Potrebujem požičať 6000 eur
Som zúfalá, potrebujem požičať 6000€, na terapie pre dcérku.
Pracujem, manžel je na opatrovaku s malou. V banke nám dajú, mám stály prijem, zmluvu na neurčito, zarobím 1100€, no ako iste viete, opatrovateľský činí 600€ .....postavili sme dom, maličký, jednoduchý bungalov. Máme na ňho hypo 60 000, no nieje ešte zateplený a vonku to vyzerá ako na stavenisku.... žiaľ, naše zdravotné problémy nám znemožnili dom dokončiť. To však nieje akútne, hlavne, že máme kde bývať.... problém je v tom, že máme chorú dcérku. Potrebuje terapie. Ja potrebujem špeciálne suroviny ma stravu, mám problémy so žalúdkom. Takže veľa minieme na stravu, je minimálne trikrát drahšia ako klasická 😒. Skúšala som aj tak, že som varila z normálnych surovín, no to ma odstavilo na 2 dni z práce...
V banke by nám hypo dali, lenže tie úroky teraz 😱. To by sme v žiadnom prípade neutiahli.... Rodičia ani svokrovci nám nemajú ako pomôcť.
Ja neviem čo robiť... Poraďte, Som už naozaj v koncoch, viac hlav, viac roxumu....
@heleninamama ja sa obávam že aj keby to bola pravda, tak sa neprizná
Adeli pokial viem skrachovala
@heleninamama Keby aj comu si tymto pomohla?
Dakujem panu Bohu za zdrave deti a ze mame sancu spokojne zit a vsetci pracovat.Napriek tomu si racionalne myslim,ze by ste s nou doma nemali byt.7 rokov je dost na specialku skolu.Dieta sa potrebuje primerane rozvijat a vy potrebujete obaja pracovat.Zamysli sa aspon nad tym.
@milka1988 v Nórsku
@heleninamama A prese o tomto je toto konské fórum - stalkovačky, špehovačky, atď.
Nezastávam sa autorky témy, ale toto sliedenie je pod úroveň. Už som tu fakt videla všetko. Nepoviem, keď človek náhodou na niečo natrafí a dá si dokopy dve a dve, ale cielene snoriť a hľadať ... nuž každý sme nejaký. Čoraz častejšie sa presviedčam, že toto fórum je spodina sociálnych sietí.
Nečítala som všetky komentáre,len som to prebehla očami rýchlo....väčšina rád úplne od veci a mimo logiky.
Autorka....ak vám to neponáhľa,tak si založte nejaký transparentný účet,alebo uverejnite výzvu na ludia ľuďom alebo na podobne založených projektoch a stránkach.
Milá autorka, tvoj manžel môže ísť do práce, ono je to podmienené výškou príjmu, ktorú bude musieť dokladať na ÚPSVaR každý mesiac kópiu výplatnej pásky. A nesmie presiahnuť dvojnásobok sumy životného minima pokiaľ sa teda niečo nezmenilo.
Ja nevravím že je to veľa, ale do vášho rodinného rozpočtu aj tých 400 eur znie fajn. Čiže keď ti príde z práce nech ide do práce on. Len to treba potom nahlásiť na UPSVaR že má brigádu. A jednoducho čo najviac dcérku socializovať, aby mohla od nového školského roka do školy aspoň na pár hodín.
@maminkadeticiek vytvoriť si ucelený obraz? AK je to pravda,tak to doplnilo veľa informácii o autorke. A nieje to špehovanie,MK ponúka pod diskusiou ,,podobné diskusie",ktoré veľa krát naväzujú jedna na druhú🤣 a napr. mne včera pochválili vianočný stromček. A pochybujem,že to bolo stalkovanie😉
@heleninamama tak to by bol gol.
@klarolinne To kde si prosim ta k tomuto nezmyslu prisla? Akonahle prestavas byt poistencom statu = si zamestnanec,stracas narok na opatrovatelsky prispevok. To nie je ako u mamiciek,ze zarabaju a este od statu dostanu 400e na prilepsienie. Mam to v rodine,viem o com hovorim. https://www.srovpraxi.sk/33/ak-poberate-prispev...
Ja by som na tvojom mieste urobila zbierku na Ľudia ľuďom a poslala známym, či prezdieľajú. Aj vrámci vašej cirkvi.
Myslím, že by sa vám nejaké peniaze na liečbu vyzbierali. Netreba sa za to hanbiť. Práve takto by mali vyzerať zbierky - na konkrétnu pomoc, zdravotnú alebo aj inú. My takto tiež vyhlasujeme zbierky vrámci islamskej obce ak niekomu niečo treba a zatiaľ s navždy našli ľudia, ktorí pomohli. Pritom nás je menej než väčšinových kresťanov v SR.
Ak by si vyzvu na Ľudia ľuďom dala, prepošli mi ju. Prezdielam ju a skúsim pomôcť. 🙂
Autorka,mas pravdu,nemoze muz pracovat a poberat opatrovak. Preco vlastne nezostanes s dcerou ty a muz nadalej bude zarabat nadstandardne? Prepac,necitam vsetkych 7 stran diskusie. Vsak aj tebe by lepsie padlo byt doma a varit si.
Ahoj autorka, sama mám skúsenosti so zbierkami a nadáciámi. Viem minimálne o piatich, ktoré ti vedia poskytnúť príspevky a pomoc. Pokojne má kontaktuj. Mám bratranca rok a pol v BK po autonehode takže všetky tieto záležitosti som už absolvovala
Nečítala som celú diskusiu, takže ak tu táto rada padla ospravedlňujem sa za duplicitu.
Skúšala si zajst na úrad práce soc. veci a rodiny? Možno by Ti vedeli poradiť na aké príspevky by si mala nárok, na svoju zdravotnú poisťovňu? Viem, že aj pre seba na stravu by si mohla mať nejaké príspevky, veľa to nebude, ale každé euro dobre.
Poznám jednu mamičku ktorá mala autisticku dcéru a veru do školy nechodila, iba do denného stacionára, ale táto k tomu mala aj mentálnu retardaciu a jej mama nemohla pracovať, lebo s ňou mala časté problémy hoci bola na 4 hodiny dcéra mimo domu. Ona uz bola ale takmer dospelá, keď som ju spoznala.
Držím palce
Môže zarobiť do 468 eur, a každy mesiac dokladujes príjem
@iwesska mýliš sa ty. Iba som v dobrom chcela autorke poradiť, pretože mať do plusu aspoň tých 400 eur je v jej situácii dost závaží. Plus verím tomu že aj manžel potrebuje ísť trochu von medzi ľudí a prevetrať si hlavu. A byť poistencom štátu a poberať peňažný príspevok na opatrovanie sú trošku dva rozličné pojmy. Treba doštudovať. Áno odvody atď. Všetko je hradené v tomto prípade zo zárobkovej činnosti. Ale napriek tomu všetkému bude stále na tom lepšie než je na tom teraz, logicky. Lebo bude mať ďalší príjem do domácnosti. Samozrejme treba si dávať pozor aby sa výplatnou páskou neprešvihla hranica.
Mimochodom pred nejakým časom som s tým pracovala na upsvare zase nemyslím si že sú tam až takéto výrazné zmeny aby to zrušili.
A odporúčam pozrieť si zákon číslo 447/2008 - patagraf 40, je o opatrovateľskom príspevku. Odstavec (13) Peňažný príspevok na opatrovanie možno poskytnúť aj vtedy, ak fyzická osoba, ktorá opatruje fyzickú osobu s ťažkým zdravotným postihnutím, vykonáva zamestnanie a jej mesačný príjem z tohto zamestnania nie je vyšší ako dvojnásobok sumy životného minima pre jednu plnoletú fyzickú osobu ustanoveného osobitným predpisom; vykonávanie zamestnania nesmie byť v rozpore s účelom a rozsahom opatrovania fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím.
Kontroly samozrejme sú ale keď budú na upsvare vedieť že o chodí do práce tak logicky neprídu v takom čase keď doma nebude. Ale keď aj áno tak sa nič nedeje lebo to dieťa bude s matkou.
ahoj zaujali ma tvoje intolerancie, pripomenulo mi to moj pribeh stary dlhe roky... ze som si robila testy 3 krat, vzdy s odstupom 1 roka, vzdy mi vyslo strasne vela veci, nedodrzujem nic ☹ mala som tiez problemy so zaludkom vyriesila som si len alergie ako mam na kravsku bielkovinu, laktozovu intoleranciu a to dodrzujem, mam dokonca zapal zaludka asi 15 rokov, vraj zo stresu 🙂 mala som take prace kde bolo vela zodpovednosti, co chcem ale povedat, ze -TO JE ALE MOJ NAZOR- by si si mala dat dokopy psychiku ktoru musis mat zlu lebo zazivas velky stres, nepravost a bolest, myslim, ze zbytocne vrazas do potravin, ked by si si platila psychoterapeuta tak by si tolko nesedela na zachode. Na tomto sa zhoduje cela odborna obec, ide o to, ze zaludok priamo suvisi s mozgom. V skratke zamyslela si sa niekedy ze potrebujes poriesit nieco ine ako drahe potraviny? Ako som napisala na vsetkych troch testoch mi vysli 2/3 potravin ze mam intoleranciu. nedodrzujem NIC!!! Namiesto toho som si kedysi platila terapeuta a teraz ako citam tvoj prispevok som si s radostou uvedomila, cim som si presla a ako sa to zlepsilo....Mala so aj hadicku v zaludku, aj helikobaktera, vsetky vesele veci....teraz kakam normalne aj travim normalne..lepsie ako zdravy manzel..POROZMYSLAJ!!! Viem ze terapie stoja ide o cas, ale takto budes trpiet do konca zivota. Vola sa to PSYCHOSOMATIKA.
inak mňa ešte zaujalo - za ABU dávaš 800€ mesačne? nie je to nejak veľa? rodičia mojich detí platia 50€/ za 1hod -> ako často tam chodíte?
Ja som sa sem povodne nechcela vobec zapojit, ale jedna vec mi udrela do oci.
Dcera ma teraz 7r, vzdelava sa doma, lebo by nezvladla byt vobec v skole, ale po intenzivnych terapiach bude schopna relativne sama fungovat?
No neviem, ale tieto dve veci mi nejdu velmi dohromady
@guliver19 ja sa jej nevysmievam, nikto okrem ludi s nejakou psychickou poruchou si nezela, aby jeho dieta bolo postihnute. Len som ponukla riesenie z inej perspektivy. To, ze sa nezhoduje s tvojim nastavenim, ze by si pre dieta zrejme obetovala vsetky peniaze vlastne aj cudzie a aj vlastne zdravie, zdravie muza, manzelstvo a zrejme aj zivot, za to este nie som protivna, len mam na to iny nazor.
@zuzanockamt aké stalkovacky prosím tá?
Každý o tebe len toľko bude vedieť,koľko sem sama napíšeš….
Prečítala som si všetky komenty. Nemám čas reagovať na všetky, mám chvíľku prestávku. Za rady veľmi pekne ďakujem, dali ste mi nádej, že sa dá ešte niečo robiť. Pôjdem sa informovať ešte raz na urad prace, aj ked mi tam jasne bolo povedané, že ten kto je na opatrovaku pracovať nemôže. Ale za opýtanie nič nedám. Uvažovala som ešte nad tým, že budem upratovať byty ľuďom. Jedna známa to tak robieva. S čo sa týka tých špeciálnych skol:
Istý čas tam dcéra chodila, v triede mali málo detí, ale všetky s uplne inými diagnózami, ako chodievala domov vždy odtial doniesla zlé návyky, divotvorne zvuky všetko sme ju museli oducit. To čo sme ju naucili za 3 mesiace, tam stratila za 4 dni. Bez srandy! Naozaj to tak bolo. Chodievala domov nervozna agresívna. Tajze nie, do takehoto zariadenia ju nedám, stacilo. Mali tam personal kvalifikovaný, ale to ze clovek vystuduje specku neznamená, ze vie robiť s autistom. Ktosi tu spomina, ze sem pridávam nejake drahe handry. No, za čias, keď bola dcerka bábätko, ano dovolila som si z času na čas aj handry. No dlhé roky to tak už nieje. Neviem o kom píšeš, ja sem veľmi nechodím, ano dcera je 2015, logicky ked ma 7 rokov, ibaže niesom z Bardejova. Žijem pri Trebišove a ano, učím v Trebišove, na jednej nemenovanej strednej škole. Riaditeľka niesom, lebo o to nemám jednak záujem a po ďalšie nechcem si viac komplikovať život.
Myslím, že tym, ze zarabam 1100 ako som uvadzala je jasne, ze niesom žiadna riaditeľka.
Mam narocny tyzden, dostala som to co som chcela. Zopár odpovedí k veci ma potešilo a velmi si ich vážim.
Dakujem!
@dennissa16 Áno, a niekto to všetko precízne vyhľadáva.
@zuzanockamt tak ja mám napríklad top pamäť a vôbec neznamená,že niekoho stalkujem .
Ale v čase, kedy som tu bola počas rodicaku často,si človek veľa prečíta. A v mojej hlave to proste ostáva.
Napr pamätam si ako si sa pýtala dávno,či niekto fungoval pri novorodencovi iba s nosičom bez kočíka a pod.
A kopec iných veci.

Ja ti len drzim palce a zaroveň obdivujem,musite vynalozit obrovske usilie ,aby ste to zvladali ,ci financne ,ci psychicky. Tuto tie bludy,co niektore pisu,by som radsej ani necitala 😟