Potrebujem požičať 6000 eur
Som zúfalá, potrebujem požičať 6000€, na terapie pre dcérku.
Pracujem, manžel je na opatrovaku s malou. V banke nám dajú, mám stály prijem, zmluvu na neurčito, zarobím 1100€, no ako iste viete, opatrovateľský činí 600€ .....postavili sme dom, maličký, jednoduchý bungalov. Máme na ňho hypo 60 000, no nieje ešte zateplený a vonku to vyzerá ako na stavenisku.... žiaľ, naše zdravotné problémy nám znemožnili dom dokončiť. To však nieje akútne, hlavne, že máme kde bývať.... problém je v tom, že máme chorú dcérku. Potrebuje terapie. Ja potrebujem špeciálne suroviny ma stravu, mám problémy so žalúdkom. Takže veľa minieme na stravu, je minimálne trikrát drahšia ako klasická 😒. Skúšala som aj tak, že som varila z normálnych surovín, no to ma odstavilo na 2 dni z práce...
V banke by nám hypo dali, lenže tie úroky teraz 😱. To by sme v žiadnom prípade neutiahli.... Rodičia ani svokrovci nám nemajú ako pomôcť.
Ja neviem čo robiť... Poraďte, Som už naozaj v koncoch, viac hlav, viac roxumu....
@matullienka Chapem ta a verim, ze vam to moze vyhovovat. No su ludia, anpr. ako aj ja, ktorym by to nevyhovovalo. Co je to za zivot zit s cudzimi ludmi mimo rodiny a sem tam prist domov? Dieta rastie, zena si zije po svojom... vacsinou zial mnoho muzov si takto najde paralerne vztahy vonka.
@zmrzlinka2021 úprimne? Ak by šlo o život môjho dieťaťa a potreboval by pomôcť, tak áno, odišla by som zarobiť na to peniaze, lenže ja nie som typ človeka, ktorý by pýtal od druhých, vždy sa chcem spoľahnúť na seba, keď sú možnosti a vôľa, napriek dočasnému diskomfortu 🙈
@heleninamama nikdy, nikdy, nikdy sa nevzdám. Nikdy
Autorka, len ak by si napisala diagnozu, urcite sa tu najdu mamicky, ktore si tym prechadzaju a vedia ti poradit, pomoct, odporucit...
@denkabemommy no lenže my to sami ťaháme uz 7 rokov. Bez akejkoľvek pomoci. Akejkoľvek! Ale tato inflacia, tie drahe potraviny nás ničia
Ako už bolo písané, skúsiť osloviť rôzne nadácie a občianske združenia; urobit výzvu na ľudia ľuďom, prípadne ešte na donio. Založiť vlastné OZtko a snažiť sa získať 2% z daní od rodinných príslušníkov, známych, susedov... Prípadne si kúpiť už založené (sú na to firmy), a tak 2% môžete získať už ďalší rok.
Ešte mi napadlo skúsiť osloviť firmy - napr. ak Vám treba nejaké vitamínové doplnky, oslovte konkrétnu firmu, ktora ich vyrába/distribuuje
@zmrzlinka2021 ono asi veľmi záleží akú prácu a za aký plat vykonáva na Slovensku. Môj muž naozaj keď chcel zarobiť tak s nami a deťmi skoro vôbec nebol. Prišiel domov o 19 tej a padol ako podtaty do postele a ráno vstával o 5:00. Teraz keď je doma 2 týždne tak sa nám môže plne venovať. Samozrejme keby mal za rovnaký plat tú prácu do 15:30 brala by som to všetkými 10 ale žiaľ tu to nehrozí
O akú dg a terapiu sa jedna?
Tak skús viac rozpísať rozpočet, možno aj v tom ti tu lepšie poradia. Lebo 1700- 320 je stále skoro 1400€. Koľko vychádza splátka na ten úver 6000?
@lulu8491 ďakujem! Chodím domov neskoro, potom sa venujem dcerke, ale už sa budem musieť dokopat k tymto veciam...
Ved pises anonymne. Tak napis aspon aku terapiu potrebuje.
Ludia ľuďom, dobrý anjel, rôzne OZtká, ktoré podporujú choré deti, vlastná zbierka na transparentnom účte, napísať svoj príbeh na soc. siete. Tu si napísala akurát to, že máš choré dieťa a teba bolí z obyč.jedla žalúdok, myslím si, že si asi veľa žien nepresvedčila, aby pomohli, keď chceš pomoc, buď zdieľnejšia
Úprimne mne sa toto nejak nezdá, pomaly ide 3 strana a ani muk o dg a liečbe
Autorka neviem neviem si ty úprimná?
Nuz, ako uz baby spominaju, mohla by si oslovit aj nadacie typu ludia ludom. Ale tie podliehaju prevereniu a budes musiet ist s identitou von.
Alebo refinancujte hypoteku a navyste si ju o tych 6000 navyse.
Firme, v ktorej pracuje manžel, raz písala takáto mamička kvôli darovaniu 2%. Tie nakoniec darovali inému OZtku, ale jej poslali balíček s drogériou, plastelínami a farebnými papiermi (jednalo sa o autistu)
@maribell orientačne 90€ na 96 mesiacov
@denkabemommy pozri, ja nikoho nechcem presviedčať, o nikoho nič neprosím. Viem, koľko je dnes špekulantov. Sama robím s deťmi. Ja svoju dcéru milujem taku aka je, chcela som možno trosku povzbudiť a aj poradiť, čo sa dá. Mam naozaj málo času....som v robote dlho do večera, pretože plus brigáda. Nevládzem už a chcela som počuť nejaké "zázračné" riešenie nášho problému 😔
Prepáč, ale pokiaľ neuvedieš fakty, neverím Ti ani slovo. A Ty sa odpovediam vyhýbaš. Takéto srdcervúce výkriky sú tu teraz časté a vždy ide o dieťa, choré dieťa, dieťa, ktoré potrebuje operáciu a pod. A vždy musia všetko platiť rodičia. Myslím, že toto tu spustila kauza s dieťaťom "anjelicek" a teraz to skúšajú aj iné.
Čo vlastne teraz čakáš? Že hromadne začneme posielať neznámemu človeku peniaze na zázračnú terapiu pre dieťa, ktoré možno ani neexistuje?
@stellarstar ide o autizmus. Pozri, ja nikoho nežiadam o peniaze. Keby to tak bolo, už dávno mám transparentny účet urobený. Doteraz sme to zvládli, ja niesom človek, ktorý sa vzdáva, chcela som počuť nazory a rady iných a tajne dúfala v to, že existuje "zázračná" rada....
Ako ti má dať niekto radu, keď nenapíšeš ani jednu dg. Pozri ja mám sama nevyliečiteľnú chorobu, keby som chcela pomôcť, respektíve nájsť "zázrak", tak by som napísala ako prvú vec svoju diagnózu a hľadala ľudí, ktorí to majú podobne a vedia, čo mám robiť, ako postupovať, ty píšeš "potrebujem 6tis.€", to nie je hľadanie zázraku ale pýtanie peňazí
Zazracne riesenie zial nieje. Bud si date refinanc a tym padom nebudes musiet nikomu nic vysvetlovat, alebo pojdes s kozou na trh a budes musiet zverejnit meno a vas pribeh. Utiekat sa k predstavam, ze by sa niekto nasiel kto by daroval anonymne 6000e je utopia.
Ty máš akú špeciálnu stravu? Chorý človek v rodine dokáže otriasť rodinným rozpočtom. Ale uznaj sama, že jednorazový 6 000 príspevok toho asi veľa z dlhodobého hľadiska nevyrieši.
Na koni je veľa rodičov detí s rôznymi ochoreniami. Určite by ťa vedeli navigovať na tie správne terapie, združenia, ktoré môžu pomôcť.
Takýto anonymný neadresný a nešpecifiký výkrik nepomôže.
veľa ľudí by ti možno aj pomohlo keby vedelo o čo ide, sama by som nemala problém ti niečo poslať, doba je zlá, ale keď sa dorí ľudia zomknú dá sa, tiež sme takto pomohli kolegyni v práci, nám 10 eur nechýbalo a ona mala potrebných 1000 eur, len keď nepíšeš o čo ide ťažko ti uveriť a pomôcť
@heleninamama si normálna? Pytam snáď od niekoho niečo??? Chcela som iba pomoc, radu, nejaký nápad ja neviem.
@stellarstar
@denkabemommy myslite ze autorka vyfabulovala taky pribeh aby vymamila peniaze z mamiciek z fora? Za druhe, nepýta, prosi o radu.
Chcela si radu a napad ale na otazky si neodpovedala. Tak ako ti maju radit.
ak ide o autizmus, pri všetkej úcte.... autizmus sa nedá liečiť. načo vám je potom tých 6000 eur? lebo poznám x ľudí, ktorí majú deti s autizmom, navštevujú s nimi potrebné centrá, psychológov, sú integrovaní do škôl alebo navštevujú špeciálnu školu. neviem ani o jednom, kde by existovala liečba
dodám ešte, že sú to aj chudobné, aj finančne zabezpečené rodiny a veruže, ani tie z lepších pomerov autizmus nevyliečili
@ana82 ja nechcem od žiadnej z vás ani len cent. Som veriaci človek a tým nemyslím že idem nedeľu do kostola a koniec, ale snažím sa žiť najlepsie ako viem, ale su dni, kedy mam všetkého plne zuby a potrebujem pomôcť

Myslím, že pokial máš diagnostikovane ochorenie, kvôli ktorému potrebuješ špeciálnu stravu, na to je príspevok UPSVaR. Na terapie, Prepac, stále si sa nevyjadrila, aké vlastne (možno by bolo jednoduchšie hľadať možnosť pomocí). Čo sa týka prace, tomu asi rozumiem- pokial je dcérka fyzicky staršie, ťažšia a predpokladám, že keď potrebuje 24 hodinovú starostlivosť je imobilná, tak žena toho asi veľa fyzicky nezmôže. Skúste nadácie, lidialudom…niektere kúpele mávajú aj granty, cez ktoré sa sa ísť.