Poznáte všetky výhody poistenia?
Rozbilo vaše dieťa televízor u známych a tí teraz požadujú náhradu škody? Vedeli ste, že to môže byť hradené z vášho poistenia zariadenia domácnosti? 🙂
@mar005 ja viem presne načrtnúť prípad z praxe, ako učiť klientov správne hospodáriť:
- klient má úver, ktorého splátka je 28. deň v mesiaci
- výplatu má klient 20. deň v mesiaci
- klient si 21. dňa v mesiaci kompletne vyrabuje účet a nenechá si na ňom ani sumu na mesačnú splátku úveru, ktorá je každý mesiac rovnaká a to v sume 31,- eur mesačne
- tým, že je splátka 28. deň a klient ju teda v danom mesiaci nezaplatí, tak na 5. deň nasledujúceho mesiaca ide klientovi upomienka, za ktorú si zaplatí 40 eur
- prídu peniaze na účet z výplaty toho 20. dňa a banka si okamžite stiahne tú omeškanú splátku, plus upomienku a plus asi 5 eur za sankčný úrok (tzn. 45 eur navyše).
- čo zostane klientovi na účte, tak znova to klient okamžite vyberie a k 28. dňu je zase účet prázdny
- čiže zase sa k 5. dňu nasledujúceho mesiaca vystaví upomienka za 40 eur
- a takto to ide mesiac za mesiacom...... klient tak platí miesto 31,- eur splátky každý mesiac banke 31+40+cca 5 = 76,- eur mesačne
Rada znela, že keď príde výplata, nech si nechajú jeden mesiac na účte 100 eur a s tými nech nehýbu - zúčtuje sa upomienka, splátka, poplatok za účet plus rezerva na ďalšiu splátku. Ďalší mesiac už potom postačí, aby nechali na účte len cca 40 eur (splátka úveru plus poplatok za účet a málinko navyše).
Toto je teda učenie ľudí správne hospodáriť.
Otázne však je, či to aj klient vezme do úvahy a neodpovie na to - že a z čoho budú žiť, keď nechajú na účte 100 eur...... tak asi im je lepšie platiť banke za nič každý mesiac zbytočne 45 eur, miesto toho, aby sa jeden mesiac uskromnili, alebo si teda kúpili o pár krabičiek cigariet menej ako iný mesiac....
@mar005 nebudem vam tu vysvetlovat ako to funguje . A prave ze nerobim tuto pracu zadarmo tak si myslim ze ten servis je minimum. Inak neviem ci si tu daco kompenzujete ale citala som niekolko vasich pripevkov a mam z vas pocit ze ste jeden z tych co robi poistovniam zle meno ...
@andreah25 nic by som nevysvetlovala mar005 ... nema v tomto biznise co robit ani o nom vediet viac
@ninahandmade Práve naopak. On asi dodnes natrafil len na nesprávnych ľudí na nesprávnom mieste. A teda nebudeme si klamať, v biznise finančného sprostredkovania je veľmi veeeľa nesprávnych ľudí na nesprávnom mieste.
Zo skúseností však môžem garantovať, že takýto ľudia ako on, sú pri správnom človeku najlepším a najvernejším a najspokojnejším klientom 🙂.
@mar005 je to tak?
@ninahandmade - odkial mate pravo sudit ma? Kde ste zobrali istotu ze poskodzujem klientov?
@ninahandmade
@andreah25
@mar005
dakujem vam vsetkym za nazory- kazdy ma ten svoj a nema zmysel dohadovat sa takto na dialku kto co ako mysli a kto co ako berie...kazdy rozumny clovek si urobi vlastny nazor! Bola by som rada, keby ste si tieto veci (najma narazky☹) riesili cez IP alebo v diskusii na to vytvorenej, dakujem 🙂
nas "poradca" je clovek, ktoremu dame vediet o kazdej zmene, informacii, poplatku,...proste cokolvek co sa dotyka nasho rozpoctu - ci uz je to plan na kupu auta, alebo nejaka chyba v poistovni, alebo akakolvek otazka.
vzdy mu poslem mail alebo sms - pre mna je to jednoduchsie, lebo komunikaciu mame ulozenu tym padom - a on si to pozrie a vybavi, ked bude mat cas (bezne do 24 hodin da vediet ze mail eviduje a kedy sa ozve, resp ak je to jednoducha otazka tak rovno odpovie). Nikto nikoho nevyrusuje nevhod. Tiez by som mu nevolala vecer o 8 (iba ak sa predtym cez den dohodneme ze si zavolame vecer).
Takto nejako by to malo fungovat, vsetko je to o korektnej spolupraci - a nastaveni si pravidiel a ocakavani na zaciatku - v tomto sa mi velmi paci partnersgroup, ze zastavaju takuto otvorenu a korektnu politiku s ktorou uplne suhlasim a vyhovuje mi. Ten clovek vie vsetko o vasich financiach,..b.ez toho to nejde.

@andreah25 - presne ako vravite 🙂