icon

Príspevok pre škôlkara

deluxe86
31. aug 2018

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci existuje príspevok pre rodicov - skolkarov? Teraz ide moja dcerka do škôlky, do prvého ročníka, trebalo kúpiť od papiera (ceruzky,fixky,plasteliny, atd atd) po toaletny papier (mydlo,vreckovky) a okrem toho mesacne platit 8 eur za prevadzku skolky+mesacne výdavky na stravovanie. Je to klasicka skolka, nie sukromna. Da sa vybavit od statu nejaky príspevok pre ,3 rocne dietatko na skolku? dakujem pekne

11mirka22
31. aug 2018

@sasa1983 presne tak, ako príklad pôrod, nemusí ta stáť nič, no niekto si priplatí pár stoviek ( epidural, porodnik), niekto tisíce( súkromné kliniky, zahraničné nemocnice). Rovnako tak škôlky. A nemyslím si, že deti pôrodné "zadarmo" alebo navstevujuce štátne škôlky sú menejcennejsie.

sasa1983
31. aug 2018

@11mirka22 jasne že nie. Menejcenne deti neexistuju

bucko555
31. aug 2018

Inak toto čo je čo za štát tak sociálne slabsikch alebo teda lajdakov podporia a ty čo chodia do práce aby si kupovali sami to je aká spravodlivosť a zas sa podporujú len lajdaci

11mirka22
31. aug 2018

@bucko555 trochu od témy, nemyslíš?

bucko555
31. aug 2018

@11mirka22 ani nie lebo keď ide do škôlky dieťa sociálne slabších nemusí platiť za škôlku ešte aj nie o dostane a rlty čo robia si plat všetko

11mirka22
31. aug 2018

@bucko555 nechápem. Všetci platia rovnako, rozdiel je medzi školami, nie medzi jednotlivcami.

bucko555
31. aug 2018

@11mirka22 tak svagrinona mala kde chodila tak neplatila a teraz ani v škole nebude platiť obedy lebo švagriná nerobí jej muž len sem tam aj keď je možnosť zamestnať sa tak načo šak všetko dostanú a obedy aj družinu budú mať zadarmo lebo sú sociálne slabší a druhé decká nech si platia

11mirka22
31. aug 2018

@bucko555 to áno, stravu majú "za euro" deti zo sociálne slabších rodín. Ale ostatné si platiť musia rovnako. No ja im to nezávidím, veď sú to deti a ide o jedlo. Ak to rodičom nevadí, že sú sociálne prípady, tak to už je ich ubohost.

bucko555
31. aug 2018

@11mirka22 ved ani ja im to nezavidim ja len poukazujem na tuto nespravodlivost v state mozu byt ludia co rovia za minimalnu mzdu ae su zamestnany a maju smolu a taky lajdaci jednoducho vsetko vyuzivaju, jasne beirem nech sa deti najedia aj vsetko len mi ide o to ze deti nas co robime su vlasne v nevihode a podporuju sa len lajdaci a sak naco by on siel robit ked dostane prispevok na byvanie, stravu pre deti, socialne balicky a ty musis chodit jak debil do prace kazde rano vstavat aby si zabezpecil svojim detom dostojny zivot

11mirka22
31. aug 2018

@bucko555 no v podstate nemusíš, pokojne zostaň doma a začni využívať rovnaké príspevky ako oni....

bucko555
31. aug 2018

@11mirka22 tak ja zase chcem dat dietatu viac co im davaju oni krasne detsvo nech si ho aj uzvije nech cestujeme vidime svet a nie len dom sediet na riti a potom im nieco das a oni nechapu ze preco to len tak...ja im to nezavidim len ma stve ze tento stat podporuje lajdactvo nepoviem keby v regione neni robota ale u nas jej je plna prdel len sa im nechce

11mirka22
31. aug 2018

@bucko555 je to ich voľba, darmo to tu budeme my rozoberať.

sasa1983
31. aug 2018

Ved prave preto sú súkromné škôlky, dieta podľa zdravotného stavu, umývajú zúbky ako často chceš, šport, časté divadielko, do škôlky chodia speváci, čítajú deťom, zvieratká ..Individualne

bucko555
31. aug 2018

@11mirka22 ved jasne skoda rozeberat len malo by sa to trosku v state zmenit aby sa aj taky spamatali ze nic neni za darmo sorry za vylev ale musela som lebo ma to dost hneva ze sa podporuju lajdaci

rainee
31. aug 2018

Pobavilo. My musíme platiť 350€ základný poplatok za škôlku+ aktivity navyse, lebo do štátnej ju nevzali ☹️ takže tie poplatky čo spomínaš by som si rada s tebou vymenila, nie to že žiadala prispevok. Buďte radi že platíte čo platite.

evittam
1. sep 2018

@deluxe86 Značku, ktorú mas kupit ti môžu len odporučiť a nie prikázat. Ked ti je vela investovať do svojho dietata raz rocne za kvalitnejšie pastelky tak mu kup tie z Tesco a mas po probleme.

evittam
1. sep 2018

@rucka77 Na sukromnu skolku sa da vybavit príspevok pokial nie si v hmotnej núdzi? Kde?

evittam
1. sep 2018

@sasa1983 Si predstav,ze aj v štátnej skolke majú divadielko, chodia nielen speváci, deťom dokonca aj čítajú, športujú a aj zuby im umyvaju.😉
Inak s tvojimi názormi súhlasím.☺️

laska201
1. sep 2018

Baby kazdy rodic by mal s tymto septembrom ratat tak isto ako s koncom roka kde su vylety kupuju sa ucebnice na dalsi rok.A pocas sk.roka to uz neni tak narocne ved sedia v skole a ucia sa tak za tie mesiace budem odkladat trebars po 20eur a viem ze nebude problem.ja som zatial okrem oblecka nic ine nekupovala to ma bude cakat az prvy tyzden ked nam daju zoznam pomocok.u nas napr.obec poskytuje pre prvakov 20eur na pomocky.co neni vela ale rodinam to pomoze lebo aj tak kupuju dalsie zosity a vytvarna a pod.a neviem si predstavit povedat dietatu ze nejdes do skoly v prirode len preto ze mam 4deti.viem to hned na zaciatku sk.roka u nas chodia 2 aj 3 aj 4 do skoly v prirode samozrejme ze syn uz pojde 3ti krat dalsi tak isto.Anglicky jazyk v skolke sa plati zvlast 3ti syn uz pojde 2rok na anglinu a kazdy mi tak chodil ako aj na ten plavecky zo skolky.Chodia v juni tam sa uz skolka neplati len presuniem tych 20eur miesto stravy na plavecky.a Zrps ved to je pre deti ci divadlo kino mikulas vianoce besiedky.

evittam
1. sep 2018

@laska201 No ved kazdy normalny rodic s tym aj ráta a necaka príspevok od štátu.😉

laska201
1. sep 2018

@evittam Presne tak.

stanulienkat
1. sep 2018

@sasa1983 toto mame aj my v statnej

stanulienkat
1. sep 2018

Inak,preboha,to co budes robit,ked pojde do skoly?? Ceruzky,noznice,plastelina,toaletak- to su 1 eurove polozky!! Ked nemas na toto,tak ste mali s dietatom pockat. Este sa mi paci,ked napfiklad rodicia vyplakavaju a prigom fajcia drahe cigarety,ale pre decko nemaju.

dai
1. sep 2018

@bucko555 ty zavidis ze decka rodicov co nic nemaju mozu chodit do skolky? Na jednej strane sa nadava ze chceme viac socialny stat a na druhej sa zavidi decku strava v skolke? Ze je to nespravodlive? To fakt myslis vazne? Normalne smutno mi je z takehoto rozmyslania... podpora lajdakov? Ak by taketo dieta zostalo doma pri lajdackych rodicoch ( to nie su len lajdaci ale aj nezamestnani co pracu chcu, invalidi etc. ) tak co myslis ze z nich bude v buducnosti? Ta skolka /skola ich socializuje, otvara moznosti ktore by bez toho prispevku nemali etc. ...

Zial suhlasim ze stav statneho je taky aky je vdaka tomu ze kazdy caka vsetko zadarmo ci za par euro - ja predpokladam ze aj domov ked bolo dieta doma sa kupoval toaletak, pastelky ci plastelina - ved to je to najmenej - vlastne clovek zaplati tolko kolko by aj doma zaplatil...

Chapem ked sa zamysla mama co ma dieta v sukromnej skolke/skole zaco plati - ale to sa nebavime o 10tich eurach ale napr. V nasom pripade o 600 mesacne napr.( deti mam 2 v skole )- pride mi to dost a prehodnocujem co deti zato dostanu... keby platim 20 euro mesacne tak aka parada...

bucko555
1. sep 2018

@dai ja im to nezavidim nech maju ale nech sa na vsetkych ide z rovnakym metrom, oni su dvaja zdravi ludia co mozu robit ale naco ved dostanu prispevok na byvanie, na stravu na vsetko tak naco by sli do prace...ja som poukazovala skorej na to ze vyuzivaju toto vsetko a nie ze zavidim ze jej dieta dostane a moje nie ale o to ze sa moc podporuju a vyuzivaju to

dai
1. sep 2018

@bucko555 to im akoze tie prispevky stacia na normalny slusny zivot? Ty by si chcela tak zit? Prepac ja fakt tomuto nerozumiem... prispevky sa davaju pausalne - neda sa preverovat kazdy jeden pripad ( to by potom viac ludi preverovalo ako dostavalo - totalna administrativna masineria )
Tie prispevky su vsetky dokopy tak nizucke ze fakt nue je co zavidiet a ako pisem - konkretne podpora deti v chodeni do skolky a skoly je jeden z tych co podla mna davaju najvacsi zmysel....

bucko555
1. sep 2018

@dai na normalny zivot im to nestaci ale oni su s takym zivotom spokojny a nie nezavidim im to len tie peniaze by radsej mohli vyuzit pre chorých a takyto by konecne zacali robit

dai
1. sep 2018

@bucko555 mozno zacali a mozno nezacali a zostali by na ulici a zase by sa nadavalo na stat ze sa nestara... uprimne - ja som rada ze aj ten posledny najsprostejsi nieco dostane , ze nie sme ako v us ci afrike ale aspon trosku ludia aj humanne rozmyslaju...lajdakov z duse nemusim ale je mi to jedno - nechcem aby nemali z coho zit - ta suma co dostavaju je podla mna tak nizka ze kazdeho normalneho motivuje v hladani si prace...ale teda znovu k teme - tu sa nebavime o socialnej podpore rodicov ale o snahe statu vytrhnut deti z takehoto demotivacneho prostredia a zaradenie ich do normalnych struktur kde ich nieco naucia a daju im v buducnosti sancu mat aj iny vzor - nielen tych lajdackych rodicov ..

lenka1993
1. sep 2018

@jasminet a my platime aj zrps aj za taketo prkotiny sa vyberaju peniazky 🙄

sasa1983
1. sep 2018

@evittam ok..Tak v súkromnej majú diétne programy pre deti, čo majú intoleranciu stravy a celiakiu a alergie a treba im podať dake lieky (basic) počas dňa individuálne. Že zavoláš hocikedy, že nech Tvoje dieťa viac oblečú vyzleču, lebo sa zmenilo počasie. A prispôsobia sa ti, keď ho potrebuješ doniesť a odniesť v iný čas. A keď chceš aby ho natreli opaľovacím krémom. Etc