Potrebujem požičať 6000 eur
Som zúfalá, potrebujem požičať 6000€, na terapie pre dcérku.
Pracujem, manžel je na opatrovaku s malou. V banke nám dajú, mám stály prijem, zmluvu na neurčito, zarobím 1100€, no ako iste viete, opatrovateľský činí 600€ .....postavili sme dom, maličký, jednoduchý bungalov. Máme na ňho hypo 60 000, no nieje ešte zateplený a vonku to vyzerá ako na stavenisku.... žiaľ, naše zdravotné problémy nám znemožnili dom dokončiť. To však nieje akútne, hlavne, že máme kde bývať.... problém je v tom, že máme chorú dcérku. Potrebuje terapie. Ja potrebujem špeciálne suroviny ma stravu, mám problémy so žalúdkom. Takže veľa minieme na stravu, je minimálne trikrát drahšia ako klasická 😒. Skúšala som aj tak, že som varila z normálnych surovín, no to ma odstavilo na 2 dni z práce...
V banke by nám hypo dali, lenže tie úroky teraz 😱. To by sme v žiadnom prípade neutiahli.... Rodičia ani svokrovci nám nemajú ako pomôcť.
Ja neviem čo robiť... Poraďte, Som už naozaj v koncoch, viac hlav, viac roxumu....
@nikaeli ano, lebo máme intenzivny program. Pracujeme každučký deň, vkuse 4 hodiny, potom prestavka, pripravíme ďalšie veci a zas pracujeme. Ono tato terapia to nefunguje tak , ze teraz si citame, teraz si kotulame loptu. Toto žiješ. Pri každom slove, pri každom podaní pohára. Žiješ ju 24 hodín a ide o to, že oni učia rodiča ako pristupovať k dieťaťu, čo robiť nerobiť v amokoch. Ťažko sa to vysvetľuje takto. Je to veda, podložená na faktoch. Žiadna muzika a čo ja viem čo. Denne zapisujeme do 15 tich tabuliek
@dennissa16 tu sa dobra pamat neodpusta 😃 tu sa mazu fotky aj komenty radsej.
@dennissa16 Veď píšem, sledovačky, stalkovačky.
@adrianka2606 pracovať zrejme nebude, ale nakúpiť si možno zvládne. Vieš, preto to tolko stojí, su to roky a roky tvrdej driny. Aj ti to nesedí, tak nech, mne to je jedno. Ono jednoduchšie je šupnuť dieťa do špecky a zbaviť sa povinnosti. Je to to najjednoduchšie. Odtiaľ tie deti chodia rovnake, žiadne posuny. Kde potom tito ludia končia? Neviem, pokiaľ žijem budem robiť všetko preto aby bola dcera čo najsamostatnejsia.
Nesedi mi to, pretoze moje deti maju v triede spoluziaka autistu, je integrovany v klasickej ZS, ma asistentku, rodicia sa mu venuju, chodia psychologovi, na terapie, pracuju s nim, ale taketo mega zlepsenie im nikto neslubuje a neocakava a urcite nebude schopny samostatne fungovat a zajst si niekam sam a to nema taku tazku formu, ako tvoja dcera, ktora podla tvojich slov nie je schopna byt v 7 rokoch v skole. Tento chlapec si od prvej triedy s asistentkou plni kazdy den povinnu skolsku dochadzku. Takze prepac, ale to co pises naozaj nesedi.
Tak musis vydrzat, tiez si myslim, ze pokial vam chyba takato ciastka trebarz i trocha vyssia, by bolo najlepsie aby ste sa na istu dobu vymenili a isiel niekam von zarobit, tych 5esiacov dajme tomu zvladnes i psychicky aj fyzicky kvoli tomu aby dcérka mala na tie terapie a neboli ste pod penaznym tlakom. Uver a pozicky od hocikoho vyluc nebud predsa upisana niekomu.
To, ze zmenis miesto prace a byvania, zial nezmeni to, ze ide o tu istu osobu.Take zhody v tolkych veciach nie su mozne. Nic z toho, co si pisala tu, nesedi. Ak Ti je nieco vytknute, tak pozmenis a znova ides svoje. Pises, ze mate maly prijem, ze malo zarabas, potom napises, ze sedis stale na WC, tak nechapem, preco je muz doma, ked nadstandartne zarabal a Ty pracujes. Ale ako pracujes ako ucitelka, ked sedis stale na tom wc, to sa vylucuje. Ja viem, ako je to sediet stale na wc. Tak manzel do prace, Ty doma a mate poriesene. Na to ani VS netreba
zaregistruj sa na ľudiaľuďom.sk a napíš svoj príbeh tam.. Tí ktorí chcú a môžu Ti pomôžu finančne. Prezdieľaj stránku o sebe a pekne si nastav limit keď potrebuješ 6000 nech je to nastavené na 6000. Nie ako niektorí múdri potrebujú 10 000 dostanú 120 000 a zvyšok si nechajú. Zarobiť na chorom dieťati je otras, ľudia pomôžu ale tiež niekto musí vedieť hranice prijímania darov.
@mk1111111111 och, vy vidite iba čierne a biele. Nič medzitým. Bolo mi tu povedané, že mám jesť všetko zaradom a bude to ok. No nebude, skúšala som to a dosiahla som to, že som dva dni presedela na wcku. Ked stravu dodržiavam dokážem normálne fungovať, ale hovorím, ide o veľmi prísnu diétu. Ak mi neveríš s myslíš si, ze som nejaká matka ktorá ide vyzbierať 💰 a kúpi si za ne kabelku, tak si to mysli, mne to je úplne jedno. Ja mám svedomie čisté a nič od nikoho nepýtam. Niektoré sa teda riadne nudíte, keď máte celý koník takto prelustrovany. Neviem, či si uvedomujete, že osocujete niekoho a nič o tom neviete. Ja som chcela počuť iba to, čo sa dá ešte robiť. Chodievam na kona obcas, myslela som si, že tu sú mamicky, ktoré vedia pochopiť, slovne pomôcť, poradiť. Česť tým, ktoré také naozaj sú. Nemienim vysvetľovať niečo, čo je zbytočné vysvetlovat. Vy ste presvedčené, že chodím ohaknuta v drahých veciach a potrebujem na to získať peniaze. Alebo neviem co si predstavujete. Mne je to naozaj srdečne jedno, ja viem svoje a to mi stačí. Vždy som sa pytala, prečo my, prečo toto musim riešiť. Viem už preco. Ludia mi ukázali, že drviva väčšina by sa na to všetko vykaslala. Sup decko do špecky a nestarám sa. O moje dieťa je postarané a zvyšok ma nezaujima. Čo si kto mysli, kto čo fabuluje. Ešte raz, našla som to, čo som potrebovala, sú aj iné východiská ako sa snažiť vyriešiť tento problém.
@nikaeli no, tak si poriadne prezisti koľko berú za intenzívny tréningový program.
Poznám terapiu ABA, aplikujem ju denne v praxi, spolupracujem s pani Maštenovou 🙃
A ďakujem za názor, že sa v špecke s deťmi nerobí a nemajú žiadny posun. Neviem na základe čoho si to posúdila, keď máš dieťa doma. Ja vždy hovorím, že je dieťa s rodičom 20hod denne, so mnou len 4 a bohužiaľ nemám kúzelnú paličku, aby som odstránila všetko to negatívne a problémové, čo sa im nakopilo. Veľmi veľa rodičov nespolupracuje, vidím ako dieťa komplet obsluhujú, pritom sa vie samo obliecť, obuť, umyť ruky, napapať, u mňa chodí na wc a doma má plienku, kŕmia ho lyžicou, na pitie má fľašu s cumľom, hoc vie piť z pohára 🤷🏻♀️ potom zhodnotia, že sa nikam neposunuli a mne sa chce plakať, lebo idem denne dušu vypľuť, chodím domov vyšťavená s modrinami a rodič mi tvrdí, že je doma vše ok. Iste, keď má dieťa všetko dovolené a nič nemusí, nemá dôvod kričat, búchať, biť. Ale to je už o inom, nechala som sa uniesť, prepáč. Našťastie stále existujú aj rodičia, ktorí sa snažia zo všetkých síl a tých ja skutočne obdivujem a držím im prsty ✊
chcela som doplniť príspevok a namiesto toho som ho zmazala 🤦🏻♀️ sorry
@adrianka2606 to je tvoj problém, že ti to nesedí. Nikto nám neslubil, ze bude šoférovať, že bude pracovať. Rokmi sa dá naučiť tieto veci ktoré som uz spominala, ako ísť do obchodu, prejsť cez cestu. To, že je dieťa v zs s asistentkou je nič. Viem o čom píšeš. Ono sa tam naučí ako tak fungovať v žs. Pre teba to je nepochopiteľné, lebo len málokto to robí tak ako my. To čo robíme my sa v zahraničí robí už roky a z človeka, ktorý nosil plienky v 7rokoch dokáže aba vypracovať človeka, ktorý zvládne omnoho viac ako si vieme predstaviť. Stojí to tisíce eur a tisíce hodín, sú to roky. Opýtas sa prečo to teda ludia nerobia ked je to tak účinné? No pre peniaze, pre čas a najmä na Slovensku to naozaj vedia iba 3 osoby. 3! Tak si zrátaj kolko je takychto deti a kolko sa ich dokáže dostať k týmto odborníkom.
Najjednoduchšie je človeka hneď odsúdiť, že si vymýšľa, že klame a podobne. Tak si to myslite, všetky tie muderkantky.
Ešte raz! Bohu ďakujte za zdravie. Ja ďakujem aj za tento náš kríž, naučilo ma to veľa a zo života zmizli ľudia, ktorí zmiznúť mali. Ja si dám dieťa dokopy a vy ďalej spekulujte a fabulujte.
Btw, osobne poznám takytchto rodin z Prešova, Bardejova, Košíc viac než dosť, takže ak si myslíte že na 1 situáciu podobnej našej nikto neexistuje, tak ok. Statistiky dokazujú, že žial, každé 28. dieťa má pas.
KONČÍM, NIESOM POVINNA SA OBHAJOVAT, NIEKOMU NIEČO VYSVETLOVAT. NIKTO MI V ŽIVOTE NEDAL NIČ ZADARMO, ANI O TO NEPROSÍM. RADŠEJ BUDEM PO NOCIACH ČISTIŤ ZÁCHODY.
majte pekný deň vsetky!
@nikaeli obdivujem tvoju prácu a Teba!!! Bodaj by raz moja dcérka natrafila na takúto pani učiteľku ❤️ robíš neskutočnú prácu, to si neviem ani len predstaviť. Prajem ti všetko len a len dobre. Je smutné, že cudzí človek robí viac ako vlastný rodič. Máš môj obdiv!
Ja nikoho neodsudzujem, ale poznam tu rodinu osobne a autizmus nie je nieco, co vyliecis alebo zvratis. A viem, ako ten chlapec funguje doma aj v skole, pretoze aj s jeho asistentkou sa dost bavime. V kazdom pripade vam drzim palce, aby sa stal zazrak v ktory veris.
@dadis áno rozmýšľala, ale štúdium je v Brne na Masarykovej univerzite. Keby som to vedela skôr,skusila by som to, no teraz to neprichádza do uvahy. Leno diaľka a najma financie.
@adrianka2606 ak vidíš 10 aitistov, vidíš 10 odlišných diagnóz. To som nepovedala ja, to povedala pani psychologička ktorá pracuje s takými deťmi celý život. Ona sama predpovedala takúto prognózu , za predpokladu, že bude dieťa pracovať intenzívne. Ja v zázraky verím, som o tom presvedčená, že raz moja dcérka bude schopná a že toho dokáže ešte viac. Ked sa nam to podarí, veľmi rada zverejnime celu identitu našej rodiny, pôjdem aj pred kamery, aby som dala rodičom nádej, že existuje spôsob na lepší život.
Ďakujem ti a prajem ti všetko dobré.
Tak skuste sa s muzom zase po case vymenit, on do prace a ty doma a studovat. Brno nie je Amerika. Je to perspektivny odbor, s ktorym mozes v konecnom dosledku zarobit viac ako na SŠ a usetris na terapiach a ako terapeut budes mat urcite vela zazite odoracovane uz hned po skonceni skoly.
@dadis mám taku víziu, sen. Až bude dcéra staršia a bude tak samostatna ako sa najviac bude dať, dovoli nam to situacia, chcela by som to vyštudovať. Viem co to obnáša mat takéto dieťa, tych detí pribuda a veľmi by som si želala pomáhať. Je to niečo také silné v mojom srdci, neviem to vysvetliť. Ten smutok ked sa dozvedám ten a ten z okolia má autizmus. Trpim pri tom lebo sa ma to týka.
Najma nepozeraj na zivot v kratkodobom horizonte. Ze teraz potrebujete 6k. Potrebujete sa obaja s muzom realizovat, rast, dopriat si zivot. Ked sa postarate o dobre financne zabezpecenie, zaroven bude dobre o dcerku postarane, tak budete omnoho kludnejsi. Verim, ze mas velke srdiecko a budes vediet pomahat aj inym. Drzim ti palce.
Predať, predavať veci ktoré nepotrebujete. Auto alebo niečo, kúpiť nachchvíľu lacnejšie
Suhlasim s tebou v tom, ze 10 deti s autizmom a kazdy ma ine dg.
ALE, tento chlapec sa neuci od prvej triedy v skole fungovat, uci sa citat, pisat, pocitat a vsetko co ma vzhladom na svoj intelekt vediet.
Ty veris, ze tvoja dcera sa nauci ist sama do obchodu, ok a bude vediet citat, bude vediet pocitat peniaze? Ked v 7. rokoch nezvladne byt v skole, asi ma horsi stav, ako tento chlapec, ktory nastupil v 6. rokoch do prvej triedy a zvlada, ako zvlada.
Myslim si, ze tu nikto necaka na to, ze zverejnis svoju identitu, ale ten zazrak by ma naozaj zaujimal, ktory zafunguje. A ak je to ozaj nieco tak prevratne, preco si uz davno neoslovila nadacie, ktore sa zaoberaju pomocou rodinam s detmi? Preco o tejto prevratnej metode nevedia lekari, psychologovia a pod?
Inak, rodicia tohoto chlapca pracuju, otec na plny uvazok a mama doobeda, kym je v skole a berie na neho od statu aj nejake prispevky.
Baby, nebuďte lakomé, autorka potrebuje požičať 6000 eur a ani po 8. stranách sa nikto nespýtal na účet?
Autorka - vrtiš sa jak had, pritom riešenie je jednoduché, manžel zarábal nadštandardne, tak nazad do roboty, očividne si nemôžete dovoliť, aby bol on doma a ty zarábala ledva na prežitie pri vašich vysokých nákladoch. Aj tak všetko, aj po práci riešiš s dcérou ty, takto budeš mat viac času zapisovať si všetko do 15 tabuliek, sedieť na záchode a variť si špeciálne jedlá. Psychiku si musíš dávať do poriadku za pochodu, lebo keď sú treba peniaze, tak sa treba zaprieť a niečo vydržať.
Na to, že máš VŠ ti to nejak moc nemyslí, lebo aj priemerne inteligentný človek si vie naštudovať zákony, zdvihnúť telefón a zavolať do banky, na socialku, do nadácii, keď vie, že potrebuje finančne pomôcť, tak si hľadá spôsoby, ako zvyšiť príjem, či získať financie a nemusí čakať, čo na to nejaké ženské na fóre.
Nikto tu na MK tvoju situáciu nevyrieši, jedine žeby sa tu našli nejaké sprosté, ktoré by ti “požičali”
Ja poznám skoro celý kolektív v špeciálnej škole a každá jedna ide pre tie deti dušu vyplut. Totiž na špeciálnu pedagogiku ide takmer každý preto, lebo to robiť chce. Nie hocikto ma na to žalúdok a táto práca sa nedá robiť kvôli peniazom, alebo len tak. Takže to tvoje pohŕdanie špeciálnou školou je zbytočné. Viem, čo pre tie deti robia a viem aké majú vysledky.
Tak rady si si vypočula, názory tiež. Určite dajte dcéru do školy 🙏
Až teraz som sa dostala k odpovedi, že prečo nechceš specku. V poriadku. Takže doma jej dáte viac ako špeciálny pedagóg. Ok. To, že mala.zmenu správania- ako pedagogovi ti nič nehovorí slovo adaptácia?????
Ze aj zdravé dieťa pri nástupe do MS zmení svoje správanie? Napodobňuje....?
Ty chceš aby sa tvoja dcéra raz zaradila do života, ale ty nie si ochotná ju zaradiť do školy?
A ako sa podla teba ma naucit fungovať v spoločnosti???
Tak ze bude doma s otcom a s mamou?
No ja mam dosť.....
Neviem ci tu diagnózu len zneuzivate aby ste mohli vycicat systém ako sa najviac dá, ale asi je zbytočná akákoľvek rada.
Určite jej týmto,,pomahate"
Držím prsty, ver v zázraky naďalej, ale ako pedagóg by si mala mat ďaleko viac informacii, čo sa týka vzdelávania detí so špeciálnymi potrebami.
Cez Dôveru "bojovníci" kamarátka získala 800€, čo mala polypy v dutinách. Je to aspoň niečo. Poprípade, že by si rodina zobrala pôžičku 6000 a potom by ste im to po častiach aj s úrokmi, ktoré im nabehnú, splácali. Žiaľ, takéto veci treba odkomukovať s rodinou, ktorá viac príde na rozumnejšie nápady ako predať dom...
Kolegyňa mala tiež problémy so žalúdkom, zápaly ju neprešli. Dlho vyše roka mala prísnu diétu a vedela zjesť jedine zeleninu na pare. Poprípade kura či rybu tiež na pare... Skúšali ste aj naparovať? Je to ľahšie stráviteľné a má tam potrebné vitamíny a minerály. Držte sa maminko 😘
autorka ďakujem 😉 ak pomôžem čo i len jednej rodine s dieťatkom s PAS, budem rada 💙
Ešte som chcela k tej ABE:
Je nás viac, ktoré s ňou pracujeme - pracujeme pod supervíziou tých 3, ktoré spomínaš a ktoré sú vyštudované v USA a v Brne. Pracujeme s deťmi pod ich dohľadom - rovnako ako rodičia. A ver, že by som aj šla ďalej študovať, ale tak, ako je drahá terapia, tak je drahé aj štúdium. A keďže nie je akreditované, nemala by som za to v práci žiadne plus. Žiadne. Papier v šuflíku za niekoľko tisíc eur z vlastného vrecka, bez akéhokoľvek finačného ohodnotenia. Aj také je naše školstvo..

Ako mozes ako ucitelka napisat trikrat po sebe "niesom"? To nie je preklep, ale zvyk. Som prekvapena.