icon

Požičali ste si peniaze na úroky?

emapticka
7. júl 2024

dobry vecer prosim o radu,alebo nazor,

Strana
z2
nelka93
8. júl 2024

@ekira1 ale to nie je 80% úrok. To by bol len keby to vrátila na jednu splatku. V banke tiež preplatiť niekoľko tisíc aj keď máš napríklad len 8%. Úroky sa rátajú inak ako si si ty spocitala

princezna_bosorka
8. júl 2024

@emapticka kontaktuj centrum pravnej pomoci alebo si najdi advokata, ktory ti poradi zadarmo (pro bono), uvidis, co ti povedia....

dadis
8. júl 2024

@ekira1 Ja som myslela, ze 250 je splatka, ale urok sa rata i tak inak.

simca06022011
8. júl 2024

1) pozicias si peniaze pred notarom a nevezmes si zmluvu, nevies asi ani vo v nej je, aky urok, sankcie mas v pripade neuhradenia
2) neplatis celu splatku na cas
3)nemas pisomnu dohodu s nim, ani dokaz, ze ste sa dohodli na odlozeni splatky, kvoli PN...

= ako kto je tu na vine? za co ma byt potrestany, ten co ti pozical peniaze? ako ta opantal, ked si potrebovala surne pozicat = pozicala si si?

Ak to da na sud, uhradis mu dlznu sumu + uroky k tomu datumu z uveru + uroky z omeskania tych splatok po splatnosti + ak vyhra tak nejake sudne trovy, poplatky, mozno aj nahradu za pravnika. Vies si to s nim vybavit tak, ze 1) vyziadas si zmluvu a pisomne sa s nim dohodnes na doplateni zvysku. On to zase nebude mat zadarmicko, davat to vymahat....
Ci je to uzera alebo nie, nevieme, nakolko zmluvu nevidime, cisto teoreticky ak to hodim do uverovej tabulky splatka cca 250EUR, pri 3000EUR uvere, vyjde mi 56% urokova sadzba, 1500EUR teda uroky = 4,5t celkovy dlh. K tomu by sa vedel pravnik vyjadrit, ci je to na trestny cin, ci zneuzil tvoju tiesen atd...

hiro
8. júl 2024

Co citam tak to bude typicky uzernik. Na ziadny sud ju neposle ani na exekutora. Posle to vyriesit nejakych svojich hrubokrkych kamaratov. On potrebuje nacucat co najviac penazi. Sud by sa tahal dlho a mozno by nic nevysudil, exekutor by mu len zhltol peniaze a mozno nic neziskal.
Takze sudu sa neboj. Chlapik robi natlak aby navysil splacanie aby dostal dalsie peniaze naviac a aby si to nikdy nedoplatila s dalsimi navyseniami...

ekira1
8. júl 2024

@dadis 300 má splátku na 18 mesiacov. Takže cca 166€ je splátka a 133€ "úrok" po celých 18 mesiacov.

ekira1
8. júl 2024

@simca06022011 ale ona spláca 300€ 18 mesiacov, 5400€ a požičala 3000€. Takže " úrok" známemu je 2400€ za 1,5 roka. Teda mala splácať, nuž finančnú gramotnosť radšej nekomentujem..

ekira1
8. júl 2024

@nelka93 hodila som to do úverovej kalkulačky. 1,5 roka tam dať nemôžem, dala som teda 2 roky, splátka je cca 250€, ona platí 300€, takže veľký rozdiel v percentách na tých 6 mesiacov nebude.

simca06022011
8. júl 2024

@ekira1 áno môže byť, ja som z iného príspevku zobrala 250eur a to asi myslela sumu, ktorú mu dlží z tých nie komplet splátok.
Ale je to jedno pre tento výpočet... ci 60-70-80% to vyjde. Ona ma na tom stave rovnako vinu, či je to uzera a bude to riešiť ona s políciou napríklad = to už musí sa ona poradiť s odborníkmi na to. Neviem ci len vysoký úrok je nejaký " trestný cin"....

subartic
8. júl 2024

myslím že ani na súde by nevyhral . To že niečo podpísala neznamená že to tak má aj byť ak je to v rozpore so zákonom . Aj príliš vysoký úrok je v rozpore s dobrými mravmi a keď je tak takýto výkon práva nepožíva právnu ochranu .

domkakvet
8. júl 2024

@emapticka on ti pozical peniaze, ked si ich potrebovala, ked ze je tam urok taky privisoky, zrejme by ti ich nikto iny nepozical, ty si vedela aky je tam urok a suhlasila si, darmo sa teraz stazujes.

ekira1
8. júl 2024

@simca06022011 250€ tuším písala, že dlží na dvoch splátkach, alebo tak nejako..

ekira1
8. júl 2024

@subartic nemyslím, že takýto používajú súd. Skôr majú iných " pomocníkov" aby peniaze dostali späť.

emapticka
autor
8. júl 2024

ano,pozical mi ich preto,lebo vedel,ze bude mat viac... teraz ,12 ty mesiac platim ,bohuzial nechce mi dat ani papier podpisany ,a vyhraza sa mi,ze ma da na sud,ze on vyhra, najhorsie na tom je,ze mam osobny bankrot,ale neviem ci sa to na to vztahuje?

maca1984
8. júl 2024

Prečo špekuluješ ?
Ty si tie peniaze od neho chcela, súhlasila si s jeho podmienkami, tak na čo sem teraz pletieš osobný bankrot ?.
Dievča zlaté, finančná gramotnosť ti fakt nejde, a dostaneš sa do takých 💩 , že ešte zaplačeš.

emapticka
autor
8. júl 2024

@maca1984 mno ja nespekulujem,len sa pytam ci taka to pozicka sa vztahuje aj na bankrot nechapem preco ,ma odsudzujete,chcela som len nazor nic viac..

emapticka
autor
8. júl 2024

@hiro dakujem

mira0611
8. júl 2024

@emapticka toto nie je uzera? Lebo 18 mesiacov mu splacas 300 eurami, pozicku vo vyske 3000 euro. Vsak to mas skoro 50%urok.

mantilka
8. júl 2024

To už nerieš, splat mu čo najskôr a nikdy nič s takým človekom. On bude mať kumpánov, ktorí by to z teba vytrieskali, kebyže mu nesplatis. Stáva sa aj také. A už prestaň žiť nad svoje pomery, aby si sa zbytočne nezadlzovala, lebo vidíš ako to dopadne. Želám všetko dobré.

mantilka
8. júl 2024

Keď splatis dlhy, nájdi si ihneď finančného poradcu, ktorý ti poradí ako narábať s peniazmi. Kľudne aj tu niekto z tvojho mesta na MK. Je dôležité vedieť správne hospodáriť....teraz by si si tieto peniažky užívala. Ale už netreba pozerať dozadu ale žiť prítomnosť a lepšiu budúcnosť s ponaučením. Držím palce.

ekira1
8. júl 2024

Pn si koľko? Tri mesiace nemáš na splátku a ešte máš I osobný bankrot.. zruš si kreditku, kontokorent, z účtu vyber sumu len na stravu a nemíňaj viac ako zarobíš. Rútiš sa do pekla a tento "úžernik" nie je tvoj najväčší problém.

alickapusinka
8. júl 2024

ON vie že máš podaný osobný bankrot a ON TI požičal takú sumu no tak hlupák. Alebo si mu zatajila osobný bankrot. Neverím že vedel že máš osobný bankrot tak že by TI požičal toľko peňazí. Bola si v tranze že požičal TI peniaze a však nemyslela si na následky že papier musíš mať neverím že ak ste boli u notára že nemáte obaja papier. Mala som takú situáciu a obe sme dostali u notára papier takže neverím že papier nemáš klamstvo. A divne je aj to že požičal TI na notársku zmluvu a TY zmluvu nemáš veľmi divne. Lebo každý normálny notár právnik vždy ak sú dve strany papiere majú obe strany. Požičala som jednej takej ako TY peniaze a veru že mi ich vymohol exekútor veľa ju to vyšlo ale mala papier aj ONA aj Ja a aj jej dcéra ktorá sa zaviazala že ak nevráti jej mama vráti ONA. Počas splácania dotyčná zomrela a dcéra mala problémy tak súd to vyriešil. Bol súd exekútor mi vymohol a stalo ju to veľa aj exekútor si naúčtoval dosť takže neverím že vám nedal 2 zmluvy. Neverím. Bola si v tranze že vidíš peniaze a že dostaneš a nakoniec ešte ideš svoje bájky že ON je úžerník. ON využil len tvoju 0 finančnú gramotnosť a nasratie v hlave. Môžeš napísať načo si si musela požičať ak máš podaný osobný bankrot. Najprv si požičiaš a potom že máš osobný bankrot určite ten dotyční asi o tom bankrote asi nevedel lebo neverím že požičal by niekomu takému ako TY. Neboj možno na teba pošle nejaký čo ťa dobijú. Ako môjho kolegu tiež dobili tak že je doživotný invalid. Načo si potrebovala peniaze chceš žiť na veľkej nohe .Určite budeš musieť vrátiť peniaze jeho zaujímať že TY máš bankrot ON to vyrieši po svojom. TY ak si si požičiavala a načo. Však ak TI schvália osobný bankrot za určitých podmienok to nie každému schvália bankrot a ak aj áno nikdy ti už nedajú žiadne banky ani nebankovky žiadnu pôžičku ani na bývanie ani na nič. A pri osobnom bankrote musíš platiť aspoň rok dobrovoľne to je jedna s podmienok na oddlženie. A TY si požičiaš peniaze a teraz rozmýšľaš ako nevrátiť tomu človeku peniaze tak TI treba nemala si si požičiavať. Vyskakuj len do svojich možnosti a robiť z ľudí debilov veru zlé dopadneš môj názor.

Strana
z2