Práca na dobu určitú a hypotéka
Ak ma niekto pracovnu zmluvu na dobu urcitu dostane hypoteku? Alebo musi pockat na predlzenie zmluvy?
😲 😲 😂
@rakahaka spoludlžník má úplne rovnaké postavenie ako dlžník a rovnako zodpovedá za hypo ako dlžník. Vykonala si úverový podvod a nič sa tým nemení. Banka si môže údaje v žiadosti overiť kedykoľvek počas trvania hypotéky a ak neskôr na túto skutočnosť príde, tak Ti hypotéku s okamžitou platnosťou vyhlási na jej splatnosť. Tak ako sa skúma bonita dlžníka, tak sa skúma i bonita spoludlžníka, vôbec to nie je tak, že spoludlžník nie je dôležitý, bola by si prekvapená, ako to v skutočnosti je.
@kukucka1991 my keď sme brali hypo, tak ja som bola na materskej, muž mal na dobu určitú a hypo sme dostali. Podmienkou bolo, že nesmie byť v skúšobnej dobe - čo nebol. (aj keď poradca nám vravel, že aj počas skúšobnej doby sa dá, ak máte dobré kontakty 🙂 )
@andreah25
@natalka13
@alenah31
@eeffka
Je mi luto damy ze som Vam takto rozhadzala den, verim, ze preto zaspite. Je mi luto aj ze som sa neporadila skor o tom s Vami najmudrejsimi na mamickovskom fore, ale s clovekom co vybavuje hypo roky rokuce. Verim, ze Vase rady budu niekomu osozne. Prajem Vam krasny den ;)
@rakahaka Prepáč, ale si mimo. Ja tiež riešim hypo roky rokúce, ťahám už trinásť rokov v úveroch, no nikdy by som nikomu neodporučila zavádzať pri podávaní žiadosti o hypo.
Keď Ti raz banka na tento podvod príde a hypo Ti zosplatní, tak Ti ten človek, čo Ti to vybavoval a robí hypo roky rokúce, tak Ti to ten človek potom aj pomôže splatiť?
Ťažko. On totiž žiaden podvod nevykonal, vykonala si ho Ty.
@piacere na toto nedajú ani výnimku. Výnimku by som si v tomto prípade vedela predstaviť iba vtedy, ak došlo napr. k odpredaju časti podniku, tzn. polovica podniku dostala nové IČO a teda zamestnanci dostali nové pracovné zmluvy napriek tomu, že v podstate sú v tej istej firme, ale s novým majiteľom, alebo možno s tým istým majiteľom, no skrátka sa niečo vo firme zmenilo v jej majetkovej štruktúre. Tu si viem výnimku predstaviť a na toto som už výnimku zažila. Ale pri bežnej zmene práce, že ideš do iného zamestnania a máš skúšobnú dobu, tak na toto Ti výnimku nedá žiadna banka.
@rakahaka ver, že s kľudom zaspíme....ja nepodvádzam a ani nepomáham podvádzať a rozhodne to neradím iným či už na verejnom fóre alebo v súkromí. Ak pracujem v takom odvetví v akom pracujem tak to totiž nejde, podvodom neučím ani svoje deti a verím, že nebudete učiť ani vy. A tu nejde o to radiť sa na mamičkovskom fóre, ale je tu kopec maminiek, ktoré vedia pomôcť nakoľko pracujú ako právničky, lekárky, učiteľky, účtovníčky, ekonómky a pod. A keď narazíš na nejakú, ktorá vie adekvátne odpovedať potom sa ti dostane takej odpovede aké si konkrétne dostala ty. Je fajn, že Vám to vyšlo a máte vlastné bývanie, ale chce to trochu sebareflexie, možno viac sa tešiť v súkromí, možno dúfať, že to celé až do konca dopadne dobre, ale určite sa netváriť, že je to v poriadku.
Dakujeeem kazdej 🙂 za odpoved 🙂 tak dufan ze to vyjde podla predstav 🙂
Nie nedostane. Treba pockat na zmluvu na dobu neurcitu.
@maykaaa1122 hypo vies dostat aj na zmluvu na dobu urcitu. Kazda banka ma k tomu svoje podmienky, ale v pohode vies hypo ziskat.
@maykaaa1122 netreba. Len nesmie byť v skúšobnej dobe
@rakahaka dovolím si aj ja svoju odpoveď. Na tvojom úvere sa aktuálne už nič nezmení (v tejto veci), ale prosím, netvrď na verejnom fóre niečo, čo je podvod. To, že ste to tak vy urobili, neznamená, že to je návod aj pre ostatných. Nie som agent, ani predajca, píšem ti ako fraud analytik - fraud je úverový podvod, čo je trestný čin a sú aj prípady, kedy sa klienti dostali za mreže. Podpisom mzdárka potvrdila pravdivosť údajov, teda vedome klamala. Svojim podpisom žiadosti o úver ste potvrdili pravdivosť všetkých údajov vstupujúcich do žiadosti, teda z pohľadu banky ste si boli vedomí klamstva. Tak isto informácia o dobe určitej/neurčitej sa dá vyčítať pri dopyte do sociálnej poisťovne. Áno, v tom momente to mohlo prejsť, pretože príjem z doby určitej je za istých podmienok akceptovaný. Avšak, vo vašom prípade mohla na pozadí systému zablikať kontrolka, váš úver sa mohol presunúť do kolonky FRAUD, ktoré sa námatkovo, z času na čas overujú, nie systémovo, ale manuálne (takže ja ako pracovník banky som si obvolala sociálnu poisťovňu aj zamestnávateľa). Ak je dokázaný podvod, automaticky sa to posunulo na právne oddelenie a boli z toho vyvodené následky. Takže, to, že to vám prešlo, neznamená, že máš iných k tomu nabádať, však svet je gombička a banky sú blbé...

@eeffka v danom case ked sme to riesili mala posledna zmluva platnost cez pol roka, z ktorej som bez tak dala vystup. Neviem ci si si vsimla, pisala som ze som spoludlznik. Tak nemaluj certa ;)