Pravidelné investovanie pre dieťa
Zdravím, za pár mesiacov sa nám narodí bábätko. Zamýšľam sa nad tým čo s peniazmi ktoré bude dostávať napriklad na narodeniny, na vianoce atď. Rozmýšlam nad tým založit nejaké sporenie a tam napriklad posielať 20€ mesačne (plus čo dostane na narodeniny/vianoce) po dobu 15-18 rokov a v 18tich podať obálku s peniazmi. Mám nejaké základné sporenie v SLSP ktoré som si založil pred 8 rokmi ako povinné sporenie k pôžičke na auto, posielam tam 10€ mesačne ale teda niesom si istý či tam ročne pribudnú 2€ na úrokoch. Každopádne tam je nejakých 1000€ a vedel by som to použiť ako štartovací vklad. Začal som trochu čítať a dospel som k ETF fondom a spoločnosti Finax ale nerozumiem sa moc tomu. Chápem že akcie klesajú a stúpajú.
Ja chcem jednoducho niekam posielať 20€ mesačne plus robiť mimoriadne vklady (vianoce, narodeniny, meniny) po dobu minimálne 15 rokov bez toho aby som tie peniaze vyberal, stým že chcem aby to pokrylo aspoň infláciu. Nechcem sa o to starať, nechcem to sledovať, chcem si nastaviť trvalý príkaz a za 15 rokov prísť a vybrať peniaze. Aké sú pre mňa ideálne možnosti? Máte niekto prosím skúsenosti s Finaxom? Je to zložité založiť alebo máte lepší nápad? Určite niekto tu rozmýšla podobne ako ja a tiež šporí peniaze pre svoje dieťa. Ďakujem za každú radu
@momicenko ahoj. Ja som minuly mesiac zalozila investicme sporenie pre syna cez financopediu. Posielat budem 30 e mesacne 15 rokov. Vstupny poplatok bol 150 euro. Rozdeleny do 10 splatok. Relane tam za 15 rokov naskladam 5 400 e a teda prognoza vynosu je 11 600 e. Drzim palce, nech sa rozhodnes spravne.
@momicenko ahoj. Ja som minuly mesiac zalozila investicme sporenie pre syna cez financopediu. Posielat budem 30 e mesacne 15 rokov. Vstupny poplatok bol 150 euro. Rozdeleny do 10 splatok. Relane tam za 15 rokov naskladam 5 400 e a teda prognoza vynosu je 11 600 e. Drzim palce, nech sa rozhodnes spravne.
@andreja29 Ty si sa spravne nerozhodla a uplne zbytocne si im darovala vstupny poplatok ...