Riešenie vysokých úverov
Spotrebný úver 89e
Hypteka 340e
Pss 250e ( vo vymahani, zosplatneny uver )
Bytové družstvo 200e
Elektrika 60e
Moj príjem cca 1000e manželov 1200e plus
Rd do apríla 2026
Rodine sa nepáči myšlienka predaja bytu ale ja mam pocit, že to nedáme. Bojím sa tej pss, ze zvýšia splátky sú tam veľké úroky.
Predali by ste ? Alebo by ste skúsili ostat ?
takže Vám ostáva 1260€ a neviete vyžiť?
@anonym_autor asi som nechápavá. A kde plánujete bývať?
@koniarova prenájom
Dvaja dospeli a jedno dieťa máte tisícku …..to nie je malo
takže Vám ostáva 1260€ a neviete vyžiť?
@janai1 este strava, poistenie, paušál, tv, internet. Rd mame lem do aprila to bude hneď mínus 470.
Toto nemyslíš vážne že predať byt a ísť do prenájmu. Keď len za zdieľanie izbu pýtajú 300e
Ak si myslíš, že na prenájme ušetríš smelo do toho. Nebudeš mať nič vlastné ale to nevadí.
Toto nemyslíš vážne že predať byt a ísť do prenájmu. Keď len za zdieľanie izbu pýtajú 300e
@sense nájom bytu u nás sa pohybuje v rozmedzí 500-600 e naše aktuálne výdavky na byt sú cca 1000
Nejaká brigáda? Veď už nemáš bábätko.
Ak si myslíš, že na prenájme ušetríš smelo do toho. Nebudeš mať nič vlastné ale to nevadí.
@januska12323 ja sa bojím len tej pss, ze ak zvýšia splátky aj tak budeme musieť predať a čakať ďalších 5 rokov na vymaz z registra. Prisla som po radu, nie po ironické poznámky
Nejaká brigáda? Veď už nemáš bábätko.
@pribinak ved som tam písala ze môj plat je cca 1000
@koniarova prenájom
@anonym_autor Totálna blbosť predať byť. Príjem úplne v pohode, na to, aby ste vyšli, teda ak ste 2+1
Skôr by som sa zamyslela na výdavkami , šetrila u teraz do budúcna "keby niečo" a hľadala si prácu, nástup aj skôr ako v apríli. O rodičák neprídeš a budeš mať k nemu riadny plat
@sense nájom bytu u nás sa pohybuje v rozmedzí 500-600 e naše aktuálne výdavky na byt sú cca 1000
@anonym_autor ale splácajú vlastné, a tiež nebudeš ďalších z rokov na rd. Radšej by som jedla len chleba s masťou, a fazuľu so zemiakmi ak by to nevychádzalo ale byť by som nepredala. o predaji by som možno začala uvažovať ak by ani na tie zemiaky s fazuľou nebolo
Nič by som nepredala.
Našla by som si brigádu, polovičný úväzok, niečo.
Predať si strechu nad hlavou a ísť do prenájmu je podľa mňa hlúposť na ntú.
@anonym_autor Totálna blbosť predať byť. Príjem úplne v pohode, na to, aby ste vyšli, teda ak ste 2+1
Skôr by som sa zamyslela na výdavkami , šetrila u teraz do budúcna "keby niečo" a hľadala si prácu, nástup aj skôr ako v apríli. O rodičák neprídeš a budeš mať k nemu riadny plat
@patka06 pracujem od dcerinych 9m baby.
Takže reálne zarábaš 500€? A 470€ je RD? Veď to nie je ani minimálna mzda...
Predstavuješ si to inak veľmi jednoducho. Zohnať prenájom s dieťaťom je boj. Budeš rada ak niečo nájdeš.
Nikdy by som sa nevzdala vlastného bývania . Ani hypo nemáte vysokú . Plaziť niekomu 600€ a nemať z toho vlastne nič , je uplna hlúposť . Buď zvýšiť príjem , alebo sa uskromnia . O par rokov môže byt pre vás kúpa vlastnej nehnuteľnosti úplne nereálna
Takže reálne zarábaš 500€? A 470€ je RD? Veď to nie je ani minimálna mzda...
Predstavuješ si to inak veľmi jednoducho. Zohnať prenájom s dieťaťom je boj. Budeš rada ak niečo nájdeš.
@janai1 nie prijem je 1000 q rd
tak to si asi robíš srandu??? Takže Vám ostáva 1 730€ a neviete vyžiť?
Máš príjem 1000, plus máš RD, plus chlapov príjem 1200...aj po zaplatení 1000 na byť vám ostáva slušná suma . Si vážne robíš teraz srandu
Nerozumiem čo s tým pss.
tak to si asi robíš srandu??? Takže Vám ostáva 1 730€ a neviete vyžiť?
@janai1 ty asi nechápeš... rd mame len do aprila. Mne ide o to. Nerobim si srandu
Tak v tom prípade stále platí môj prvý komentár - bude Vám ostávať 1 200€....
Nerozumiem čo s tým pss.
@gribka1 zosplatnili nám uver , bol na prerobenie bytu. Splátku 250e mame do decembra, potom sa bojím aby nám ju nezvýšili.
@gribka1 zosplatnili nám uver , bol na prerobenie bytu. Splátku 250e mame do decembra, potom sa bojím aby nám ju nezvýšili.
@anonym_autor Tak pre istotu šetri teraz kým sa dá viac, ak by zvýšili splátku
Ak nezvýšia máš peniaze k dobru
Môžeš prehodnotiť aj výdavky - paušál, tv, internet atď
@anonym_autor finacna gramotnost je u teba zrejme na nule. Ked ti zvysia splatku na uver na byt, tak znizis vydavky niekde inde. Prehodnotis pausaly, internet, televiziu. Tam sa da celkom slusne usetrit ked clovek vybera z rozvahou. Usetrit sa da aj na vydavkoch na oblecenie a obuv, nieco malo aj na strave. Prenajom bytu nikdy nebude vyhodnejsi ako splacat uver na vlastne byvanie.
Ja tiez nerozumiem co na tom nedavate alebo co v buducnosti nedate... Napis vase vydavky ostatne.
Hypoteku mate nizku (v dnesnej dobe s dnesnymi urokmi hypo pokojne aj 600-1000€ aj viac), naklady na byt priemerne (my mame do 300 fond+energie a sme dvaja).
Ten uver na rekonstrukciu mate este na ako dlho? Porad sa s nejakym financnym poradcom, ci by sa nedalo spravit refinanc, ak vam hodnota nehnutelnosti medzitym narastla, mozes mat dokopy hpo+spotrebak+uver a mat tak nizsiu splatku.
Keby ste mali zit z 200€ mesacne nepoviem, ale ved obaja zarabate aspon 1000€....
@anonym_autor Aha, nemala som pss, neviem ako to je. Ale asi by musel manžel ísť na privyrobenie. Zarába veľmi málo. Aspoň kým sa nespamätáte z tohto. Byt by som sa snažila nechať, kým sa to dá.
Inak, keď je ten úver z PSS zosplatnený, tak to náhodou nemusíte splatiť naraz do určitého dátumu?

@anonym_autor asi som nechápavá. A kde plánujete bývať?