Poznáte plat svojho muža?
Dneska som videla túto diskusiu na českom MK a teda uplne ma sokovalo ze kolko zien netuší aky ma ich manzel prijem - nie je im to ochotny povedať,ze ved nemusia vediet vsetko.
Tie peniaze su predsa spolocne - ale teda nenapadlo by ma kolko manzelstiev to takto má.
Vy poznate prijem vasich muzov?
Samozrejme ze áno, on pozná tiež môj príjem... Mame spoločnú domácnosť a fungujeme v nej spoločne - co je moje je aj tvoje a opačne
Keďže v bankingu vidím aj jeho osobný účet tak áno, viem koľko zarába 😅
Pravdaže áno a aj on môj. Veď sme predsa manzelia a máme spoločný zivot
Každý žije ako vie, ako chce. My si poznáme, nevidím dôvod na to prečo by som nemala poznať. Predsa len sa poznáme dlho, žijeme spolu, platíme veci spolu, vieme o sebe toho kvantum 🙂
spolocny ucet - spolocne peniaze
Samozrejmosť
Ano.
Ano poznam plat svojho manzela...zaujimava otazka, rovnako ako on pozna moj plat. nemame sice spolocny ucet zatial, ale zase platova otazka nie je pre nas ziadne tabu. riesili sme spolu hypo takze neviem si predstavit ze by sme nevedeli o svojich prijmoch.
V manzelstve mi to pride ako normalna vec.
Nepoznala som ale napr. plat svojho expriatela, a mozno aj z toho dovodu ze bol podvodnik a robil vsetko mozne len nepracoval a predo mnou to zakryval a nepriznal🙂 takze ak chlap nedokaze prezradit aky ma plat, nebude asi uplne vsetko s kostolnym poriadkom...
Aj ja ho poznam,ako aj on moj - spolu mame setriaci ucet a na spolocne mesacne vydavky.
Ale je to zvlastne keby som nevedela ten prijem tak neviem ako planovat veci,ako setrit, atd.
@modro_zelena presne toto ma napadlo ze,preco by to muz pred zenou skryval (navyse ak su svoji tie peniaze su aj tak spolocne). Vsak viac moze zarabat aj žema nielen muž…
Keďže máme spoločný účet tak vieme koľko dostane ten druhý na účet.
nemusi priznat ak napr zaraba malo a hanbi sa za to a je mu to neprijemne.... toto by ale milujuca zena mala pochopit a on by sa pred nou nemal hanbit povedat otvorene....
Tak tie vzťahy potom aj vyzeraju. Neviem si predstaviť ,že by sme si tajili takéto veci a delili si účty.
Samozrejme, že poznám. Už len preto, že mu pravidelne z uniformy pred praním vyťahujem výplatnú pásku 😂😂. Ale bez srandy, neviem si predstaviť ako by sme fungovali, keby sme financie nebrali ako spoločný majetok.
moj nema kazdy mesiac fixny plat a kedze nemame spolocny ucet a ked mi nepovie castokrat ani neviem ani on sa nepyta na moj....ja osobne nemam problem mu to povedat ale on casto ma problem ze naco mi to je vediet a ze ma zaujimaju iba peniaze tak radsej sa nepytam aj ked viem ze zarobi slusne ale nerad hovori kolko
ano poznam, teda nepamatam si uplne presne, ale to je moja chyba, ze si nepamatam :D no kedze nema mesacne fixny plat, len viem cca sumu, no nema problem mi to vsak povedat ak sa opytam.
@sona96 haha moj je uplne opacny pripad ten ju castokrat vobec nema :D jemu dlho nechavali na firme do ktorej chodieval tak cca 2-3x do roka a potom si ich naraz pobral ale konecne im posielaju na email
ano jasne ze vieme o svojom plate..dokonca od kedy sme spolu zacali len chodit 😂 a to teda niesme ani manzelia este
@nezabudka3391 a ako to mate,on plati nejaky vydavky a ty zase dalsie ? nesetrite spolu ani tak?
Samozrejme že poznám koľko zarába...
Poznam
@mb2021 tak ale priblizne vies ci zarobi 1000€ alebo 3800€ nie?
Mame spolocny ucet, takze keby som chcela, viem to uplne presne, ale nastastie to nepotrebujem do detailov sledovat, ja netusim presnu sumu ani toho mojho platu😀
nie sme este manzelia, ale viem kolko zaraba, na co mina a mam aj pristupy do vsetkych jeho uctov, samozrejme plati to aj naopak
Cca, lebo sa to meni každý mesiac a účet máme každý svoj
my nemáme spoločné účty, vzájomne si platy tiež úplne presne "do centa" nehovoríme, ale hospodárime spolu - pravidelné výdavky máme podelené, mimoriadne výdavky podľa dohody, dlhé roky to takto u nás funguje a nehodlám to meniť.

Ano, aj on pozna moj. Domacnost financujeme predsa obaja.