icon

Prišla mi sms, že mám zablokovaný účet. Ja však účet vo VÚB nemám

30. sep 2022

Prosím vás prišla mi asi pred 3 dňami táto sms co to znamená?? Ja ani účet vo VÚB nemám.

Prišla mi sms, že mám zablokovaný účet. Ja však účet vo VÚB nemám
Strana
z2
zuzanka.zuzu
30. sep 2022

čo sa podvodov týka tak tu bol spomenutý aj amazon - pridám sem aj moju skúsenosť s netflixom - každý týždeň mi chodilo upozornenie aby som rýchle uhradila poplatok za nejakú službu 😀 smola že poslali mne čo tam účet ani nemám....

janai1
30. sep 2022

@maranco áno, ja viem ako fungujú storna platieb, tam ale nezadávaš CVC... Ale to nie je prijatie nových peňazí na účet napr. za predaj tovaru cez vinted

maranco
30. sep 2022

@zuzanka.zuzu na aliexpress.com nakúpiš aj bez kódu v SMS, stačí ti vedieť číslo karty, dátum expirácie a CVC kód. Ak tieto 3 údaje poskytneš podvodníkovi, tak si môže veselo nakupovať na tvoj účet.

zuzanka.zuzu
30. sep 2022

@maranco musíš verifikovať aspoň prvú platbu alebo samotnú kartu a tým dáš súhlas na "zapamätanie karty" 😉 (už si nepamätám čo chceli po mne v aliexpresse) nikdy to nie je "len tak"

maranco
30. sep 2022

@zuzanka.zuzu to či ti príde SMS s kódom na platbu záleží ako si to nastaví obchodník a SMS kód/potvrdenie v mobil bankingu funguje zvyčajne v Európe. V zahraničí nie, ak nakupuješ v Číne nikdy mi neprišla SMS.
Vyskúšaj si dobiť kredit kartou v O2, 4ke a či ti príde SMS. Tento týždeň som to učil známu a neprišlo jej nič na potvrdenie, len že platba prebehla.

simca06022011
30. sep 2022

@janai1 na pos terminal nic nepotrebujem, aj sebe viem napr. poslat peniaze na kartu z uctu cez terminal. Len fakt treba prilozit kartu, cize online to nejde.

jumama
30. sep 2022

Najcastejsi sposob, ako dostat do mobilu nieco nechcene je, ze sprava sa tvari ako hodnoverna a obsahuje linku, na ktoru ta text nabada kliknut. Kliknete a uz je virus v mobile...

Pr. Tu je to linka, ktora tak trochu vyzera ako linka VUB, ale kazdy slovak musi vediet, ze nase domeny - nase firmy v 95% pouzivaju koncovku .sk - uz len to by vam malo udriet do oci!

Pr. Su aj triky typu "to si v tom videu naozaj ty? A zobrazuje sa sprava akoby od kamarata, malinky nahlad videa a linka, kde je postavicka, trebars mozno v chulostivej situacii, aby to bolo este lakavejsie kliknut. Hoci dobre vieme, ze sme trebars v podobnej situacii neboli, zo zvedavosti, aby nas nik nezahanbil a nespajal s tym klikneme a uz je virus v mobile...

Cize na ziadne linky v spravach od neznamych nikdy neklikat...

viky_21
30. sep 2022

Je to podvod. Aj mne to prislo a nemam VUB. Prislo mi to aj z banky v ktorej mam ucet. Volala som na infolinku aby o tom vedeli. Nikdy netreba klikat na tie linky. Vymazat a neriesit

pindusa
30. sep 2022

Vymaž ani to neotvaraj ,su to ojeb….i.

niekto2hy
30. sep 2022

@maranco Na kartu vies poslat peniaze aj bez poplatku(nemusi to byt navrat nakupu - ani USA karta).

kristiii
30. sep 2022

Takéto sprostosti mi chodia pravidelne, ale nie všetky do spamu. Napríklad sporiteľňa (v ktorej nemám účet), VÚB, slovenská pošta, včera najnovšie ďalšia nejaká blbosť z DPD.

pepek11
30. sep 2022

Smishing

mikadooo
30. sep 2022

Na žiaden podozrivý web neklikaj. Ani keby ti to prišlo z tej "akože" tvojej banky. Veď to už vidíš na tom názve vubweb, to hneď kričí, že je to podvodná stránka, ktorá sa snaží od ľudí vytiahnuť citlivé údaje. Aj ak ti čokoľvek príde akože z "tvojej" banky, poisťovne, atď., tak vždy choď na ich oficiálnu stránku, nájdi si kontakt na call centrum a over si to radšej telefonicky, či je naozaj nejaký problém. Na 99.9999% ti pán/pani v call centre povie, že nič sa nedeje a všetko je s tvojim účtom/platbou,atď. poriadku. Podvodníci sú čoraz prefíkanejší. Dávaj si pozor a radšej 3x over veci, kým kdekoľvek (mimo svojich overených stránok) zadáš akýkoľvek osobný údaj, či údaj k bankovému účtu.

maranco
30. sep 2022

@niekto2hy pošli linku cez akú stránku

aluskasm
30. sep 2022

Hlavne na nič neklikat na ziadne linky ani odkazy

aluskasm
30. sep 2022

@pukina Suhlasim. Odborne sa tomuto hovori "Pishing". Neklikat na nic v takejto sprave a hned vymazat.

sinusoida
1. okt 2022

Je to spam, čiže nereagovať, je to ďaľší spôsob ako niekoho oblbnúť a vytiahnuť z neho peniaze.

niekto2hy
2. okt 2022

@maranco napis svoj mail.

Strana
z2