icon

Požičali by ste auto na dlhšiu trasu?

7. máj 2026

Ahojte zienky, aky mate nazor na poziciaclvanie auta? Partner manzelovej sestry si chce od nas pozicat auto na vikend na dlhsiu trasu (350 km tam a 350 km spat). Oni auto maju, ale momentalne pokazene, nestihli im ho v servise dat dokopy.
Pozicali by ste?

Strana
z3
jaja1979
7. máj 2026

@anonym_autor áno, požičala by som, prečo nie, ak sú zodpovední. Ak to nie sú nejakí nezreli mladíci, čo budú frajerit, tak v pohode...

anonym_153b6b
7. máj 2026

@anonym_autor zalezi ake auto. Ak by som si kupila novy mercedes tak asi nie :D

anonym_5fd0a9
7. máj 2026

@anonym_autor podľa toho, akí ste si blizki… a či sa bez auta zaobidete… nám sa raz stalo, že sme chybou iného vodiča ťukli auto necelý týždeň pred dovolenkou. Jazdilo, ale na takú ďalekú cestu to nebolo. Požičal nam brat. Ale pred cestou sme uzatvorili dobrú havarijnú poistku, ktorú sme my zaplatili… ak by sa niečo stalo…

anonym_4f21f7
7. máj 2026

Ak máte dobre vzťahy tak áno. Ak viem že je to zodpovedný šofér tak áno. Ak by som ho nutne nepotrebovala tak áno
Kto má pomôcť ak nie rodina

anonym_2a22f1
7. máj 2026

Nie, objektívna zodpovednosť by bol jeden z dôvodov.

tilly
7. máj 2026

Ak máte ešte jedno auto a sestra je zodpovedná, tak áno. Keby som mala len jedno auto a sestra s partnerom by boli divoki, nepozicala by som

anonym_4d323d
7. máj 2026

ak je dobre poistene a su to normalni ludia tak ano, kamoska s manzelom si pozicala od svojho surodenca aby si mohli prestahovat veci a co cert nechcel, ukradli im ho hned na druhy den za bieleho dna, bohuzial nebolo dobre poistene

anonym_a77f3f
7. máj 2026

My mame 2 nove auta a 2 pracovne staršie - bučorky. Tie staršie bez problémov kedykoľvek, ale tie nove nie, nie preto že by som im neverila ale preto, že sa stať môže čokoľvek, nabura do nich niekto, oni niekde tuknu, pokazí sa, kamienok v skle proste hocičo - kto bude zodpovedný a bude to platiť? áno poistky mame aj havarijné aj gap - ale ide o to, že keď si od teba niekto pozicia auto, berie si za neho zodpovednosť aj v prípade poruchy či škody … je ochotný v prípade poruchy zaplatiť odtahovku, spoluúčasť či dokonca celú škodu?

biba_18
7. máj 2026

@anonym_2a22f1 objektívna zodpovednosť je jednoducho vyriešiteľná vec - stačí sa dohodnúť že príde pokuta za obdobie keď si mal auto - zaplatíš ju ty…

kiki68
7. máj 2026

@anonym_autor Pokial maju auto v servise na vymenu niecoho a nestihlo sa to, tak preco nie

anonym_654cc6
7. máj 2026

@anonym_autor priliš málo informácií aké auto? Aký máte vzťah? Vek? Zodpovednosť? Máte ďalšie auto?
Ja mám doma 21 ročnú Merivu tú v pohode ak by som mala čisto nové Ferrari tak nie

janinah
7. máj 2026

Samozrejme ,že poxičala,je to len vec,vzťahy sú viac.Predpokladam,ze su to normalni ľudia.

anonym_4f21f7
7. máj 2026
@anonym_2a22f1

Nie, objektívna zodpovednosť by bol jeden z dôvodov.

@anonym_2a22f1 ale to je taka smiešna výhovorka.

anonym_2a22f1
7. máj 2026
@biba_18

@anonym_2a22f1 objektívna zodpovednosť je jednoducho vyriešiteľná vec - stačí sa dohodnúť že príde pokuta za obdobie keď si mal auto - zaplatíš ju ty…

@biba_18 horšie je to v prípade, že ak mojim autom niekto hrubo poruší PCC, ide do do mojej karty vodiča a z pozície mojej práce, by som musela ísť na preškolenie, psychológ, skúšky

anonym_2a22f1
7. máj 2026
@anonym_4f21f7

@anonym_2a22f1 ale to je taka smiešna výhovorka.

@anonym_4f21f7 prečo smiešna?

oslo1
7. máj 2026

Nie. Stala SA mi autonehoda 100 mertov od domu. Nie, mojou vinou. Auto islo do srotu. Za mna nie.

anonym_8d700e
7. máj 2026

Nie, auto sa nepožičiava,

anonym_ea4915
7. máj 2026

@anonym_autor nám sa raz v deň dovolenky pokazilo auto a môj strýko bez váhania požičal svoje,takže ja by som tiež blízkej rodine určite požičala

anonym_8ba985
7. máj 2026
@anonym_8d700e

@anonym_8d700e Milujem tento sedlácky názor

zuzanaete
7. máj 2026

Zalezalo by od okolnosti a daneho sofera. My sme boli v tej situacii,, ze sme prisli na dovolenku v ramci sk a hned po prichode auto nepojazdne. Moj otec hned ponukol, ze nam privezie svoje. Podakovali sme sa, ale radaej sme si pozicali auto. Auto moze byt dost vysoky financny zavazok. Mne sa nechcelo ist do rizika, ze mu nieco s autom urobime. Auto z pozicovne je ina vec. To je obchodny vztah. Samozrejme auto z pozicovne bolo s poistkou.

zuzanaete
7. máj 2026
@anonym_8ba985

@anonym_8d700e Milujem tento sedlácky názor

@anonym_8ba985 Preco sedlacky? Niekto moze byt na aute zavisly z dovodu dostat sa do prace, riesit lekarov pre deti a vypadok auta kvoli oprave moze byt velky problem. Auto na totalku tiez nie je ziadna zabava.

anonym_654cc6
7. máj 2026
@anonym_8d700e

@anonym_8d700e ty si zrejme hneď po získaní vodičáku sadol do vlastného auta.

fairyy
7. máj 2026

keby sme mali dve auta tak ano... ale inak nechapem preco si nepozicaju normalne auto v pozicovni zas take drahe to nie je

catherin4
7. máj 2026

Nie

marca12
7. máj 2026

Zalezi od toho,aky je to clovek a sofer. Ak je zodpovedny a normalny clovek, nemam problem pozicat. Ale ak je to sofer kaskader, nervak, tak by som vahala.

anonym_2a22f1
7. máj 2026
@anonym_654cc6

@anonym_8d700e ty si zrejme hneď po získaní vodičáku sadol do vlastného auta.

@anonym_654cc6 iné je požičať si auto od vlastných rodičov, musia počítať s tým, že ho čerstvý vodič niekde šuchne a nežiadali by od neho vrátenie peňazí za opravu. A iná vec je požičať ho človeku, ktorý by mal znášať následky prípadnej škody. Ak by som požičala 30-50 tisícové auto niekomu, kto mi vráti len hromadu pokrčeného plechu a povie "prepáč nemám z čoho ti to uhradiť", asi by som to tak ľahko nerozchodila

sissy27
7. máj 2026

@anonym_autor budem zla, ale nie. Sestrin frajer je v podstate cudzi clovek, ako budes od neho potom vymahat skodu? Ak ti den po ich navrate klakne motor, ako budes dokazovat koho to bola vina, kto to uhradi?
Ak nemozu / nechcu ist verejnou dopravou, tak nech si vezmu auto z pozicovne a vybavene.
Zubna kefka, zena a auto sa nepoziciavaju.

margotka17
7. máj 2026

@anonym_autor áno, kľudne, veď sú dospelý, je to len na krátko, nie na mesiac. My sme tak aj susedovi požičali. Veď máš poistku, keby nedaj Bože tukli.

anonym_454d9f
7. máj 2026

@anonym_autor kvoli objektivnej zodpovednosti by som spisal lajstro o "vypozicke"... kludne aj na par dni

lasona
8. máj 2026

Ja by som požičala. Bezne si so súrodencami požičiavame

Strana
z3