icon

Prišla vám už hypotekárna pomoc od štátu?

18. feb 2024

Ahojte, už vám prišla hypotekárna pomoc od štátu ? Kedy to majú vyplácať ?

Strana
z2
sasa1310
19. feb 2024

@mk1111111111 nikto si už niekoľko rokov nevie zobrať hypotéku viac ako vie splácať.

luccija
19. feb 2024

@sasa1310 áno, ale ľudia sa dali nachytať na nízke úroky, ktoré každý vedel, že nie sú reálne a dlhodobo udržateľné a teraz sa čudujú.Su ľudia čo brali volakedy úroky za 7%

sasa1310
19. feb 2024

@luccija dali nachytať? veď môžu byť radi, že pár rokov neplatili skoro žiadne úroky.

mk1111111111
20. feb 2024

@pupava_lucna
@nelka93
To bolo skor obrazne, ze nemaju z coho splacat. Myslela som to troska na smiech, ze sa im vlastne na dovolenky poskladame. Vratia im urok, bude viac na dovolenku.

mk1111111111
20. feb 2024

@sasa1310 ale, prosim Ta, nebud naivna, ja poznam x ludi, co si pobrali viac, ako su schopni splacat. Zivorna situacia sa velmi rychlo meni.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
wig
20. feb 2024

@miriam11 ja viem...niektoré sa len proste človeka dotknú viac...

aurora33
20. feb 2024

Nemame hypo a nepáči sa mi, že sa musím skladať ostatným. Fuj

sasa1310
20. feb 2024

@mk1111111111 nie som naivná. Banka nedá viac ako by mala. Hypotéka sa dáva na základe príjmu. To, že niekto má hypo a potom zoberie leasing alebo aj spotrebák, to je už iná vec. Bavíme sa tu stále len o hypo

domenico34
20. feb 2024

Tu sa skladame aspon pre ludi ktori si byvanie platia,pracuju a odvadzaju dane, ale to ze sa ciganom vsetci zbierame na podporu, kde odrbavaju system,nic nerobia iba sa prizivuju na nas ... to nevadi nikomu.

mk1111111111
21. feb 2024

@domenico34 vadi, ale tato tema nie je o tom

domenico34
21. feb 2024

@mk1111111111 tema je ze v piatok mate peniaze na ucte ako som Vam povedal. Samozrejme ak ste si davali ziadost zaciatkom januara a nie koncom taka ziadost nemusi byt spracovana

mk1111111111
22. feb 2024

@domenico34 si si ma pomylil, ja o nic neziadam a neboj, ani nic ine nepoberam, ja sa len skladam a skladam, na vsetko a vsetkym, co sa nevedia odhadnut.

domenico34
23. feb 2024

@mk1111111111 v tom pripade sa ospravedlnujem.

iv007
23. feb 2024

@pupava_lucna som uplne v rovnakej situacii, 15 rokov sa len skladam a platim dane/odvody, nikdy ziadnu davku som nemala ale tuto "uzasnu" pomoc nesplnam. Co som predbezne ratala, splatka mi stupne o cca 180€ mesacne. Snad tie lacne potraviny aspon budeme mat😀

skeblicka777
23. feb 2024

@luccija presne tak, naša prvá hypo mala úrok 5,69% a museli sme kúpiť len to načo nám vyšlo. Tiež sa s touto pomocou k hypotékam nestotožňujem. Si zober, že je celý život prerabam, dávam do domu peniaze, lebo na lepší nám vtedy nevyšlo, boli vysokým úrokom a hľa tu si poberu neskutočné hypotéky, kde je predpoklad, že úroky nie vždy budú také nízke a štát im bude veselo dotovať.

babydesire
24. feb 2024

My sme tiez prepadli sitom...lebo sme v case ur.sadzieb 0,99% refinancovali sice v tej istej banke ale jedno slovo nas "vyhodilo" = Bezucelovy. Lebo sme pridali spotrebak (nie na auto ci dovcu, bol to spotrebak ktorym sme dofinancovavali hypo ked sme kupili dom, resp.na zvysok kup.ceny) a navysovali na rekonstrukciu bez dokladovania..kazdy cent isiel do domu ! Nemozme deti zobrat na dovcu obaja robime a plus jar-jesen brigadujeme, peniaze navyse by sa zisli..Ale nesplname podmienku ucelu v zmluve. Ale ten krok z minulosti nelutujem, usetrilo nam to dost vela penazi, skratili sme si o 5rokov dobu splatnosti, a porobili doslednu rekonstrukciu polovice domu. Myslim, ze nebude dlho trvat a tuto "pomoc" zrusia a uroky budu vyrazne nizsie, takze nech si to nechaju a nech radsej daju tym co im zemetrasenie znicilo domy

Uvazovala som nad tym, ze ked chceli ty hore takto pomahat, mali pomoct teda tym, ktory maju hypo na drahu liecbu tazko choreho pribuzneho..

mv098
24. feb 2024

Cele to je nespravodlive, nesystematicke, presne ako tato vlada. My mame viac ako jednu hypoteku, aj nehnutelnosti mame viac ako jednu. Ale vsetko s rozumom, zodpovedne premyslene, vyratane, s viacerymi planmi, co ak.... Fixaciu mame na 10r., dali sme si ju aj napriek tomu, ze sme mali urok vyssi, oproti ostatnym v tej dobe a to len pre istotu kvoli buducnosti.. Aaa ako som dopadla... som solidarna a skladam sa tym druhym.

aangie6950
26. feb 2024

Ja som ziadala, nakolko som si hypo brala za slobodna, refinanc no tazko ked manzel nemal vsetko na papieri.. a teraz som na materskej.. takze hadam mi to vyjde a zide sa ta pomoc.

sasa1310
26. feb 2024

@mv098 aj my tak. Túto komentár vyššie, odrbavaju štát a ešte idu žiadať 🤦‍♀️

mondolina
26. feb 2024

@sasa1310
že? výplata na ruku a ešte dostanú za to odmenu 🙈🥳

domenico34
28. feb 2024

Musite pockat do aprila na novelu kde sa zahrnie aj refinancovanie a pomoc budu mat ty co refinancovali

Strana
z2