icon

Prežívanie z minima

gituska456
12. aug 2015

Ahojte babenky chcela by som sa tu dozvediet aky mate nazor na prezivanie v domacnosti s minimaa.... náš mesacny prijem sa toci cca 830eur( moja materska a plus priatelova vyplata)
byvame samy s 10mesiacnou dcerkou .... kedze sme pred porodom byvaly v meste kde najom sa vysplhal na 330eur refinancovali sme priatelou uver(naytok,postielka,kocik a ine drobnosti pre dieta)..... pocas 7 mesiacoch sme minuly cca ( aj s nabytkom,najmom,stravou a vecami pre babetko 8000EUR) ....
pred vianocami sme sa prestahovali k mojim rodicom kde sme mali k dispozicii iba jednu izbu .... boly sme tam ako sardinky a hadky na kazdodennom poriadku.. tak sme sa v aprili tento rok stahovali do 1izboveho bytu( tam nas mesacne najom stal 126eur) ...
kedze sme museli znova refinancovat uver ( do dneska nasetrene z uveru este 1400eur) mesacna splatka je 349eur,kedze nam bol byt mali a tesny zohnali sme si vedcsi 3-izbovy byt za 200eur mesacne... pred 5 mesiacmi sme si museli kupit auto ( lizink 171,8eur mesacne) a aby toho nebolo malo eeste platime pausal 60eur
čiže na stravu a ine veci my ostava cca 40eur .... keby som nemala rodicou tak neviem ako by som to zvladala ...
uver mame na 9 rokou a lizink na 6 rokou :( neviem ako to mam zvladnut .. malej nic nechyba ale nechcem minat s usporou .... :(
bojim sa ked sa skonci materska a ak sa mi nepodari najst si hned pracu aleo ked sa nieco stane rodicom ... :/ je to hrozne ...
mala ma vsetkko na co ukaze prstom ale neviem placem skoro kazdy den a rozmyslam co to bude snami ked ..

Strana
z5
davija
12. aug 2015

@evamarek77 Ten príklad, čo som ja osobne uviedla, je naozaj spred cca 15 rokov. Spomenula som si na to, keď som tu čítala o zázračnom šetrení jedného pána (pretože som si myslela, že pracuje priamo v kuchyni)... Tiež chcem veriť, že to nie je norma.

Ale nejako sme zabudli na zakladateľku diskusie. 😉

worker_falcon
12. aug 2015

@davija ona radšej zabudla na nás 😀 Keď sa jej tu dostalo, čo pes nechce.

mijo53
12. aug 2015

@davija ani ja ho nedávam za vzor, ten človek kradne a svoje peniaze šetrí na účte v banke napr. Pred cca mesiacom mi jeden živnostník hovoril, že čestnou prácou sa nedá zbohatnúť, no čo si o tom myslieť

worker_falcon
12. aug 2015

@mijo53 kradne??? myslíš ten môj príklad? no tak to pozor... okráda popolnicu o to, čo jej patrí, skutočne je to strašná vec. Alebo ako si to myslela?

mijo53
12. aug 2015

@worker_falcon čo furt myslíš na toho svojho človeka, myslím to všeobecne

worker_falcon
12. aug 2015

@mijo53 "ani ja ho nedávam za vzor" nebavili sme sa tu o žiadnom inom a v príspevku, na ktorý si reagovala, sa spomínal tento mnou spomínaný.

mijo53
12. aug 2015

@adela232 byt ste si ako zaobstarali, keď nechcete hypotéku, za hotové? z tak malého príjmu?

xxxxxnnnnn
12. aug 2015

na žiadosť zakladateľky diskusie sa diskusia uzamyká

Strana
z5