Príspevok pre prváka
Ahojte, práve mi prišlo 60€ od ÚPSVaR, a mám prváčku. Tých 110 príde neskôr, alebo sa stala nejaká chyba?
@katka2602 aha, vďaka, myslela som, že v septembri 🙂
akákolvek dávka od štátu ti chodi mesiac do zadu
konkrétne toto je dosť na hlavu postavené, pretože zápis je april/maj ako kde čiže zapísané deti do školy majú do 15.6 to má byt uzatvorené
ty musíš riešit platby august /september ale dostaneš prispevok aby ti bolo lahšie pri prvákovi cez oktober 😍
vivat slovensko v čase pc, ineternetu atd ale uspech že rodič nemusí behat s papierom a pečiatkom to považujem za mega uspech
@sara07 áno, ja som to brala tak nejak automaticky, že prídu v septembri, veď vtedy sa všetko platí 😁 hej, všetko naopak na slovenku..
A v ktorej krajine sa dava prispevok na prvaka popredu?
@belllinka tie pomôcky to školy a školné atď už zaplatené predpokladám u každého ja, som som teda platila všetko prvý deň školy. Prečo by nemal slušný pracujúci človek dostať niečo navyše od štátu? Tzn. , Že každý zákonite čaká na príspevok? Ja som napríklad neriešila, len ma prekvapilo, že prišlo 60 eur a nie 170, ako sľúbili. Mimo to, tých 170 eur nie je ani polovica reálnych výdavkov, len taška a peračník stali 200 eur 😊
tak potom sa nedivím že ti chýba príspevok keď za tašku a peračník vysolíš 200€🤦♀️
To ti prišli asi rodinné prídavky.
@mondolina nikde nepíšem, že mi chýbajú. Dieťa je narodené v júli a trend dnešných matiek je dávať takým deťom odklad, či to nebrali automaticky..odpoveď som už dostala a myslím, že každý si zabezpečí pomôcky do výšky svojej úrovne. To, či som dala 200 eur za tašku a peračník, Teba, trápiť nemusí 😊
no len to dotazovanie na príspevok ukazovalo na niečo iné, aj to že si ho čakala v septembri 😉
@katka2602 pokial viem tak dochádzaka je povinna ,dávaš prihlašku podpisanu oboma rodičmi do 15.6 musia mať rodičia rozhodnutie ano prijimame dieta,
a aj ked zmenia školu rodičia predsa v systém nejaká niekde prihláška je
príspevok predsa nevpláca škola
máš pocit že školský systém umožnuje nenastupiť do prvého ročníka ? alebo vynechat školsku dochádzku
dieta ktoré predsa ktoré ma odklad už priamo pri zápise dáva papier o odkalda kmenova škoda posiela vyjadrenie k tomu či suhlasi alebo nie
čiže to dieta nastupi určite aj z osady
dieta ktoré sa vzdelava doma má predsa kmenovu školu poriešenu do 15.6
@mondolina samozrejme, že čakala, tak, ako keď čakám, či mi príde preplatok za daňové priznanie, za elektrinu, plyn.. Nie som od toho odkázaná a tieto peniaze, vrátane prídavkov idú dieťaťu na sporenie 🙂
Za tašku a peračník 200 eur? 🙄 A potom sa trasieš o príspevok? 😂 Asi na tom slovenské mamičky prváčikov nie sú až tak zle lebo už napr. pol roka mám bazári 2 tašky topgal po 10 a 20 eur, kľudne by som dala aj lacnejšie, ale neviem ich predať.
Vaše mesto/ mestská časť nedáva príspevok pre prvákov ich školy/ škôl? Napr. Naše mesto Senica dáva rodicom príspevok 100€ pre prváka. Keď si rodič podá ziedost a priloží k nej blocky(kópie) nie staršie ako 5 mesiacov za tašku, peracnik, zošity,písacie potreby , učebnice, iné školské potreby ( papuče,…)
@sara07 ved autorka sama napisala, ze za tasku a peracnik dala 200€
@veronikaszabova aha to som nečítala, to sa opravedlnujem uniklo mi to
neviem si predstavit ja že by so tolko dala prachov za tašku a peračník tak mi to prišlo nereálne
Ja nerozumiem prečo je nereálne dať 200€ za tašku???ja dcére bežne kupujem veci oblecenie zn. Konges slojd, Liewood, Booso a to sú iné palky za oblecenie, ktoré sa dá zničiť… proste každý sa prikrýva perinou na akú má
@misana84
vieš ja by som možno ani nekomentovala nič, len ma zarazila jej poznámka, že na Slovensku je všetko opačne. nevie si zistiť kedy vlastne príspevok chodí, je prekvapená, že nie v septembri keď všetko vtedy platí.
proste ľudia si tak zvykli na všelijaké príspevky a aj tak nie je dosť a dobre, lebo nepríde v septembri. koniec hlásenia.
@misana84 kupila som batoh za 20 € nepotrebuje špecialne odpruženy polstrovany chrbat s neviem akými popruhom vyplneným ked k autu mu ho donesiem , a naspäť znova, dieta max si tašku odnesie do triedy na to skutočne nepotrebuje tašku za 200€
som ochotná dat za turisticky batoh ked ideme na hory tam to neriešim lebo tam je tá podstata naplnená nehovoriac že si celu turu nesie ten batoh

Nič sa nestalo, príspevok chodí v októbri.