icon

Prístup na účet dospelých deti

silvike
10. máj 2022

Ahojte zienky. Chcem sa len spytat tych co mate uz dospele, samostatne zijuce a zarabajuce deti. Mate pristup k ich uctom ? Mne sa totiz zda zvlastne ze sestra ma stale pristup a vidi vsetky pohyby na ucte svojej dcery ( 27r). Dcera je samostatna, ma vybornu pracu, vyborny plat, svoj byt ( na hypo). Skratka zije si svoj zivot s frajerom. A mama (moja sestra) jej kludne moze ist na ucet, vidi vsetky pohyby, platby. Tak ma len tak zaujima ci to aj ostatni tak maju. Lebo ja ked si predstavim seba, tak asi by mi vadilo ze mama vsetko vidi kam idu peniaze a pod. Dcere to zrejme nevadi, neriesi to. Ja sa len cudujem tej svojej sestre ci jej to nie je blbe mat takto pristup na ucet dospelej dcery. Tak som len bola zvedava ci to len mne pride divne, ci to takto maju bezne mamky s dospelymi detmi. Dakujem vopred za nazory, skusenosti.

Strana
z2
luciannka83
10. máj 2022

@silvike ked to nevadi jej dcere, je to v poriadku. Ale ze to riesite vy, ...🙈

deti95060810
10. máj 2022

tiež mám prístup k synovmu účtu... aj on ku môjmu. Máme to už takto zopár rokov. Ja jeho účet nekontrolujem, či on môj? pochybujem....
Dokonca mám prístup aj k účtu môjho otca - vedia to všetci moji súrodenci, všetci sú s tým Ok... Za mňa normálna vec....

danulicek
10. máj 2022

možno dcéra o tom ani nevie.

viky173
10. máj 2022

nie, rodicia nemali ziadny pristup k mojmu uctu ani pocas studia a uz vobec nie teraz, samozrejme mi na ten ucet ani nijak neprispievali (ked neratam napr. narodeniny), zarabala som si sama

simca06022011
10. máj 2022

@silvike moj brat to tak ma... mal otvoreny ucet pod mamou vlastne a ona ho tam stale ma aj teraz v dospelosti. Musi si to sam zmenit🙂 ale nevadi mu to. Moj ucet rodicia nikdy nevideli, ci som mala 18 alebo 25...

silvike
autor
10. máj 2022

@luciannka83 Jeeejda, ved ja to neriesim 🙈 len som bola zvedava ci to maju aj ini rodicia s detmi takto. Nic viac nic menej. Lebo mne by to vadilo keby ma mama takto pristup. to je vsetko.

basska_b
10. máj 2022

Toto je sakra divne. O tomto som este nepocula. Naco to tej mame je? Nepomahala jej s nejakymi platbami, nepoziciavala jej peniaze?

basska_b
10. máj 2022

Opytaj sa sestry, naco jej to je...

silvike
autor
10. máj 2022

@danulicek Vie, vie o tom.

silvike
autor
10. máj 2022

@basska_b No ved, ze len tak, ze kym to dcere nevadi ona sa blbo s tym neciti.

silvike
autor
10. máj 2022

Ja len aby bolo vsetkym jasne, mne to nevadi ze to tak maju, nech to tak maju aj do smrti. Len mne to prislo cudne a mne by to vadilo tak som bola zvedava na REALNE skusenosti mamiciek dospelych deti ci to tiez tak maju nastavene.

silvike
autor
10. máj 2022

@basska_b Nemyslim, dcera pekne vystudovala VS, popri nej uz mala aj super brigadu a po skole sa hned aj zamestnala, nikdy nemala nudzu o financie co viem. Ani pocas VS ani po nej.

silvike
autor
10. máj 2022

@simca06022011 Dakujem

silvike
autor
10. máj 2022

@viky173 dakujem

silvike
autor
10. máj 2022

@deti95060810 a kolko ma syn rokov ?

basska_b
10. máj 2022

@silvike No som zvedava, ci tu najdes nejaku taku. Ja by som to tiez svojim detom nerobila ked uz su dospele, zodpovedne samy za seba. Moze to byt napr. taka poistka, ze ak by sa dcere nieco stalo, aby sa k peniazkom vedela dostat ako jej rodina... aby vedela , aky ucet presne dcera ma a v akej banke (ale to sa da aj inak riesit a nie takto)

saxana000
10. máj 2022

A ako vies ze jej to aj realne kontroluje?mozno je to jedina dcera a myslia na vsetko aj na to ze sa jej moze nieco stat.napriklad ja mam tiez pristup do uctu rodicov ked treba nieco prevodom zaplatit su starsi a IB neovladaju.odkedy su na dochodku dost cestuju autom keby sa nedajboze nieco stane nech necakame do dedicskeho konania a mozme riesit pohreb prevoz lekarov..ale nechodim im tam studovat kedy si dali kolko kopcekov zmrzliny..

deti95060810
10. máj 2022

@silvike dávno dospelý muž...

deti95060810
10. máj 2022

@saxana000 presne tak... peniaze nejdu do dedičstva a hlavne ti ich nikto nezdaní.

renab
10. máj 2022

Ja pristup na ucty deti nemam, ale mam pristup na ucet mojej mamy. Ale ani raz som ho nevyuzila.

marca12
10. máj 2022

@silvike Mne vadi jedine,ked sa ludia staraju do inych ludi. Co je teba do toho,ked im to takto vyhovuje?

jaaty
10. máj 2022

@silvike tiež som dospelá a môj otec ma prístup na môj účet cez IB. Tak isto aj ja na jeho. A dôvodom je to, že ak by sa mne alebo jemu nebodaj niečo stalo, dostane sa k peniazom, zaplatí co bude treba alebo ich posunie na dcéru ( ta ma 14). Osobne na tom nevidím nič zlé, je to o vzájomnej dôvere. Nikdy nevieme co sa stane...

silvike
autor
10. máj 2022

@marca12 jaaaj pomoooc 🤪 Asi ste necitali co som pisala, tak to este raz napisem aj pre Vas. Nevadi mi to ze to oni dve tak maju, nestaram sa do toho, LEN SOM BOLA ZVEDAVA ci to tak maju mamky s dospelymi samostatne zijucimi a zarabajucimi detmi bezne. A chcela som vediet REALNE skusenosti. Mate dospele samostatne zijuce a zarabajuce dieta? Ak ano, mate tiez pristup na jeho ucet ?

silvike
autor
10. máj 2022

@jaaty dakujem

Strana
z2