Prídu peniaze na účet do pondelka?
Dobrý večer som tu nová nikdo mi nevie poradiť a neviem či ma dotyčný oklamal alebo neviete mi niekto povedať keď mi boli peniaze poslane včera(piatok 2.08.) pred 16:00nástou hodinou urgentnou platbou (vraj) z unicredit bank do mojej vub banky že či sa mohlo stat to že buď zabudli poslať v banke alebo že mali toho veľa a príde to až pondelok? Lebo dotyčný čo posielal peniaze na môj účet mi poslal kópiu o platbe aj mu to odišlo z účtu tak nechápem tomu stále vravi ze jemu to odišlo do teraz nebol žiadny problém a zrazu mi nič neprišlo a píše že pondelok to musí prísť na sto percent neviete mi niekto poradiť prosím? Ďakujem
@photoqeen a mohol aj zrušiť platbu. Hádam si mu nič neposlala.
@vyrovnanaosoba dá sa zrušiť ak mu odišli z účtu?
@photoqeen fotky znesú veľa. Počkaj do pondelka, budeš múdrejšia. Neodpovedala si, či si mu nieco poslala. Keďže je to veľká suma.
UniCredit Bank
Ak klient autorizoval platbu a ihneď zistil pochybenie, môže sám zrušiť platbu bez poplatku. Má na to približne dve minúty. Ak klient autorizoval platbu a chybu zistil do doby odoslania platby do zúčtovacieho centra (približne do 16.30), banka môže platbu stornovať na základe žiadosti klienta. Poplatok za túto službu je 20 eur. V prípade, že platbu chce zrušiť aj po jej odoslaní do zúčtovania, s vrátením peňazí už musí súhlasiť aj príjemca, poplatok za túto službu je 20 eur.
https://www.finsider.sk/ucty/v-niektorych-banka...
@vyrovnanaosoba nie pretože je to môj priateľ a mal zameškané alimenty 😒
@photoqeen tak keď ti ukázal dôkaz, tak už len čakať do pondelka, lebo teraz ti už určite neprídu. A ani Banka si ich nenechá, neboj.
@vyrovnanaosoba viem ze cez víkendy chodia platby iba v tej istej banke ..
Ale nejde mi do hlavy tá rychla platba ktoru zadal ešte pred 16:00
Neviem ci to tak este je,ale v minulosti platilo,ak sa peniaze prevadzaju neprevadzaju z banky do rovnakej banky,ale idu do inej,tak na prevod boli 3 dni....neviem ale,ci to este tak je...
@photoqeen nechapem comu nerozumies (uz to tu zaznelo) 🙂, ak by zadal v zmysle podmienok urgentnu platbu, tak by si peniaze uz mala - to ze ich nemas znamena, ze platbu nezadal vobec, zadal ale nie urgentne, zadal sice urgentne ale neskoro
takze ak ju zadal ale nie ako urgentnu, pridu ti v pondelok, ak nepridu ani v pondelok inde bude problem, nech ti posle potvrdenie o platbe
A prečo je to take urgent a nepockas do pondelka na pripísanie? Keď ti poslal potvrdenie, tak ich zrejme aj realne odoslal
UniCredit aj ostatné banky dostali príkaz z Bruselu najneskôr do 9.10.2025 povinne umožniť posielať okamžité platby, lebo dobrovoľne sa do toho banky nehrnuli.
Potom ti platba prejde do 10 sekúnd aj v piatok večer.

@photoqeen ako vieš ze nie je sfalsovane? Editovať pdf je práca 1 minúty 🤷🏽♀️