zalka
16. jan 2017

@jasminkaj tuším aj účet pre podnikateľov má fio zadarmo,

jasminkaj
autor
16. jan 2017

@zalka Ďakujem, skočím tam osobne 😉

142230919213
16. jan 2017

@zalka treba si pytat ucet zadarmo ja ho mam 5 mesiacov a je naozaj zadarmo a platbu musim mat 1× mesacne nad 20€ .asi mas ty mylne info alebo nemas ucet kt.mam ja

142230919213
16. jan 2017

@jasminkaj embosovanu 😊

peps8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
142230919213
16. jan 2017

@peps8 ty si presne moj pripad 😊 mala som tiez TB a s poplatkami akoby im hrablo.

culia1
16. jan 2017

mBank roky rokuce a bez problemov a stale zadara.

142230919213
16. jan 2017

@zalka http://www.kuponyzdarma.sk/mbank/ ak by si si aj ty rozmyslela 😂

norulakp
16. jan 2017

ja som si otvoril ucet vo FIO asi pred mesiacom. Zatial spokojnost. Otvorenie uctu jednoduche, rychle cez internet. Na pobocke som len podpisal zmluvu. Jedno co mne osobne chyba je SMS notofikacia, ked mi pridu/ odidu peniaze z/ na ucet. Ale miesto toho mi pride mail, takze aspon aky taky prehlad mam. Inak by to malo byt bez poplatkov. Volakde som cital, ze by mali mat cashback. Musim si to este overit ci to maju naozaj a ci to funguje na Slovensku. V zahranici to vyuzivalo vela ludi a mne by sa ta sluzba tiez mnohokrat hodila. Pride mi to ako dobra volba zatial. Hlavne to nevlastni ziadna penta ani J&T. Co bola jedna z podmienok u mna. Uvidime casomako to pojde, ale zatial sa mi to paci.