Rok 2012 - rok snažiliek a tehuliek z pohľadu platenia DNP
Podeľme sa o svoje skúsenosti so snažením, tehuľkovaním a neskôr aj materstvom 🙂
my zaciname teraz v januari, som 4 mesiace od MA, navyse mi zistili vyssiu zrazanlivost krvi, tak dufam, ze dalsie tehu bude s podporou liekov OK...
@moja72 chcem sa na to popytat aj na socialnej poistovni ale priznam sa ze uz ma tolkokrat sklamali ze im neverim, oni cloveku nevedia poradit a ani nechcu poradit, len cloveka odbiju a asi sa riadia vetou "jednu radu ti dam porad si sam",,cest vinimkam teda aby som nikoho neurazila 🙂
@tatinka ja si tiež platím DNP 2 roky a stále sa mi nedarí zostať tehu a pochybujem o tom, že sa to podarí v januári alebo februári...keďže som to tento mesiac nejak nestihla hneď v pondelok chcem ísť do SP a podať odhlášku a prihlášku....potom mám ďalších 270 dní na otehotnenie, tak dúfam, že sa to už podarí
@moja72 a kolko si budes platit na novo?ja som ako zivnostnik bola do augusta povinny platca z toho sa mi odvadzalo asi 14 e tusim a doplacala som si 26 takze okolo 40 som tam davala mesacne na zvysenu matersku a pripadnu pn,,teraz ale vraj bude treb platit dako vela,ci nie? preco sa ti nedari, zistili vam nejky problem zdravotny?
@tatinka alebo sa mrkni na tému o DNP: https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/dobrovolne-nemocenske-poistenie/
dakujem, uz som jej napisala,,,,ja som zivnostnik ale som teraz na pn tak neviem ,,,hadam mi bude vediet poradit 🙂
prosim vas o radu,platim si dnp od nov. 2009
Mam sa odhlasit alebo mi samo zanikne od jan.2012?DAKUJEM
Ahojte kocky, ja sa k vam uz preventivne pridavam, lebo tento rok sa chystame aj my na babatko 🙂 V juni budeme mat svadbu a hned po svadbe sa chceme do toho pustit, tesim sa 🙂
Chcem aj zacat preventivne brat nejake vitaminy, viete mi poradit ake a kedy by sa s tym malo zacat? 🙂
A ake zmeny urobili v tom DNP? Ja to nastastie riesit nemusim, lebo plat mam daleko za tym maximom, tak aspon o jednu starost som ukratena 🙂
Ahojte baby, aj ja sa pridávam, lebo tento rok planujeme bábo, teda snažilkujeme už od minuleho roka, ale neuspesne 😒
@annanatalia ja som sa bola pýtať na soc. poisťovni a vraveli, že mi to k 1.2.2012 zanikne samo, ale kedže si to platim 2 roky som v ochrannej lehote 8 mesiacov, takže do augusta sa môžme snažiť a mali by uznať DNP k materskej 🙂
ale ved to bude všetko po novom,,ja som sa bola pýtať na socialke a oni to dávajú kvôli tomu, aby odradili viacero budúcich mamičiek platiť si to, lebo z platu dať 120 ečiek je dosť veľa,,a tie peniaze sú nenavratne,,ja si platim uz 2 roky a nič z toho nebudem mať 🙂
@katty27 pozor na tú ochrannú dobu 8 mesiacov - tá sa vzťahuje na baby ktoré sú k 31.1 tehotné 😉 takže snažiť sa do konca januára a ked to nevyjde tak najneskôr 30-teho sa odhlásiť a 31.1. sa prihlásiť nanovo
Inak tiiež dúfam že nám babenko tento rok vyjde, skúšame rok a zatiaľ nič ☹
ahojte potrebovala by som este poradit. Platim si dnp cca 2 roky a teraz som sa dozvedela z vasich clankov,ze ked sa v januari odhlasim a hned nato prihlasim budem platit este postarom aspon na tych 270 DNI.?DAKUJEM
Ahojte babulky mozem sa pridat? Snazilkujeme tak poriadne s meranim bazalky a sledovanim ovu tri mesiace a zatial nic.tak verim za v tomto roku to vyjde 🙂
@annanatalia ano, budes platit po starom....ale ak by si chcela cerpat PN z toho DNP, tak kym nebudes mat 26 tyzdnov vkuse platenych, tak PN len z minima

@elise cize by som sa vobec nemusela odhlasovat z dnp alebo ako to myslis?ze mozem platit v kuse a napr v marci ked budem vediet vysledok z ket sa da este dnp doplatit spatne za februar?