icon

Prídu peniaze na účet do pondelka?

photoqeen
3. aug 2024

Dobrý večer som tu nová nikdo mi nevie poradiť a neviem či ma dotyčný oklamal alebo neviete mi niekto povedať keď mi boli peniaze poslane včera(piatok 2.08.) pred 16:00nástou hodinou urgentnou platbou (vraj) z unicredit bank do mojej vub banky že či sa mohlo stat to že buď zabudli poslať v banke alebo že mali toho veľa a príde to až pondelok? Lebo dotyčný čo posielal peniaze na môj účet mi poslal kópiu o platbe aj mu to odišlo z účtu tak nechápem tomu stále vravi ze jemu to odišlo do teraz nebol žiadny problém a zrazu mi nič neprišlo a píše že pondelok to musí prísť na sto percent neviete mi niekto poradiť prosím? Ďakujem

janai1
3. aug 2024

@photoqeen ako vieš ze nie je sfalsovane? Editovať pdf je práca 1 minúty 🤷🏽‍♀️

janai1
3. aug 2024

@photoqeen ja mam UNI v pri platbe cez IB je uvedený čas do 16:00 ako sme písali vyššie

maranco
3. aug 2024

@photoqeen počkaj do pondelka, vtedy sa vyrieši čo je s tým

photoqeen
autor
3. aug 2024

@janai1 no a vraj to stihol pretože mu odišlo z účtu o 15:34 A vraj zadal rýchlu platbu
@janai1

vyrovnanaosoba
3. aug 2024

@photoqeen a mohol aj zrušiť platbu. Hádam si mu nič neposlala.

photoqeen
autor
3. aug 2024

@vyrovnanaosoba dá sa zrušiť ak mu odišli z účtu?

janai1
3. aug 2024

@photoqeen vraj, vraj, vraj 🤦🏽‍♀️ veď počkaj do pondelka. Už nemáš iné na výber.

Nie, v UNI sa nedá zrušiť zadaná platba

vyrovnanaosoba
3. aug 2024

@photoqeen fotky znesú veľa. Počkaj do pondelka, budeš múdrejšia. Neodpovedala si, či si mu nieco poslala. Keďže je to veľká suma.

maranco
3. aug 2024

UniCredit Bank

Ak klient autorizoval platbu a ihneď zistil pochybenie, môže sám zrušiť platbu bez poplatku. Má na to približne dve minúty. Ak klient autorizoval platbu a chybu zistil do doby odoslania platby do zúčtovacieho centra (približne do 16.30), banka môže platbu stornovať na základe žiadosti klienta. Poplatok za túto službu je 20 eur. V prípade, že platbu chce zrušiť aj po jej odoslaní do zúčtovania, s vrátením peňazí už musí súhlasiť aj príjemca, poplatok za túto službu je 20 eur.
https://www.finsider.sk/ucty/v-niektorych-banka...

sense
3. aug 2024

@photoqeen zadaná platba ešte neznamená že aj odišla, čiže ak ti poslal printscreen že zadal platbu hneď potom ako ju zadal a tebe poslal printscreen platbu zrusil

photoqeen
autor
3. aug 2024

@vyrovnanaosoba nie pretože je to môj priateľ a mal zameškané alimenty 😒

sense
3. aug 2024

@photoqeen ukázal ti výpis kde má tie peniaze strhnuté alebo len že zadal platbu

photoqeen
autor
3. aug 2024

@sense strhlo mu to je tam normalne - a suma

vyrovnanaosoba
3. aug 2024

@photoqeen tak keď ti ukázal dôkaz, tak už len čakať do pondelka, lebo teraz ti už určite neprídu. A ani Banka si ich nenechá, neboj.

photoqeen
autor
3. aug 2024

@vyrovnanaosoba viem ze cez víkendy chodia platby iba v tej istej banke ..
Ale nejde mi do hlavy tá rychla platba ktoru zadal ešte pred 16:00

photoqeen
autor
3. aug 2024

@photoqeen že ako je mozne ze tu platbu držia 😒

tatinka
3. aug 2024

Neviem ci to tak este je,ale v minulosti platilo,ak sa peniaze prevadzaju neprevadzaju z banky do rovnakej banky,ale idu do inej,tak na prevod boli 3 dni....neviem ale,ci to este tak je...

petamich
3. aug 2024

@tatinka nie je, SEPA platba medzibankova musi byt pripisana najneskor nasledujuci pracovny den

maranco
3. aug 2024

@tatinka už dávno to nie je, teraz majú lehotu jeden pracovný deň

photoqeen
autor
3. aug 2024

@petamich takže aj keď zadal rýchlu platbu cez Uni tak majú nato ešte čas do pondelka?

photoqeen
autor
3. aug 2024

@maranco piatok sa asi neráta keďže to neprišlo😒

petamich
3. aug 2024

@photoqeen nechapem comu nerozumies (uz to tu zaznelo) 🙂, ak by zadal v zmysle podmienok urgentnu platbu, tak by si peniaze uz mala - to ze ich nemas znamena, ze platbu nezadal vobec, zadal ale nie urgentne, zadal sice urgentne ale neskoro

takze ak ju zadal ale nie ako urgentnu, pridu ti v pondelok, ak nepridu ani v pondelok inde bude problem, nech ti posle potvrdenie o platbe

maranco
3. aug 2024

@photoqeen jeden pracovný deň znamená, nasledujúci pracovný deň
žiadosť o prevod podáš s piatkovým termínom/dátumom splatnosti, tak banka má čas v pondelok (1. pracovný deň) to riešiť a poslať druhej banke, nesmie si peniaze nechať 2 pracovné dni

tatinka
3. aug 2024

@petamich
@maranco dakujem za info baby,budem vediet💚

tramtada31
3. aug 2024

A prečo je to take urgent a nepockas do pondelka na pripísanie? Keď ti poslal potvrdenie, tak ich zrejme aj realne odoslal

photoqeen
autor
3. aug 2024

@petamich
@petamich poslal mi potvrdenie že mu to odišlo z účtu a vraj zaplatil poplatok 10€ za rýchlu platbu preto nerozumiem tomu prečo to banka drží

maranco
3. aug 2024

UniCredit aj ostatné banky dostali príkaz z Bruselu najneskôr do 9.10.2025 povinne umožniť posielať okamžité platby, lebo dobrovoľne sa do toho banky nehrnuli.
Potom ti platba prejde do 10 sekúnd aj v piatok večer.

petamich
3. aug 2024

@photoqeen napisala si, ze ti poslal potvrdenie o zadani platby, nech ti posle potvrdenie o platbe (vypis, kde budes vidiet transakciu), banka svojvolne nic nedrzi, takych tem, kde udajne bola zla banka je tu na Koniku x

photoqeen
autor
Autor odpoveď zmazal
petamich
3. aug 2024

@photoqeen tak potom nech to naozaj reklamuje v banke, ak splnil podmienky pre urgentnu platbu, zuctovali si aj poplatok a napriek tomu peniaze nemas 🤷‍♀️

Aj ked ako sa pisalo vyssie vie ju stale stornovat ale okej nechcem mu krivdit