Rok 2012 - rok snažiliek a tehuliek z pohľadu platenia DNP
Podeľme sa o svoje skúsenosti so snažením, tehuľkovaním a neskôr aj materstvom 🙂
Babulky, mam otazku.. Vysvetlite mi to ako je to s DNP po novom? Viem ze pred par rokmi stacilo platit istu ciastku pred otehotnenim alebo po otehotneni ked sa stihol ten dany "termin" a potom sa dostavali peniazky.. Ja som momentalne 5tt, studentka a rozmyslam, ako si co najviac pomoct finance.. Oplati sa to alebo nie??
@kostickabonnie jemineny, prepááááč, vobec ale vobec mi neprislo, resp. som nevidela upozornenie...teraz spatne nieco hladam a som si vsimla ze si mi pisala....uffff.....no po mesiaci sa ozyvam, hrozne, fakt som nevedela ze si mi pisala..... Domeli ti dobre a hlavne vycerpavajuco napisala 🙂 drzim palce, nech ste zdravi.... ufff....ked neodpisujem, poslite mi IP...
@maci_267 ahoj. ked uz si tehotna a ziadne poistenie si v poslednych dvoch rokoch nemala (teda nepracovala si na PP) tak uz je neskoro sa prihlasit na DNP.... ale ked si pracovala par mesiacov na zmluvu, tak sa daju tie mesiace zratat s dobrovolnym poistenim a tym padom budes dostavat MD... len potom to ci sa ti to vobec oplati zalezi od konkretnej situacie...lebo ak mas teraz vela davat za poistenie a dostavat len par korun viac ako je rodicak, tak to sa neoplati....
@tatianka.g
@elise
@evonka33 Baby, to fakt ak by som bola na rodičovskej a platila si DNP (mám zamestnanie na dobu neurčitú v práci) tak by som nedostala zvýšenú materskú 🙄 Iba ak y som rodila presne v termíne, ktorý určia podľa výpočtov oni 😠 To čo je za hlúposť!!! Práve som rozmýšľala, že by som si začala zasa priplácať.. Inak dalo by sa prejsť z rodičovskej na rizikovú PN a potom na materskú? 😕 Júj, musím si pozisťovať nech neplatím zbytočne 😉 A držkam palce všetkýýýýým tehuľkam 🙂
caute, no nam sa maly narodil presne....v Soc.poistovni povedali, ze to "musi" byt do 14.1., aby som mala vyssiu matersku a maly sa prirozdene narodil 13.1., no uzasny je, nie?

@dori2 Ahoj, precitala som si starsie prispevky a pozeram, ze sa vam podarilo otehotniet v ochrannej lehote. Chcela by som sa opytat, ako to je, keby som teraz isla na pn, bude sa mi to pocitat z maxima ktore som si priplacala? Dakujem a prajem prijemne tehulkovanie 🙂