icon

Predaj bytu - stagnuje to?

23. aug 2022

Ahojte,
Aktualne sa snazim predat byt v Ba. Uz som to raz skusala,vtedy sa mi do 24h nazbierali obhliadky a o dva dni som si vyberala kupca. Potom mi vsak predaj padol,lebo som napokon odmietla pracu v inom meste a v byte som ostala. To boli cca dva roky spat. Teraz vsak uz byt potrebujem predat a ist do vacsieho,inzerat mam tyzden “vonku”,ale mrtvo. Presla som si aj stranky na fb urcene na predaj nehnutelnosti,aj tam je nejako mrtvo. Niekedy sa vyhodil inzerat a hned pisali komentare,ze pisu spravu,teraz leda bolo nejaky ten “like”. Predavala teraz niektora z Vas byt?alebo sa tomu venuje?mam znizit cenu?cenu urcoval realitak,ale podla mna tie ceny su ozaj premrstene. Ak aj znizit,tak o kolko?

Strana
z4
gemerka17
23. aug 2022

@ autorka Vyjadrím sa aj ja, snáď ti to pomôže. Už dlhší čas sledujem vývoj ceny nehnuteľností najmä 2 izbových bytov v Ružinove, v Novom Meste, v Starom Meste, v Petržalke. Za posledné 3 mesiace veľmi intenzívne. Len za posledný mesiac ponuka bytov v Ružinove stúpla o 10% a stále to ide hore. Toto nám potvrdili aj realitný makléri. Ponuka bytov sa zvyšuje. Tiež keď sme boli pozerať 2 byty v máji, v júni, tak zmluvy boli nastevené tak, že rezervačná zmluva sa podpíše teraz a k predaju príde september, október. Sami povedali, že teraz môžu pýtať viac a na jeseň si už toľko vypýtať nemôžu. Najväčší bum kúpy bytu bola prvá polovica tohto roka. Investori vybrali peniaze z akcií a investovali - to je jedno skupina a druhá ešte väčšia skupina sú normálny ľudia, ktorí berú hypotéku. Úroky išli veľmi rýchlo hore a preto, aby si každý stihol niečo uchmatnúť a mohol mať lepšie úroky (menia sa každé 2 týždne a stále a stále idú hore), sa predali aj byty, ktoré boli ťažšie predateľné aj za vyššie sumy. Toto obdobie ale už končí. Momentálne je situácia na trhu také že ponuka bytov ide hore, ceny nehnuteľností sú vysoko, vysoké úroky, do toho inflácia, útlm ekonomiky, zvyšujúce sa ceny energii. O byt, kde sa do 24 hodín ohlásili 10 záujemcovia, no teraz bude niekto rád ak sa mu vôbec ozve 1 za týždeň. Sama uvidíš po dovolenkách ako to bude, najmä september bude otázny, čím viac bude zima, tým to budeš mať s predajom horšie a horšie. Tiež závisí, akú lokalitu v ružinove máš, či je tam výťah a aké je to poschodie (zrovna zvýšené prízemie, 1 poschodie nie je nič moc). Kedže byt chceš predať, tak rozhoď siete všade možne a skús upraviť možno aj cenu.

autor
23. aug 2022

@gemerka17 dakujem,takato info je pre mna super

deinela
25. aug 2022

Pomaly prichádza recesia, také San Francisco ma prípady, že mierne pod cenu dom v januári za 9 miliónov išiel postupne dole až v júni išiel do dražby za 4,5 a neprihlásil sa nikto, žiadna ponuka. Toto už pomaly prichádza k nám, taký prepad nečakám ale ľudia zvyšujú ceny ale tie sa nestretávajú s dopytom. V realitách vidím na predaj už mesiace viac menej tie isté byty, podľa ktorých všetci naceňujú svoje byty na predaj a čudujú sa, že sa to nehýbe. Kto chce predať zráža cenu na pravidelnej báze. V dnešnej situácii odpadla väčšina potenciálnych záujemcov lebo nedostane hypotéku.

lien1
Autor odpoveď zmazal
elizea
28. aug 2022

Tak ja si myslím, že reálna cena by bola 200 a tiež som z tých, čo hľadajú byt na kúpu v BA. Možno by si predala za viac kebyže máš čas predávať dlho. Napíš mi súkromnú správu. Ja by som si rada ten inzerát pozrela. 😉😉

autor
28. aug 2022

@elizea ja uz som volala realitakovi,ze znizujem cenu. Ma to upravit a potom pustit inzerat,ked to pusti do inzercii,dam vediet…

gemerka17
28. aug 2022

Ja by som si tiež rada pozrela inzerát.

nikolcrow
17. feb 2024

Zdravim, nás momentálne čaká predaj nášho bytu 🤦🏻‍♀️rezervovali sme si byt na 3 mesiace ktorý chceme kúpit. Takže máme na predaj nášho bytu 3m hrozne ma to stresuje pri dvoch deťoch udržiavať stále poriadok 🫣no ale išli sme do toho tak musíme to dobojovať … podarilo sa vám nakoniec byt predať ?

aduskatt
17. feb 2024

@nikolcrow ja som predala ale trvalo to dlhšie. Teraz sa znova ten predaj rozbieha. V kratkej dobe som predávala trom klientom nehnuteĺnosti, teraz mám čerstvo ďalší byt v ponuke, tak uvidíme.

namornicka
17. feb 2024

@nikolcrow všetko je otázka ceny. Zaujímavý byt sa predá do 2 týždňov. Uvidíš sama aké budú odozvy trhu a prisposobis sa. Keď nebudeš mať čas čakať tak podnes s cenou.

autor
17. feb 2024

@nikolcrow predala napokon,po znizeni ceny prva obhliadka a hned kupec…

nikolcrow
19. feb 2024

@namornicka urcite ideme s cenou nižšie ako navrhol maklér a som ochotná z ceny ešte spustiť ak to bude nutne … ďakujem za odpoved 🙂

Strana
z4