icon

Rizikové tehotenstvo a vyplatenie poistky

23. aug 2025

Ahojte. Boli ste na rizikovom tehotenstve a poisťovne vám vyplatili bez problémov poistku počas pn alebo to bol problém? Poistku mám v Kooperatíva aj v NN poisťovni, som na rizikovom takmer od samého začiatku, kde som spinila a krvacala a hrozilo riziko potrstu, moja otázka teda znje či budú mat poisťovne problémov vyplatiť poistku, alebo nezvyknú mst s tým problém? Ďakujem za odpoveď.

Strana
z3
vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 neviem, je možné ze to tak je..dôležité je, ako je to v zmluve ošetrené. Ci to ide rovno banke, alebo vám.
Ale pri PN je len denná dávka, tam nieje mesačná splátka. Čiže toto skôr platí pri úmrtí alebo invalidite, ze to banke poisťovňa rovno vyplati.

@mischy00 mame vo vubcke osobnu bankerku,ona nam vzdy zavola aj ked sa znizuje napr.urok na hypo alebo takto,ked nieco riesime tak len cez nu.

zafir01
23. aug 2025
@hopatko

Poistenie za co? Rizikove tehotenstvo a PN pocas neho je vo vylukach poistovni....

@hopatko podľa toho akú mams zmluvu .ja som bola tehotná 6 x 4 pôrody... 2x som mala cele tehotenstvo PN, kedy som mala vyplatene normálne denne odškodné cca vo výške takej ,ako mi vymerali z prace. A k tomu ked som značnú časť strávila v nemocnici mi naviac este doplácajú za pobyt v nemocnici . Akurát som si to vsetko dávala vyplatiť naraz a bolo z toho niekoľko tisíc eur nakoniec . Mam Allianz

pieksamaki
23. aug 2025
@mischy00

@pieksamaki no lebo preco by Vám to teta v banke povedala, ze? Ved aj zdravotný dotazník netreba vypĺňať, načo. To až keď bude poisťovňa musieť plniť si zisťuje. Až 75% bankopoistenia sa neplní, presne pre toto. Ze zistia, ze klient ma diagnózy a podobne.

@mischy00 ono, ja ked som mala este za slobodna hypo.. tak som musela mat poistenie cez banku. Potom to tusim Fico nejako pomenil....nemuselo to byt v tej istej banke...ale my sme všetky hypo splatili skôr... kedze som išla za tým účelom do zahraničia... ja som sa aj celý zivot bála byt PN. Vždy od nadriadených take šikany....preto som chcela mat hypo z krku.. ale viem ze az rokmi som si študovala zmluvu a tam tieto výluky.... pri novšej hypo.. nam uz robili tento dotazník....ale nešli sme do hypo.. uz sa na taky záväzok zdravotne necítim.. kedze robim velmi ťažkú prácu. Nechcem byt uz viazaná hypo....voci niektorým veciam som si plne vedoma ze sa neviem ubrániť....pretože nemam prehľad....a potuchy co ako.

michaelam2
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 tomu rozumiem, i ked tieto poistky k hypotéke priamo cez banku, su najväčší odžub na klienta. Pretože nikdy, nikdy neriešia zdravotný stav a rovno dajú, ze klient je úplne zdravý a bodka. Každému jednému. A ked pride na plnenie, vtedy záhadne začnú riešiť, načo všetko sa minimálne 5 rokov dozadu liečil. A plnenie zamietnu.
To len pre informáciu všetkým tym, co majú bankopoistenie.

@mischy00 nie je pravda ze nikdy neriesia zdravotny stav. Ja som musela ist normalne k lekarovi na vsetky mozne vysetrenia a az potom sa mohla uzavriet poistka

mischy00
23. aug 2025
@michaelam2

@mischy00 nie je pravda ze nikdy neriesia zdravotny stav. Ja som musela ist normalne k lekarovi na vsetky mozne vysetrenia a az potom sa mohla uzavriet poistka

@michaelam2 ak sa robí osobitne, tak áno.....a na prehliadku sa ide iba vtedy ak he vyššia poistná suma. Do určitých limitov sa iba vypĺňa zdravotný dotazník a dokladaju prípadne lekárske správy.
Píšem o tom, ak to dajú v jednom balíku k hypotéke a vtedy ani zdravotný stav klienta ich nezaujíma.

mischy00
23. aug 2025

Pre banku je dôležitý vas príjem, ci dokážete splácať hypo. Zdravotný stav ich nezaujíma, to zas zaujíma poisťovňu. Ci náhodou nie ste onko pacient atď, a bude musieť vyplatiť hypotéku. Každá inštitúcia si hľadí svojho 🙂

pieksamaki
23. aug 2025
@michaelam2

@michaelam2 tak by to malo byt po správnosti.....

michaelam2
23. aug 2025
@mischy00

@michaelam2 ak sa robí osobitne, tak áno.....a na prehliadku sa ide iba vtedy ak he vyššia poistná suma. Do určitých limitov sa iba vypĺňa zdravotný dotazník a dokladaju prípadne lekárske správy.
Píšem o tom, ak to dajú v jednom balíku k hypotéke a vtedy ani zdravotný stav klienta ich nezaujíma.

@mischy00 ako myslis osobitne? Uzatvarala som to priamo v banke, akurat ma teda poslali na vysetrenie

mischy00
23. aug 2025
@michaelam2

@mischy00 ako myslis osobitne? Uzatvarala som to priamo v banke, akurat ma teda poslali na vysetrenie

@michaelam2 ze platíš poistku mimo splátky hypotéky, mas ju samostatne poistenú. Lebo väčšinou to býva ako súčasť hypotéky, rovno zarátané v splatke. Ale možno ak išlo o vyššie krytie, vtedy ta poslali aj na vyšetrenie, neviem takto posúdiť. Ale viem, ze ak je poistená iba smrť, len sa vypíše poistka a nikto nič nerieši.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@michaelam2 ze platíš poistku mimo splátky hypotéky, mas ju samostatne poistenú. Lebo väčšinou to býva ako súčasť hypotéky, rovno zarátané v splatke. Ale možno ak išlo o vyššie krytie, vtedy ta poslali aj na vyšetrenie, neviem takto posúdiť. Ale viem, ze ak je poistená iba smrť, len sa vypíše poistka a nikto nič nerieši.

@mischy00 ja uz sice nic menit nechcem,uz mam ozaj vsetko pekne nastavene,ze mi vsetko odide vzdy 10teho na komplet,ale mam tam 50eur na skorsie vyplatenie hypo a 40eur fondy.Tak som rozmyslala,ze ved by sa to dalo cele na fondy,teda by som to zaokruhlila na 100vku.Mam ich vo vub a v ib sa to vzdy da pekne pozriet ako sa zhodnocuju peniaze.

mogaa
24. aug 2025
@anonym_autor

@vladuska20 ja mám poistku koli tomu, lebo čokoľvek sa môže v živote stať, skôr som to vyhľadávala koli úrazom, atd.. koli pn a tehotenstvu som to vôbec neplánovala, až keď som šla na pn som vlastne si uvedomila že mám na to nárok aby mi vyplatili. Popravde som aj myslela že budem pracovať oveľa dlhšie

@anonym_autor treba si dobre pozrieť podmienky či je tam aj PN v prípade tehotenstva a akú dobu musí byť uzatvorená poistná zmluva nie pred otehotnením, ale pred PN z dôvodu tehotestva....lebo mne sa zdá že aby tam bolo uznané PN z dôvodu tehotenstva musí poistka trvať rok pred PN, ale treba si to pozrieť v podmienkach danej poisťovne
všetko záleží od konkrétnej poistnej zmluvy

sweet20
24. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 tomu rozumiem, i ked tieto poistky k hypotéke priamo cez banku, su najväčší odžub na klienta. Pretože nikdy, nikdy neriešia zdravotný stav a rovno dajú, ze klient je úplne zdravý a bodka. Každému jednému. A ked pride na plnenie, vtedy záhadne začnú riešiť, načo všetko sa minimálne 5 rokov dozadu liečil. A plnenie zamietnu.
To len pre informáciu všetkým tym, co majú bankopoistenie.

@mischy00 len na doplnenie.. poistovne skumaju zdravotny stav 10 rokov dozadu.. to podpisujes aj pri podpise zmluvy, takze ja len tolko. Cize 5 je este malo si povedala. A potom ludia placu, ze im nevyplatili. No bohuzial. Proste bezne sa robi ocenenie zdravotneho stavu.

mischy00
25. aug 2025
@sweet20

@mischy00 len na doplnenie.. poistovne skumaju zdravotny stav 10 rokov dozadu.. to podpisujes aj pri podpise zmluvy, takze ja len tolko. Cize 5 je este malo si povedala. A potom ludia placu, ze im nevyplatili. No bohuzial. Proste bezne sa robi ocenenie zdravotneho stavu.

@sweet20 áno, aj 10 rokov dozadu na vážne diagnózy a invaliditu. Záleží co chce mat klient všetko v poistení zahrnuté.

Strana
z3