icon

Rok 2012 - rok snažiliek a tehuliek z pohľadu platenia DNP

veronka
30. dec 2011

Podeľme sa o svoje skúsenosti so snažením, tehuľkovaním a neskôr aj materstvom 🙂

elise
12. jan 2012

@zasha to je len jej lenivosť 🙂 ja som dnes podala žiadosť zajtra scanujem a pošlem ti to mailom večer🙂normálne mi to zobrala a 5 rokov mi to posielaju.

zasha
12. jan 2012

@elise a v ktorom meste to vybavujes ty? no dobre, tak cakam na tvoju ip ze ako 🙂

elise
12. jan 2012

@zasha trnava

zasha
12. jan 2012

ha, tak este mensie mesto a vyjdu v ustrety... a tieto kofy v ba cely den asi popijaju kavicku

nelinka777
12. jan 2012

ahojte kočky ja sa chcem spytat DNP si platim od oktobra 2010 tento mesiac absolvujem IVF v Care a vysledok ci som tehotna zistim 30.-31.1.2012 a kedze ku koncu januara mi zanikne DNP je tam este ta ochranna lehota ak by som bola tehotna a budem mat narok na tu zvysenu matersku alebo nie

nelly3
12. jan 2012

@elise
to fakt da sa k rocnemu zuctovaniu dani dat? lebo ja som tiez zamestnana a kazde € potesi no nie 🙂 ake tlacivo treba ist si tvypytat na socialku? lebo aj tak sa tam chystam.diky 😉

zasha
12. jan 2012

@nelly3 citaj strany vopred, nie je ich tu vela

nelly3
12. jan 2012

@zasha
dikes mam to 😀

zasha
12. jan 2012

@elise ahoj, ja sa uz psychicky pripravujem na ten odpor na socialke, 🙂 musim to tam vybojovat a trvat si na svojom, chcem ukoncit moje poistenie a znova sa prihlasit od 31/1 a tiez vynutit ich mi dat to potvrdenie 🙂
nechapem tie zeny na socialke, to maju nakazane aby nas klamali, alebo su take hnusne a sa im nechce robit?
to sa neboja ze sa na nich clovek bude stazovat, alebo ze si zavola nadriadeneho ?

elise
12. jan 2012

@zasha ich nadriadný dali pokyny takže si nepomôžeš. inak na tom potvrdeni trvaj zajtra scanujem moju žiadosť čo som im napísala ja a ked mzdárka budemť to potvrdenie čo mi dali oscanujem aj to. oni su povinný vydať potvrdenie o tom v akej celkovej sume si zaplatila DNP za rok 2011 na hlavičkovom papieri

elise
12. jan 2012

@zasha budem držať palce aby si poriešila🙂

zasha
12. jan 2012

@elise diky, pokusim sa

zasha
13. jan 2012

@elise @oskvarka ahojte, podavam hlasenie, bola som dnes rano v ba na socke, ziadne rady, vsetko v pohode, mila mlada babenka, mala som vopred vypisane tlacivo registracny list, pekne odhlasila k 30/1 pekne prihlasila 31/1 s platbou 4,4%, a dala mi aj vystup - tabulku o mojich platbach-tak zatial mi to hadam bude stacit. pockam ci mi odpisu aj na pisomnu ziadost o potvrdenie, a tiez na elise ako to ma vlastne vyzerat. ale ziadne odhovaranie, ziadne keci, vymyslacky. tak je dobre.kludne si to mozete ist vybavit. 🙂

delideli
13. jan 2012

ahojte baby,uz som v tom uplne zamotana,tak sa asi opytam- DNP som si platila minuly september iba 1 mesiac, potom som ho zrusila,teraz som tehu, uplne na zaciatku, od poslednej MS 5.tt., t.j. termin by som mala v polovici septembra 2012..mozem si este DNP platit,alebo ako to momentalne je?potrebovala by som platit iba to minimalne (podla stareho systemu)..dakujem za akukolvek radu..

nelly3
13. jan 2012

@zasha
ziadost odoslana doporucne na socialku, este raz diky a buduci tyzden idem podat odhlasku DNP a nanovo prihlasku na DNP 🙂

katuska54
13. jan 2012

ahojte baby mohli by ste mi poradit aku ziadost si mam podat na socialku koli dani? mozete mi poslat vzor ako to sformulovat? dakujem pekne

elise
13. jan 2012

@katuska54 vzor je napísaný pár strán dozadu🙂

katuska54
13. jan 2012

@elise uz tu citam tie komentare ale akosi sa k tomu neviem dopatrat. nevies asi na ktorej sttane to mam hladat? dakujem 🙂

elise
13. jan 2012

@zasha super narazila si na dobru dušu🙂

elise
13. jan 2012

babulky načíta mi stránku 30 minut pri jednom prispevku

dyrberg
13. jan 2012

@jeny ahoj ja to budem riesit tak ze teraz sa hodim na pn.

elise
16. jan 2012

@zasha a ostatne zatial vám sem dávam foto mojej žiadosti pre sociálnu poisťovňu. mzdárka to potvrdenie čo od nich dostávam každý rok má v archíve, ked mi to príde domou tak to sem dám🙂 inak je to na hlavičkovom papiery s pečiatkou a podpisom a veta tam je že potvrdzuju zaplatenie úhrady za DNP za rok.... v celkovej sume........a ešte tam dávaju vetu že menovaná nie je dlžnikom🙂
@atuska54 pozri si tu foto🙂

zasha
16. jan 2012

@elise ok, super, tak cakam aj ja co ti poslu, a dufam ze medzi tym poslu aj mne.... 😠

elise
16. jan 2012

@zasha musia poslať hlavne ked si to dala písomne🙂

zasha
16. jan 2012

@elise dala dala 🙂

delideli
16. jan 2012

prosim vas tych 270 dni sa pocita do nastupu na matersku alebo do porodu?ak do porodu,co ak porodim predcasne?

poisonblu
16. jan 2012

@delideli do porodu..ak porodis predcasne, tak do toho dna skutocneho porodu musis mat tych 270 dni..preto je lepsie si zacat DNP platit skor, ako otehotnies

mima_mama
20. jan 2012

Dievčatá poraďte ak viete ako je to s tým novým DNP od februára 2012? Čo to znamená pre mňa ak: od 7/2011 si platím DNP a teda skončiť 270 dní by mi malo v marci, teda zaplatením marca 2012 v apríly. Teraz sa mám prihlásiť ešte na dôchodkové poist. a poist. v nez. ak chcem, aby bolo poistenie považované za nepretržité? Alebo čo mám spraviť? Neexistuje tam nejaká ochranná lehota pre tehotné? Som tehotná a malé čakám v júni 2012, takže ak nebudem rodiť predčasne, mala by som podmienku platenia 270 dní splniť. Ďakujem

poisonblu
20. jan 2012

@mima_mama pre teba plati toto....nechas si dojst DNP do konca, cize sa ti zrusi automaticky v tom marci..kedze si tehotna, nemusis urobit nic, budes v 8 mesacnej ochrannej lehote...

poisonblu
20. jan 2012

kočky, kopirujem z inej temy, pre tie ktorym to este nie je jasne:

Možno si tiež kladiete otázku, aké zmeny prinesie február 2012 do systému dobrovoľného nemocenského poistenia.
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi......

Možno Vás zaujíma, či ste svoje peniaze za dobrovolné nemocenské poistenie nevyhodili zbytočne.

Možno máte chuť si prečítať pár príkladov, ako by to mohlo prebiehať, keby ste ešte stihla otehotnieť v ochrannej lehote.

Na tieto, ale aj ďalšie otázky Vám môže dať odpoveď sekcia o Dobrovoľnom nemocenskom poistení v našej Príručke pre rodiča.