Poraďte výhodné poistenie alebo sporenie pre dieťatko
mame 3 tyzdnove babetko,a rozmyslame zeby sme mu uzavreli nejaku poistku,alebo sporenie....nieco take, aby z toho nasa mala nieco mala,ked vyrastie...Mate skusenosti napriklad zo stavebnym sporenim?je to dobre?oplati sa to? dakujem pekne za kazdy nazor,zuzka 🙂
@frapper no takze podla tvojho prispevku len od 1.1.2015 sa budu konecne vyjadrovat k zmluvam a produktom konecne aj klienti lebo si tie zmluvy zacnu konecne citat. Takze ste to nepriamo potvrdili. Vsetky doterajsie ocenenia su len marketingovy tah co len potvrdzuju moj predchadzajuci prispevok
Vkladna knižka Vám zarobi tak max.0,5% ročne a to si treba ešte odpočitať inflaciu.
Ja by som pravidelne vkladal do Pioneer Investment.Momentálny výnos za minulý rok 12,5% priemerne a výber kedykoľvek človek potrebuje.Nie ste viazaný dátumom výberu.
@zuzka_puska riešil by som knižku ale nie v banke lebo tam to nič preto dieťa nezarobí.Skusiť treba pozrieť Pioneer investments.a keď poistenie jednoznačne Allianz Farbička TOP cena TOP kytie.
@andre8426 nakoniec sme sa dali na stavebne sporenie
Mamičky, myslite na svoje deti do budúcna! Bežné účty, stavebné sporenia, poistky...Vašim deťom nič isté do budúcnosti neprinesú! Viem o lepších možnostiach, ako zabezpečiť našich najmilších...
Mamičky ja vás nejdem nejako prehovárať, ale stále dookola to samé. Prečo si nenájdete na internete niekoho kto o tom píše, kto robí blogy, nebojí sa ísť s kožou na trh?! Nechcem žiadnu uraziť, ale ruku na srdce sme odborníčky na toto? Veď stačí pozrieť nejaké stránky či už p. Vitkovský, p.Cmorej, prípadne iní čo sú tu na fóre spomenutí. Veď ak niekto verejne píše, publikuje, tak asi by bludy nepísal. Nie som naivná a nejdem robiť nikomu reklamu, no viem, že ak sa zverím s financiami do rúk človeku čo tomu naozaj rozumie, nemôže sa stať, že prídem o peniaze. Mne ešte stále ponúkajú aj cez správy nejakí "odborníci" poistky so sporením. Ale to už aj vrabce na dedine čvirikajú, že je to nezmysel. Dajte si do google vyššie spomínané mená a nájdete odpovede. Teda ak sa vám chce čítať ... ak nie, stačí napísať email. So mnou napr. p. Vitkovský promptne komunikuje.
@pauli88 na tie blogy by som sa veľmi nespoliehala. Robím v tejto oblasti a už som na nich počula nejaké sťažnosti. Ono sa na vlastnom webe nik nepochváli prúserom, takže tak. Skôr si nájdite niekoho z okolia, kto to robí profesionálne aspoň tie 2 roky, aby vám bol po ruke ak sa stane nejaká poistná udalosť, poradil vám a vybehal to.
@diana70 Ahoj, vieš čo súhlasím. Niektoré bolgy sú smiešne čo som čítala od iných. Vodu kážu víno pijú. Ale podľa osobnej skúsenosti mojej, som bola spokojná a podľa informácií čo som si overila pre kamošku tu je takmer 10 r. praxe a kvality. A teraz nechcem aby to vyznelo, že robím reklamu. Skrátka ako píšeš, treba osobne konfrontovať to čo sa napíše.
@diana70 Rada by som vedela napr. názor na tento blog, čo si o tom myslíš? http://www.vitkovsky.sk/blog/news_chcete-svoje-...
@pauli88 No prvé čo ma v blogu zaujalo, že nedoporučuje klientom dávať denné odškodné za liečbu úrazu. To ja klientom dávam v najvyššej výške, pretože nepoznám žiadne dieťa čo by nemalo úraz. Píše tam síce o význame poistenia kritických chorôb a trvalých následkov úrazu, ale nepíše čo je podstatné: pri malých deťoch sú pripoistenia také nízke, že je to pre klientov veľmi lacné. Tiež sa snažím vždy rodičov presvedčiť na zahnutie manžela do poistky, ak by nebodaj umrel, aby dostala manželka nejaké tie peniažky, keď ju už postihlo také nešťastie. A k sporeniu na poistke: viete že pri rozvode to máte ďalšie sporenie pre dieťa? Aj preto doporučujem dať poistku na muža, máloktorý si "trúfne" ju zrušiť pri rozvode a dieťa má na 25-ťku aspoň niečo nasporené (aj tak uživiť dieťa sama nie je nič ľahké, najmä pri slovenskom výživnom, tzv. žobračenke). Ženy myslite, detské poistky dajte so sporením a na muža poistníka, ktorého tam tiež zahrňte. Chránite tým nielen svoje dieťa, ale aj seba.
Myslím, že všetko je to o praxi a skúsenostiach poistencov a aj poisťovateľov. Poistka má vykryť situácie pri nepredvídateľných udalostiach. Ak sa dá spraviť aj kapitálové sporenie, neváhala by som, momentálne garantovaná 1,9 % TÚM p.a. + prebytky poisťovne.
Ja som za šetrenie, aj keď nižšiu sumu ale aspoň niečo + pripoistenie základ: Trvalé následky s progresiou napr. 500%, ČNL ( čas nevyhnutného liečenia úrazu) , detské zlomeniny ( tie má dcérka v poistke zdarma) má aj tisícnásobnú ochranu na 12000,-€ za 1,-€ mesačne. (t.j. pri trvalých následkoch nad 50% dostane sumu, na kt. som ju dala poistiť). Smrť následkom úrazu je tu tiež, je to nemorálne, ale dala som.
Nedá sa porovnávať kto má aké poistenie, všetko to závisí od potrieb a finančnej gramotnosti jednotlivca a rodiny. Kapitálové poistenia o chvíľu budú minulosťou, keď sledujem reklamy v TV do popredia sa dostávajú investičné, no o fondoch treba aj niečo vedieť, alebo mať človeka, kt. tomu rozumie.... ale budúcnosť je v investičnom poistení. 😉
@diana70 Ahoj, nie som expert na financie, možno ty v tom máš lepší prehľad. Ale ja som v tom blogu nenašla nič také. Ak sa nad tým zamyslím, tak práveže mi dá zmysel nepoistiť hocičo len aby som mala niečo z úrazu môjho dieťaťa. Napr. ja osobne mám maminu, ktorá je na dôchodku a nemám potrebu zbytočne platiť za poistky veľa. Práve naopak, snažím sa ako je v tom blogu od pána Vítkovského napísané platiť za tie riziká čo ma môžu ohroziť na príjme. A čo sa týka sporenia, vieš čo nič v zlom, ale v tomto ti budem oponovať, lebo aj viacerí skúsení poradcovia varujú pred sporením cez životky. Ja osobne mám sporenie k poistke, ak ma pamäť neklame EIC a IAD. Pravidelne vidím ako peniaze pracujú, mám k ním prístup. Rozhodne by sa mi nepáčilo ani pre seba, ani pre dieťa sporenie cez poistky ... tak som sa už raz oklamala!
@depeche7 Vieš čo ja som tiež nedôverovala, nakoľko som mala len zlé skúsenosti. Ale teraz som spokojná a nielen ja, ale aj kamošky. Okrem finančných služieb mi poradca vedel poradiť aj s inými administratívnymi záležitosťami, taktiež z oblasti práva. Ja som spokojná a nemenila by som. Skôr si dávam pozor na oblbovačov z telefónov, lebo to mi príde taký istý klam, ako ponúkanie mobilných výhod od operátorov. A po pravde aj v poisťovniach či bankách. Napr. ja som riešila havarijnú na moje auto a môj poradca všetko vyriešil, dokonca lacnejšie v tej istej poisťovni ako jedná pani čo mi volala ... Kamarát má svojho poradcu a riešil hypotéku na vyplatenie ex, poradca mu dal lepšie podmienky ako jeho banka. Dobrý poradca je na nezaplatenie. A takí priemerní, tých je tu veľa.
@evka_85 je to možné, ale treba si dať pozor, ja si myslím, že poradca je len tiež človek a ide mu o seba a o to aby si zarobil, možno vybaví, dá lacnejšie, ale zadarmo to nechce, v tom je ten háčik. Neviem ako sú platení, poteší , keď vybavia, ale myslíš si, že keď on prestane robiť prácu poradcu, že ku komu budete chodiť, kto Vás vybaví? Kamenné poisťovne? Kto? Keď on nebude, kto bude, komu budete dôverovať?? Z toho by som skôr mala strach. Mne sa to stalo.
@depeche7 Vieš čo zadarmo to nik nerobí, ani tie holky a mladí šuhaji na prepážke. Mne osobne je to jedno či za to dostane viac, alebo menej ako človek v tej poisťovni či banke. Pre mňa je dôležité to aby som to mala vyriešené podľa mojej predstavy a peňaženky. A na margo kamenných prevádzok, každá inštitúcia má aj infolinku, kde hlásiš problémy, takže kamennú pobočku nemusíš ani navštíviť. Ale chápem, že stať sa môže čokoľvek. Ten môj to robí dlho. Ja som sa k nemu dostala na základe pozitívnej referencie kamarátky z BA. Ale je to individuálne.
@depeche7 dôveruj sama sebe, zvyšuj si finančnú gramtonosť vzdelanie vo vlastnom záujme a ani TV ani politici ani šmejdi ani poradcovia ťa neopijú rožkom.
Dnes už všetko ide na internet dá sa už všetko. Už teraz banky a poisťovne optimalizujú pobočky lebo už je tak nasýtený trh že nevyrábajú preto pomaly sa bude prep§šťat a hľadať iné produkty, predjané možnosti...
@diana70 Vieš čo ja som čítala ten blog aj s drahým a nám sa to páčilo. Ako fakt je podľa nás dôležité najme to aby bol živiteľ rodiny poistený. Viackrát som mala nejaké zdravotné komplikácie a príjem rodiny to skôr ochromilo ako keby dieťa bolo doma s nejakým drobným úrazom. Ale ako píše pán Vitkovský, nech si každý zodpovie na čo má a ak to chce mať, nie je problém to dojednať do poistky.
K tomu sporeniu cez poistku si to ako myslela? Lebo máme detské sporenie, ale aj pre nás dvoch sa nejaké riešilo. Dostali sme podrobné informácie a hlavne overili v praxi. Ale viem, že to nie je cez poistku, lebo poisťovňa by nás len zbytočne ošklbala.
Ahoj, odporúčam ZUNO!! Vysoký úrok a jednoduché vybavenie : https://www.zuno.cz/sporeni-vklady/sporeni/.. Teda to je v ČR ale myslím, že aj na Slovensku majú rovnaké podmienky

Ak si taký múdry mal by si vedieť,že od 1.1:2015 existuje veľkosť písma,ktoré musí byť zachované vo VPP aj v poist.zmluvách,takže malé písmenká už nikde nenájdeš.Ja som napísala,že posudzovali aj klienti.Keby posudzovali sprostredkovateľské spoločnosti poisťovní,nemyslím,že by hlasovali za Allianz práve,ale posudzovali odborníci v oblasti financií a ako som hovorila klienti,čo nepodceňujem týchto ľudí.A ak sa nevieš slušne vyjadrovať odporúčam ti radšej nevyjadriť sa nijak.Myslím,že tu potrebujú ľudia počuť názor a nie nadávky.