icon

Potrebujem hypotéku pre známeho

kirk11
26. sep 2023

Zdravim chcem sa poradit len tqk zhruba tu skor nez zajdem za nejakym poradcom. Mam taku situaciu mam 32 rokov potrebujem hupoteku robim pre znameho ktory mi je ochotny pomoct pracovnou znluvou tak aby mi ju dali . Teda otazky su kolko su zhruba odvody z 2000 eur hrubej mzdy ano viem su kalkulacky na to ale rad by som to mal po lopate dik . Potom je sanca ze mi ta zmluva staci na 6 mesiacov aby mi dali tu hypoteku mam pozicku v banke asin3000e splacat neni problem platim najom 1000e cize sa nebojim splcat hypo. Ide len o to ci mi stači dobra zmlúva na pol roka aby som mal šancu ju dostat dakujem za normalne opdovede snad chapete co sa pytam 😀

buberova
26. sep 2023

ale vieš o tom že aj živnostník môže mať hypotéku? ak si poctivo platíš daňové a odvody myslím..

mircalla
26. sep 2023

@kirk11 Cize zmluva je podvod.

mircalla
26. sep 2023

@kittykat22 Nie, realne zmluvu nechce. Chce zmluvu len na pol roka kvoli hypo.

Odpoved: banky chcu pracovne zmluvy na dobu neurcitu, nie fejkove zmluvy na 6 mesiacov, nie su padnute na hlavu

kittykat22
26. sep 2023

@mircalla aky podvod? Normalne bude zamestnana, bude odvadzat a dostane hypoteku ktoru bude platit. Rozdiel jedine je, ze sa vrati na zivnost a bude to platit zo zisku zo zivnosti. Na to, ci bude alebo nebude mat na hypoteku tu nebudeme riesit, pretoze to nie je nasa vec. Pises o podvode, akoby isla vykradnut statnu kasu. Ona jedine co potrebuje je, zdokladovat spravne prijem, aby na tu hypoteku dosiahla. Pre banku je to len informacia aby vedela kolko jej moze poskytnut penazi. Aky ma zmysel zamestnavat sa niekde a hrabat sa na nejaku poziciu a peniaze, ked zjavne zaraba a zaraba dobre - preco by si nemohla pomoct? Ona nechce peniaze od statu, nechce aby sme to za nu platili. Ona si len riesi aby jej to papierovo vyslo a vsetko si bude platit sama. Ona nikoho neokrada.

kittykat22
26. sep 2023

@mircalla ona moze mat zmluvu na dobu neurcitu ktoru po ziskani hypoteky, ju ukoncia vypovedou. Banke to moze byt uplne sumak co s nou bude. Keby to neplatila, tak by prisla o peniaze - pride o vsetko co im slubila, ze zaplati. A zoberu jej byt a este ho bude musiet doplatit navysenu ciastku o uver.
Ale to nie je nasa vec. Ona sa pytala, co ma robit aby dosiahla na hypoteku, a nepyta sa, co si o tom myslime

mircalla
26. sep 2023

@kittykat22 Ale pointa je, ze pri zmluve na 6 mesiacov sa s nou banka nebude ani bavit. Dokonca ani pri vacsom spotrebaku.
Za B🙂 Pise, ze je jej ochotny dat prac. zmluvu, tak aby jej ju dali....To uz sama zavana tym, ze ta suma bude nadhodnotena. Ale pozor, len na pol roka.
Tak ak najdes banku, ktora ma toto skoci, daj vediet

kittykat22
26. sep 2023

@mircalla ale bude. Oni chcu historiu 6 mesiacov. Mozno chce malu hypo lebo ma cash. Ona nepisala ako to ma vymyslene. Pokial jej to nedopadne, tak jej to nedopadne. Ale aspon spravi co potrebuje, pokusi sa dosiahnut ziskat hypoteku a moze si kupit byt.
Dobre vies aka je teraz tazka situacia a ake tazke je ziskat byt. ja chapem, ze ludia sa utiekaju s rozhodnutiam ake pise, aby mohli vobec niekedy byvat vo svojom.

mircalla
26. sep 2023

@kittykat22 Mozu chciet aj prac. zmluvu. Je tam napisane, ci je na dobu urcitu atd. Odo mna ju dokonca chceli pri spotrebaku. A este si to overuju na socialke

kittykat22
26. sep 2023

@mircalla tak jej treba poradit, ze to nestaci, ze treba na dobu neurcitu. Ale dookola je to o tom, ze jej treba pekne odpovedat na to, co sa pyta a nie ju ponizovat a smiat sa jej.

mircalla
26. sep 2023

@kittykat22 Ja ju neponizujem, konstatujem, ze odrabavanie nemam rada.

syslik81
26. sep 2023

@kittykat22 nikto sa jej tu neposmieva a uz vobec neponizuje-to len v tvojej hlavcicke skrieslo tak sa ukludni ..odpoved dostala- fiktivna zmluva s navysenou sumou je podvod

valeria_h
26. sep 2023

Inak ja viem, že je to podvod, ale dnes je taká doba, že banka Ti nedá hypo, lebo podľa nej nemáš 400€ na splátku, pritom platíš nájom toľko isto alebo dokonca viac a v pohode vychádzaš. Je to ťažké, bohužiaľ hypo nedostane každý a potom sa ľudia znížia k takýmto činom. Neospravedlňujem to, ale chápem tých ľudí.

kittykat22
26. sep 2023

@mircalla ja to chapem. Ale to, ze si to ona riesi po svojom, z teba neubudne.

kittykat22
26. sep 2023

@syslik81 no este aby si sa ty nevyjadrila. Trafena hus 😅

mircalla
26. sep 2023

@kittykat22 Ja som nazvala veci pravym menom, neubudne zo mna. To teba vytaca, ze som to nazvala, ako to je. Zrejme vies preco.

My si tu tak zijeme v style, kto mi napise diplomovku reps. aka diagnoza je najlepsia na predlzeny vodicak atd

syslik81
26. sep 2023

@kittykat22 prepac ale reagovala si na moj koment o podvode-takze asi ze sa vyjadrim.. a kedze ty si sa samozvala svatou hovorkynou vsetkych poskodenych obohych ludi na mk tak volba ozncenia bola jasna ...

kittykat22
26. sep 2023

@mircalla ale realne, aky to ma na stat dopad? Ziadny. Ona dostane hypo od banky co je sukromny sektor, bude to platit zo svojho a tym to konci.

kittykat22
26. sep 2023

@syslik81 prosim ta, si to po sebe precitaj co si napisala autorke, a precitaj si co si napisala mne. A akym tonom. Si agresivna a dolezita. Presne pre teba bola ta moja sprava. By ma zaujimalo co take dolezite v zivote robis, ze mas tu drzost sa tu niekomu posmievat.

syslik81
26. sep 2023

@kittykat22 pri pisani sa da pocit ton ? hmm ty si genialna .. kazdy pochopi ako chce a urazi sa na co chce ..pekny den aj tebe

kittykat22
26. sep 2023

@syslik81 ja som ti pekny den nepriala. Samozrejme, ze sa z pisanie pocitit ton spravy. To nevies? Tak napis co robis, ked si taka hviezda.

syslik81
26. sep 2023

@kittykat22 btw este raz- nikomu sa neposmievam-ok teraz tebe-ale za to si mozes sama.. jedine co som autorovi prispevku napisala,ze je to podvod a tym to pre nmna skoncilo...to len ty sa v tom rypes aj ked sa ta nikto neprosil

kittykat22
26. sep 2023

@syslik81 ona sa nepytala, co si o tom myslis. Ona sa pytala, ako dosiahne na hypoteku. Chapes, ze tato diskusia nie je o tebe a o tom co si o tom myslis, ale o autorke ktora ziada o pomoc.

mircalla
26. sep 2023

@kittykat22 Ked sa na tym hlbsie zamyslim, tak napriklad aj taky, ze pri vseliakych akoze zmluvach, kde je nadhonoteny prijem (prikladov je dost) je nasledne vacsie riziko neplatenia, co moze mat z dlhodobeho hladiska vplyv na rast urokovych sadzieb a sprisnenie podmienok pre ziskanie hypo?

petronelag
26. sep 2023

Záleží aj od banky, niektorým stačí príjem za 6 mesiacov, nebyť v skúšobnej lehote a mať zmluvu na dobu neurčitú. A tiež aké už platí pôžičky, výživné atď.
Niektoré chcú vidieť príjem aj za rok a všeličo vyhľadávajú.
Treba si nájsť vhodnú banku.

macilaci
26. sep 2023

@kirk11 🤦

kittykat22
26. sep 2023

@mircalla banka tym, ze hypo platit nebude len ziska. Nielen, ze by jej zabavili byt ale este by jej dali doplatit tu hypo. Takze ta na tom skodna nebude. A co si budeme hovorit, hypoteky su tak nezmyselne navysene, pretoze banky davali peniaze ludom, ktori na to nemali. A vies preco? Lebo vedeli ze z toho budu dobre peniaze. Teraz este vyprasia sadzby. Oni to nerobia pre nas, ale pre seba, aby nahrabali. Ti ta zoderu z koze ako to len ide. Nejaka empatia voci nim, nula bodov.

mircalla
26. sep 2023

@kittykat22 Ty ozaj nevies uvazovat. Mozno sa pozriet kolko bank v USA a Europe krachlo a preco

kirk11
autor
26. sep 2023

@mircalla banky chcu hlavne zit z urokov zadlzenych ludi

kirk11
autor
26. sep 2023

@mircalla aky nadhodnoteny prijem vsetko co zarobim sa z dani bide na paske aky podvod ved hypoteku budem splacat tak ako treba platim najom 1000 eur tak si chcem platit vlastne

jaroslav81
26. sep 2023

@kirk11 dá sa 20% dofinancovať spotrebným úverom, sle musí ti to výjsť... Naštuduj si pojmi DTI aa DSTI a vypočítaj si to...treba mať fakt vysoký príjem aby to vyšlo... Na byt v hodnote 150 000€ s príjmom 2000€ v hrubom zabudni