icon

Prečo nejazdíte autobusom?

daniela2202
1. apr 2022
Strana
z6
sisaka
14. máj 2022

@bluka2 vieš kedy ma začne zaujímať Uhlíková stopa? Keď všetci tí hore prestanú vodu kázať a víno piť, prestanú sa vyvážať na súkromných lietadlách a papulnata Gréta sa bude z Európy plaviť do Ameriky na plachetnici. Dovtedy budem fungovať tak, aby mi cestovania do a z roboty a doprava na športové aktivity syna nezabrali cely deň.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
minutka
14. máj 2022

Lebo je to pohodlne, komfortne, setri mi to cas a citim sa aj casovo slobodna

sisaka
14. máj 2022

@anita1978 tak to tlieskam, teraz ma presvedčila, že to mysli vážne, dúfam, že tak chodi, aj keď na nu nie je upriamená pozornosť médií. Alebo z toho už vyrástla, keďže nejak stíchla… by som chcela vedieť, kto jej tak kvalitne vymyl mozog a kto ju sponzoruje

rebekamarcusko
14. máj 2022

Lebo autobusom sa tazko chodi s 3 detmi a hlavne ked jedno chodi do skoly v jednej casti Ba druhe chodi do skolky do druhej casti v Ba a byvame v 3.casti Ba 😂

bluka2
15. máj 2022

@sisaka nič v zlom, pre tento argument vyhovárať sa na ostatných nie je dostacne silný, lebo vždy sa nájde niekto, kto robí horšie. Bývanie a aktivity sa dajú väčšinou / často naplánovať aj tak, že sa dajú časovo zvládať aj bez auta. Kto nevie, ok, ale možno by sa nad tým zamyslel a spravil ten krok pre ďalšie generácie...

eeffka
15. máj 2022

Dievcata ja som ta co ma auto prirastene k zadku. Ale... bola som teraz vo Viedni. Tak tam by som ho nepotrebovala, vymakana kombinacia metra/nadzemky, busov a elektriciek. Cize.... na sk utopia bohuzial. 🤷‍♀️

maciatkolulu
15. máj 2022

@bluka2 žiaľ, keď bývaš na dedine a dieťa ti chodí do jedného mesta a ty robíš zase v druhom, plus krúžok ma v treťom, môžem sa zamýšľať kolko chcem

pauli_s
15. máj 2022

@bluka2 no a čo je to každého osobná vec, či bude alebo nebude používať auto. Celá táto diskusia je totálne chorá. Každý pomáha prírode ako vie. Ja by som sa ťa mohla spýtať a aj každej ženy čo tu nadáva na tie, ktoré jazdia autom, že kolko krát týždenne ješ mäso? Lebo ak každý deň ješ šunečku, páročky, alebo hocičo iné mäsové, tak planéte škodíš oveľa viac ako tak že chodíš autom. Ja napríklad sa snažím obmedzovať prijem mäsa a takisto produkciu odpadu.
Na druhej strane autom chodím do práce každý deň a lietam aj nizkonakladovkami po Európe pár krát ročne čo by som mohla robiť inak. Každý nie sme dokonalý. A nikto sa tu nie je povinný obhajovať, že prečo jazdí autom. Skôr mi to tu príde od žien čo na auto nemajú aby ho uživili ako čistá závisť a teda hľadajú ekologické dôvody aby mohli rýpať.

pauli_s
15. máj 2022

@maciatkolulu nemusíš sa absolútne obhajovať a hovoriť žiaľ… proste chodíš autom a nejakú cudziu osobu to nemá čo zaujímať. Nech si každý zamecie pred vlastným prahom.
Ja som rada že cesta do práce mi trvá 20 minút miesto hodiny. To mám denne ušetrené hodinu a dvacat len cestou do práce a späť. Keď sa po ceste zastavím aj na nakup tak mám ušetrené už aj skoro dve hodiny. A môj čas je pre mňa drahší ako názor nejakej ekoteroristky z koníka.

zitaje
15. máj 2022

Ja by som veľmi rada chodila autobusom 🙂 Problém je v tom, že z dediny, kde žijem ide 1, slovom jeden autobus tým smerom, kam potrebujem ja, aj to ráno o 5:23.
Keďže nešoférujem, som odkázaná na odvoz mužom alebo mamou, je to celkom pakáreň, budem si časom musieť kúpiť auto a začať šoférovať, hoci sa mi úprimne vôbec nechce a oveľa radšej by som využívala hromadnú dopravu...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sisaka
15. máj 2022

@bluka2 ver mi, že sa to naplánovať nedá. Syn konči školu o 3.10, kým vyjde z budovy do auta je 10 minút , o 4.00 ma hokejový trening, pred tréningom majú byt v šatni o pól hodinu skôr, už to nestíha a je tam trochu neskôr. Arena je od nás vzdialená 26 km, po diaľnici, ak je malo aut som tam za cca 20 minút. Podotýkam, že žijem v meste a aj arena, kde trénuje je v tom istom meste a asociácia pre ktorú hrá sa priraďuje podľa miesta bydliska, takže nemôže chodiť do inej.
Mestskou dopravou podľa Google Maps to trvá 1 h 20 min, ak nevypadne spoj, idú načas, nestoja v zápche a zahŕňa niekoľko presunov peši a 2 prestupy, k tomu si prirataj hokejovú výstroj v obrovskej taške, 2 hokejky a teenagera, ktorý sa musí najesť, kým na ten tréning dôjde, toto sa opakuje 3x do týždňa + 1 tréning na sucho na inom mieste + 1-2 zápasy v rôznych častiach mesta, kde musí byt hodinu a pól pred zápasom. Skratka vyhováram sa a keby som veľmi chcela, tak chodíme autobusom. 🤦‍♀️ Očividne nepoznáš systém hromadnej dopravy v Severnej Amerike, lebo toto by si inak nezadrela. V niektorých menších mestách ani nemáme hromadnú dopravu a už vonkoncom nemáme medzimestské autobusy s vynimkou prepojenia veľkých miest, kde ide raz za čas nejaký diaľkový autobus. Vo väčších mestách (naše ma cez milión obyvateľov) hromadná doprava je, ale je veľmi obmedzená, dosť nespoľahlivá a časovo veľmi náročná. Nie všetci žijú v Európe, kde je mesto na meste, dedina na dedine, chodia tam mestské autobusy, prímestské autobusy, vlaky a všetko je tak blízko, že keď ti ujde spoj, tak prejdeš peši alebo ti o 5-10 minút ide druhý.

bluka2
15. máj 2022

@pauli_s šunkou a parkami škodis najmä svojmu zdraviu, mimo iného. My to vôbec nejeme. Mäso a živočíšne produkty iba z ekologickej produkcie a to pomenej; tofu ako zdroj proteínu jeme často. Každý musí nájsť ten svoj zodpovedný prístup, preto sa mi aj diskusie na tú tému zdajú vítané, niekto sa možno iným inšpiruje...

bluka2
15. máj 2022

@sisaka áno, spomínam si, že tuším žiješ v Kanade a viem veľmi dobre o vzdialenostiach a "MHD" v severnej Amerike, ale tu sa podľa mňa viac bavíme o európskych mestách, kde žije drvivá väčšina používateiek MK...

bluka2
15. máj 2022

@sisaka ...netvrdím, že sa to dá všade na svete tak ľahko ako v európskych mestách. Dokonca som sama mala auto v Afrike, tam bez toho tiež ťažko.

heni79
15. máj 2022

@anjelicek26 150 km denne? To iste. Vyťaženosť chápem.

carcarla
11. jún 2024

Dobry den, otazka je mimo, chcem sa opytat vas, ktori byvate v Samorine, v blizkosti xBionic je prosim vas autobusova zastavka, odkial sa da dostat do Bratislavy na hlavnu zeleznicnu stanicu, alebo ake su najlepsie moznosti cestovat z XBionic do BA? DAKUJEM

h2
11. jún 2024

@carcarla Pokiaľ viem, nie je priamy spoj od X-Bionicu na hlavnú vlakovú stanicu v Bratislave. Autobusy chodia na autobusovú stanicu Mlynské Nivy. Odtiaľ pôjdeš bratislavskou MHD. Alebo je potom možnosť ísť autobusom do Kvetoslava na vlakovú stanicu a odtiaľ na hlavnú stanicu v BA vlakom. Zvolila by som prvú možnosť.

carcarla
11. jún 2024

@h2 a Kvetoslavov je ako ďaleko od Samorina? Možno lepšie do Kvetoslavova na vlak do Ba priamo na vlakovú stanicu

h2
11. jún 2024

@carcarla Podľa navigácie mi ukazuje 7,1 km od X-Bionicu na železničnú stanicu v Kvetoslavove, autom 10 minút. Ale nešla by som tak. Vlaky chodia raz za hodinu (v špičke 2x). MHD v BA chodí každých pár minút.

zuzana76
11. jún 2024

@dazdovka mne teda nevadi rozvazanie deti, takisto chodim autom, sice byvam v satelite tak 5 km od mesta, pracu mam na druhom konci mesta, autob priamy mi nejde domov, musim prestupovat, mam dvoch synov, denne robim velke nakupy, cesta domov z prace aj s nakupom mi autom trva 45 minut, autobusom by to bolo asi 1,5 hodiny az 2 hodiny. Plus ani jednym vrzom vysadim deti v ich skole a ja pokracujem dalej. Chodila by som domov velmi unavena. Autobusom by som to jednoducho nedavala a bicyklom uz vobec nie.

mk1111111111
11. jún 2024

Ja jazdim zasadne autom. Raz, po 100 rokoch som isla vlakom 1.triedou-1 mezdinarodny, 2 rychliky - do Ceskych B., z toho sa 2 vlaky pokazili, ten medzinarodny a 1 rychlik😵‍💫🤣. Tak z toho vyplyva, ze vlakom netreba jazdit, kazi sa to a ja co neznasam meskania na stretnutia, som meskala. Kaslem ja na vlaky, ficim autom a hlavne nemeskam.

Strana
z6