icon

Potrebujem požičať 6000 eur

20. jún 2023

Som zúfalá, potrebujem požičať 6000€, na terapie pre dcérku.
Pracujem, manžel je na opatrovaku s malou. V banke nám dajú, mám stály prijem, zmluvu na neurčito, zarobím 1100€, no ako iste viete, opatrovateľský činí 600€ .....postavili sme dom, maličký, jednoduchý bungalov. Máme na ňho hypo 60 000, no nieje ešte zateplený a vonku to vyzerá ako na stavenisku.... žiaľ, naše zdravotné problémy nám znemožnili dom dokončiť. To však nieje akútne, hlavne, že máme kde bývať.... problém je v tom, že máme chorú dcérku. Potrebuje terapie. Ja potrebujem špeciálne suroviny ma stravu, mám problémy so žalúdkom. Takže veľa minieme na stravu, je minimálne trikrát drahšia ako klasická 😒. Skúšala som aj tak, že som varila z normálnych surovín, no to ma odstavilo na 2 dni z práce...
V banke by nám hypo dali, lenže tie úroky teraz 😱. To by sme v žiadnom prípade neutiahli.... Rodičia ani svokrovci nám nemajú ako pomôcť.
Ja neviem čo robiť... Poraďte, Som už naozaj v koncoch, viac hlav, viac roxumu....

Strana
z9
babulkomale
21. jún 2023

@katrin69 polypy? Ved to operuju bezplatne. To nemyslis vazne 😵‍💫

rebellefleur
21. jún 2023

No takze zacnem tym, ze syna mam v specialnej zs, kde su deticky od lahsich az po velmi tazke diagnozy a tvoje pohrdanie specialnymi zs ma neuveritelne fascinuje,nakolko denne na vlastne oci vidim, ako vela ti pedagogovia vedia s tymi detmi urobit.
Autizmus? Nechcem ti brat iluzie, ale ziadne specialne terapie,ani tie za 6000e dietatu zazracne nepomozu.
Na tuto zs,kam mi chodi syn, chodi aj dieta znamej osobnosti, kt najmensi problem, su peniaze. A vies co? Ani ta kopa penazi tomu dietatu nepomohla. Nevravim, ze rodic sa ma vzdat, neverit, ale zalozit takuto temu na mk, kydat na specialne zs a opakovat, ze potrebujem 6000e 🙈

katus226
21. jún 2023

Necitala som vsetko, zopar navrhov:
- zbierka na ludialudom.sk
- dve percentá z dane - netreba mat vlastne OZ, mozes si zbierat cez OZ, ktore takuto moznost ponuka pre rodicov. My zbierame cez Ja sám v Hlohovci.
- na margo tej muzovej brigady, nie som si ista, ale pri opatrovatelskom si mozes odbehnut od dietata Len ho musis dat na starost inej dospelej osobe, ktora sa oň zatiaľ postara. Zisti si priamo na UPSVAR, ako to je.

katus226
21. jún 2023

Este si zisti, na ake kompenzácie mate narok, ak je dieta ZTP. Od 3 rokov mas napr. narok na plienky na predpis. Kompenzacie na hygienu a opotrebovanie satstva, na benzin, oslobodenie od dialnicnej znamky, oslobodenie od koncesionárskych poplatkov.
Ak mas ty nejaku potravinovu alergiu alebo co, potvrdig lekarom a dat si predpisat muku a tak, prip. zistit tiez, ci nie je kompenzácia na to urcena

pokemonkaa
21. jún 2023

Musím uznať, že k tejto téme sa vyjadrujú,podľa môjho názoru, niektoré veľmi "empatické" mamičky. Čoraz viac sa presviedčam, že v spoločnosti sa vytráca nielen zdravý úsudok, ale aj slušnosť, tolerancia a pokora.

Obdivujem autorku, musíš byť silná osobnosť. Život vám obom s manželom naložil väčšie sústo, ako by tu mnohé "dokonalé" maminy zvládli. Nad provokatívnymi názormi sa človek musí povzniesť, spracovať to v sebe a ísť ďalej. Nevzdávate sa a to je dôležité. Pre dieťa ste celý svet, dôverujte svojej intuícií a pokračujte ďalej. Ja sama pracujem v škole s deťmi, ktoré majú rôzne diagnózy. Asistent pomôže, ale vždy je o to prístupe rodičov a ich snahe pomôcť dieťaťu. Čaká vás zložitá, náročná cesta, ale zvládnete to. Ste skveli rodičia.
Prajem celej rodinke všetko dobré.

autor
21. jún 2023

@katus226 to všetko poberáme. Dostali sme aj na auto príspevok, za účelom toho , že dochadzame do zvolena na terapie. na osatenie poberame nejakych 15 eur, neviem presne, chodi to manželovi. Plienky sme tiež mali na predpis, teraz ich už nepotrebujeme.

@pokemonkaa dakujem Ti zo srdca velmi pekne. Su ludia, ktori to maju omnoho horšie ako my, poznám takých v mojom okolí a vždy som pomohla ako sa dalo. taketo slova povzbudia a nastartuju cloveka 🙂 dakujeme ti ešte raz všetci traja 🙂

bublinka1426
21. jún 2023

@anonym

ved ked ti tu zeny radili este si sa osocila, zrazu niekto ''pomasiruje ego'' , a posielas usmevy..a ano, zial, situaciu mate narocnu ale ked ''ta to potesi''ano su deti paliativne napriklad a o ne je naozaj mega sa starat,poznam z okolia a naozaj tie zeny to davaju tiez a tiez aj finance ==> ale rozhodne muz ma take zamestnanie, aby zena bola doma s dietatom a on vsetko ''poplatil''.

u Vas je zjavne chyba v nastaveni, kto ma ostat doma a kto v praci, toboz ked TY SI UCITELKA. Muz si moze najst lepsie platenu pracu a mate casom po probleme.. a ty ako ucitelka urcite viac das doma dietatu...

kristinapetronela
21. jún 2023

Mne tiež toľko chyba ,tiež mám choré dieťa a nepytam od cudzich ľudí .proste treba viac makať alebo niekde ubrať ...

deniska14
21. jún 2023

Donio....napísať príbeh...je kopec dobrých ľudí, ktorý pravidelne prispievajú...nastavite si interval do kedy potrebujete urcitu sumu vyzbierat

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katrin69
22. jún 2023

@babulkomale Mala také komplikácie, že operácia vtedy nebola možná, nebola schopná pracovať a zarobiť na základné potreby...

zuzanaa239
22. jún 2023

Moji rodičia byvaju neďaleko školy pre autisticke deti, veľkej školy s excelentnou pani riaditeľkou, ktorá tejto škole dala život a dušu, za ktorou su obrovské vysledky, moja mama sa s rodičmi autistických deti stretáva na zastávke a každý rodič si pochvaluje a dava dole pred nou klobuk a deti tam radi chodia, cítia sa tam bezpečne, medzi svojimi, v priestore ktorý vyhovuje im životným zvyklostiam.Dokonca aj po dokončení školy im vie riaditeľka ponúknuť istú formu pracovnej činnosti v tejto škole. Žiaľ sú deti, ktoré nie sú schopné sa úplne prispôsobiť podmienkam tohto sveta a sú aj autisti, ktorí to dokážu… V okoli sa ľudia prisťahovali z ďaleka, žijú v prenajme kvôli deťom, aby ich deti mali pocit sveta do ktorého patria. Obetovali svoj postavený dom za adekvátne a vhodne vzdelanie…Pani riaditeľka získala kryštálovo krídlo, za vysledky a lásku s ktorou sa dokázala podeliť a niečo vybudovať, v niečo veriť, nekritizoval, nesťažovať sa, nenadávam, nežiadať, ale hľadať, budovať, veriť a AKCEPTOVAŤ život vo všetkých formách aký je. Nechcem súdiť, ale skúste sa zamyslieť nad životom aj z iného uhla pohľadu.

babulkomale
22. jún 2023

@katrin69 aha, cize nie priamo na operaciu. Ok.

adam19911
Odpoveď bola odstránená
lukaspol
Odpoveď bola odstránená
Strana
z9