Rok 2012 - rok snažiliek a tehuliek z pohľadu platenia DNP
Podeľme sa o svoje skúsenosti so snažením, tehuľkovaním a neskôr aj materstvom 🙂
@annanatalia ja som na tom podobe ako ty. staré DNP som k decembru zrušila a v januári sa plánujem opäť prihlásiť. dúfam, že to bude O.K.
DAKUJEM ZA ODPOVEDE.
snažilky ako ste silvestrovali? a ako sa cítite po sviatkoch? oddýchnuté?
ahojte žienky, my sme sa s manželom začali snažiť pred dvoma mesiacmi....v tom prvom cykle to nevyšlo, no a teraz tento druhý cyklus ešte síce neskončil, ale mám pocit, že to nevyšlo 😖 ...príchod mrchy očakávam kolo 5-9, presne to neviem, lebo dlžka mojho cyklu nie je vždy rovnaká 😎 ....ale tento rok to jednoducho musí vyjsť - ja tomu verííím 😀
kocky, davam do pozornosti: http://www.porada.sk/t183141-ukoncit-a-zalozit-...
myslim, ze velmi jasne vysvetlene 🙂
🙂 my sa zaciname snazit od aprila/maja 🙂)))
ahojte pridavam sa medzi vas, aj my by sme chceli tento rok cez leto zacat pracovat na babetku tak dufam ze sa nam to podari 😉
@katty27 ahoj ochranna lehota 8 mesiacov plati len pre uz tehotné ženy pre snažilky a pre tie ktoré sa márne snažíme otehotnieť platí ochranná lehota len 7 dní radšej si to lepšie zisti aby si nebola potom sklamaná. Ja mám dilemu mne končí dnp 10.2.2012 a neviem či si radšej založiť do konca januára nové so starou sadzbou alebo počkať kým mi 10.2 skončí staré a hned 11.2 sa prihlásiť na nové a hodiť sa na pn vtedy poistenei sa neplatí ale ráta sa ako nepretržité je to smutné že nás dohnali špekulovať ako získať peniaze späť keď sme si šetili na čas keď príde bábätko a zrazu čas beží a stáále nič☹
už som z toho DNP total sklamana teraz,, možno to teraz v januari zruším a nasledne sa prihlasim znova.. ale je mi to uz jeno,,hlavne nech cakam babatko a na peniaze kaslam 🙂
aj ja sa k vam pridavam. chceme zacat v aprili alebo maji. pri malom (16 mes.) to bolo skoro hned, tak dufam, ze ani teraz nebudu problemy a v lete najdem krasne //. drzim palce, nech nam to vsetkym vyjde 🙂 dnp si zacnem platit koncom mesiaca, nech mame dost casu a nestresujem. a je ozaj smutne, ze nas donutili takto spekulovat. ale tie peniazky, oproti md iba zo zamestnania, su skutocne krasne 🙂
Čaute kočky.. Prosím viete mi niektorá poradiť? DNP si platím z minimálneho VZ od marca 2010 a platila som ho do júla 2011, kedy som stratila prácu a odkedy som až doteraz PN. Doteraz teda čerpám dávky NP aj zo zákonného a aj dobrovoľného NP.. Liečim sa u gynekológa a po nej chcem absolvovať umelé oplodnenie.. Chcem sa vás spýtať čo robiť, keďže od februára DNP končí v podobe, akú malo doteraz? Je to už všetko nadobro stratené a maximálnu materskú už poberať nebudem môcť v prípade, že sa mi otehotnenie na jar t.r. podarí? Naozaj neviem, čo robiť, ako to obísť, aby som si prípadnú materskú vylepšila.. Budem vám veľmi vďačná ak mi odpoviete...

@martinaema tak to hej ochranna lehota je do 31.1. 🙂 snažiť sa snažiť sa a snažiť sa 🙂