icon

Robíte nákupy do zásoby?

nerya
6. sep 2022

Ahojte žienky, chcem sa opýtať ako nakupujete napríklad pracie prášky, tablety do mycky, čistiace veci.. V podstate hocičo co sa nepokazí doma. Či to kupujete vyslovene až keď vám dôjde posledné a potrebujete ďalšie, alebo, pokiaľ na to máte priestor, ci kupujete keď je to v akcii a radšej si doma odložite jeden dva extra. Ci sa dá takto aspoň trochu ušetriť... Ďakujem za názory 🙂🙃

elizabet173
6. sep 2022

@nerya neznášam nakupovanie, takže ak je dobrá cena, tak zoberiem viac balení aviváže, pracieho prášku, čistiacich prostriedkov, trvanlivých potravín, toal. papiera a pod. ale robila som to tak vždy

nice202
6. sep 2022

Nenakupujem do zásoby.

nerya
autor
6. sep 2022

Ďakujem za odpovede dievčatá 🙂

simca06022011
6. sep 2022

Ano, kupujem viac. Jednak ak objednavam online nebudem kupovat flasu. Na druhej strane na tbl do umyvacjy v akcii viem riadne usetrit. Sprchovacie, šampóny... Vela veci používame z lekarne a tie sú drahé, cizr ked je akcia (2ks atd) kúpim viac. Inak mala som pokazenu umývačku, cistic na riad som si kúpila 5Litrovy 😂
Potraviny trvanlivé kupujem viac ale to z lenivosti, tuniakove konzervy a pod. Drahšie veci v akcii vzdy. Na tom 20-40% zlava je dost.
Ja nechodím do obchodu pre jednu dve veci, zasobami usetrim nemalé peniaze aj za cestovanie a zabity cas v obchode. Ak mi chyba jedna vec, tak to nahradim inou a vybavene.
Som spokojna ze som kuchynu neobrala o ulozne priestory v dnesnom odernom svete minimalizmu 😂

3petka
6. sep 2022

@nerya ak je akcia kupim do aj do zásoby. Takéto veci výhradne kupujem v akcii, v podstate všetku drogérii. Len ak mám niečo čo naozaj došlo a súrne potrebujem nečakam na akciu.

luccija
6. sep 2022

@nerya nemam nic do zasoby.Max ryzu, muku vsetky obchody mam blizko, ale niekedy ma to nahneva, ked surne nieco potrebujem a zistim, ze nemam.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
ivana11155
6. sep 2022

@nerya áno všetko čo píšeš tablety do umývačky, pracie prášky a pod. ale aj toaletný papier, vreckovky atď. všetko kupujem len v dobrej akcii do zásoby. Neznášam stále držať v hlave, že mi niečo dochádza takže aj preto to robím.

maialeo
6. sep 2022

V princípe ma akcie na prášky a podobné blbosti nechávajú chladnou. Momentálne fičím na zásobách suchých vecí... cestoviny, ryža, olej... rôzne omáčky v skle, tuniak a pod.... ak udrie kríza... čo udrie... toto bude dôležitejšie ako persil alebo jar.

Cestoviny aktuálne cez 10kg, omáčky nejakých 20 rôznych fliaš, ryža 20 kíl a pod... a stále málo.

ivkarel
6. sep 2022

@maialeo mali sa ti 10kg cestovín? Tak to uz hranici s nejakou poruchou...

adriena9
6. sep 2022

V zásobe máme suché potraviny (múka, ryža, strukoviny,cestoviny) a nejakú drogériu (pastu, toaletak, šampón...)

maialeo
7. sep 2022

@ivkarel jasneee, všetko čo je iné je porucha? 😀

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
maialeo
7. sep 2022

@lenkakravcova písala som niekde o 10 kilách muky?

alanko20
7. sep 2022

@maialeo prosím ťa, prečo sa bojíš jesene a zimy?

1didiana1
7. sep 2022

tak ako ak je nieco vo vynimocnej akcii a pouzivam to pravidelne, tak si nejaku tu zasobu spravim, no je to skor sporadicky ako nejak previdelne

jana_eyre_2
7. sep 2022

Nakupujem si zásoby tak aby som ich vedela minút do 3m.. čiže každý týždeň chodím na veľký nákup veci čo sa rýchlo kazia a raz za 3m muž ide kúpiť trvanlivé potraviny, mrazené a niečo čo je v tom čase v akcii.. čiže napr.kupi bal múky a bal.mlieka a z toho minam - to už ani nenakupujem v tých týždenných nákupoch.. medzi týmito nákupmi ideme do obchodu výnimočne.. žijeme takto dlho, šetríme na tom, minam takmer všetko čo doma mám (samozrejme niečo sa pokazí občas ale vyhadzujem málokedy potraviny) a varievam z toho čo je doma a nahradzam.co doma nemám..

Mám to tak aj z drogeriou, s tou výnimkou že do drogérie chodievam jeden krát do mesiaca..

simca06022011
7. sep 2022

Inak porovnavat kolko coho kto kupi je velky nezmysel, tak kazda rodina ma ine zvyky aj v jedeni, co niekde je zbytocne, inde je bezne. U nas sa v klude minie kilo muky aj bez pecenia chleba, kazdy tyzden (ak sme teda doma) a ani kolace nevypekam. staci pol kila na pizzu v piatok, vacsinou aj kilo hned robime, palacinky, vyprazit nieco a je po muke... takze to ze niekto kupi 10kg.. no a? Ak otvorim cestovinovy suflik, iste tam budem mat 5-7-10kil, kopec druhov, nosime aj domace z hu, viac baleni atd... no a? ved sa to nepokazi za a netreba tozjest za mesiac :D

simca06022011
7. sep 2022

@maialeo a to zjete 20kg ryze? sa ti tam nastahuju chrobaciky a budes vsetko vyhadzovat :D

jana_eyre_2
7. sep 2022

@lenkakravcova my sme 5ti, jeden koláč čo je cca zo 400g múky sa zje normálne na posedenie.. neviem ako ty často pecies, ja to robím často.. koláč, pizza, rožky, chlieb a máš prec minimálne 4kg múky do dvoch týždňov.. tak prečo by bolo divné mať na stvrt roka napr.12kg múky? Treba ju len správne skladovať, tak ako ju skladujuaj vo velkoskladoch 😏

evica17
7. sep 2022

@maialeo aké omáčky ak sa smiem spýtať ? A nebojis sa že sa ti ryža,múka a iné pokazia ? Lebo aj ja rozmýšľam spr
Avit zásoby suchých veci a takých čo sa nepokazila ,lebo však to sa zje vždy ale sa bojím že dáky hmyz mi tam vojde a je po Tom . (I keď ak by bola taká kríza že ani jedlo nebude tak by sme asi zjedli aj také napadnuté, však ako prežili židia a ľudí na dobitie v gulagoch)

janickacrazy
7. sep 2022

@evica17 tak ryža vydrží dlho, nikdy som nepočula, žeby sa niekomu pokazila, moja babka aj múku skladovala vždy dlho a nepokazila sa, mala dobrú chladnú komoru, ale teda ja takú nemám, tak neskladujem veľa vecí, len tak rekreačne 2 kg ryže, 2 kg múky a tak

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
7. sep 2022

@maialeo
Prepáč, nejako som ryžu zamenila za múku. Tak to dávam na správnu mieru:

"Tak ono to je kus taka trochu paranoja.
Načo ti je viac než 20kg ryže (že sa ti máli)? Do 12kg ešte chápem.. Ze na 3 mesiace pre rodinu dajme tomu, ak ste ryžoví, ale 20kg sa ti zdá málo?
To znie ako keby si sa pripravovala na koniec sveta.."

lenkakravcova
7. sep 2022

@jana_eyre_2 Ona písala o ryži. 20 kg ryže pochybujem, že spotrebuje len tak. My sme 4ks a teda keď spotrebujeme 2kg ryže do mesiaca, tak je to asi aj veľa.
Nie, žeby sa mi 20 kg málilo v zásobe..

Ja osobne do zásoby kupujem skôr akciový drogerijný tovar a ešte také že šošovica a fazuľa - toho jeme viac, pár krát do týždňa na rôzne spôsoby. Ale tiež tak do 10kg max. Zase nechcem mať doma skladisko.
Ak by som si to vypestovala (alebo ako ty pri tej múke, že to do mesiaca spotrebuješ), tak je to iné, ale zbytočne kupovať 20kg niečoho do zásoby na 2r dopredu sa mi nezdá rozumné.

evica17
7. sep 2022

@lenkakravcova možno jedia viac ryže, napr moja mama iba cestoviny , zemiaky a ryžu nie,tak ma zásoby, hádam aj 30 balíkov

evica17
7. sep 2022

@janickacrazy môj dedo má aj múku a ryžu, a raz ml v múke chrobákov,tie červy a on to normálne preosial a jedol.

janickacrazy
7. sep 2022

@evica17 brr, fuj 😅

mamusa123456789
7. sep 2022

Ja si kúpim do zásoby, ale vždy mám len 1 balenie... Kúpim keď je v akcii lebo môžem prať len v detskom presile a nechce sa mi dohladavat kde je momentálne najlacnejší, zubné kefky a pasty tiez(malý je maniak na zubné kefky 😀), Toaletak, olej, múku, cestoviny, ryžu, mam vždy tak 2-3 balenia, nejaké ryby v konzerve, ale tie dokupujem až keď zjeme posledné a v mraziaku sa snažím vždy mat nejaké pečivo, mrazenú zeleninu a mäso, u nás je obchod v ktorom vlastne kúpiš len chlast a sladkosti a takmer žiadne kvalitné jedlo a drogériu, tak kupujem do zasoby

evica17
7. sep 2022

@janickacrazy tak on je ročník 1942, tak chápeš šporlivy na všetkom,veľa toho prežil,aj chudobu a tak. Unho len kontrolujem n všetkom dátumy spotreby lebo aj z roku 2005 tam má veci.