Potrebujem požičať 6000 eur
Som zúfalá, potrebujem požičať 6000€, na terapie pre dcérku.
Pracujem, manžel je na opatrovaku s malou. V banke nám dajú, mám stály prijem, zmluvu na neurčito, zarobím 1100€, no ako iste viete, opatrovateľský činí 600€ .....postavili sme dom, maličký, jednoduchý bungalov. Máme na ňho hypo 60 000, no nieje ešte zateplený a vonku to vyzerá ako na stavenisku.... žiaľ, naše zdravotné problémy nám znemožnili dom dokončiť. To však nieje akútne, hlavne, že máme kde bývať.... problém je v tom, že máme chorú dcérku. Potrebuje terapie. Ja potrebujem špeciálne suroviny ma stravu, mám problémy so žalúdkom. Takže veľa minieme na stravu, je minimálne trikrát drahšia ako klasická 😒. Skúšala som aj tak, že som varila z normálnych surovín, no to ma odstavilo na 2 dni z práce...
V banke by nám hypo dali, lenže tie úroky teraz 😱. To by sme v žiadnom prípade neutiahli.... Rodičia ani svokrovci nám nemajú ako pomôcť.
Ja neviem čo robiť... Poraďte, Som už naozaj v koncoch, viac hlav, viac roxumu....
@martinmmartin no, to by bolo ešte horšie. Ved dnes už aj jednoizbaky stoja viac ako náš dom....teda v našom kraji .
Veľmi ťažká situácia ale žiaľ v rovnakej je v tejto dobe veľmi veľa ľudí. Možno skúsiť osloviť nejaké nadácie, ktoré by vám vedeli pomôcť s úhradou terapii
skus zbierku ludia ludom, slebo potom ten uver v banke, ake su uroky na spotrebaky? A muz nemoze popri opatrovaku brigadovat, dokoncovat dom?
Urcite dom novostavba aj ked nezatepleny nebude stat viac ako 3 izbovy byt.
Ked prides z prace, nech manzel ide brigadovat
@matullienka mas pravdu @autirka ano, ak mate ZP dovera, tak mavaju grantovy program Bojovnici za zdrabie
skus kontaktovat nadaciu dakujeme.sk
https://www.dakujeme.sk/sp/5/ako-dakujemesk-fun...
Cast " Chcel(a) by som Vás požiadať o finančnú pomoc." - toto si precitaj.
@zmrzlinka2021 no, len to nesmie, stará sa 24 hodín a ak by došli na kontrolu, bol by obrovský prúser.
to fakt neviem muz zarobit viac ako ty 1100?
Ake terapie stoja 6000? nerypem normalne sa pytam. Viem, ze to byva velmi drahe
@matullienka mám ďalšiu brigádu, vyplácajú na ruku, no len to je tak zanedbatelne 😔
Vymeňte sa, ty choď na opatrovateľský a muž nech ide do práce, ako chlap zarobí viac si myslím....či prečo to riešite ako to riešite? Prečo je na opatrovateľský teraz on?
@nikdenikto ono to zo začiatku bolo opačne, ale bolo to hrozné, ja som to nezvládala ani fyzicky, ani psychicky, aj ked je pravda, že sme nemali problémy s financiami...
Muži v zahraničí zarobia tak 3-4tisíc, ak nie je tvoj chlap úplne nemehlo, tak za 2 mesiace jeho roboty, máte na terapie, za rok jeho práce,budete krásne bývať.
@denkabemommy nieje nemehlo, na dom zarobil 40 000, no problém bol v tom, že ja som to už fyzicky ani psychicky nedávala....
@denkabemommy Zarobia ale za aku cenu? Opustia rodinu, nefunguju so zenou, detmi - ty by si odisla od deti? A toboz by si nechala muzovi na starosti chore dieta a ty niekde v pazi v Nemecku?
Máte dokopy príjem 1700€? Koľko z toho je hypotéka? Koľko by vychádzali splátky na úver 6000?
Treba sa vymeniť muž do práce kde bude mať slušný príjem a k dcére žiadať prípadne platiť aj ďalšiu pomoc. Pokiaľ vám s ňou nedokážu, nemôžu pomôcť príbuzní inak to nepôjde
Autorka,
nič si nevyčítaj, robís s manzelom, čo mozete.
Ale skus nam napisat diagnozu dcerky a čo konkretne riesite? Ake terapie?
Skusit zriadit transparentny ucet ci sa najdu dobri ludia? Aj keby kazdy dal euro 6000 ludi sa snad najde
@zmrzlinka2021 tak neviem za akú cenu môj muž tiež robí v zahraničí 2 týždne doma a 2 týždne v robote. A vieš čo má na nás viac času ako keď robil a chcel zarobiť tu. Lebo to bol od rána do večera v robote a ešte aj minimálne 2 celé víkendy v mesiaci. Teraz je to sto a jedno čo sa času týka
@zmrzlinka2021
@martinkatinka nechcem to písať verejne.... uvažujem nad nejakym obcianskym zdruzenim, alebo zriadiť transparentny účet, neviem. Dalsiu hypo by sme urcite neutiahli.... nebyť toho mojho travenia 😒
Čo sú to za terapie? Prečo všetko hradíte zo svojho?Nechcem Ti brať nádej, ale ak je dieťa naozaj v zlom stave, všetky zázračné terapie sú len ilúzia. Myslím rôzne cvičenia, rehabilitácie, Adeli, plávanie s delfínmi... Posun k lepšiemu zdravotnému stavu tam bude minimálny až žiadny. Chápem, že rodičia skúšajú možné aj nemožné, ale treba sa na situáciu pozrieť reálne a zbytočne sa v takejto situácii nezadlžovať.
Poznám takýto pár, stálo to už majland a dieťa je stále bezvládny ležiak, hoci oni hovoria aj píšu na Ľudiaľuďom o pokrokoch a nových výzvach.
@maribell hypo platíme 320€ mesačne, čo nieje az tak veľa, ale strasne vela miniem na lieky....

predat dom a ist byvat do niecoho na co mate