Poraďte výhodné úrazové - zdravotné poistenie

staniki
1. apr 2017

ahojte - nema niekto tip na co najlepsie poistenie urazu a zdravia pre rodinku? Myslim ze by mohlo byt velmi vseobecne a popularna poistka.

Primarne zivitel rodiny ale sekundarne aj manzelka + 2 deti. hlavne pre rizika: uraz pri dopravnych nehodach/sporte + kriticke choroby

Absolutne odlisne produkty, ceny a krytie ktore som nasiel z toho robia velmi tazko porovnatelne produkty - ak sa tym niekto zaoberal budem vdacny za kazdu radu. 🙂

napr:
- dobre vyuzitelne pre buduce mamicky by mohlo byt: https://www.uniqa.sk/zdravotno-urazove-poistenie/ (ale inak chabe krytie)
- dobre ceny a rozsah napr https://www.union.sk/urazove-poistenie-online
- dobra cena za rozne krytia pre trvale nasledky a rodinu https://online.axa.sk/urazove-poistenie-5plus/k...
- ...

A pritom myslim ze by to mohol byt celkom dobry produkt pre poistovne iba mam pocit ze sa "maskuje" pod tolko vyluk a vynimiek a nabalovani nepotrebnych zloziek az je z toho nepouzitelny a neprehladny balast...

Financnych poradcov som zvazoval ale ked zacali otazkou aky chcem do toho dat rozpocet a 3 som musel o niektorych produktoch na trhu informovat ja zacal som mat silne podozrenie ze preferuju svoje poistovne, nie potreby klientov a rozhlad na trhu - ale velmi rad sa necham poucit aj tu v diskusii. 🙂

Verim ze moze diskusia pomoct viacerym.

janinah
1. apr 2017

Máš poradcov,ktorí pracujú pre viaceré poisťovne a nájdu ti najvhodnejšie poistenie napr. auto v jednej poisťovni,úrazovú v inej....neporadia takú,ktorá "vymýšľa" ak treba platiť poistenému a hádže polená pod nohy podľa ich zákonov,ktoré ty bežne nemáš šancu poznať.Ale mať dnešný rozum v čase kedy sme zakladali poistenie pred 20-25rokmi tak uzatvoríme poistenie len pre živiteľa rodiny životné a pre prípad trvalej invalidity a pre nikoho iného.Ani neviem ako nenápadne tie poistenia rokmi /aj deťmi/ pribúdali a teraz platím donekonečna dosť značné sumy.....pravda,že pri úraze detí čoto dali,ale vyžili by sme aj bez toho....

mata272
1. apr 2017

V tomto smere ti jednoznacne pomoze
ZFP akademia na sk a cz funguje 22rokov,zoznamila som sa s nou minuly rok a zadarmo mne aj mojim rodicom prerobili zivotnu poistku ,ktora bola postavena hore hlavou, urobili taktiez poistky na auta lacnejsie
A vyhodnejsie,tato firma spolupracuje z 12bankami na sk a pobockami cize ti vybavi aj nemožné.a nenechas sa odrbat poist.agentami a bankami,kde ti peniaze idu ani nevies kam.
Dalsia vec je ze ak pojdes na seminar zfp a zakupis si osobne cislo do konca zivota si budes poberat rocne provizie ktore neostanu v banke a v poistovni,pretoze si to cele urobis v zfp.a rocna provizia priklad 300€bude chodit tebe takto ju berie ten co to zaklada zmluvu,o takychto veciach vam nikde nikto okrem zfp nepovie neporadi.

ulzana
1. apr 2017

@mata272 kolko tam teraz stoji skolenie?

mata272
1. apr 2017

66€

mata272
1. apr 2017

@ulzana
66€ a osobne cislo je platne uz navzdy,v pripade umrtia nedajboze je dedicne,cize to aj z proviziami na ucte zdedi dieta vase

janjochmann
2. apr 2017

@staniki Odporúčam tzv. rizikové životné poistenie. Je to poistenie bez akéhokoľvek sporenia.

V podstate už každá poisťovňa taký produkt má, na jednej zmluve sa poistí celá rodina.

Každá poisťovňa má rôzne pripoistenia, tieto produkty sa dajú vyskladať podľa želania a kryť tie riziká, ktoré si želáš.

Odporúčam kryť najmä riziká smrť, invalidita, kritické ochorenia, dlhodobá PN a trvalé následky úrazu. Čiže udalosti, ktoré vážne ohrozia finančný chod rodiny. To ostatné nie je nevyhnutné a je lepšie namiesto pripoistení ako hospitalizácia a chirurgický zákrok radšej peniaze šetriť alebo kvalitnejšie kryť hlavné riziká.

Spomínaš úraz pri dopravných nehodách a športe - veľmi široký pojem. Pri vážnych úrazoch a následkami to máš kryté s pripoistením trvalých následkov úrazu a pripadne aj invalidity ak sú to vážne úrazy.
Pripoistiť si môžeš aj tzv. denné odškodné pri liečení úrazu - toto kryje aj menšie úrazy bez trvalých následkov, napr. zlomeniny. Ale nie je to lacné pripoistenie a osobne by som radšej peniaze miesto tohoto použil na tvorbu rezervy - tzv. samopoistenie.

Ako som už písal, takéto poistenia ponúka v podstate každá poisťovňa, ale rozdiely v rozsahu a cene sú veľké.

diablikovci
2. apr 2017

My mame poistku, že pripadne dlhšej pnky bude platiť hypotéku a manželovi zistili že má natrhnutu platničku Resp dve a že Asik pôjde na operáciu a som zistila že Ta poistka skoro na vswtko platí len nie na degradáciu chrbtice lebo to má každý druhý Slovák. Ako beriem že kríze bolia skoro každého čo žije 🙂 ale nie každý musí ísť na operáciu :( Tak som povedala, že už žiadne poistky nechcem!!!

staniki
autor
2. apr 2017

ja chcem poistku co najlacnejsie - kolko davate % z prijmov?

@janjochmann: prioritne iba: smrť, invalidita, kritické ochorenia, dlhodobá PN a trvalé následky úrazu

A ku tomu by uuuplne stacila jednoducha tabulka pre porovnanie rozsahu a ceny.

janjochmann
3. apr 2017

@staniki
Myslím si že to, kto aké % dáva zo svojho príjmu na poistenie nie je veľmi smerodajné, pretože napr. iné sumu na poistenie dá slobodný človek bez hypotéky a iné rodina s dvoma deťmi a hypotékou.

Na poistenie sa môžeš pozrieť 2 spôsobmi - buď si stanovíš napr. mesačnú sumu ktorú nechceš prekročiť alebo (ten správnejší postup) si sám alebo s pomocou poradcu určíš, ktoré riziká vo vašej situácii je potrebné kryť a do akej výšky.

K tomu porovnaniu:
Keďže sa produkty v jednotlivých poisťovniach líšia, najmä to aké pripoistenia a pri akých podmienkach sa dajú pripoistiť, úplne jednoduchá tabuľka by to nebola 🙂

Môžeš sa pozrieť tu, online porovnanie 9 poisťovní, porovnáva sa cca 10 pripoistení.
https://www.financnahitparada.sk/rizikove-zivot...
Je to fajn vec na získanie predbežného prehľadu.

ellsa
3. apr 2017

@staniki ahoj, toto co pises ze cakas od poistenia mam ja v alianz za cca 30€ to len aby si mala prehlad ze asi kolko to stoji. A nedaj sa obabrat takymi co spolupracuju s viac poistovnami. Popletu ti hlavu.

staniki
autor
8. apr 2017

@ellsa - dakujem - a vies mi prosim napisat viac? aky typ a krytie mate?

@janjochmann - dakujem - problem s poradcami je zes mnozstvom skandalov a nevyhodnych poistiek ludia nedoveruju ich profesionalite a nezavislosti...
Odkaz je super - ak mas typ na dobreho poradcu sem s nim. 🙂

janjochmann
9. apr 2017

@ellsa chápem že informácií okolo poistenia je veľa, ale zatiaľ som sa nestretol s tým, aby mi klient povedal, že nechce porovnať viaceré poisťovne, práve naopak. Nekupujem ponožky, ale komplexnú službu, ktorá ma má chrániť v prípade vážnych udalostí za rozumnú cenu, takže nie je vôbec jedno kde sa poistím. Závisí to od situácie klienta a jeho možností. Za porovnateľné poistenie je napr. rozdiel v cene kľudne aj pár desiatok eur mesačne.

janjochmann
9. apr 2017

@staniki Veru áno, finančné poradenstvo má zlú povesť a ani sa veľmi nečudujem, keď vidím mnohé zmluvy, ktoré klienti doma majú. To čo sa tu dialo a stále deje, keď po pár hodinách motivačných školení a jednej skúške kde-kto ide a "búši" poistky so sporením, pričom vôbec nerozumie tomu čo ponúka, toto ozaj nie je služba pre zákazníka.

Na druhej strane, táto práca sa dá robiť aj poctivo, a vnímam to tak, že je čoraz viac poctivých sprostredkovateľov, ktorý sa na tento biznis pozerajú dlhodobo.

Ono je to tak pri každej službe - ak mi v servise zle opravia auto alebo ma inak sklamú, nepoviem že všetky servisy sú podvodníci a babráci, ale skúsim iný servis. Alebo sa to naučím sám, ak mám čas, chuť a zručnosti ☺️

martulo
11. apr 2017

Výhodné je take ktoré spĺňa presne to čo potrebuješ a neplatíš za nič navyše. Určite je to veľmi individuálne pre každého. A určite sa oplatí si nechať poradiť od skúseného poradcu ktorému nejde o to ako rýchlo bez práce zarobiť peniaze. Aby to nebolo nakoniec o tom ako vám neskúsený človek bude dávať rady za milión....

natura01
11. mar 2019

Teraz je v Allianz výhodná ponuka , že na jednej zmluve vieš mať poistené deti aj seba. Plus je tam 40% zľava , čo vedia ponúknuť. Takže za málo peňazí , lepšie poistenie.

bublinka127
5. nov 2019

@natura01 ahojte predpokladam ze ked som mala operovane koleno este pred uzatvorenim urazovej poistky tak tam bude nan vyluka...alebo je tam nejaka doba od operacie kedy ho zase vedia poistit?

dominikavab
Odpoveď bola odstránená
Zobraz