Prečo platiť daň za dvor a záhradu?
Ahojte ľudia chcem sa dozvedieť viac informácii ohľadom platenia nie len to čo už vie každý na spamäť ako napríklad poplatiť šeky,inkaso,stočne,poplatky,dneska som našiel papiere prečítal som si ich poriadne a bolo napísane tam,čo sa ešte platilo a platí do teraz takže po poriadku v papierov je napísane,že vlastník rodinneho domu je povinný zaplatiť aj za dvor,záhradu,poistku za dom,prečo majiteľ rodičovského domu by to mal ešte platiť za svoj dvor a záhradu???...keď sa vzorne stara je to jeho....
A koniec koncov som sa ešte dozvedel,že sa už aj platí za lesy neviem či to je pravda abo ne....Kto ma lesy tak ako to chodí u vás??....
@stelly652 dane platis skoro za vsetko… A predstav si, ze ako podnikatel by si platil este aj dan zo zisku. Preto, ze si sikovny a obracas sa, mas zo svojich ziskov okrem 10000dani platit este dan zo zisku.
Alebo take preddavky na dan. Kazdy kvartal bim bam bom 😄 A ked nezaplatis na cas, neskor ti pride pokuta za nezaplatene preddavky. A v konecnom dosledku tie dane aj tak zaplatis musis, ked chces podnikat.
Stat ma z ludi dojnu kravu, nic nerobi pre ludi a len doji a doji a ludia su spokojni…. Hroza. A ze sloboda? ha-ha ✌️
Z coho by mali politici vily v Chorvatsku,... Vzdy ked im dojdu peniaze, tak vymyslia novu dan, alebo zvysia nejaku existujucu. Staci pri volbach oblbnut kecami dost idiotov.
@stelly652 platíš za všetko jedine, ak tvoj les, pôdu obhospodaruje družstvo.My tak máme pôdu a roľník tam sadi kukuricu a platí on, lebo tam hospodári.V EU máme jednu z najnižších dani za dom,byt už som čítala, že EU do toho rype aj za daň z dedičstva.O pár rokov budeme platiť aj to.
Platí sa aj daň za psa🙂)
Z coho by mali politici vily v Chorvatsku,... Vzdy ked im dojdu peniaze, tak vymyslia novu dan, alebo zvysia nejaku existujucu. Staci pri volbach oblbnut kecami dost idiotov.
@anonym_e1ef73 ale to nie len politikom, si vezmi, ze kazdy clovek na akomkolvek urade, kazdy policajt, iny statny zamestnanec je plateny z nasich dani. A len beru do tych uradov tych neschopnych ludi stale viac a viac. Ti ludia ta na financnej sprave potom sikanuju, na UPSVaR terorizuju s chujovymi tlacivkami, na SP deptaju s novymi tabulkami… Policajti ta pokutuju, lebo si nevsimnes, ze mas vypalenu jednu ziarovku. A vojaci? Ti nerobia vobec nic a este sa stazuju, ze nesu Vianoce, lebo nedostali 3tisic ale len 1500! Riaditelka v skole ti nedovoli vojst do budovy, ktoru financujes aj ty.
A ake tu su vysledky? Cesty roztrieskane, nic nefunguje a ludia uz pomaly hladuju. Ale radost zit v takejto slobode ✌️
Cize kazdy bonus statnym zamestnancom 800€, alebo pri vstupe do PZ motivacnych 5000€ platis ty. Takto sa rozkrada a rozklada stat.
@anonym_e1ef73 ale to nie len politikom, si vezmi, ze kazdy clovek na akomkolvek urade, kazdy policajt, iny statny zamestnanec je plateny z nasich dani. A len beru do tych uradov tych neschopnych ludi stale viac a viac. Ti ludia ta na financnej sprave potom sikanuju, na UPSVaR terorizuju s chujovymi tlacivkami, na SP deptaju s novymi tabulkami… Policajti ta pokutuju, lebo si nevsimnes, ze mas vypalenu jednu ziarovku. A vojaci? Ti nerobia vobec nic a este sa stazuju, ze nesu Vianoce, lebo nedostali 3tisic ale len 1500! Riaditelka v skole ti nedovoli vojst do budovy, ktoru financujes aj ty.
A ake tu su vysledky? Cesty roztrieskane, nic nefunguje a ludia uz pomaly hladuju. Ale radost zit v takejto slobode ✌️
Cize kazdy bonus statnym zamestnancom 800€, alebo pri vstupe do PZ motivacnych 5000€ platis ty. Takto sa rozkrada a rozklada stat.
@anonym_6696b3 Zial. Co si volime, to mame. Sprosti obcania = sprosty stat. Suhlasim, predvcerom ma stala prava ziarovka 20 eur. A to najskor chceli 50 eur. Pritom pomahat a chranit by malo nasledovat upozornenie, ze kupit na dalsej pumpe, vymenit a stastnu cestu. V realite policajti maju za ulohu vybrat co najviac pokut do rozpoctu za cokolvek, co sa da. Pricom za to nemozu, ale debilny minister za Smer.
@stelly652 "prečo majiteľ rodičovského domu by to mal ešte platiť za svoj dvor a záhradu"
A k tomu domu si si sám postavil cestu? Asfaltuješ keď treba opravy?
Tak či tak u nás sú to drobné. V zahraničí platíš 1 či 2% z ceny nehnuteľnosti. Za 200 tisícový dom tak 2000 - 4000€ ročne.
@hiro ja mám nehnutelnost v rakusku a ta dan je taká nizka, že som sa po par rokoch zobudila, že ju neplatím a ona bola schovana vo fakture za vodu a v takej nizke sume, že som si to ani nevsimla.
@anonym_6696b3 Zial. Co si volime, to mame. Sprosti obcania = sprosty stat. Suhlasim, predvcerom ma stala prava ziarovka 20 eur. A to najskor chceli 50 eur. Pritom pomahat a chranit by malo nasledovat upozornenie, ze kupit na dalsej pumpe, vymenit a stastnu cestu. V realite policajti maju za ulohu vybrat co najviac pokut do rozpoctu za cokolvek, co sa da. Pricom za to nemozu, ale debilny minister za Smer.
@anonym_e1ef73 ano… presne. Stacilo by upozornit, kolko ludi si nevsimne, lebo boa nechodis okolo auta a nekontrolujes to kazdy den.
Ale to sa dialo vzdy. Nielen za smer. A to smer neznasam z duse…
@hiro ja mám nehnutelnost v rakusku a ta dan je taká nizka, že som sa po par rokoch zobudila, že ju neplatím a ona bola schovana vo fakture za vodu a v takej nizke sume, že som si to ani nevsimla.
@anonym_e2b1c0 Aj tá ročná je asi tak 10x vyššia ako u nás...
Pre bežný byt (70 – 100 m²) sa pohybuje zvyčajne v rozmedzí 200 – 500 EUR ročne.
+ dane máš "predplatené" na 100 rokov dopredu:
Pri kúpe nehnuteľnosti v Rakúsku treba rátať s vedľajšími nákladmi vo výške približne 8 – 12 % z kúpnej ceny. Hlavné jednorazové poplatky zahŕňajú daň z nadobudnutia nehnuteľnosti (3,5 %), poplatok za zápis do katastra (1,1 %), notárske poplatky (cca 2-3 %) a províziu realitnej kancelárie (zvyčajne 3 % + DPH).
@stelly652 prečo štát vyberá od ľudí dane?
prečo z tvojej výplaty si berie štát dane a poplatky takmer polovicu tvojej výplaty?
prečo s tých zdanených peňazí ktoré ti ostanú a za ne si v obchode niečo kúpiš zoberie ďalšiu 23% daň?
prečo z tých 2× zdanených peňazí čo dostane obchodník od teba si potom štát zoberie daň zo zisku a transakčnú daň?
@anonym_6913bf on nerobí,berie ID
@anonym_36e183 A ani neviem o tomto čo by som mal vedieť,ale viac informácii sa dozvedám čo som nečakal a nevedel som
@stelly652 si majiteľ domu? Pozemku? Lesov?
@hiro A to kde? Určite z trhovej ceny?
@anonym_d7fac4 USA, Kanada, Austrália, Nový Zéland trhová hodnota, Dánsko: Daň sa vypočítava z hodnoty nehnuteľnosti, pričom sadzba je 1 % do určitej hranice a 3 % pri luxusnejších nehnuteľnostiach, Litva, Arménsko, Gruzínsko, Japonsko trhová, Taliansko a Španielsko používajú katastrálnu hodnotu, Francúzsko daň sa počíta z teoretickej nájomnej hodnoty...
Jednoducho 1% ročne dane z trhovej hodnoty je bežné a niekedy aj ďaleko viac.
A to napríklad v anglicku máš 40% daň z hodnoty nehnuteľnosti nad určitú trhovú cenu ak ju dedíš po rodičoch 😘

@stelly652 bože, ty keď sa dozvieš, že sa platí aj daň z domu, v ktorom bývaš, tak sa psychicky zrútiš...🙄 To si doteraz sedel na strome a jedol jablká??
@tiezjedna ne zľakol som sa toho a dozvedel som sa prvý krát o tomto