Prišiel k niekomu reálne domov exekútor?
Ahojte, prišiel k niekomu reálne domov exekútor?
@evica17 šak áno.Ale to je také coby kdyby.A ked sa mi ozaj za celý život nič také nestane tak si to spočitaj kolko je to len tak vyhodených peňazí lebo tí hore si zmysleli.Ja dúfam že sa to raz zruší aj u nás..nechcem tu rozoberať môj rozpočet ale mohla by som si dovoliť aj to keby už príde k takejto naozaj krajnej situácii.
@liusa82 napr. teraz citam ze rakovina a jej liecba od diagnostikovania moze stat aj 250 000 eur, pochybujem , ze toto by si mohla vysolit len tak ked by ti yistili rakovinu vaznu. teraz ked si zdrava a ok, by si zrusila , lebo stratene peniaze, ale realne nik nevie ako skonci. a zas zdravotka nie je nejaka mega suma, to za tých 12 rokov by si nemala ani na liecbu rakoviny.
Ako som pisala na prvej strane, treba nechat dlh dobre vyhnit, nech nabiehaju paradne uroky a potom, az sa ozve exekutor, treba kopat nozickami a za problem mozu zrazu vsetci ostatni, len nie dlznik 🙂
Denne v praci riesim exekucie. Nie som exekutor, ale riesim to z pohladu veritela a som v pravidelnom kontakte s exekutormi. Exekutori si robia svoju pracu a konaju na zaklade rozhodnutia sudu, nie zo svojej vlastnej vole. A teraz pozoooor, velka novina: nie vsetky peniaze idu do vrecka exekutorovi . Exekutor vyplaca veritela, vyplacaju sa sudne trovy a len cast ide jemu. Vo vacsine pripadov sa s exekutorom da dohodnut, on tiez nema zaujem na tom, aby sa natahoval donekonecna s dlznikmi, pre neho je to len dalsia administrativa navyse a ked si vezmete, ze 90% dlznikov je pologramotnych, tak na to treba aj pevne nervy. Len ak sa chce nieco riesit, treba s exekutorom komunikovat, co tuto autorku asi nenapadlo. Nehovorim, ze vsetci exekutori su anjelici - ak mate podozrenie na neeticke konanie, da sa to nahlasit. Kolki z vas ste to urobili?
Ale nieco mi na tomto celom tak trosku smrdi, neverim, ze pre 800 Eur ide k autorke exekutor a bude jej brat skrine a telku z priatelovho domu.
@janka_23
Veď áno,ja sa nehádam že nie. Ja chvalabohu nemám ten problém,zatiaľ som to nepoznal. A áno,ľudia musia rátať aj s následkami,len ako dlžník tak aj ten exekútor. Že on má právnu moc a ten druhý môže mať moc inú. A ako exekuovanu rodinu oberie aj o stravu pre deti,tak musí rátať s rizikom že sa môže niekto vyvršit aj na jeho deťoch. Alebo že ti to môže niekto vrátiť aj za pár rokov neskôr,keď bude potrebovať exekútor pomoc. Proste každý tvor sa len bráni ako vie.
@janka_23
Veď áno,ja sa nehádam,ale ako si sama napisala-
Každý je zodpovedný za svoje činy a musí rátať s následkami.
Aj vojaci čo zabíjali ľudí a dávali ich do plynových komôr sa ohrádzali tým,že len plnili rozkazy. A situácia sa môže aj otočiť,buď ten exekútor alebo jeho príbuzný bude doslova potrebovať pomoc, napr podať pohár vody,resp zachrániť topiaceho a sa mu pripomenie či si pamätá čo robil keď bol pri moci. Je to presne len o tom,každý musí rátať z následkami.
@nepic ale.tych čo hádzali do plynových komor boli nevinní. Toto sa nedá porovnavat. Ak ťa zavrú do basy, ak ti exekútor vezme majetok,je to všetko tvoja vina, a nie vína policajta alebo exekútora ,ktorí si plnia len svoju prácu. A to že niektorí si.svoju vinu nepriznajú a budú ju hádzať na cudzích tak to je nie správne a ok. A takí áno,môžu to zneužiť voči danému človeku o ktorom si myslia že skončili tak ako skončili. Je to jeho práca,niekto to robiť bude a on za to následky nenesie žiadne,lebo reálne nemá.ake. a vždy sa.musi.nechat nejaká suma aby mohla rodina vyžiť.
@nepic Chápem, ako to myslíš po ľudskej stránke a osobne by som túto profesiu práve pre toto nemohla vykonavať, ale... niekto ju musi... lebo každá minca má dve strany a je ťažké určiť, koho treba v danom prípade ľutovať .
Lebo: vyskúšaj si niekomu požičať peniaze. Potom ich začni od neho pýtať späť. Nedarí sa, pôjdeš za advokátom. Zacvakáš za výzvu, za konzultácie a jednania, štúdium spisu, za spísanie podaní, za čas na prípravu na pojednávanie, účasti na pojednávaní (ak bude cestovať ďalej, tak aj cestovné a náhradu za stratu času), zaplatíš súdny poplatok, pôjdeš aj ty vypovedať čo ťa stojí aj peniaze, aj možno stratu príjmu či deň dovolenky za ten čas aj čas samotný, v ideálnom prípade možno nie všetko z vymenovaných, či možno niečo z toho len raz.. v tom horšom viackrát, opakovane, možno sa to trošku predĺži o obštrukcie, odvolania, naťahovanie času, spísanie vyjadrení, mozno na tvoje šťastie sa dlžník vykaka na všetko a pôjde to rýchlo, nebude sa brániť. V ideálnom prípade sa dokopes k exekucnemu titulu (rozhodnutie súdu), v Tom horšom po mesiacoch až rokoch. Keďže dlžník ti naň kašle, tak opäť zaplatis advokátovi za podanie návrhu na vykonanie exekúcie, štátu súdny poplatok (to je len 16,50 €pravda) a čakáš... Čakáš... Začneš to urgovat, advokát si dopytuje exekútora, napíše niečo, telefonuje, atď. čo tiež neurobí zadarmo. Čakáš, čakáš.. až prejde pár rokov, a z titulu tzv. starej exekúcie ju zastavia. Dlžník Prácu nemá, účet nemá, hoppa, ma tu nejaké podiely na ornej pôde v E čkovej parcele panubohu za chrbtom.. tam exekútor ťa vyzve, či chces povoliť exekučné záložné právo na ne.. tak si povieš, doparoma tak z princípu aj hej. V pohode, v súlade so zákonom teda advokát napíše návrh na jeho zriadenie. Nie, stále nie zadarmo.. a po pár rokoch, pre nevymozitelnosť pohľadávky sa konanie pekne zastaví. Áno, aj trovy exekútora zaplatíš v tomto prípade ty. Môžeš podať námietky... Za jej podanie asi tiež zaplatíš tomu advokátovi..oplatí sa ešte? A ak sa dlžník bráni aj tu(lebo aj v ex. konaní môže) tak to budú ďalšie vyjadrenia a podania, ktoré zaplatíš.. treba sa na to pozerať aj takto. Nie len z pohľadu dlžníka, nielen z pohľadu exekútora ale najmä z pohľadu veriteľa.
Za neplatenie jeho pohľadávok dlžníkmi sa môže práve ten veriteľ dostať do situácie, že nebude môcť platiť svoje záväzky a ocitnúť sa s rodinou na ulici. Ktorá rodina je v tomto prípade dôležitejšia? Dlznikova, veriteľova? Ťažká dilema, niet na ňu uspokojivej a jednoznacnej odpovede... Kde je právna istota toho veriteľa, keď by sme exekúcie ešte viac oklieštili a zbenevolentnili zakonom... ? Veď po poslednej veľkej novele sa tak už stalo. Proste skrátka, dospelí ľudia za seba zodpovedajú a záväzky sa jednoducho majú plniť.
@oblecenie99
To že niekto ju musí vykonávať,to je asi taký argument ako že "keď sú páni,musia byť aj zbojníci".
Ja mám možno len zlú skúsenosť,aj keď nie osobnú ale s okolia. U susedov,ktorým naozaj nič nenechal bolo to pár rokov dozadu,pred vianocami,účty zablokované,doma dve malé deti a žena na materskej. Ja som im vtedy dal peniaze aby mali aspoň s čoho žiť. Ďalší kolega,ktorý podnikal a jednoducho mu zmizli dva kontajnery s tovarom. Sudil sa aj zo štátom,zastupoval ho ten právnik ktorého našli doma mŕtveho,ale nastúpil exekútor a kolega má dokonca života exekúciu.
A áno,máme na to rozdielne názory,pre teba je úbohé jedno,pre mňa druhé. Ale veď to je normálne že ľudia majú rozdielne názory,keby mali všetci rovnaké to by asi ani nefungovalo.
Ja som tiež kedysi požičiaval peniaze,už to je ale dávno a premlčané. Aj s tým rizikom že sa mi nevrátia. Ale nebál som sa,pretože keby jeden nevrátil,tak by nedostali ani ostatný a vedel som,že oni by ho už donútili tie peniaze vrátiť,resp by to aj zaplatili za neho.
Každý nie len exekútor musí žiť s tým,že raz môže byť zodpovedný za svoje činy.
@nepic ty si dobre mimo, ze porovnavat plynove komory s exekutorom. Ludia, ktorym na dvere zakope exekutor sa do tejto situacie dostali sami svojou vinou. Ak si raz od niekoho poziciavam peniaze, podpisujem aj zmluvu, v ktorej je jasne uvedene, ze pokial peniaze nevratim, veritel si ich bude vymahat sudnou cestou. To, ze si ludia zmluvu neprecitaju a ziju stylom najskor hojno, potom hovno, nie je chyba exekutora. Bol by si radsej, keby boli dlhy vymozitelne stylom, ze by exekutor neexistoval, ale ludia sli radsej do basy hned po nezaplateni napr. 3 splatok? Boze, financna gramotnost tohto naroda je zalostna 🙄
@autorka mne su tvoje problemy uplne ukradnute, takych ako ty riesim v praci stovky, takze som presne takuto reakciu cakala, ze sa mne vyvrsis. Popravde, cakala som aj iny titul nez zakomplexovana krava ;)
Áno je to nefér - ale exekútor vymáha tam kde má šancu niečo vymôcť. Takže keď dlhy ľudia tak len poriadne…
@diewcatqoo
Áno súhlasím. Ale ja jediné čo som napísal,že každý človek si musí niesť následky svojho konania. Ako neplatič,tak isto aj exekútor. Ono raz môže exekuovat aj nejakého zdravotníka a následne môže toho zdravotníka potrebovať aj za pár rokov a také veci sa veru nezabúdajú. To je to isté ako keď ťa niekto do basy posadí. Hovorí sa že za pár rokov tá hnev prejde-never tomu každý deň si spomenie.
Pre jedného je úbohé niekoho fyzicky likvidovať,pre druhého je úbohé sa vyhrážať za monitorom a cez poštu. Ale ono keď to tu čítam tie názory,sa ani nečudujem že sme tam kde sme keď takýto ľudia majú volebné právo.
Len to zopakujem a zhrniem,keď dotyčný má na to svedomie a chrbtovú kosť,chce a robí takúto robotu,musí rátať aj s následkami,že mu niekto fyzicky ublíži,alebo ho niekde obesi,resp keď ubližoval aj nejakým deťom,tak že sa to vráti aj jeho deťom. Každý by si mal byť v živote zodpovedný za svoje činy.

@janka_23 inak ja s platením zdravotky moc nesúhlasím.Nemalo by to byť povinné alebo dobrovolne aspoň.Ako aj inde vo svete.To sa u mňa napr nedá porovnať s dlhom ako ked si napožičiavaš peniaze a nevratiš alebo s výživným.Ja napriklad chodim čisto len súkromným doktorom kde majú cenník.Už hádam aj vyše 12 rokov som nebola u klasických lekárov ktorí majú zmluvy s poisťovnami.To isté platí aj o sukromných klinikách.Ja sa tam cítim omnoho lepšie a radšej si zaplatim u nich nadštandart ako dávať zbytočne do zdravotiek a nášho užasneho zdravotnictva.Ale odvádzam to zbytočne každý mesiac pretože podnikám tak musím a idú mi tie prachy akurát tak do luftu.