icon

Potrebujem požičať 6000 eur

20. jún 2023

Som zúfalá, potrebujem požičať 6000€, na terapie pre dcérku.
Pracujem, manžel je na opatrovaku s malou. V banke nám dajú, mám stály prijem, zmluvu na neurčito, zarobím 1100€, no ako iste viete, opatrovateľský činí 600€ .....postavili sme dom, maličký, jednoduchý bungalov. Máme na ňho hypo 60 000, no nieje ešte zateplený a vonku to vyzerá ako na stavenisku.... žiaľ, naše zdravotné problémy nám znemožnili dom dokončiť. To však nieje akútne, hlavne, že máme kde bývať.... problém je v tom, že máme chorú dcérku. Potrebuje terapie. Ja potrebujem špeciálne suroviny ma stravu, mám problémy so žalúdkom. Takže veľa minieme na stravu, je minimálne trikrát drahšia ako klasická 😒. Skúšala som aj tak, že som varila z normálnych surovín, no to ma odstavilo na 2 dni z práce...
V banke by nám hypo dali, lenže tie úroky teraz 😱. To by sme v žiadnom prípade neutiahli.... Rodičia ani svokrovci nám nemajú ako pomôcť.
Ja neviem čo robiť... Poraďte, Som už naozaj v koncoch, viac hlav, viac roxumu....

zmrzlinka2021
20. jún 2023

@denkabemommy kroť sa

autor
20. jún 2023

@zmrzlinka2021 prognózy pani doktorky Janosikovej su take, že ak budeme pokračovať v intenzívnom programe, dcérka môže fungovať v bežnom živote. Pracovať zrejme nebude, ale je veľká šanca, že si bude vedieť sama nakúpiť, prejsť cez cestu, ísť k lekárovi. Ja osobne si myslím, že to zvládne, no treba preto niečo ešte robiť a nie málo.

autor
20. jún 2023

@denkabemommy ťahali sme to a utiahli. Manzel zarabal nadpriemerne. Aj teraz by sme to zvládli nebyť tých intolerancií. Toto nám veľmi narušilo rozpočet. Ja od teba ani nič nechcem, ďakujem, to by som radšej nič nežrala

panelacikova
20. jún 2023

@denkabemommy len opatrne. ja som sa tu minule vyjadrila trošku ostrejšie k istej téme a bola som pomaly dobre že nie bloknutá....

autor
20. jún 2023

@mapypotkancek vďaka, dobry nápad. To mi nenapadlo s nutričnou poradkynou. Skúsim nejakú u nás vyhľadať

maranta_leuconeura
20. jún 2023

@vanilkovazmrzka uz dostala rad viac ako dost, ako to moze financovat, ked teda vidi pokrok. Zatial som videla najma vyhovorky. Tak potom ked ma autorka pocit, ze ,,sa to neda", existuju aj ine riesenia. Kazdy nech sa zariadi podla toho na co ma ci uz financne alebo mentalne

zuzinka888
20. jún 2023

@zmrzlinka2021 no vidis, aj ja to mam v rodine a bohuzial mamka dietatka nepracuje. Ale cela rodina sa spojila- zlozila a investovali do terapii a oplatilo sa. Chalanisko robi pokroky a obrovske.

denkabemommy
20. jún 2023

@panelacikova je mi to jasné, že budem za chvíľu mať upozornenie admina, že sa tu škaredo vyjadrujem 🤦‍♀️

autor
20. jún 2023

@bublinka1426 niekedy stačí povzbudenie, milé slovo
Hmmm

autor
20. jún 2023

@vanilkovazmrzka ďakujem, verím, že sa to všetko zlepší. Naozaj tomu verím, preto to robím.

bublinka1426
20. jún 2023

ja som pisala co viem. a si sla hned utocit. mne je luto kazdeho choreho dietata/ cloveka a pisem o tom aby sa stat konecne venoval viac aj takymto rodinam. este raz si precitaj co som pisala, dobru noc. zajtra ma caka praca.

autor
20. jún 2023

@maranta_leuconeura ja som nic nezavrhla. No teraz brat hypo nieje najrozumnejšie riešenie. Pokúsim sa nájsť iné riesenie. Možno aj odchod do zahraničia vsetci traja. Máme ešte čas do jesene.

mamina7070
20. jún 2023

uprimne ak ma autizmus a je plienkovana a nezvlada ani specialnu skolu a mate na nu opatrovatelsky tie prognozy nic moc
radsej namiesto terapii sa venujte sebe aby ste nevyhoreli neznicili sa zdravotne psychicky atd skuste oslovit nadacie pozidajte o respitnu odlahcovaciu pomoc najdite si komunitu rodicov nezadlzujte sa navyse je to zbytocne

zmrzlinka2021
20. jún 2023

Autorka,
drzim palce aby ste vedeli robit s manzelom mudre kroky bez ohladu na okolie a ocakavania, co ma byt spravne alebo nie. Ja ti urcite odporucam nezadlzovat sa a hlavne najst priestor aj pre seba, pre manzela, pre normalne fungovanie, lebo zosaliete z toho, vyhorite...

autor
20. jún 2023

@zmrzlinka2021 ďakujem veľmi pekne. Nechceme sa zadlžovať, aj tak už sme zadlžení.

@mamina7070 ďakujem za názor a radu

andrejka1974
20. jún 2023

A však môže chodiť dcera do DSS špeciálnej tam by mala terapie,pomohli by jej a zároveň môžete poberať opatrovateľský príspevok a aj obaja pracovať mám takú dcéru a viem o čom hovorím

dusankomoj
20. jún 2023

Vyhýbala si sa konkrétnym odpovediam! Iba slepo: potrebujem 6000€! Tak sa nečuduj,že pôsobíš zmätočne a nie veľmi dôveryhodne.

autor
20. jún 2023

@dusankomoj ano, ibaže ja som tu nič od nikoho nepýtala. Potrebujeme ich, ale zároveň máme aj reálne čas na to, sby sme ich zarobili, alebo získali cez nejakú nadáciu.

autor
20. jún 2023

@andrejka1974
Môžeš mi k tomu prosím napísať niečo bližšie?

autor
20. jún 2023

@andrejka1974 lebo pokiaľ viem, opatrovanie a práca na tpp sa vylučuje. Možno ak poberá plat do nejakej výšky, tsk možno vtedy sa dá súčasne.... neviem možno sa mylim

milka1988
20. jún 2023

@matullienka kde pracuje manžel takto na turnusy?

simona20201309
20. jún 2023

Vy mate len tu jednu dcérku? Ja naozaj nerozumiem, prečo je so 7r autistkou doma.manzel??? Ved sú špeciálne školy. Tie občasné terapie môžu byť fajn, ale.muz, pokiaľ nemá vyštudovanú špeciálnu pedagogiku nedokáže dat dcére to, čo by jej dali v špeciálnej škole. Určite by ju naučili používať WC aj v špeciálnej MS.
Váš problém má úplne jednoduché riešenie. Zisťovala si si vôbec niekedy nieco o špeciálnych školách??? Vieš aké terapie tam robia s deťmi? Od terapii s koňmi, snoezelen, bazény, proste neskutočne množstvo terapii s odborníkmi, profesionálne vybavené miestnosti, pracujú s nimi špeciálny pedagógovia....
Ako prepáč, ale buchajte si hlavu o stenu, že s ňou len sedíte doma a minate šialene prachy na terapie. A manžel môže ísť kľudne do prace na plný úväzok.
Dokonca sú pre autistov aj internátne školy.

guliver19
20. jún 2023

@maranta_leuconeura zasnem aka protivnost. Dobre ze sa jej nevysmievas. Presne toto potrebovala pocut.
A na jej mieste kazda by robila asi maximum a verila aj v zazrak ze ano!!!!

nelca0510
21. jún 2023

Autorka,treba pouvažovať o tom,či je toto trvalo udržateľné. Dnes to môže byť 6000,o rok 10000 eur. A čo potom ? Sadnite si s manželom a pouvažujte,či má takýto život zmysel,keď sa idete obáva zodrať za nejakým vysnenim výsledkom,ktorý nie je možno ani dosiahnuteľný.
Inak,aj moja kolegyňa má tisíc intolerancii,ale naučila sa čo môže,a je iba to. A tiez môže len čerstvú stravu.

diaszoky
21. jún 2023

Preco starki nepomozu? Nepracuju? Nemaju dochodky? Skuste verejnu zbierku

diaszoky
Autor odpoveď zmazal
heleninamama
21. jún 2023

@anonym Teraz strelím a možno sa trafím, hoci nezverejním Tvoj nick, ale prosím o odpoveď.🤣 Ty si tá učiteľka, momentálne dokonca riaditeľka v škôlke niekde z Bardejova, však? Všetko, či si tu napísala na ňu sedí - muž pracoval roky v zahraničí, zarobil na nový dom, kým ty si bola doma s dcérou autistkou. Teraz ste sa vymenili. Ty riešiš prácu a on je doma. Dieťa je narodené v roku 2015 a diagnostika trvala dlhšie, lebo to nebol veľmi ťažký stav, hoci Teba to vzalo. Riešila si tu svoje vzdelanie, potravinové intolerancie a čo sa dcéry týka, najviac času a pozornosti venuješ jej outfitom a v kuse objednávaš drahé značkové handry. Máš tu aj albumy s detským oblečením a často máš dopyt po konkrétnom kabátiku, sukničke v konkrétnej farbe, veľkosti a tak podobne...

palicka
21. jún 2023

@heleninamama tak to si zabila, ak je toto pravda…

heleninamama
21. jún 2023

@palicka Ja som o tom presvedčená. Pri rannej káve som si pozrela aj staré diskusie, kde písala a keď som si poskladala informácie a pozrela štýl písania, je to určite ona. Raz darmo, autorský rukopis nepustí.

simca06022011
21. jún 2023

Vezmi si hypo ak sa dá a si v kľude. Kedysi boli úroky ešte aj vyššie a v kľude sme to dali... aj s rezervou by som si brala. A potom osloviť ozka alebo iné spôsoby, ale detaily budú zaujímať ľudí ktorí budú mať prispieť.