Predaj bytu - stagnuje to?
Ahojte,
Aktualne sa snazim predat byt v Ba. Uz som to raz skusala,vtedy sa mi do 24h nazbierali obhliadky a o dva dni som si vyberala kupca. Potom mi vsak predaj padol,lebo som napokon odmietla pracu v inom meste a v byte som ostala. To boli cca dva roky spat. Teraz vsak uz byt potrebujem predat a ist do vacsieho,inzerat mam tyzden “vonku”,ale mrtvo. Presla som si aj stranky na fb urcene na predaj nehnutelnosti,aj tam je nejako mrtvo. Niekedy sa vyhodil inzerat a hned pisali komentare,ze pisu spravu,teraz leda bolo nejaky ten “like”. Predavala teraz niektora z Vas byt?alebo sa tomu venuje?mam znizit cenu?cenu urcoval realitak,ale podla mna tie ceny su ozaj premrstene. Ak aj znizit,tak o kolko?
@tahomi to vôbec nevadi, že spamujete 😅 ja som jej ako jedna z mála dala radu s konkrétnymi tipmi a skúsenosťami z nedávneho sťahovania a reaguje iba na hejterky. Táto téma je zbytočná a nikam sa nepohne aj tak.
Ja súhlasím s kockami vyššie. Ta cena je neskutočne prestrelena. To vychádza okolo 5000€ za m2. Toto sa bude za tu cenu veľmi dlho predávať.
kamoška teraz predala byt v BA 60m2 za 270 tisíc za týždeň, lokalita Ružinov, parkovacie státie v cene. Cena za tvoj byt je aj podla mna premsrtená
Ako pisu dievcata: cena je vysoka. Ja som teraz kupovala za 4.600€/m2. V premiovej lokalite. Resp. najdrahsej v Bratislave.
Hmm my prenajímame 45m2 byt v Ružinove, pôvodne 1-izbak, no prehodili sme spálňu tam kde bola úzka mini kuchyňa a tak je tam samostatná spálňa a v druhej veľkej izbe obývačka spojená s kuchyňou. Z nášho pohľadu a z pohľadu realitky je to teraz 1,5 izbový byt. Nemáte náhodou niečo podobné? Tá cena mi príde fakt hrôzostrašná a nečudujem sa že oň nie je veľký záujem. Človek si už za tú cenu kúpi niečo väčšie. 😏
@7lenka11 ja som toho napisala este dost malo,dotycna porovnava neviem odkial,vyhrabe z pomedzi mnohych inzeratov ten najlacnejsi,ale ja mam svoj byt do detailov prerobeny a urobeny na mieru,v tom je aj parking,kdezto mnohi pytaju aj 15-20tisic za prking zvlast. A mam balkon plus lodziu. Takze neporovnava uplne adekvatne a ja zase tu nechcem opisovat svoj byt ako ten naj super,skor som chcela pocut nejake info aktualne,lebo s predajom okrem jedneho razu nemam vobec skusenosti…este by som chcela dodat,ze dotycna napisala,ze nasla v Ruzinove 2-i za 120 tisic. Pytam sa kde?uz si ani nepamatam,kedy za tolko tu isli take byty,hadam pred 4 rokmi…
pozri sa, ja sa do teba nenavážam, ale myslím si, že 230 000 eur je extrémne prestrelená cena (5000 eur/m2 je príšerné) a váš realiťák to nacenil zrejme s vidinou dobrej provízie.. dala som si byty do 50m2 v Ružinove a tvoj je jeden z top 10 najdrahších, či sa ti to páči alebo nie.. proste taký byt ti žiadna rodina nekúpi, lebo sa tam s deťmi nezmestí.. my máme 60m2 a už sa v ňom dvaja tlačíme, vy máte o štvrtinu menší.. a človek, ktorý chce kúpiť byt na 3-4 roky, kým sa usadí, tak mu stačí lacnejší a nepotrebuje žiť v ultramodernom byte za štvrť milióna.. nám za tvoju cenu nedávno ponúkali 3i byt so skvelou dostupnosťou do mesta, aj tak sme ho nevzali.. ale držím palce, aby si predala
Za takú cenu sa nečuduj, ale to budeš predávať mesiac minimálne, keď nie mesiace. 🙂 my sme pred 2r kupovali v Košiciach 20min od centra za 90tis. Byt má vyše 76m2 a lodgiu.
Trochu uber, možno takých 50tis a predáš raz dva.
Ak sa ta smiem opýtať, za akú cenu si ten byt ty osobne kúpila?
Dala som ti link na všetky byty ktoré sú v rovnakej rozlohe v Ružinove na predaj tak si na ten link klikni a nájdeš tam aj ten byt za 120 000 a nebudeš sa tu musieť ofučovať a budeš aj vedieť odkiaľ som to vyhrabala
Mne je srdečne jedno za koľko chceš ten byt predať (inak je zaujímavé že na jednej z najznámejšich stránok na predaj bytov ten tvoj nie je v ponuke), ja som iba povedala, že je to veľa a myslia si to takmer všetci ktorí ti to aj napísali.... Tým že budeš rýpať iné byty nezdražia.
A pre tvoje osobne šťastie, keďže aj do toho si už stihla rýpať, viem koľko stoja byty keďže aktuálne ideme kupovať a teda o byte s takou malou rozlohou by sme ani nikdy neuvažovali keďže za rovnakú sumu vieme nájsť väčší a v dobrej lokalite
@orangiiina po prve,to,co si ty radila som aj aplikovala a pisala som to tu z uvodu aj niekomu a po dalsie,neviem na co si nasledne svoju odpoved zmazala. Sa tu vsetci trosku uvedomte,ja som si dosla po radu a nie aby ste mi tu hadzali linky alebo mazali odpovede. Keby chcem tu cenu nechat tak,tak tu nepisem,ja som napisala jasne,ze sa tym smerom aj chcem ubrat,lebo realitak to zjavne prestrelil. Tu clovek da temu a Vy niektore ako supy. Co pises,ze nikam sa to nepohne?neviem,co cakas,ale ak odpoved na to,ci znizim cenu,tak ano…a pre ostatne,@janai najma,pozri si ceny niektorych bytov,pr. 51 m2 na konci Ruzinova 249 plus parkovanie,atd. Nebudem hadzat linky,lebo mam zaplneny dnes den s malou a nasimi,ale ja som si dosla pre normalne odpovede a pre odpovede,za ktorymi si bude autor stat a nie ich mazat…dakujem ostatnym za rady a nazory,urcite to budem riesit. Pekny vecer
@janai1 prosim ta,este dlho tu budes skakat?daj ten link na 120 000,lebo som to nenasla. Alebo sa tak nudis? Este kolko tu budes presadzovat svoje v neviem kolkych komentaroch???slusne som zalozila temu,nechala sa usmernit,ale ty ako had sycis…boze,ja uz neviem,kam toto ludstvo speje,tolko zlosti a nenavisti…
V prvom rade si prečítaj odpovede ty a uvedom si ako prskas na všetkých. Keby si mala dostatok rozumu, reagovala by si ľuďom, ktori ti normálne odpovedali, namiesto toho strácať čas s tým, ktorí tu hejtuju. Vždy zakladateľ určuje, akým smerom sa diskusia pohne. Za to si môžeš sama. Zmazala som to preto, lebo o moju odpoved zjavne nestojíš. Poučujes druhých a pri tom si sama arogantná a nevieš sa slušne s ludmi baviť.
@orangiiina ja prskam???vyprskla som na tu janai a na teba som zareagovala,ze mazes odpoved! Ostatnym som odpisala slusne,tak citaj!! Zakladatel tazko ustriehne,ako sa diskusia bude vyvijat,ked niektori si nedaju rady… ty si mi napisala to,co som urobila davno,sice predavam druhykrat,ale na vsetkych veciach som si dala zalezat. Nemala som cas reagovat kazdemu,ale potom som to zhrnula do poslednej odpovede,takze si vyprosim,ze som arogantna len preto,lebo som poukazala,ze mazes odpoved. Ak si za nou stojis,nie je na to dovod…
Môžeš mi prosím ťa povedať kde sycim ako had? A kde je nenávisť a zloba? Ja som sa s tebou slušne bavila.
Napísala som ti, že je to drahé a že iné byty v rovnakej rozlohe v Ružinove sú oveľa lacnejšie a ty si ma začala urážať ze mam "otvárať poriadne" a furt tu splietaš že ti mám poslať link na tie byty a to som urobila v príspevku o 14:29
A keďže @evaachesa na ten link vedela kliknúť tak to urob aj ty 🤷♀️
Ale fakt už nemám chuť si kaziť tebou večer tak čau, vypínam upozornenia
Veľa šťastia s predajom 😉
@evaachesa tento mi nevyhodilo vobec…
Teraz som schvalne prezrela novostavby s cca mojou metrazou a prikladam ceny…samozrejme,ten za 175 sa mi tam nejako “votrel”,asi je len v povodnom stave…a ostatne este napr plus park.miesto a podobne…
Ten na Prievozskej je tvoj? No ono podľa mňa ho kúpi skôr niekto, kto má v pláne byt prenajímať....čisto investičný byť. Aj my sme tak kúpili s cieľom dlhodobého nájmu. Bývali sme v ňom keď sme nemali deti a chodili len do práce a bolo to super, no už keď prišlo dieťa tak sme sa sťahovali lebo skutočne ten byt je malý a šupli ho do nájmu. To že tam máš 2 balkóny plus parkovanie určite musí dvihnúť cenu ako aj to že sa jedná o novostavbu. Ja by som skúsila takých 220-215.000 €
@janai1 nemam chut sa natahovat ani ja. Zareagujem este na to,ako TY by si s takou metrazou byt ani nepozerala. Ja som si byt s “takou metrazou” kupovala sama ako 26 rocna zaba po vyske a vies co?bohate mi stacil a som hrda,do akeho stavu som ho dala a ako som sa o neho do dnes starala a aj budem starat. Dnes by som taky uz ani ja nehladala,lebo som sa posunula,mam partnera,dieta,ale ci sa ti to paci alebo nie,taketo byty idu na dracku a asi tazko sa to zmeni…takze,nedehonestuj akykolvek byt,lebo nevies co je za tym,preco ho niekto kupoval a milion dalsich x faktorov. Nezalozila som temu na to,aby si dehonestovala niekoho vyber alebo sa opierala o jeden inzerat za 120 tisic. Preto ti teraz prilozim par inzeratov ja…nasla som este napr za 249,ale ok,51 m a plus 50m zahradka. A k tymto pls prirataj este parkovanie alebo ten za 168 prirataj celu prerabku…
@evaachesa nie,na Prievoze nebyvam ja. Moj je zatial iba na stranke realitky,este to nedal na nehnutelnosti.sk a asi som aj rada,kedze chcem zmenit cenu
Inak takéto 1-2 izbové byty sú v Ružinove a celkovo v BA veľmi žiadané do podnájmu.
A môžem vedieť koľko si tam priratala realitka? Alebo teda akú cenu si navrhovala ty a ako oni? Niektoré realitky sú strašné nenásytné. 😏
@evaachesa ano,su.ved ja som si tiez kupila tento,lebo som bola sama,bohate mi stacil,ale napokon mi vystacil aj s muzom a este aj s malou,aj ked to uz je ozaj pri mojom pocte veci to je o drzku…urcite znizim cenu,nemam s tym problem,sama poznam akoby take “zufalstvo”,ze uz clovek nechce byt v podnajme,ale zaroven premrstene ceny,drahe hypo…
Naozaj vsak take byty idu resp sli ako teple rozky,preto som sa chcela iba opytat na nejake cerstve info,ci to je letom,sialenymi cenami alebo cim🙂
@evaachesa no vela,ja som navrhovala 4000-4300 e za m2 a oni dali 5400,ze to je vraj priemer…ale mne to pride utrhnute uplne,celkovo tie ceny ked teraz prechadzam su velmi vysoke
Podľa mňa je aj útlm ako ti už písali baby kvôli dovolenkám a v septembri sa to rozbehne. Trochu znížiš cenu a ono to pôjde. My sme mali problém s prenájmom minulý rok v máji, no to bol ešte covid v plnom prúde, ľudia na HO. Teraz sme prenajali do 24hod. Fakt záleží aj od obdobia. 💁
Uuu dobre zavalili s tou cenou.😅 No ak to realitka tvrdí že priemer ...tak ak môžeš ešte počkaj týždeň a uvidíš. 🙂
Ale teda ak je len na ich stránke tak čo ja viem...nám napr realitka hľadala nájomníkov, no absolútne žiadna obhliadka, nič. Hodila som inzerát na FB do skupín ohľadne predaja a prenájmu a hneď som mala plno záujemcov. A teda mali by ho nahodiť aj na realitné portály ako nehnuteľnosti alebo topreality...ľudia predsa pozerajú hlavne tieto strán a nie konkrétne realitky. 😏
Kde su byty za 120 000 44m? Novostavba s parkovacim miestom? Utekam si hned zobrat hypoteku!!! 😀. Ale vlastne, mozno pri Slovnafte alebo zrekonstruovany Pentagon, co v podstate je Vrakuna, ale nevadi - Bratislava II je to stale :D.
Ceny su hrozne, autorka ma pravdu. Je to vsak ozaj maly byt, a tiez by som zvolila inu stvrt za nizsie peniaze. Celkovo nemam vztah k Ruzinovu (ale to nehra rolu). Znizila by som cenu, aj ked viem, ze ceny su uplne sialene.
Dakujem za reakcie,najma tym s nadhladom. Uz teraz velmi nebudem mat cas sa tu zdrziavat,ale pripradne odpovede si este prebehnem hned,ako to bude mozne…

@tahomi ja rozumiem veľmi dobre, v BA som už menila tri byty.. 230 000 eur za 44m2 (prepočítaj si cenu na m2) je ustrelená cena, zbytočne to tu bude niekto obhajovať.. však si otvor rôzne inzeráty a prečítaj si, čo ktorý zahŕňa.. jej byt je jeden z najdrahších v ponuke.. my sme riešili kúpu bytu pár mesiacov dozadu, mali sme prelustrovanú celú BA + okolie.. za 224 000 nám ponúkali 3i byt s väčšou rozlohou a s priamou električkou do mesta, s parkovacím miestom a samozrejme byt s balkónom..