icon

Predaj bytu - problém s maklérom

6. feb 2023

Mame problém s maklérom. 23.11. Minulého roku sme uzavreli zmluvu na 3mesiace s tým ze ideme predať byt ale dcéra mi povedala ze jej tu je dobre ma tu spolužiakov a nechce odísť tak sme si to rozmysleli a ostávame ale makler ide a tlačí ze po dvoch mesiacoch našiel záujemcov a keď vypovedam zmluvu do troch mesiacov vyžobru si 2000€ a ja netuším začo.. je mi to hlúpe ale za3mesiace sa niekedy zmení situácia a sa vykrucam ze nikdy nie sme doma atď a ten makler je nechutný nemá hanbu ide cez mŕtvoly tlači sa ku nám a otravuje nás ako by si robil nároky na náš byt. Ešte pár dní treba vyzerať len to bude na nervy pár dní. Ako ho mam odstaviť????

autor
6. feb 2023

@veronikaszabova nič sa neporušilo nemáme čas pri deťoch sme stále niekde mimo a my rozhodneme kto a kedy príde do nášho bytu a nie makler..a nedali sme im výpoveď ani písomnú áno ústnu

autor
6. feb 2023

Ani

panelacikova
6. feb 2023

@veronikaszabova obávam sa, že bez konkrétnych informácií sa jej nebude vedieť vyjadriť, logicky...

autor
6. feb 2023

@panelacikova aha tak podľa seba súdim teba 🤣 ako fakt sa na kolenách ospravedlňujem ze sme si to rozmysleli spáchali sme hrozný čin skoro ako vrazda nech nam boh odpustí 😶 vy ste dakrore také hlupane predokonale idem sa hanbiť do kúta

julie19
6. feb 2023

No, ja nepracujem s nehnuteľnosťami ale podpisujem zmluvy s klientmi a určite skôr ako niečo spravíte (alebo aj naschval nespravíte) si to dobre Premyslite, takéto veci vedia byt v zmluvách veľmi dobre ošetrené… skutočne… najskôr by som sa radšej s konkrétnou zmluvou poradila s právnikom ako by to bolo najvhodnejšie riešiť … a zvrátenie sa že neexistuuem alebo nemám nikdy čas nie je riešenie, určite tam aj toto majú v zmluve ošetrené tak aby s tým vedeli pohnúť …

dilino
6. feb 2023

Ja som predávala dom chlap podpísal zmluvu z RK. Ze dal si dom rezervovať. Medzi tým si našiel iný dom bližšie normálne platil zmluvnú pokutu 2000 eur. Nevidím na tom nič nelogické.1000 eur som dostala ja a druhu tisícku si vzala RK za porušenie zmluvy.

beata_k
6. feb 2023

@panelacikova Ano, stat sa moze. Ale argument, ze dieta nechce mali mat vydiskutovany. Toto nie je dobry argument pri tak zavaznej veci ako je predaj bytu. Keby hned nasli kupca, co urobia? Nestahuju sa?

nikolka1986
6. feb 2023

Ty si podpísala rezervačnú zmluvu - resp. záujemci o Váš byt, zrejme vybavili hypo a všetko a ty im to teraz komplikuješ.

panelacikova
6. feb 2023

@beata_k samozrejme, tento argument jednoznačne uznávam. ale vidíš, ako autorka reaguje. buď ako hlupáčik alebo ako cca dieťa do veku 15 rokov. viac tomu nedávam.

beata_k
6. feb 2023

@panelacikova Ano, ano citam, ze nerozumie tomu, co podpisala.

autor
6. feb 2023

My sme zo začiatku šli do toho vo veľkom ale potom hlavne staršia dcéra začala vyplakavat ze nechce odísť.. keby si niekto zarezervoval hneď asi by sme museli zacvakať pokutu ale stalo to presne 2mesiace a asi sa stalo co sa stať malo a nikam nemáme odísť

autor
6. feb 2023

@panelacikova tak hlupacik si jedine ty a to ze ty si si nikdy nič nerozmyslela je jasný dôkaz toho ze nerozmýšlas

nikolka1986
6. feb 2023

Ešte raz, niekto si zarezervoval Váš byt? Ak nie, vieš čo si podpisovala. Teda ak si porušila zmluvu, si povinná uhradiť čiastku, ktorá v zmluve je. Bez ohľadu na tvoje vymýšľanie, ktoré stojí ľudí čas, ktorý by mohli využiť inak.

autor
6. feb 2023

No idem ja normálnym babám ďakujem za rady a nenormalnym trubam ďakujem za pobavenie a nech vám ten humor a ta dokonalosť vydrží na veky vekov. Kto nerozmýšľa nemá si co rozmyslieť ✌️

nikaeli
6. feb 2023

keď ste sa rozhodli predať byt, ešte pred podpisom zmluvy - kde ste sa mali sťahovať? dcéra predtým nevedela, kam pôjdete?

luliu
6. feb 2023

Tak keď sa situácia zmenila, je to ok, máte na to právo, ale treba byť férový a zaplatiť pokutu 2000€

gladys_07
6. feb 2023

Velmi neprijemne sa vyjadrujes a kopkas okolo seba ale ak mate v zmluve dohodnutu pokutu, neviem preco by ti ju mal makler len tak odpustit? Lebo ty by si na jeho mieste urcite konala inak.

sasa1310
6. feb 2023

typický príklad analfabeta, ktorý asi nevie čítať a potom sa rozčuluje a všetci sú hnusní.

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
zuzanka.zuzu
6. feb 2023

baby a nie je to nahodou tak ze kupujuci este neboli ani na obhliadke??? 😀 preco pisete ze maju podpisanu rezervacnu zmluvu kupujuci-predavajuci? len majitelia s RK maju zmluvu a ta o necely mesiac konci...

sasa1310
6. feb 2023

@zuzanka.zuzu vieš čo, tu jej asi nikto nerozumie, že o čo ide.

luliu
6. feb 2023

@zuzanka.zuzu ale ak majitelia nedovolia obhliadky, porušujú zmluvu, bránia predaju

barbie1981
6. feb 2023

Mne sa stalo niečo podobné ,ale ja som si byt rezervovala a nie predávala. Spísali sme zmluvu a pani po 3 mesiacoch cukla že nepredá. Vyplatila 2000. € pokutu mne a 1000€ realitke a nepomohol jej ani právnik, ktorého si najala. Ak máš v zmluve nejakú zmluvnú pokutu, tak myslím že ju budeš musieť uhradiť ak odstupis.

aduskatt
6. feb 2023

to nie je len pár eur na benzín, ale čas, fotenie, uverejnenie inzercie na cca 100-150 portálov, zaplatenie webu, na ktorom sa to všetko deje, niekto musel aj vypracovať tie zmluvy, ktoré ste vypracovali vy a zadarmo to nerobil, plus realiťák platí odvody, komunikuje so záujemcami atdatd.....

kitycat
6. feb 2023

Ty si ale kunda 🤣🤣🤣
Vy ste si rozmysleli?
Makler, ze nic neurobil?

Zijes na oblaciku egoizmu ci co?

aduskatt
6. feb 2023

oprava - nie vypracovali, ale podpisovali vy

ropucha6
6. feb 2023

@autorka, stale si neobjasnila, co mas napisane v tej zmluve.

namornicka
6. feb 2023

Autorka, zober si to takto vseobecne - zmluva je vlastne zavazna dohoda medzi oboma stranami (je jedno coho sa zmluva tyka). Da sa od nej odstupit za urcitych podmienok, s tym sa strany oboznamili a podpisali to. Pises, ze realitak “chce” 2000 eur. Mrkni do zmluvy, ci to tam je a ci si s tou podmienkou suhlasila. Ak to tam nie je, realitak iba skusa. Ak ste sa k tomu zaviazali, treba to dodrzat. Jasne, ze ludia si veci mozu rozmysliet, ale zavazky si treba aj napriek tomu plnit. Ak sa citis v neprave, porad sa s pravnikom, ukaz mu zmluvu, nech sa vyjadri. Ale myslim, ze je ti to aj samej jasne.

oblecenie99
6. feb 2023

Ale ty si to kľudne môžeš rozmyslieť, je to v poriadku, od zmluv sa bežne zvyklo odstupovat. Rozmysleli ste si to, zaplatíte sankciu, na ktorej ste sa dohodli presne aj na taký prípad a vybavené. Pokiaľ nedáš viac detailov, tak ti bohužiaľ pomôcť nevieme.

jaond19
6. feb 2023

Rozhodli ste sa predat byt predpokladam z nejakych dovodov a teraz to idete zrusit lebo dcera vyplakava?? Toto ste mali prebrat pred rozhodnutím do niecoho sa pustat. Ludia sa normalne stahuju viackrat za zivot , aj mojej bolo luto ze odchadza od kamaratiek ale nasla druhe, vznikli ine kamaratstva... ty to beries ze deti su prvoradé - to je fakt. Ale nie pri takychto zivotnych rozhodnutiach.... ved tak ci tak raz z bytu odide dakam prec.... ci bude 50 rokov lipnút na jednom mieste? Ako vyhodit 2 litre za zmluvnu pokutu by som si ozaj rozmyslela. Ved ste sa mali asi stahovat za niecim lepsim, nie??