Poznáte plat svojho muža?
Dneska som videla túto diskusiu na českom MK a teda uplne ma sokovalo ze kolko zien netuší aky ma ich manzel prijem - nie je im to ochotny povedať,ze ved nemusia vediet vsetko.
Tie peniaze su predsa spolocne - ale teda nenapadlo by ma kolko manzelstiev to takto má.
Vy poznate prijem vasich muzov?
@medyna no vsak to je v poriadku,ja sa nepytam ci vies ci zarobil 1346€ ale ci vies pribliznu sumu,ci spolu proste hospodarite.
Pretoze vela zien pisali ze netusi,ze manzel im posle nejaku sumu kazdy mesiac a to je cele
Samozrejme. Snad nebudeme mat v manzelstve tajnosti. Svokor tajil a potom vysvitlo, ze mal nielen vysoky plat, ale aj milenku. Takze tolko by som len povedala k tomu 😂
Neviem,ale mne pride divne ked zeny nevedia kolko ich chlap zarobi aspon priblizne...a teda plati to aj opacne
Nemame spolocny ucet a ani to neviem uplne presne ale tiez je to statny zamestnanec, takze velke pohyby tam nie su. U nas drzi kasu moj muz, kedze sme spolu zacali ked som bola ja na vyske a on uz pracoval a nikdy som nemala dovod zistovat kolko kde a co, kedze je vzdy vsetko vyplatene nacas tak nepotrebujem vediet vsetko to detailu a ani on sa ma nepyta na moj ucet. Berieme to tak ze su to nase spolocne peniaze, ale zasa je tam priestor aj na prekvapenie, nie ze mu nieco kupim a jemu to hned pipne na mobil.
Áno poznám.
ano
@fantinka 😂😂😂😂😂😂😂😂 tak to bolo 2v1 hahahahaha
Áno, máme aj spoločný účet.
@pininka1 my tiez nemame spolocny - ked nam pridu vyplaty posleme na spolocny na mesacne vydavky + na setrenie ale kazdy ma svoj cize ano nevieme o kazdom svojom pohybe ale to mi je jedno,nech su kupi co len chce hahaha 🥰
Nemáme spoločný účet, plat nepoznám, viem veľmi orientačne, lebo podniká, to je každý mesiac iny. Platí plus mínus všetko on, ja mám okrem vlastnej karty takú, ktorá patrí k jeho účtu, aby som mala financie keď sa moje minú. Hypotéky máme skoro vsetky spoločne, to mám prehľad. Sporim si aj sama. Keby sa dačo vážne udeje, mám spisany zoznam s konkrétnymi prístupmi a výdavkami, povinnými platbami, aby som všetko hneď vedela prevziať a fungovať, účty, poistky, investície, atď... Veľké výdavky plánujeme spolu. Nemám potrebu vedie presne koľko má. Stačí mi, že čo potrebujem, je vždy zabezpečené. A občas keď si kúpi drahsiu vec pre radosť (napríklad bitcoin) tak mu poviem čo si myslím, ale nie v zlom, má na to právo, sú to jeho zárobky, pokiaľ nás nijak nezanedbáva, tak prizmurim oko, ak sa mi dačo nie úplne pozdava. Predsa len má lepší prehľad o finančnom svete ako ja. Ja mám len klasický sedliackym rozum a viem celkom fajn hospodáriť, neplytvat. Ale zas druhá vec, že on sedí celé dni len doma, keby možno lieta kade tade a celý týždeň ho nevidím, možno by ma tie príjmy a výdavky viac zaujímali :D
Nie sme manzelia, ani deti nemame, ale priatelov prijem (cca) poznam. Nema problem mi ukazat pasku ani povedat, len ja si to uplne presne nepamatam. Viem priblizne kolko ma. Ja sa mu vacsinou pochvalim, kolko mi prislo/mam na paske, takze mame predstavu o tom druhom (a mam menej ako on). A to mame aj vydavky podelene. ON plati svoje + byvanie a hypo (byvame v jeho byte, ja mam svoj inde). JA platim svoje + domacnost (strava, drogeria) + svoje momentalne prazdne byvanie, ale ked ho prenajmem, prijem z neho bude tiez len moj. Auta a benzin vacsinou plati on, ja platim len niektore veci typu dialnicna a poistka na svoje a obcas idem natankovat to, ktorym chodievam do prace. Na stk na mojom sa asi podelime (ak budem mat dobru naladu, zatiahnem to sama, ale to som mu nevravela), opravy a stk jeho auta ide z jeho vrecka. Este som chcela zatiahnut aj svoje zimne gumy, ale hadal sa so mnou, ze netreba, tak ked mu v servise povedali, ze treba, tak ich uz zatiahol on... Uplne presne sice nepozname ani si navzajom nekontrolujeme svoje vydavky (vravel, ze nechce, aby som vedela, kolko mina na ryby), ale kedze je ukecany, povieme si takmer vsetko. A vsetky vacsie veci riesime spolu.
Byvat/byt s niekym a nevediet jeho aspon priblizny prijem je take divne... A uz duplom ak je to manzel, kde je pravne vsetko spolocne, aj ked moze jeden sediet doma a druhy zarabat hoc aj tisice...
Ked budeme mat deti, uvidime, ako to zafinancujene, ale to sa dohodneme, ked to bude na ceste 🙂
Po pravde? Netusim. O prijme sa nebavime, kazdy mame svoj ucet plus spolocny. Nie je to preto, ze niekto z nas nieco zatlka.🤦♀️ mna to nezaujima, keby ma.to zaujima, tak nema.problem mi to zavesit na nos rovnako ako ja jemu. Nejaku predstavu o.prijme.samozrejme.mam. On zrejme vie, aky mam prijem,.lebo nosim domov rocne zuctovanie dane a tiez riesi darovanie 2%. Ale co honto zaujima? Netusim, nekomentuje to. Ziadna stojka po vyplate sa u nas nekona a ja nie som financak. Obcas len tak prehodi medzi recou, ze som sa nejak "rozbehla" hodim.rucnu a je ok.
vydavky mame podelene on plati byt vsetko okolo neho + stara sa o auto a ja zas strava skola skolka oblecenie pre deti a sem tam natankujem ostattne podla situacie, ak nieco treba dokupit vacsie napr. do bytu tak davame na polovicu....kazdy setri zo svojho
Ano viem. Mame spolocne vsetky ucty a ja manazujem nase financie.
ano pozname svoje prijmy
Samozrejme ze viem. Kazdy mesiac sa prihlasujem do jeho bankingu a posielam si peniaze neviem si predstavit zeby som nevedela kolko zaraba
Samozrejme kasu doma držím ja 😁
ja som presne nevedela. Financie boli oddelene, aj ked to pravdaze spravne nebolo. Presnu sumu som sa dozvedela, az ked sme sme riesili rozvod :(
Samozrejme a navyše aj robíme spolu...
Co mňa ešte zaráža keď platia na polovicu nájom,hypo potraviny atď....alebo keď žena si musí od muža pýtať peniaze....
Samozrejme ze poznam manzelov plat,dokonca ked mu pride vyssia vyplata (bonusy),tak sa radostne pochvali,a uz planuje co si za to spolocne kupime 😃 ja mam doma na starosti platby,faktury, zakladanie papierov (zmluvy,faktury,zarucne listy),mame na to šanon,obaja tam mame pracovne zmluvy z prace,cize ked mu aj zvysia plat,tak automaticky zakladam do sanonu dodatok k zmluve.
Nemohla by som zit s tym,ze neviem v akom stave su nase financie alebo s akou sumou mesacne mam ratar.
Áno, nie sme manželia ani spolu nebyvame,ale od začiatku viem koľko zarába, lebo mi to sám furt hovorí 🤣 on nevie aký ja mám príjem,ale keďže poberám opatrovak na syna,vie si to vyguglit 😃
Áno, dozvedela som sa ho v banke keď sme brali hypotéku 😅😅😃 dovtedy som nevedela, nikdy som sa nepýtala. Asi som divná, podľa toho čo tu čítam 🤔😄
Jasne, veď sú to aj moje prachy
@nikpa ver mi, nie si😉 ak sa mozes spolahnut na muza vo financnej otazke, tak ty zabezpecujes ine. Mna nikdy nezaujimalo, kto, kolko, kedy, preco a za co. Dolezite pre mna je, ze chod domacnosti je zabezpeceny aj s rezervou. A tiez mi je uplne jedno, ako to funguje inde😁
ja som jeho uctovnicka, nielenze viem o kazdom eure ktore zarobi, ja viem aj o kazdom ktore minie :D a kde.. a kedy.. a s kym :DDD
Moja tak nieco cca tuší. Ale presnu sumu nie. Nebol dovod to riesit. Prakticky vsetko platim ja a ona zo svojej vyplaty minie kolko potrebuje a zvysok odlozi na sporenie. Kolko ma nasporené sa dozviem az ked sa pochvali. Viem akurat kolko minie na kreditke, kedze ju splacam ja...
Ja som exmanzel poznala presne on môj plus mínus keďže každý mesiac mam inak. Terajší partner vie tiež cca koľko zarábam, a ja viem približne koľko on, robíme v jednej firme keby ma to zaujíma presne tak pozriem do jeho sanona s podkladmi na daňové priznanie, rovnako ako sa môže pozrieť aj on do môjho...
Netusim. Ma firemny ucet,kam dava peniaze. Je zivnostnik,takze nikdy to nie je rovnake. Peniaze mi preposiela na spolocny ucet a takisto vzdy doma mame hotovost minimalne 1000e.

@mb2021 to je fajn ze vies kolko ty zarobis,ak by si to ani ty nevedel uz neviem kde by sme boli 😂😂😂