Predaj a následná kúpa bytu
Ahojte, predavam byt. Celu sumu pouzijem na kupu noveho vacsieho bytu. Zbytok sumy financujem HU, z neho vyplatim aj spotrebitelsky uver. Vsetko robim cez jedneho maklera, zo znamej realitky. Na katastri mame zrychleny postup a ma tam aj znamych. Nakolko je proces komplikovanejsi a narocny na cas - makler chce peniaze z predaja bytu poslat na svoj ucet… vsade citam o tych notarskych uschovach, bankovych vinkulaciach. Chcela som ist touto cestou, ale makler tvrdi, ze by sme to casovo nestihli, dalej ze banka bude mat zalozne pravo na byt… ide o terminy. Chcem sa spytat, ci mate podobne skusenosti.je to znama realitka, 15 rokov na trhu. Dakujem
@lalota no tak potom je úplne normálne, že ideš platiť realitke
@sasa1310 nie je. Ak ide o zálohu (prvá časť kc), ta sa platí realitke, ale druhú časť kúpnej ceny by som už platila majiteľovi. Ak je tým majiteľom RK, je pár takých, čo odkúpia od zufalcov za pár susnov a potom draho predávajú, alebo kupia, komplet prerobia a predávajú, vtedy je to v poriadku.
@sasa1310 nie je. Ak ide o zálohu (prvá časť kc), ta sa platí realitke, ale druhú časť kúpnej ceny by som už platila majiteľovi. Ak je tým majiteľom RK, je pár takých, čo odkúpia od zufalcov za pár susnov a potom draho predávajú, alebo kupia, komplet prerobia a predávajú, vtedy je to v poriadku.
@tilly čo nie je v poriadku? Však píše, že majiteľom je realitka, tak komu má platiť, keď nie realitke

@lalota Ak je to účet toho makléra a nie realitky, ani by som o tom neuvažovala. Ale ako hovorí @patka06 , realitky to robia. Zisti, či to je účet realitky, či poskytujú tieto služby, ak áno, až vtedy nad tým porozmýšľaj, aké sú riziká, výhody a či si s tým ok.
@sweaaa uz som to zistila - ide o ucet realitky